- Konu Sahibi sessizliiik
-
özgüven sorunu tamamen aileden çevreden kaynanaklanan bişi
yaptıklarına davranışlarına nekadar eleştırı alıyorsan okadar çekingen oluyorsun
insan takdır edilce özgüvenı artıyor buyuyunce bişileri düzeltmek çok zor
bende bununla başa çıkmaya çalışıyorum
aynen aynen ,al benden de o kadar.kendini acımasızca eleştirmek,herşeyi kafaya takmak özgüvensizlikse ben zaten özgüvensiz kelimesinin yaratılış sebebiyim :) ama en kötüsü birisinin senin özgüvensiz olduğunu anlaması,bunu dile getirmesi..işte insanların diline düştüğünde asıl ozaman ezim ezim eziliyorum,çok kötü hissediyorum,hani senle eşit durumda olan, şu kainatta sadece küçücük bir parçacıktan ibaret olan başka bir insancık da gelip sana " sende özgüven eksikliği var" diyebiliyorsa hiç yaşama sen diyorum.
özgüvensizliğimden ötürü en son bir tanıştığım beni öyle rencide etti ki..bazıları karşısındakini ezerek kendini tanrılaştırma eğilime sahip,birşey demeye korkuyorsun artık yine bana laf koyacak diye.Benim sorunum cevap vermekteki ustalıktan yoksunluk.Karşımdaki adam kendisi bu hayatta bir bok olamadığı halde gelip bana "okuduğun bölümden bi bok olmaz" diyor "ne biliyorsun ki bir şey bildiğin yok" diyebiliyor,gerizekalı diyebiliyor ve ben ona haddini bildiremiyorum.beni ezmek için üste çıkmak için yaptığını,bununla egosunu tatmin ettiğini bildiğim için yüz kat daha çok sinirleniyorum ama ezildiğimle kalıyorum,elden birşey gelmiyor...kendisi kokoreç,köfte satar ,entel dantel görünerek bir yer edinmeye çalışacak kadar eziktir ve sen bu insan karşısında ezilirsin işte...gerizekalının tekiyim...günlerdir bu olayı,söylediklerini,beni incittiği anları düşünerek sinir krizine giriyorum... onun mesela kokoreç köfte satan bir esnaf olması benim için bir şey ifade etmezken o incitici,sınıflandırıcı konuşunca ister istemez keşke ben de onun yaptığı işin bir bok olmadığını itiraf etseydim diye pişman oluyorum,çünkü beni bu fikre kendi aşağılayıcı yaklaşımı getirdi
Kendimi seviyorum kendime güveniyorum :)AH canımm bende oyleydımm foto cekılırken bıle off hıc fotojenık degılım derdım iğrenc hıssederdımm yada bır ortama gırdıgımde cekıngen olurdum hep ıkıncı plandaymısım gıbı hıssederdım ...
şişkoydum yuzum guzel olsa dahı hıcbıseyı begenemezdımm vucudumdan nefret ederdımm....
ama bır sabah uyandıgımda ne kadar guzel oldugumu farkettım
hiç kimsenin senden degerli , senden daha güzel , senden daha akıllı , senden daha etkileyici olmadıgını dusunebılırsın
ben sureklı boyle yaparım bu bencıllık degıl elbette ama
kendımı seviyorum
kendimi begenıyorum
çok güzelim
çok akıllıyım
çok zekiyimm
kendime guvenıyorum
ALLAHA şükürler olsun dıyorumm ohhh
durduk yere ne kadar guzelım ya dıyorum aynalar catlıycak felanama bunu herkesın yanında yapmıyorum tabı kendı kendıme yada iş arkadasımın yanında mazallah nazar alırım fılan bu durumda bıle bak nazardan bahsedıyorumm
anam cok guzelım akıllıyım napıyım suç benım mı sımdı
Kendimi seviyorum kendime güveniyorum :)
İyi bi şi başarmışımdır mesela ama gönül rahatlılığı ile anı yaşayamam hep içinde bişi ararım .Kendime güvenim var ama başkalarıyla olduğum zaman içime kapanıyorum
Hiç iyi bişi yapmıyoruz aslında.Bir an önce bu duruma son vermeliyiz kendimizi yıpratıyoruz zamanla
ve ve kesınlıkle her ınsanın hayatında boyle aşşagılık kompleksı ınsanlar vardır onlara en buyuk cevap bırsey soyledıgınde sana laf soktugunda vs onla olan bagını koparmak degıl ama cok fazla gorusmemek o senın canını sıkıyorsa senın hayatında olmayada hakkı yok demektır ...
ki bu tür ınsanlar derdı oldugundada ılk senı arar aptal mıyız arkadasım sorununda derdınde arasın ...
ama senı kucuk dusurecek sacma sapan seyler arasın sallaasanaaa canımcım kımse senden degerlı degıl
evet ama sanki elimde değilmiş gibi
mutasıp bı aılede buyuduysenız eger
çogu şeyde söz hakkınız yoktur
sen sus karışma
sen ne anlarsın ki
şu kilolarına bak elin kızları fidan gibi
sen yapamazsın
başaramazsın edemezsın daha bırcok cumle ınsanı hayattan koparır
ama
azmedersen herseyın ustesınden gelırsın herkesı hayrete dusurursun sana konuşma hakkı vermeyenler ( aile, arkadaş vs ) hepsi zamanla senden akıl alırlar...
