• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özgüven Nasıl Kazanılır?

özgüven sorunu tamamen aileden çevreden kaynanaklanan bişi

yaptıklarına davranışlarına nekadar eleştırı alıyorsan okadar çekingen oluyorsun

insan takdır edilce özgüvenı artıyor buyuyunce bişileri düzeltmek çok zor

bende bununla başa çıkmaya çalışıyorum

Benim aileden kaynaklı değil sanırım tamamen benle alakalı. Fiziksel görünüşümdeki beğenmediğim şeyler güvenimi kırıyor.

aynen aynen ,al benden de o kadar.kendini acımasızca eleştirmek,herşeyi kafaya takmak özgüvensizlikse ben zaten özgüvensiz kelimesinin yaratılış sebebiyim :) ama en kötüsü birisinin senin özgüvensiz olduğunu anlaması,bunu dile getirmesi..işte insanların diline düştüğünde asıl ozaman ezim ezim eziliyorum,çok kötü hissediyorum,hani senle eşit durumda olan, şu kainatta sadece küçücük bir parçacıktan ibaret olan başka bir insancık da gelip sana " sende özgüven eksikliği var" diyebiliyorsa hiç yaşama sen diyorum.

özgüvensizliğimden ötürü en son bir tanıştığım beni öyle rencide etti ki..bazıları karşısındakini ezerek kendini tanrılaştırma eğilime sahip,birşey demeye korkuyorsun artık yine bana laf koyacak diye.Benim sorunum cevap vermekteki ustalıktan yoksunluk.Karşımdaki adam kendisi bu hayatta bir bok olamadığı halde gelip bana "okuduğun bölümden bi bok olmaz" diyor "ne biliyorsun ki bir şey bildiğin yok" diyebiliyor,gerizekalı diyebiliyor ve ben ona haddini bildiremiyorum.beni ezmek için üste çıkmak için yaptığını,bununla egosunu tatmin ettiğini bildiğim için yüz kat daha çok sinirleniyorum ama ezildiğimle kalıyorum,elden birşey gelmiyor...kendisi kokoreç,köfte satar ,entel dantel görünerek bir yer edinmeye çalışacak kadar eziktir ve sen bu insan karşısında ezilirsin işte...gerizekalının tekiyim...günlerdir bu olayı,söylediklerini,beni incittiği anları düşünerek sinir krizine giriyorum... onun mesela kokoreç köfte satan bir esnaf olması benim için bir şey ifade etmezken o incitici,sınıflandırıcı konuşunca ister istemez keşke ben de onun yaptığı işin bir bok olmadığını itiraf etseydim diye pişman oluyorum,çünkü beni bu fikre kendi aşağılayıcı yaklaşımı getirdi

İnsanların kendilerini büyük gösterme çabalarına sinir oluyorum.Kimseyi aşağılamak hor görmek benim haddime değil ama bazıları gerçekten sabrı zorluyor.Herkes senin ne mal olduğunu biliyorken senin küçük dağları ben yarattım tavrı da neyin nesi?

AH canımm bende oyleydımm foto cekılırken bıle off hıc fotojenık degılım derdım iğrenc hıssederdımm yada bır ortama gırdıgımde cekıngen olurdum hep ıkıncı plandaymısım gıbı hıssederdım ...

şişkoydum yuzum guzel olsa dahı hıcbıseyı begenemezdımm vucudumdan nefret ederdımm....

ama bır sabah uyandıgımda ne kadar guzel oldugumu farkettım :21::21::21::9::9::9::9:

hiç kimsenin senden degerli , senden daha güzel , senden daha akıllı , senden daha etkileyici olmadıgını dusunebılırsın :1::1:

ben sureklı boyle yaparım bu bencıllık degıl elbette ama

kendımı seviyorum
kendimi begenıyorum
çok güzelim
çok akıllıyım
çok zekiyimm
kendime guvenıyorum

ALLAHA şükürler olsun dıyorumm ohhh :D

durduk yere ne kadar guzelım ya dıyorum aynalar catlıycak felan :9::9::9::9: ama bunu herkesın yanında yapmıyorum tabı kendı kendıme yada iş arkadasımın yanında mazallah nazar alırım fılan :1::1::1::1: bu durumda bıle bak nazardan bahsedıyorumm :D

anam cok guzelım akıllıyım napıyım suç benım mı sımdı :nazar::nazar::nazar::32::32::32::32::9::9:
Kendimi seviyorum kendime güveniyorum :)

