- 6 Mayıs 2019
- 917
- 583
- 103
- Konu Sahibi Bigjetplane
-
Evet zaten beni de bu rahatsız etmeye başladı. Yakın arkadaşlarım hep böyle kavgacı, ya da bir yere gittiğimizde hemen herkesle samimi olabilen tipler. Ve beni küçümsüyorlar bu konuda muhtemelen ki sürekli çok kibarsın falan diyorlar. Toplumda da bu insanlar dediğiniz gibi daha çok saygı görüyorBen de çok naif bir insanım,öyle derler en azından ..
Bir markete ,bir toplu ortama gireyim nazik ve kibar davranırım ,ince düşünürüm ,kolay kolay kalp kırmam ama hakkımı da ararım.Ben de bi ara öyle hissetmeye başladım sanki dişli olunca insanlar daha çok saygı duyuyor naif yaklaşınca pek değer görmüyorsun gibi ..
Ama eskiden öyle değildim daha kavgacı her an dikleşmeye hazır gür biriydim ,yıllar geçtikten sonra o halimden eser kalmadı ,kendimi büyümüş gibi hissettim olgun olduğumun farkına vardım ,çok hoş görülü oldum ,misal bi hastanede sıraya riayet edilmediğinde ,anlayışlı olmaya çalışıyorum “şu an kavga etsem ne olacak karşımdaki çalışanı da strese sokmayayım “ diye farklı düşünmeye başladım ..
Ama İyi mi diye sorsan herhalde hayır derim çünkü insanlar kendine saygısızlık yapan yada ezdirmeyen kişiliklere daha çok saygı duyuyor genel toplum olarak ..
Bu yüzden bence ortamına göre davranmak en güzeli..
özgüven konusunda önce kendinizi değerli olduğunuza inandırın ,sonra bunu aşmak için çeşitli kitap ve videolardan yardım alabilirsiniz ,gerekirse psilolog olarak da destek almanız iyi gelebilir ..
En azından iletişim kurarken daha kendinden emin bi şekilde konuşursanız bu bile size iyi gelecektir
O çekindiğiniz insanlar sizden büyük değiller (yaş olarak değil ) o da insan sen de insansın .. senden bi farkları yok ,bence senin asıl sorunun özgüven ..Evet zaten beni de bu rahatsız etmeye başladı. Yakın arkadaşlarım hep böyle kavgacı, ya da bir yere gittiğimizde hemen herkesle samimi olabilen tipler. Ve beni küçümsüyorlar bu konuda muhtemelen ki sürekli çok kibarsın falan diyorlar. Toplumda da bu insanlar dediğiniz gibi daha çok saygı görüyor
En azından sizin kendi tercihiniz olmuş, olgunlaşmışsınız, ben değişmek istiyorum ama olmuyor
Teşekkür ederim cevabınıza.
Evet öyle, yani küçüklüğümden beri öyleydim kendimi bildim bileli. Ailemde babam inanılmaz girişken ve her gittiği ortamda çok konuşan, esprili komik biridir. Annem biraz muhafazakar bakışlıdır aman başımıza bişey gelmesin diye biraz baskılamıştı beni, ve o da sakin biridir muhtemelen onu kopyalamışımMizaciniz böyledir.
Yani şimdi nasıl yetistiniz, anne babanız nasıl davrandı vs bunlar hepsi etken ama büyük ölçüde mizaç etkilidir tabi.
Ben de ön planda olmayı sevmem ama bu benim tercihim.
Çekingenlik vardı ama o aileden kaynakliydi yetişkinlikte aştım onu.
Yani sizi çaresiz bırakacak işinizi halledemeyecek kadar bir cekingenliginiz varsa yardım alın derim.