TECRUBEYLE SABIT
Cocuk disarida arkadaslariyla oynamak icin annesinden izin ister anne 'sen kendinden baska kimseyi dusunmeyen bencil bir cocuksun , haydi git oyna evin butun islerini nasil olsa ben tek basima yaparim' biciminde cevaplar.
Cocuk 'ben cocugum bu yasta oyun benim hakki madem cocuklarina ve evine bakacak gucun yoktu neden beni ve kardeslerimi dogurdun ' diye dusunemez.
Annenin verdigi cevap karsisibda cocuk oyun oynama arzusundan kendinden utanir..... D.C icimizdeki cocuk kitabindanayni seye defalarca maruz kaldim.. kiz kardesime bakmak icin zorlandim utandirildim gerektiginde incitmekten hic kacinmadilar
Cnm bunu yenmek icin once bu duygulari tanimak sart... aksi takdirde yine kendimize kizariz neden boyle diye. Brde degistirmek hakketten zaman aliyor simdi yine farkina vardimÖzgüven sorunu yaşayan insanların çocukluktan gelen sorunları böyle yapıyor sanırım.ama artık yetişkin bireyler olduk.Bizim de çocuklarımız olacak.Biz bunu atlatalım çocuklarımıza yaşatmayalım :)
ahh be canım çok haklısın ama nasıl desem aslında kendimle barışık gibiyim ama sadece 4 duvar arasında yada ailemin birde bazı arkadaşlarımı yanında bunun dışında çok kabuğuma çekilirim ne bileyim bildiğin özgüven eksikliği özellikleri bir çoğunu taşırımZamanı geldi de geçiyor bile tatlım. Hayat kısa zaten içimize atmaktansa sevgimizi hak eden insanlarla yaşayalım bundan sonra.Değmeyen kimseler için kendimizi yiyip bitirmeyelim.Oldu mu? :)
özgüven sorunu tamamen aileden çevreden kaynanaklanan bişi
yaptıklarına davranışlarına nekadar eleştırı alıyorsan okadar çekingen oluyorsun
insan takdır edilce özgüvenı artıyor buyuyunce bişileri düzeltmek çok zor
bende bununla başa çıkmaya çalışıyorum
ben babam yüzünden özgüvensiz olduğumu düşünüyorum mesela.çünkü babam çok eleştirel bir insandır.eleştirmenlerden daha sivri dilli bir eleştirmen.herşeye muhaliftir,küçükken farkına varmıyorsun tabi,sinirli diyorsun birşey diyorsun ama büyüyünce anlıyorsun annenin babanın karakterini ve işte bu yüzden ben böyle olmuş olmalıyım diyorsun.Mesela hatırlıyorum bir kere anahtarımız kapının üstünde kalmıştı,bahçe kapısından kim atlasın derken ben atlarım diye atlamıştım çocuğum ya.Sonra kapının tepesine takılı kaldım atlayamadım.Babam yengem ve kuzenlerimin de yanında "eşek ölüsü gibi şuna bak,birşeyi beceremedi" diye azarlamıştı.bu beni öyle rencide etmişti ki.şimdilerde babama karşı olan nedensiz öfkem sanırım küçükken sergilediği bu davranışlardan kaynaklanıyor.ve kendime olan inançsızlığım...
ben babam yüzünden özgüvensiz olduğumu düşünüyorum mesela.çünkü babam çok eleştirel bir insandır.eleştirmenlerden daha sivri dilli bir eleştirmen.herşeye muhaliftir,küçükken farkına varmıyorsun tabi,sinirli diyorsun birşey diyorsun ama büyüyünce anlıyorsun annenin babanın karakterini ve işte bu yüzden ben böyle olmuş olmalıyım diyorsun.Mesela hatırlıyorum bir kere anahtarımız kapının üstünde kalmıştı,bahçe kapısından kim atlasın derken ben atlarım diye atlamıştım çocuğum ya.Sonra kapının tepesine takılı kaldım atlayamadım.Babam yengem ve kuzenlerimin de yanında "eşek ölüsü gibi şuna bak,birşeyi beceremedi" diye azarlamıştı.bu beni öyle rencide etmişti ki.şimdilerde babama karşı olan nedensiz öfkem sanırım küçükken sergilediği bu davranışlardan kaynaklanıyor.ve kendime olan inançsızlığım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?