olduğun gibi görünmeyip, farklı davranmaya çalıştıkça batıyorsundur...30 yaşında kendi ayakları üzerinde duran bir bayanım. Hayatımda genel olarak herhangi bir problemim yok, tek sorunum, özgüvensizliğim ve kendime özsaygımın olmayışı.
Yaklaşık 1 haftadır nereden başlayacağımı, nasıl özgüvenli biri olacağımı düşünüyorum fakat işin içinden çıkamıyorum. Dış görünüş itibariyle ortalama güzellikte bir bayanım, bakımlı olmaya dikkat ediyorum, iyi bir mesleğim de var fakat bazen öyle özgüvensiz hatta kendime öz saygımı yitirecek davranışlarda bulunuyorum ki, iyice dibe çöküyorum. Sanki hiç aşamayacakmışım gibi geliyor bu durumu, böyle düşündükçe de iyice gözümde büyüyor bunu aşmak. Bazen benden daha alt seviyede insanlara insanlara karşı bile (küçümsemek için söylemiyorum bunu) kendimi çok küçük durumuna düşürüyorum.
Güçlü bir kadın da değilim, en ufak problemde hemen yıkılıyorum, hele aşk acısı çekiyorsam ölüyor bitiyorum. Herkes acı çekiyordur ama 3-4 aylık bir ilişkide normal bir insan 1 hafta yas tutuyorsa ben hayatı kendime zindan edip nerdeyse 2 ay depresyondan çıkmıyorum, by da özgüvenimi iyice zedeliyor.
Özgüvenli, kendine saygısı olan, kararlarının arkasında durabilen güçlü bir kadın olmak istiyorum. Geldim 30 yaşına, bu saatten sonra karakterim değişir mi sizce ve nerden nasıl başlamalıyım?
Dipnot: bu konuda daha yeni terapilere de başladım fakat ben kendi çabalarımla da bu durumu aşmak istiyorum.
Her türlü tavsiyenize açığım.
Bir dipnot daha:) şu an hayatımdaki tek sorunum bu, bir sürü telkinlerde bulunan yakın çevrem sayesinde de aşamadım bu durumu. Acaba bu Benin karakterim mi, değişmeyen çalışmak boşa mı?
olduğun gibi görünmeyip, farklı davranmaya çalıştıkça batıyorsundur...
Yoo bana gayet özgüvenli geldiniz, acaba içten içe başka bi şeyi mi dert ediyorsunuz
seni seven olduğun gibi sevsin, herkes kendimizi sevcek diye bir kural yok...o fikri aklından at...ben buyum diyeceksin...herkesten sevgi dilenme...olanlarla yetin...Evet bazen çok doğal, samimi davranıyorum o hallerimi seviyorum bazen de birileri beni sevsin diye farklı davranmaya çalışıyorum özellikle ikili ilişkilerde. Sonrası malum, mutsuz, depresİf birine dönüyorum, ne kendime faydam oluyor ne de karşımdakine.
Çözüm bulursan bana da anlat zira kafaya herseyi çok takıyorum
seni seven olduğun gibi sevsin, herkes kendimizi sevcek diye bir kural yok...o fikri aklından at...ben buyum diyeceksin...herkesten sevgi dilenme...olanlarla yetin...
Kesinlikle karakter meselesi degil.gecen yila kadar bende boyleydim.disardan guclu gorunur ama en ufak olayda yikilirdim.simdi oyle degilim kendimi seviyorum bencillik derecesinde degil ama gercekten seviyorum kendimi.kimsenin uzmesine izin vermiyorum kimse yikamiyor beni.uzulsem de en fazla 1 saat sonra hayatima devam ediyorum.bence ozguvenin temeli kendini sevmektir kendinizi sevin devami kendiliginden gelir
bak canım bir anahtar kelimede şu olsun sana...böyle davrandıkça, asıl ozaman kimsenin yanında bir değerin olmaz, hayır demeyi mutlaka öğren, dikkat et, zor insanlar daha kıymetlidir...herkes onların yanında lafına , sözüne daha çok dikkat eder..kolay olan herkes ve herşey, kıymetsizdir...kendine dış gözle bakabilirmisin mesela...kendin gibi bir arkadaşın olduğunu düşün, ne kadar değer verirdin...Anahtar kelime bu sanırım: herkesten sevgi dilenmek. Genelde psikologlar çocukluğuna inip orada yaşadığın bir durumdan kaynaklı olduğunu söylerler yA hiç öyle bir durumum Da olmadı, ailem tarafından hep sevildim amasevgi açlığı çekiyorum gibi kendimi sevemediğim için belki de kimseye hayır diyemiyorum, herkes beni sevsin istiyorum. Yakınlarım da benimle ilgili bu dertten muzdarip. Çizgilerin, kuralların yok, kim ne isterse kırmamak için yapıyormuşum
bak canım bir anahtar kelimede şu olsun sana...böyle davrandıkça, asıl ozaman kimsenin yanında bir değerin olmaz, hayır demeyi mutlaka öğren, dikkat et, zor insanlar daha kıymetlidir...herkes onların yanında lafına , sözüne daha çok dikkat eder..kolay olan herkes ve herşey, kıymetsizdir...kendine dış gözle bakabilirmisin mesela...kendin gibi bir arkadaşın olduğunu düşün, ne kadar değer verirdin...
sanırım fazlasıyla duygusal bağ kuruyorsun..burcunu merak ettim (akrepmi)..ayrıca eşyalara da duygusal bağ kuruyormusun..Yazıyı kaydettim, güçsüz olduğum durumda okuyacağım:) evet çok kolay biri gibi davranıyorum, kimseyi kaybetmek istemiyorum hoşlanmadığım ama beni seven insan bile hayatımda olsun istiyorum ( okutunca tuhaf gelebilir belki ama gerçek bu maalesef)
sanırım fazlasıyla duygusal bağ kuruyorsun..burcunu merak ettim (akrepmi)..ayrıca eşyalara da duygusal bağ kuruyormusun..
O aşamaya geldiğimi ima edenler oldu ZAten:))) o yüzden henüz deliliğin başındayken buna bir çözüm bulayım diyorum.Delirerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?