Vallahi aynıyız. Bir yere gidilse Hiç kimseye odetmem kim olursa kaçıncı buluşma olursa olsun elim hicbiryere boş gitmem.agzini açtıklarında cimrisin harcamayı bilmiyorsun şöyle ye böyle iç öyle.gez bu kadar parayı ne yapacaksın altın şöyle düştü böyle uçtu ...Nerdeyse aynısı benim yaa, yardımcı olamicam ama ben de bahsetmek istiyorum. Yaşım daha da ileri 35 bu arada, düzeltmek istiyorum en yakın zamanda ama olmuyor, ve insanlara belli etmemeye çalışsam da bildikleri için daha çok üzerime geliyorlar şakayla karışık... Hep ezikliyolar dolaylı yoldan, bı sürü örnek verebilirim
..... Eşinle şuraya gitsene, şu kadar harcasana
.....aa altın fiyatları artmış (yahu ben zarardayim, Allah'ın cezaları) rahatsız olduğumu belli etsem de uğraşıyorlar
Neyse çok uzatmayayım
Hep hafife aliniyorum, ağırlığım yokcimriyim güya, evden bı kere yemek getirmedim yillardir, onlar getiriyor, ben getirsem ona da laf gelir vb
Sizin de çevrenizdeki insanlar biraz fesat gibi geldi banaNerdeyse aynısı benim yaa, yardımcı olamicam ama ben de bahsetmek istiyorum. Yaşım daha da ileri 35 bu arada, düzeltmek istiyorum en yakın zamanda ama olmuyor, ve insanlara belli etmemeye çalışsam da bildikleri için daha çok üzerime geliyorlar şakayla karışık... Hep ezikliyolar dolaylı yoldan, bı sürü örnek verebilirim
..... Eşinle şuraya gitsene, şu kadar harcasana
.....aa altın fiyatları artmış (yahu ben zarardayim, Allah'ın cezaları) rahatsız olduğumu belli etsem de uğraşıyorlar
Neyse çok uzatmayayım
Hep hafife aliniyorum, ağırlığım yokcimriyim güya, evden bı kere yemek getirmedim yillardir, onlar getiriyor, ben getirsem ona da laf gelir vb
Ayy evet evet. Eski işyerimde çay yapan abladan çay isteyince surat yapıyordu bize, işi buydu ama ben asla öyle biri olamadım valla. Hep güleryüzlülük de eziklik olarak algılanıyor, bizim topluma mı özel bi durum bilmiyorum. Temizliğe gelen kadın konusunda da aynı bahsettiğiniz gibi şeyler yaşadım hepSizin durumunuzla birebir aynı haldeyim.sessiz sabırlı normal birir maaşı kariyeri eğitim durumu iyi olan hatta öfke kontrolü bile aynı . Yaşım 41 ne geldiyse başıma fazla mütevazı ve iyimser olmamdan ince dusunmemden geldi ! Dini acidandan düşünürüm hep tşk ederim hayırlı günler hayırlı haftalar Allah razı olsun ...hiç eksilmez dilimden . Aaaaa bir bakiyirum eve temizliğe aldığım kadın çocuklara tuttuğum bakıcı işyerindeki çaycı bana akıl verir iş buyururlar yapı meselesi ama doğru değil insanlar iyi niyeti suistimal ediyor malesef . Gelen yorumları dikkatle okuyacam
İşte sosyal ortamlara gire gire aştım.Evet öyle, yani küçüklüğümden beri öyleydim kendimi bildim bileli. Ailemde babam inanılmaz girişken ve her gittiği ortamda çok konuşan, esprili komik biridir. Annem biraz muhafazakar bakışlıdır aman başımıza bişey gelmesin diye biraz baskılamıştı beni, ve o da sakin biridir muhtemelen onu kopyalamışımnasıl aştınız peki siz bu durumu? İçinizden gelen bir şeymiş ki aşmışsınız gibi geldi bana. Bu arada kendi işimi hallederim, birçok şeyi kendim yaparım, hallederim o konuda bi sıkıntım yok neyseki. En çok sosyal anlamda zorlanıyorum.