Kendimi seviyorum kendime güveniyorum :)

ve ve kesınlıkle her ınsanın hayatında boyle aşşagılık kompleksı ınsanlar vardır onlara en buyuk cevap bırsey soyledıgınde sana laf soktugunda vs onla olan bagını koparmak degıl ama cok fazla gorusmemek o senın canını sıkıyorsa senın hayatında olmayada hakkı yok demektır ...

ki bu tür ınsanlar derdı oldugundada ılk senı arar aptal mıyız arkadasım sorununda derdınde arasın ...
ama senı kucuk dusurecek sacma sapan seyler arasın sallaasanaaa canımcım kımse senden degerlı degıl ;)

ve ve kesınlıkle her ınsanın hayatında boyle aşşagılık kompleksı ınsanlar vardır onlara en buyuk cevap bırsey soyledıgınde sana laf soktugunda vs onla olan bagını koparmak degıl ama cok fazla gorusmemek o senın canını sıkıyorsa senın hayatında olmayada hakkı yok demektır ...

ki bu tür ınsanlar derdı oldugundada ılk senı arar aptal mıyız arkadasım sorununda derdınde arasın ...
ama senı kucuk dusurecek sacma sapan seyler arasın sallaasanaaa canımcım kımse senden degerlı degıl ;)

Çok sağolun sizin yorumlarınız rahatlattı beni :)

Cocuk disarida arkadaslariyla oynamak icin annesinden izin ister anne 'sen kendinden baska kimseyi dusunmeyen bencil bir cocuksun , haydi git oyna evin butun islerini nasil olsa ben tek basima yaparim' biciminde cevaplar.

Cocuk 'ben cocugum bu yasta oyun benim hakki madem cocuklarina ve evine bakacak gucun yoktu neden beni ve kardeslerimi dogurdun ' diye dusunemez.
Annenin verdigi cevap karsisibda cocuk oyun oynama arzusundan kendinden utanir..... D.C icimizdeki cocuk kitabindan :14: ayni seye defalarca maruz kaldim.. kiz kardesime bakmak icin zorlandim utandirildim gerektiginde incitmekten hic kacinmadilar :17:

mutasıp bı aılede buyuduysenız eger

çogu şeyde söz hakkınız yoktur

sen sus karışma
sen ne anlarsın ki
şu kilolarına bak elin kızları fidan gibi :9::9:
sen yapamazsın
başaramazsın edemezsın daha bırcok cumle ınsanı hayattan koparır

ama

azmedersen herseyın ustesınden gelırsın herkesı hayrete dusurursun sana konuşma hakkı vermeyenler ( aile, arkadaş vs ) hepsi zamanla senden akıl alırlar...

TECRUBEYLE SABIT :42:

Ohaa!! Benim ailemi özetlemişsiniz resmen şok oldum. Küçüklüğmden beri ailem tarafından sevilmediğmi düşünüyorum ben de bu tavırlarında dolayı ve ailem beni sevmezse "el insanı neden sevsin ki?" Diye düşüne düşüne birde üstüne fazla kilo eklenince al sana özgüvensiz bir insan.

Cocuk disarida arkadaslariyla oynamak icin annesinden izin ister anne 'sen kendinden baska kimseyi dusunmeyen bencil bir cocuksun , haydi git oyna evin butun islerini nasil olsa ben tek basima yaparim' biciminde cevaplar.

Cocuk 'ben cocugum bu yasta oyun benim hakki madem cocuklarina ve evine bakacak gucun yoktu neden beni ve kardeslerimi dogurdun ' diye dusunemez.
Annenin verdigi cevap karsisibda cocuk oyun oynama arzusundan kendinden utanir..... D.C icimizdeki cocuk kitabindan :14: ayni seye defalarca maruz kaldim.. kiz kardesime bakmak icin zorlandim utandirildim gerektiginde incitmekten hic kacinmadilar :17:

Özgüven sorunu yaşayan insanların çocukluktan gelen sorunları böyle yapıyor sanırım.:( ama artık yetişkin bireyler olduk.Bizim de çocuklarımız olacak.Biz bunu atlatalım çocuklarımıza yaşatmayalım :)

BASKALARİNA SUREKLİ HOS GORUNME...
HASET DUYMAK, KİSKANMAK
NESNEL TUTKUNLUKLAR'
ASAGİ GORME
SUREKLİ YARDİM ETME,SİDDETLİ OFKE
vs.... seklinde liste uzuyor da uzuyor hepsi aileden okuldan surdan burdan icsellestirdigimiz yanlis davranislarin sonucu :47:

