Özgüven sorunu

Konu sahibi ve yorum yapan arkadaşlar çevrenizi değiştirin ya da genişletin lütfen . Naif ve düşünceli olmak çok güzel birsey yahu :)) Bu durumu kullanmaya çalışan insanlara izin vermeyin . Onun dışında psikologa gidin elbette geçmişte bazi sorunlar olmuştur belki . Çözülmeyecek bir sorun değildir yaşınızda da hicbir şey yok . Hayat akıp geçiyor ,ağız dolusu gulmek lazım :)

İşte adamına göre muamele, çünkü ozguven yok, niye başkaları diil de biz dimi? Halbuki elimizde olmadan böyleyiz, böyle davranmamalilar ama nerdeee,

Fesatlık diil de bence ezikliyolar işte, düzeltmenin yolu olsa,,, Güleryüz lu olmak istemiyorum mesela

Çok değişik ortamlardan da çevrem var ama genel olarak toplumda herkes naiflik ve sakinliği eziklik olarak görüyor. Bilemiyorum, bi yardım almam gerekiyor. Doğru dediniz zaman akıp gidiyor, bu yaşlarımı böyle geçirmek istemiyorum.

İşte nasıl yaptınız değiştiniz mesela? Sakin birimiydiniz öncesinde? Demek ki içinizde varmış ne güzel

Doğum haritasıyla mı ilgili acaba? Bazı insanların mizacı öyledir. Özellikle dışa dönük insanlar sizin gibi sessiz sakin insanları hayatına almayı tercih eder. Kendinize hobi edinmeniz iyi gelir, ayrıca bakım yapın kendinize, yüz maskesi, saç bakımı vs. Burcunuz nedir?

Bu yetkinlikte bir psikolog tanıyor musunuz

Ben eskiden baya çekingendim aslında çok aşmadım ama geçmişe göre daha iyiyim. Fazla düşünme sorunum var. Bunu dersem nolur, şunu dersem nolur. Ailem böyle büyüttü. Aslında hep ezik hissettim ve hep paramız olsa özgüvenim de olur derdim. Olmazmış sanırım. İçten geliyor bu olay. Fazla empati yapıyorum ve kırmaya korkuyorum. Sanırım bunu da sorun olarak görüyorum.

Bakımlı biriyim o konuda bi sıkıntı yok, bakım yapmayı çok sever kendimi de görsel açıdan beğenirim. Ama huyumu sevemiyorum :) Başak burcuyum, mükemmeliyetçilik özelliğini sonuna kadar taşıyorum doğum haritasını ilk kez sizden duydum biraz araştırdım ama nasıl bişey nerden öğrenebilirim tam olarak? Kişilik üzerinde bu kadar etkili mi?

Maddiyatla bi ilgisi yok bana göre, kişilik özelliği ya da yetiştiriliş tarzı sanırım. Ben de geçmişte daha çekingendim, zamanla daha iyi oldu ama hala içine kapanık, sakin biriyim. Dediğiniz gibi kimseyi kırmak istemem, kibar davranırım. Mesela insanlara gereğinden fazla teşekkür ettiğimi farkettim, artık onu bile azaltmaya başladım beni ezik gösterdiğini düşündüğüm için. Anneme çekmişim sanırım o da sakin biridir ama ben bi tık daha fazlayım ondan. Basit bi sorun gibi olsa da sosyal ortamlara girmekten çekinir oldum artık. Mesela komşuluk pek yok oturduğum yerde ama ben hiçbir komşumu tanımıyorum desem yeri Ne diyelim umarım aşarız

özgüvenle bunun alakası ne anlamadim...
Gerek gördüğümde kavgamı da çatır çatır ediyorum, lafimla çarpılmışa da dönderirim ama temelde baktığında oldukça kibar ve zarif biriyim...çünkü kadınım yahu
Hayt hoyd olmak bırak bir kadına erkeğe bile yakışmıyor,keşke herkes bizim gibi kibar ve zarif olsa ☺

Son düzenleme:
Asıl kavgacı insanın problemleri vardır,özgüven şöyle dursun...
Bence de öyle. De ben kavgacı insanlar özgüvenlidir demedim. Sakin, çekingen ve kibar olmak herkes tarafından eziklik olarak algılanıyor, çevremdeki herkes kibarsın, naifsin demeye başlayınca özgüvensizlik duymaya başladım. Mesela ben hemen herkesle yakınlık kurup konuşamam. Biraz içine kapanık bi tipim yani. Kimisi ilk ayaküstü konuşmada bile ne muhabbetler döndürür. Bunu aşabilmek için tavsiye almak amacım :)

O zaman pratik yapmak gerek, uzerine gitmek gerek. Mesela yarin gunu bunun icin ayirmak

Iyi de neden eziklik hissediyorsun asıl yanlış burda,kibar naifsin diye ...
Yani bu bir eksiklik değil anlıyormusun?
Kibarlığın zarifligin naifligin değil sorun.

içine kapanikligina çözüm bulman lazım o zaman! Hoş bana göre o da sorun değil ya
Her zaman bi etrafı süzüp ortamı inceleyip öyle atılmayı daha mantıklı buluyorum

Okurken hemen hemen kendimi gördüm, beni yazdınız sandım yahu :)
Çocukluğumdan beri hep çok nazik, naif incecik sesli kibar hep gülümseyen asla kimseyi kıramayan ama hep kırılan bir kız oldum, insanların gözünde hep saf görüldüm gülümsediğim için polyana hic bir sorunu yok toz pembe bir dünyada yaşıyormuş gibi tabiri caizse salak görüldüm ilk orta okul dönemlerimde yaşıt çocuk zorbalığına dibine kadar maruz kaldım, biryerden sonra sesimi cıkarmayı öğrendim ama genel ruh halim hep sakin oldu. Kendimi de kabul ettim etmesine, gayet mutluydum taa ki son zamanlarıma kadar.
İnsanların karsılarındakini tanımasalar bile ne kadar kolay muhabbete girebildikleri gözüme çarpmaya başladı. şen şakrak konuyu cok guzel döndürebiliyorlar asla konusurken tıkanmıyorlar, oturdukları masa da tanımadıkları insanlar olsa bile harika sekilde kaynaşıyorlar bunlar kendi içimde gözüme batmaya içimde de yara olmaya başladı gercekten böyle bir insan olmayı çok isterdim, cunku ben genelde böyle ortamlarda hep sessiz kalan tarafım, Artık bunu değiştirebilirmiyim acaba bende böyle biri olabilirmiyim diye kendimi Bos zamanlarımda ara sıra sorgular halde buluyorum.. hoş değişebilecek bişey mi onu da bilmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…