Her gittiğiniz ortamda siz ödüyorsanız bi kere bile ödemeseniz ya da rahatsız olduğunuzu belli etseniz hemen cimri yaftası yapışır zaten. O durumu bi arkadaşımda çok yaşıyorum. Alışverişe her şeye parası var ama dışarı çıkınca ya bende para yok sen ödesene der, ben de takılmam öderim zaman zaman. Bu arada ben utanırım böyle demeye o rahat baya. Birkaç kez geri çektim kendimi anladı ve cimri olan ben oldum ama napıyım onunki de suistimale giriyor artık. Bi de cidden sizin paranızdan onlara ne?Vallahi aynıyız. Bir yere gidilse Hiç kimseye odetmem kim olursa kaçıncı buluşma olursa olsun elim hicbiryere boş gitmem.agzini açtıklarında cimrisin harcamayı bilmiyorsun şöyle ye böyle iç öyle.gez bu kadar parayı ne yapacaksın altın şöyle düştü böyle uçtu ...
GerçektMerhaba herkese, bu hayattaki en büyük sorunumdan bahsetmek istiyorum. Şöyle ki ben herkes tarafından çok naif ve sakin olarak görülen biriyim. Ki öyleyim de. Hep gülümseyen, insanlara hep iyi davranan, çok hep teşekkür eden, kalp kırmaktan çekinen biriyim. Yani bir mağazaya gittiğimde bile hep çok ince davranırım herkese. Ama artık bu saflık olarak görülmeye başladı. Herkes ama herkes çok kibarsın, naifsin, sakinsin vs diyo bana. Eziksin diyorlar resmen. Ve küçüklüğümden beri tam olarak neden bilmiyorum ama çok özgüvensizimdir, sessizimdir. Maddi durumumuz çok çok iyi(bunu belirtiyorum yanlış anlamayın çünkü insanların benden beklentisi de bu paran varsa özgüven de olmalı), güzel bir kadınım, çok başarılı bir eğitim hayatım oldu(şuan çalışmıyorum ama) çok şükür birçok şeye sahibim ama benim çevremdeki herkes küçük dağları ben yarattım havalarında ve özgüvenli davranırken benim böyle çekingen ve sakin olmam eziklik olarak görülüyor. Ha hiçbir zaman hakkımı yedirmem, canım yandıysa ben de yakarım, kırıldıysam kırarım karşındakini ama öfkeli olduğum zamanlar haricinde(öfke kontrol sorunum da var) çok sakin çok çekingenim. Neden böyle? Aranızda böyle olan hisseden var mı? Sanki üzerimde bi ölü toprağı var. Diğer kadınlara bakıyorum gözlemliyorum herkes güçlü, sesi gür çıkan hakkını arayan insanlar. Eğlenmesini, kahkaha atmasını bilen. Ben çok sakinim offve benim gibi kimse de tanımadım henüz. Psikolog veya psikiyatr ile çözen var mı bu durumu? Ya da eskiden ben de böyleydim ama düzeldim diyen. Yaş 30 bu arada düzelmez sanırım Ne yapmam gerek artık bu özgüvensizlikten sosyal hayata adapte olamıyorum insanlar ezik der diye. Yeni bir işe başlamaya dahi çekiniyorum
yani yazınızda bütün kilit şeyleri yazmışsınızMerhaba herkese, bu hayattaki en büyük sorunumdan bahsetmek istiyorum. Şöyle ki ben herkes tarafından çok naif ve sakin olarak görülen biriyim. Ki öyleyim de. Hep gülümseyen, insanlara hep iyi davranan, çok hep teşekkür eden, kalp kırmaktan çekinen biriyim. Yani bir mağazaya gittiğimde bile hep çok ince davranırım herkese. Ama artık bu saflık olarak görülmeye başladı. Herkes ama herkes çok kibarsın, naifsin, sakinsin vs diyo bana. Eziksin diyorlar resmen. Ve küçüklüğümden beri tam olarak neden bilmiyorum ama çok özgüvensizimdir, sessizimdir. Maddi durumumuz çok çok iyi(bunu belirtiyorum yanlış anlamayın çünkü insanların benden beklentisi de bu paran varsa