Siz karşınıza çıkan her erkeği beğeniyor musunuz?Özgüvenim hiç yok. Hayatımın hiçbir döneminde de kolay kolay özgüvenli bir insan olmadım. Hep kendimi çirkin, değersiz buluyorum. Denemediğim şey yok cidden deniyorum. Arkadaşlarımla buluşuyorum, kendime bakmaya çalışıyorum, kendime sürekli güzelsin falan gibi olumlu şeyler düşündürmeye çalışıyorum ama biriyle diyelim sosyal medyadan tanıştık ve görüşmek veya fotoğraf istedi hemen iletişimimi kesiyorum. Kesin beni beğenmeyecek diyorum. Daha önce de yaşadım bunu ve kişi beğenmedi. Biri beni beğenmediği zaman günlerce ruh gibi dolaşıyorum, çirkin olduğumu düşünüyorum. Bunu aşamıyorum. Nasıl özgüveniniz yerinde oluyor?
Hayır tabii ki ama benim karşıma çıkan erkekler gibi de davranmıyorum. Kırmamaya çalışıyorum.Siz karşınıza çıkan her erkeği beğeniyor musunuz?
Önerebileceğiniz bir kanal var mı?Youtube da telkin videoları, ses kayıtları var. Onları 21 gün boyunca uykudan önce dinle çok faydasını göreceksin. Aynı sorun bende de var çünkü bunları dinledikçe öz güvenimin yükseldiğini hissediyorum
Önce görmeden konuşunca dediğiniz şeyler uyuşuyor zaten, buluştuktan yani gördükten sonra yürümüyorGüzellik/göze hitap etme denilen şey daha çok karakter yapısıyla oluşan bir şey hep buna inanırım. Başta gözümüze çirkin gelen biri eğer espriliyse, hareketleri tatlıysa, zekice konuşuyor ve davranıyorsa otomatikman bir albeni oluşuyor herkesin gözünde. Bence bunun üzerine gidin. Hangi işi yapıyorsanız onda daha iyi olun, kendinize bir hobi seçip onda ilerleyin o hobi hakkında donanımlı olun, güncel kültürünüz ve hayat görüşünüz genişlesin. Mizah anlayışınızı ve hitabetinizi geliştirin, alıştırmalar yapın. Bu tarz insanlara kimse karşı koyamıyor, herkes çevresinde toplanıyor.
Sosyal medyadan konuştuğun her kişiyle buluşmak için mi konuşuyorsun?? Şimdiye kadar konuştuğun her kişiyle buluştuysan iyi başarılarının devamını dilerim, kötü bir olay yaşamamışsın demek ki.Madem sosyal medyadan biriyle konuştuğunda fotoğraf veya buluşma istediğinde bitiriyorsun, neden en baştan konuşuyorsun onu anlamadım ben. Can sıkıntısından mı yazıyorsun insanlara? Buluşup görüşmeyeceği biriyle ne konuşabilir ki sosyal medyadan insan?
Özgüven konusunda yapılacak şey profesyonel yardım. Ciddi bir sorun çünkü bu, öyle iki makyaj yapıp da düzelteceğin bir şey değil.
Bunu bende çok düşündüm kendimi fazla mı önemsiyorum diye ama yok asıl özgüven sahibi insanlar kendilerini merkeze alıp, kendini seven insanlar.Özgüven sorununun kendine fazla odaklanmak olduğunu okumuştum.
Yani sürekli kendinizi merkeze koyuyorsunuz, herkesin derdi sizmişsiniz gibi.
Elbette başkaları beğenmeyebilir sizi, sizin göreviniz kendinizin en iyi halini ortaya koymak ve bu en iyi hal size göre olmalı.
Hayır benim sosyal medya hesabım yok zaten. Buluşmak için değilse ne için konuşuyorsun tam olarak, cidden anlamadığım için sordum. Öylesine vakit geçsin diye mi?Sosyal medyadan konuştuğun her kişiyle buluşmak için mi konuşuyorsun?? Şimdiye kadar konuştuğun her kişiyle buluştuysan iyi başarılarının devamını dilerim, kötü bir olay yaşamamışsın demek ki.
Bu dediklerim görmeden olabilecek şeyler değil ama. Ben sesinizi kullanma, cümle oluşturma, konuşurkenki jest ve mimikler tepkiler bunlardan bahsediyorum. Mesajda herkes kendini mükemmel gösterir önemli olan gerçek hayattaki o albeniyi yansıtabilmek.Önce görmeden konuşunca dediğiniz şeyler uyuşuyor zaten, buluştuktan yani gördükten sonra yürümüyor
Bunu bende çok düşündüm kendimi fazla mı önemsiyorum diye ama yok asıl özgüven sahibi insanlar kendilerini merkeze alıp, kendini seven insanlar.
Ben sadece sizin özgüveninizi yükselten şeyler nelerdir bunu soruyorum. Sıfır samimi cevaplar bunlar.
Doğru bu konuda haklı olabilirsinizBu dediklerim görmeden olabilecek şeyler değil ama. Ben sesinizi kullanma, cümle oluşturma, konuşurkenki jest ve mimikler tepkiler bunlardan bahsediyorum. Mesajda herkes kendini mükemmel gösterir önemli olan gerçek hayattaki o albeniyi yansıtabilmek.
Özgüven sahibi olmak ve umursamaz olmak aynı kavramlar mı? Bu daha çok umursamak ile ilgili geldi bana. O zaman her umursadığımız insanın yanında özgüvenimiz düşüyor olmalı. Bilmiyorum bana cevabınız mantıklı gelmedi tabii herkesin kendi düşüncesi, samimi kelimesi yanlış oldu. Çünkü özgüvenli insanlar asıl kendileri merkezde gibi davranıyorlar bana göre.Niye sıfır samimi olsun? Ailenizin ya da akrabalarınızın yanında neden özgüven sorunu yaşamıyorsunuz? Çünkü ne düşündüklerini önemsemiyorsunuz. Diğer insanların yanında özgüven sorunu yaşıyorsunuz, çünkü yargılayacaklarından korkuyorsunuz. Oysa kimsenin derdi değilsiniz. İnsanlar o an iletişime geçiyor, sonra yoluna bakıyor açıkçası.
Kullanmayın zaten. İnsanlar sizce neden sosyal medyada?? Buradan toplaşıp araştırma yapmaya mı gidiyoruz? Vakit geçirmek, hoş sohbet. Ama biriyle konuşma fazla ilerliyor ee orada da görüşmek istiyor ama ben korkudan kabul etmiyorum ve konuşma bitiyor. Anlatmak istediğim bu.Hayır benim sosyal medya hesabım yok zaten. Buluşmak için değilse ne için konuşuyorsun tam olarak, cidden anlamadığım için sordum. Öylesine vakit geçsin diye mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?