Özgüven sorunu yaşayan insanların çocukluktan gelen sorunları böyle yapıyor sanırım.:( ama artık yetişkin bireyler olduk.Bizim de çocuklarımız olacak.Biz bunu atlatalım çocuklarımıza yaşatmayalım :)
Cnm bunu yenmek icin once bu duygulari tanimak sart... aksi takdirde yine kendimize kizariz neden boyle diye. Brde degistirmek hakketten zaman aliyor simdi yine farkina vardim

Valla birden kendiliğinden oluyor. Birde öfff be nereye kadar bu eziklik diyorsun, belin bir doğruluyor, kafan yukarı kalkıyor. Çata çat konuşmaya başlıyorsun daha dik yürüyorsun falan :d

Ben de annem tarafından çok ezilerek büyüdüm, hep ne anlarsın sen ne bilirsin sen derdi, ağza alamayacağım hakaretler ederdi. Hep ezik hep pasif oldum insnalardan korkar oldum ağzımı açamazdım hiçbiryerde. Sonra çalışmaya başlayınca yavaş yavaş değişmeye başladım çenem açılmaya güven gelmeye başladı. Hee annem durdu mu, hayır, birşey derim ne biçim konuştun, niye öyle dedin diye müdahale etmeye devam etti durdu. Eeeh dedim bee sana ne istediğimi derim derdim. Anneme ağzını açamayan ben üstüne üstüne yürüdüm, korktu tırstı benden :D O gündür bana ağzını açıp birşey diyemedi daha diyemez ne olacağını bilir çünkü.

Eee bana laf sokula sokula artık ben de laf sokmayı öğrendim.

Bence çabalamayın zamanla kendiliğindne oluyor. Ama şunu söyleyeyim tüm küçümseyen laf sokan insanlar kıskanç. Size birir ne kadar laf söylemeye çalışıyorsa sizi kıskanıyor çatlıyor demektir. Bunu bilin ve mutlu olun. Onlara sadece acıyın ve birşey dediklerinde sinsi bir yan gülüş yapın yada direkt kahkaha atın. O insanların amacı zaten sizi bizleri üzmek kahkaha atarak onlara pirim vermeyin.

Ve böyle ucuz insanlar sizi aşağılıyor diye siz değersiz olmuyorsunuz. Değerliyim güzelim de her zaman kendine. Aynaya bak ayy canım ne kadar da tatlıyım bugün de. Yüzünd eoranda buranda kusur arama herkeste var kusur güzel yanlarını gör.

Son düzenleme:
Zamanı geldi de geçiyor bile tatlım. Hayat kısa zaten içimize atmaktansa sevgimizi hak eden insanlarla yaşayalım bundan sonra.Değmeyen kimseler için kendimizi yiyip bitirmeyelim.Oldu mu? :)
ahh be canım çok haklısın ama nasıl desem aslında kendimle barışık gibiyim ama sadece 4 duvar arasında yada ailemin birde bazı arkadaşlarımı yanında bunun dışında çok kabuğuma çekilirim ne bileyim bildiğin özgüven eksikliği özellikleri bir çoğunu taşırım
:/

özgüven sorunu tamamen aileden çevreden kaynanaklanan bişi

yaptıklarına davranışlarına nekadar eleştırı alıyorsan okadar çekingen oluyorsun

insan takdır edilce özgüvenı artıyor buyuyunce bişileri düzeltmek çok zor

bende bununla başa çıkmaya çalışıyorum

ben babam yüzünden özgüvensiz olduğumu düşünüyorum mesela.çünkü babam çok eleştirel bir insandır.eleştirmenlerden daha sivri dilli bir eleştirmen.herşeye muhaliftir,küçükken farkına varmıyorsun tabi,sinirli diyorsun birşey diyorsun ama büyüyünce anlıyorsun annenin babanın karakterini ve işte bu yüzden ben böyle olmuş olmalıyım diyorsun.Mesela hatırlıyorum bir kere anahtarımız kapının üstünde kalmıştı,bahçe kapısından kim atlasın derken ben atlarım diye atlamıştım çocuğum ya.Sonra kapının tepesine takılı kaldım atlayamadım.Babam yengem ve kuzenlerimin de yanında "eşek ölüsü gibi şuna bak,birşeyi beceremedi" diye azarlamıştı.bu beni öyle rencide etmişti ki.şimdilerde babama karşı olan nedensiz öfkem sanırım küçükken sergilediği bu davranışlardan kaynaklanıyor.ve kendime olan inançsızlığım...