özgüven de olmalı), güzel bir kadınım, çok başarılı bir eğitim hayatım oldu(şuan çalışmıyorum ama) çok şükür birçok şeye sahibim ama benim çevremdeki herkes küçük dağları ben yarattım havalarında ve özgüvenli davranırken benim böyle çekingen ve sakin olmam eziklik olarak görülüyor. Ha hiçbir zaman hakkımı yedirmem, canım yandıysa ben de yakarım, kırıldıysam kırarım karşındakini ama öfkeli olduğum zamanlar haricinde(öfke kontrol sorunum da var) çok sakin çok çekingenim. Neden böyle? Aranızda böyle olan hisseden var mı? Sanki üzerimde bi ölü toprağı var. Diğer kadınlara bakıyorum gözlemliyorum herkes güçlü, sesi gür çıkan hakkını arayan insanlar. Eğlenmesini, kahkaha atmasını bilen. Ben çok sakinim offve benim gibi kimse de tanımadım henüz. Psikolog veya psikiyatr ile çözen var mı bu durumu? Ya da eskiden ben de böyleydim ama düzeldim diyen. Yaş 30 bu arada düzelmez sanırım Ne yapmam gerek artık bu özgüvensizlikten sosyal hayata adapte olamıyorum insanlar ezik der diye. Yeni bir işe başlamaya dahi çekiniyorum
Ne güzel sevindim sizin adınıza. Aslında ben de çok rahatsız değildim bu durumdan kabullenmiştim. Sosyal zekam kuvvetli olmayabilir ama farklı yeteneklerim olduğunu düşünüyordumİşte sosyal ortamlara gire gire aştım.
Çocuklar olunca daha da kolaylaştı.
Onlarla ister istemez okul vs ortamlarına girip konuşma ihtiyacı oluyor haliyle.
Ama bildiğim ben böyle olmaktan hiç rahatsız olmadım.
Kendi secimimdi diye düşünüyorum.
Neden geriliyorsunuz? Mizaç meselesi de olabilir çok kendinize yüklenmeyin.ama rezil olurum , yanlış bişey söylerim vs diye düşünüyosanız biraz üzerine gitmeniz lazım.zaten bu gibi ortamlarda kimse derin muhabbete girmiyor nasılsın hava su bu gibi şeyler.kalabalık bi ortama girdiğinizde özellikle üzerine çalışabilirsinizBi de şey var mesela. Kalabalık bi ortamdaysak ben gerilip pek konuşmam, bişey anlatamam tutulurum. Dinlerim genelde. Geçen ay bi düğüne gittik eşimle, ilk defa gördüysem birini onunla sohbete giremiyorum. Ama herkes sanki beni yıllarca tanıyo gibi rahat rahat muhabbete girebiliyor. Geriliyorum böyle durumlarda da.
Yahu yer içer gezerim ama yarinimida bir şekilde düşünmek zorundayım iki tane çocuğum var hayat zor özel sektorun garantisi yok ben hep böyle düşünürum . Yok illa herşeyi sifirlican aylık maasin dibine vuracan onlaraHer gittiğiniz ortamda siz ödüyorsanız bi kere bile ödemeseniz ya da rahatsız olduğunuzu belli etseniz hemen cimri yaftası yapışır zaten. O durumu bi arkadaşımda çok yaşıyorum. Alışverişe her şeye parası var ama dışarı çıkınca ya bende para yok sen ödesene der, ben de takılmam öderim zaman zaman. Bu arada ben utanırım böyle demeye o rahat baya. Birkaç kez geri çektim kendimi anladı ve cimri olan ben oldum ama napıyım onunki de suistimale giriyor artık. Bi de cidden sizin paranızdan onlara ne?
Amiyane tabirle herkes yırtık olacak diye birşey yok ki.Ne güzel sevindim sizin adınıza. Aslında ben de çok rahatsız değildim bu durumdan kabullenmiştim. Sosyal zekam kuvvetli olmayabilir ama farklı yeteneklerim olduğunu düşünüyordumama sürekli herkesten bunları duyunca takıntı yapmaya ve üstüne düşmeye başladım…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?