Özgüven Eksikliğim

she86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2022
2.857
1.669
83
38
Kızlar selam
Çoğu yerde bir toplumda yada bir yerde kendimi tam ifade edemiyorum ya dinlenmiyorum yada öyle sessiz kalıyorum sanırım bu özgüveni eksikliği . Çok kitap okudum zamanında şuan işimden dolayı elime alamıyorum ama . Bunu nasıl yenebilirim . Anlıyorum ama kendimi anlatamıyorum. Kendimi bir sohbet anında bi durumda ifade edemiyorum doğru cümleleri bulamıyorum. Evde böyle değilim . Ama bir arkadaş ortamında işyerinde vs . Yani bazı insanları görüşüyorum çatır çatır o kdr insanın önünde sunumlar toplantıda konuşmalar ama ben yapamam gibi .. belki iş yerimde de sorun budur .
Merhaba
Daha önce konu açmıştım özgüven eksikliğinden kaynaklandığını herkes yazdı farkındayım . Ama sanırım ben takıntı bi insanım . Yöneticimle de sorun yaşıyorum sürekli son dakika yumurta dayanınca söylüyor her şeyi ve yetiştirmemi istiyor bende takıntı haline getiriyorum sürekli . Hala otel ile ilgili bilgi vermedi vize çıkarmam lazım nasıl yetişecekse öncesinde bilet bakmam gerekecek fln. Vize başvurusu için vip ödeme yapmak durumunda kaldım ona söylemeden illa bak çözüm bul dedi diye ve hepsi onun yüzünden üstüste geldi bayram arifesi nasıl yetişecek bilmiyorum 🤷‍♀️ ve kafaya takıyorum ve her şeyde böyle anlamıyorum kendimi genel olarak takıp duruyorum . Eşimle sürekli sorun yaşıyorum bırak artık sürekli bnu dinliyorum ben ya dedi haklı olarak. Ama benm aklımda sürekli zora geldi bıraktı demesin diye susuyorum elini masaya vuracaksın söyleyeceksin kovarsa kovar diyor ama sanırım benim bnu yapacak cesaretim yok . Geçen yanımda ki abla da dedi bana o kadar gereksiz boş sorular soruyorsun ki bana bağımlı kalma dedi kimseye bu hayatta bağlı kalma dedi kocana da bazı kararları tek başına Alman gerek dedi düşündüm haklı.. birini aramak için bile ona soruyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum 🤷‍♀️ dünyanın sonu sanki … bu kadar kasmam takmam bana ve evliliğime zarar..

Psikoloğa veya psikiyatriye gidebilirsiniz.
Performans anksiyeteniz vardır. Olabilir yani böyle şeyler..

Ben patronla ilgili konuyu alamadım. Ne oteli ne vizesi? İş için bir yere gitmeniz mi gerekiyor? Ondan gelecek duruma göre mi plan netleşecek?

Psikoloğa veya psikiyatriye gidebilirsiniz.
Performans anksiyeteniz vardır. Olabilir yani böyle şeyler..
Korkum bu yüzden mi bilmiyorum 🤷‍♀️ kafaya takışım fln . Çalışmak istememem . Üzerime gelince kendimi ifade edemiyorum

Ben patronla ilgili konuyu alamadım. Ne oteli ne vizesi? İş için bir yere gitmeniz mi gerekiyor? Ondan gelecek duruma göre mi plan netleşecek?
Her şey işe girdikten ve yöneticimin beni rencide etmesi ile başladı yada içimdekini tetikledi . Birine iş vizesi almam lazım iş için yani ondan patlak verdi her şey üstüste gelince her şey bayram öncesi yetiştirmem gerek son dakika belli olunca sağolsun yöneticim yetişme kısmına bakmıyor çöz yap bul yarat modunda ve bu da beni kasıyor kafama takıyorum. Yetiştirememe korkusu fırça yeme korkusu Kendimi ifade edememe korkusu anlatamama korkusu . Kendisi net cvp vermediği için bu durumda yetişmeyecek ama fırçası bana kalacak..

Her şey işe girdikten ve yöneticimin beni rencide etmesi ile başladı yada içimdekini tetikledi . Birine iş vizesi almam lazım iş için yani ondan patlak verdi her şey üstüste gelince her şey bayram öncesi yetiştirmem gerek son dakika belli olunca sağolsun yöneticim yetişme kısmına bakmıyor çöz yap bul yarat modunda ve bu da beni kasıyor kafama takıyorum. Yetiştirememe korkusu fırça yeme korkusu Kendimi ifade edememe korkusu anlatamama korkusu . Kendisi net cvp vermediği için bu durumda yetişmeyecek ama fırçası bana kalacak..
Psikolog değilim, kaygı bozukluğu olabilir mi sizde? Yetişmezse fırça yersiniz belki ama niye şimdiden fırçalayacak diye stres oluyorsunuz? Fırçalarsa o an yaşarsınız zaten o duygunuzu şimdiden yaşamaya gerek yok. Yöneticilerin çoğu işin yapılmasıyla ilgilenir, çöz bul yarat bu senin sorumluluğun der, yani adım adım sizinle yapacak olsa size gerek kalmaz zaten biraz insiyatif almanız beklenir. Yanınızdaki abla kim? İş arkadaşı mı? Yani kısa sürede kadına bunu söylettiyseniz bi durup kendinizi tartın bakalım, sizce yanlış yaptığınız şeyler var mı?
Veya eşiniz neden bıktı? Sürekli iş sıkıntılarınızı mı anlatıyorsunuz?

Psikolog değilim, kaygı bozukluğu olabilir mi sizde? Yetişmezse fırça yersiniz belki ama niye şimdiden fırçalayacak diye stres oluyorsunuz? Fırçalarsa o an yaşarsınız zaten o duygunuzu şimdiden yaşamaya gerek yok. Yöneticilerin çoğu işin yapılmasıyla ilgilenir, çöz bul yarat bu senin sorumluluğun der, yani adım adım sizinle yapacak olsa size gerek kalmaz zaten biraz insiyatif almanız beklenir. Yanınızdaki abla kim? İş arkadaşı mı? Yani kısa sürede kadına bunu söylettiyseniz bi durup kendinizi tartın bakalım, sizce yanlış yaptığınız şeyler var mı?
Veya eşiniz neden bıktı? Sürekli iş sıkıntılarınızı mı anlatıyorsunuz?
Kaygı bozukluğum olabilir elbette . Ben her şeyi önceden takan bi insanım genel olarak acabalar dolanır hep bu yüzden . İşin yapılmasında sıkıntı yok bayram arifesi olduğundan konsolosluklar yoğun tarih ileriye veriyor ama o ısrarla çözüm bul vs vs diyor ya da olunmaması gereken şeylerde yaratmamı istiyor.
Yanımdaki kadın iş arkadaşım evet abla büyük benden baya eskilerden o bana öğretiyor yardımcı oluyor destek oluyor hakkını ödeyemem o ayrı. Çok soru soruyorum gerekli gereksiz kadında artık bnu söyledi.
Evet eşimle iş sıkıntılarını konuşuyoruz o da bıktı söylüyor takma diyor olmuyorsa zorlama bırak olmadı diye o çıkarsın işten diyor gerekirse söyle diyor neyse durumu diyor. Kasma bu kadar diyor adam daha ne desin olmadı bas istifanı diyor ben bıktım senin işinden diyor sürekli aynı şeyler kendi işimde ki sıkıntılara bakamıyorum dedi en son

Back
X