Özgüven sorunu

"Ha hiçbir zaman hakkımı yedirmem, canım yandıysa ben de yakarım, kırıldıysam kırarım"

"Diğer kadınlara bakıyorum gözlemliyorum herkes güçlü, sesi gür çıkan hakkını arayan insanlar."

En üstte hakkimi yedirmem diyorsunuz sonra diger kadinlara bakiyorum hakkini arayan insanlar diyorsunuz

Hakkinizi yedirmiyorsaniz illa sesinizi gürlestirmenize gerek yok demektir. Anlamadim ne istediginizi.

Sizin yazınızı okuyunca da ben çok etkilendim, o kadar aynı ki… Dedim ya 30 yaşıma geldim ama hala değişebilir miyim diye düşünüyorum ve ne yapacağımı da bilmiyorum. Ben de aslında bi 4-5 sene öncesine kadar bu kadar takılmıyordum bu duruma sizin gibi yani, sessiz sakin biriydim ama zamanla farkettim ki yeni tanıştığım biriyle sohbet ilerletemiyorum, bazen ne diyeceğimi bilemiyorum, toplu görüşmelerde genelde bişeyler anlatmaktansa soru sorarak karşımdakini konuşturmayı tercih ediyorum vs. Bunları farkedince sırf bu konuya canımı sıkmaya başladım. Bu neyden kaynaklanıyor inanın anlamıyorum bazı insanlar hemen kaynaşıyor ya :)) nedir bunun yolu anlamadım

ne demek düzelmez . ölümden başka herşeye çözüm var. iyi uzman psikiyatr yada psikolog ulursun ve verilen her egzersiz ödev konu neyse aksatmadan yaparsın . durumunun farkındasın ve bu değişimi hizlandirir

ben de aynıyım ama artık kendimi böyle kabul ettim, eziklenmekten salak yerine konulmaktansa mesafe koymayı samimi olmamayı tercih ediyorum artık. bence özgüven ya da başka bir şey sorununuz yok. sadece yanlış ortamda yanlış insanların içindesiniz (çoğunluğun böyle olması doğru oldukları anlamına gelmez. herkesin kişisel doğruları vardır. bana göre nazik sakin kişilik doğrudur başkasına göre de tam tersi .. normal bunlar) bir youtube tavsiyesi; beyhan budak (ezik görünmene neden olan iyi niyetli davranışlar) ve hatta diğer bazı videoları..

Evet onları izledim biraz daha farklı davranmaya çalışıyorum, sürekli kimseye teşekkür etmiyorum mesela, fazla güleryüzlü olmuyorum eskisi gibi, daha soğuk davranmaya çalışıyorum çünkü aslında öyle biriyim zaten fazla konuşmayı sevmem. Ortam yanlış değil bizim toplumumuzda bence bizim gibiler çok nadir, belki başka toplumlarda normal sayılırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…