Ozguven sizlik

Hayatsahnem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2017
318
75
98
Kızlar benim kendime ozguven im yok, ya sanki insanlar bunu anladığı için beni takmıyor insan yerine koymuyor gibi geliyor, hepsi degil tabi ozellikle eşimin sülalesi mesela esimin teyzesine gidiyoruz ne kocası ne oğlu hoşgeldin demiyor, yerin dibine giriyorum moralim cok bozuluyor. Yani beni insan yerine koysalar derler herhalde eşime dedigimde lafı degiştiriyor bende her seferinde bahsetmiyorum iftara gittik yine diyen olmadı eşime diyorlar ama ya ben evime kim gelse mutlaka söylerim misafirin kalbi kıldan incedir derler bana böyle yaptıklarında kendimi daha da yetersiz hissediyorum Siz olsanız gidermisiniz

Kızlar benim kendime ozguven im yok, ya sanki insanlar bunu anladığı için beni takmıyor insan yerine koymuyor gibi geliyor, hepsi degil tabi ozellikle eşimin sülalesi mesela esimin teyzesine gidiyoruz ne kocası ne oğlu hoşgeldin demiyor, yerin dibine giriyorum moralim cok bozuluyor. Yani beni insan yerine koysalar derler herhalde eşime dedigimde lafı degiştiriyor bende her seferinde bahsetmiyorum iftara gittik yine diyen olmadı eşime diyorlar ama ya ben evime kim gelse mutlaka söylerim misafirin kalbi kıldan incedir derler bana böyle yaptıklarında kendimi daha da yetersiz hissediyorum Siz olsanız gidermisiniz
Bence eşinize belli etmeyin ki gözünde küçük düşmeyin . Kendi kendinize yenmeye çalışın bu durumu.

Eve kim gelirse gelsin hoşgeldin denir. Heleki davetlerde misafire daha itinali davranilir. Burada sizlik hiçbir durum yok. Kendinizi sorgulamayin

Aynen öyle ama onlardan başka herkes kime gitsem hoşgeldin diyor bi onlar kaynım da öyle demiyor ama başkasına diyorlar o zoruma gidiyor
Ya utanıyorlar yada hoşlanmıyorlar sızden bosver canım sendr bakma yuzlerıne bu kadar basıt .Onlar yokmus gıbı davran.

özgüven öncelikle kişinin kendini sevmesi saygı duymasıyla oluşur.Kendinizi bu konuda mutlaka geliştirin.Eşinize birdaha bana hoşgeldin demezlerse o eve gitmeyeceğinizi söyleyin.Bu arada onlar size gelirlerse asla hoşgeldin demeyin ki durumdan rahatsız olduğunuzu anlasınlar.

Elin 2 kıytırığı hoş geldin demedi diye siz neden yetersiz hissediyorsunuz onlar yeterlilik kriteri mi hayatınızdaki?
Hoşbuldum enişte vs deyip geçeceksiniz keyfinize bakacaksınız. Ortamdan rahatsızsanız da hiç gitmeyin.
Özgüvensizlik zor ama keşke tedavi olsanız.

ne kadar cok uzulursuniz bu duruma o kadar cok takilmazsiniz.Bos verin takmayin kafaniza sakin.Esinize de belli etmeyin.Inanin takmayinca otomatik ozguveniniz gelisiyor :)

iyide sorun sizde değil evine gelen insana hoşgeldin demeyen o insanlarda ... kendinizi sevin değer verin ... yok beni takmıyorlar saymıyorlar diyip sinmeyin

Insanlarla göz teması kurar mısınız veya yapı itibariyle utangaçsanız karşı taraf bunu "konuşmak istemiyor" gibi algılayabilir. Siz uzatın elinizi, siz merhaba deyiverin. Yüzüne yüzüne bakın insanların sizi farkedene kadar.

Böyle konuşuyorsanız eğer ondandır, hiç konuşmasak daha iyi diye düşünüyorlardır.

Back
X