ben babam yüzünden özgüvensiz olduğumu düşünüyorum mesela.çünkü babam çok eleştirel bir insandır.eleştirmenlerden daha sivri dilli bir eleştirmen.herşeye muhaliftir,küçükken farkına varmıyorsun tabi,sinirli diyorsun birşey diyorsun ama büyüyünce anlıyorsun annenin babanın karakterini ve işte bu yüzden ben böyle olmuş olmalıyım diyorsun.Mesela hatırlıyorum bir kere anahtarımız kapının üstünde kalmıştı,bahçe kapısından kim atlasın derken ben atlarım diye atlamıştım çocuğum ya.Sonra kapının tepesine takılı kaldım atlayamadım.Babam yengem ve kuzenlerimin de yanında "eşek ölüsü gibi şuna bak,birşeyi beceremedi" diye azarlamıştı.bu beni öyle rencide etmişti ki.şimdilerde babama karşı olan nedensiz öfkem sanırım küçükken sergilediği bu davranışlardan kaynaklanıyor.ve kendime olan inançsızlığım...

Kz sen benim ruh ikizimmisin :1: aynen suan bende tum aileme ofke doluyum bende bir hikayemi anlatiyim benim babam ofke, asagilama, yargilama, kucuk dusurme acisindan senin babana bes basar zanimca :ssz: bir gun cantamin kulpunu onaricam elimde karga burnu bir elimde metal kulp babam diyor sen beceremessin yapamassin sonra gozlerini dikiyor bana yapamiyorum metalin ucunu tutturamiyorum bir turlu babam bakiyor baski stress altindayim derken babam elimden zorla aldi hatta elimi acitti sonra yaparken karga burnuna elini sikistirdi Allahim o nasil kufurler yani akliniz almaz senin yzunden elimi kestim senin yuzunden... belasin basimiza evden kaldin zaten ( knuyla hic alakasi yok o zaman evli degildim ) burnumdan getirirdi boyle boyle gece mesela tost most yapsam gelir yerdi yerdi sonra midem agridi gece gece yemek mi yenir sen yaptin tostu yumurtayi herneyse iste koktu canim cekti yedim .... senin yuzunden virt zirt sanki ben zorladim ye diye bes basar dimi ???? :37: :32: manyaklik normal yani bende

Son düzenleme:

tipik türk erkeği
benim gördüğüm genel yapı bencil egoist cimri herşeyin en iyisini en doğrusunu ben bilirim ve bir tek ben bilirim başka kimse bilmez havasındalar
bir de genel itibarıyla dindardırlar ama acayip rencide ederler
hiç ses çıkaramazsın ben geçen gün türkiyede ailelerde demokrasi yok dedim yani kızım sen söylüyorum gelinim sen anla
ne demokrasisi ailede baba reis onun dediği olur dedi evet katılıyorum öyle olur ama bu yine de böyle davranmayı meşru kılmaz

Sana bır tavsıye verıcem çok etkılı oldugunu dusunuyorum ;)

Burcunu yaz google X burcu kadını yaz once su sozlukler falan varya orda yazılanları oku gerekırse hepsını sonra ozellıklerını vs oku ne varsa oku once bı kendını tanı dısardan nası bı kadınsın nelerden vazgecemez nelerden gecersın .

Burçlara ınandıgın ıcın yapmıcaksın bunu dalgasına okucaksın onları bıryerden baslıcaksın yanı emın ol cok ısıne yarıcak.

Bence biraz toplum baskisi yuzunden de oluyor..

Elalem ne der .. o ne dusunur..bu ne dusunur..rahat olup icimizden geldigi gibi davranamadik cogumuz..

Mesala kiz kismi duzgun oturur cok konusmaz..ayiplarlar aksi taktirde..

Orani kapat burani ört ayip..mesalA ben bacaklarim guzel olmasina ragmen sort veya mini seyler giyemem cunku cok cekiniyorum sanki eksikli gibi..cunku oyle yetistim

Ama yabancilarda goruyorum kizin bacAk catlak dolu veya yagli kilolu ama ozguven oldugundan takmiyor giyiyor

Turk kizlarinda cekingenlik var ve aman aileme kotu sozz gelmesin var..hayati istedigin gibi yasayamamak var...

Hele bir 30unA kadar evlenme..evde kaldin..sanki sen insan degilde baskasina verilen bi malsin..

Back
X