Özgüven Meselesi

karalahana06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2018
898
519
53
Merhaba sevgili kk üyeleri :) Son zamanlarda kafama çok taktığım bir mesele var... Özgüven sorunu yaşıyorum sanırım... Kendimi mutsuz ve umutsuz hissettiğim an bu sanki direkt cildime yansıyor ne bileyim saçlarım eskisi kadar güzel gelmiyor veya kaşım bıyığım hemen çıkıyor... İnsan içine çıkmak istemiyorum. Sanki insanlar arkamdan "Kıllı, bıyıklı" diye konuşacakmış gibi hissediyorum...
Bu durumu eşimle ve arkadaşlarımla paylaştığımda "Saçmalama kim gelip senin kılına tüyüne bakacak sanki. Ayrıca insanız hepimizde olur böyle şeyler" tarzında telkinde bulunuyorlar ama ben ikna olmuyorum sanki ne bileyim...
Yaaa öyle hormonal veya başka bir sağlık problemim yok çok Şükür... Ben sadece etrafımda böyle tüysüz insanlar gördükçe imreniyorum ben mesela bıyığımı haftada bir alıyorum arkadaşlarım çoğu zaman ayda bir 45 günde bir alıyorlar... Sanki onlar hep pürüzsüz tüysüz ama ben kendimi çirkin hissediyorum... Sanki bıyığımı bu akşam alsam yarına çıkacak gibi hissediyorum... Epilasyona falan da gittim ama tam kalıcı çözüm olmadı. Endokrine gidiyorum orada da değerlerim anormal değil çok Şükür... Sanki dünyada bir tek kıllı benmişim gibi hissediyorum ve bu yüzden dışarı falan hiç çıkmak istemiyorum... Tamam şu an pandemi var zaten ama ne yapacağım bilmiyorum.
Bu bende takıntı oldu sanki birileri her an yüzüme bakıp '' Senin bıyığın mı çıkmış "diyecekmiş gibi hissediyorum..

Hani sanki her şeyim mükemmel de bi o kusur kalmış gibi yazmışım ama cidden bu kıl tüy konusunu kafama çok takıyorum...

birileri her an yüzüme bakıp '' Senin bıyığın mı çıkmış "diyecekmiş gibi hissediyorum

Evliymissiniz arkadaslarlariniza ve esinize durumu söylediginizde "sacmalama" diyorlarmıs ne güzel iste ...birileri kıllısın dese ne demese ne?
Bence can sıkıntısı ve pandemi yüzünden saracak bir kıl tüy takıntısı olmus varsin 45 günde degil haftada bir cıksın al gitsin:d

Yaaa o kadar doğru söylüyorsun ki bak ben de mantıklı düşününce sana katılıyorum ama zaman zaman aklımı kemiriyor saçma sapan düşünceler...

Takıntı haline getirmiş olabilir misiniz?
İnsanız, kadınız, hepimiz vücudumuzdaki beğenmediğimiz yerleri düşünüp duruyoruz.

Takıntı haline getirmiş olabilir misiniz?
İnsanız, kadınız, hepimiz vücudumuzdaki beğenmediğimiz yerleri düşünüp duruyoruz.
Off sormayın hem de ne takıntı... Gerçekten öyle habire düşünüp duruyoruz. Halbuki bizim taktığımız kadar etraftaki insanlar takmıyor... Üstelik çok basit bir mesele ama kafa işte

Off sormayın hem de ne takıntı... Gerçekten öyle habire düşünüp duruyoruz. Halbuki bizim taktığımız kadar etraftaki insanlar takmıyor... Üstelik çok basit bir mesele ama kafa işte
Yani gerçekten göze hoş gelmese önce kuaförün dikkatini çeker. Kuaför haftada bir yeterli diyorsa öyledir. Bu şekilde düşünmeye çalışın.
Kafaya takarak daha çok göze batıyor bence. Mesela eşiniz ya da yakın bir arkadaşınız belki farkında değildi ama siz bunu dillendirince daha çok dikkatleri üzerinize topluyorsunuz.
Hani sürekli kilo mu aldım, göbek mi yaptım diye sorunca karşınızdaki insan sizi incelemeye başlar, mutlaka bir kaç kilo fazla bulur sizi. Bu hep böyledir.

Hahhh aynen tam olarak öyle... Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…