Evet "bak bu evden gelinlikle çıktın kefeninle dönersin ancak " diyen cahiller oldukça kadınlar daha çok ezilir.Kendini bir birey olarak görmez koyun gibi ömür boyu önüne koyulanı yer ömür mutluluk görmeden biter.Kiz cocuklarini yetistirme tarzindan
Cok haklisiniz .Adam esine anan o... diyor kadinsa hala nasil esimi kendime cekerim diyor... Maalesef boyle kadinlarimiz kendi kendine hayati maf ediyor
Cok haklisiniz .Adam esine anan o... diyor kadinsa hala nasil esimi kendime cekerim diyor... Maalesef boyle kadinlarimiz kendi kendine hayati maf ediyor
Yaşam tarzı, durum, kişi bu hali alt üst edebilir.
Yaşamadım ama empatiyi bilirim, siz bu durumdan fazla uzaksınız.
Bu özgüven eksikliğinden değil aslında, ülkemizde yetiştirilip tarzından gelen bir durum bu..
Olan çoçuklara oluyor. Yazık ya kendileri gibi yapıyorlar
Az önce bir konu açılmıştı,dövüyormuş ama seviyormuş,napsınmış,barışsın mıymış.
Bırak ben bunları söylemekten dilimde tüy bitti.Kadınlar kendisi istiyor bu şekilde hayatı,çünkü hep bahaneleri var,ya çocukları var nedense hepsi de babaya çok düşkün ,ya maddiyatları yok bilmem ne bilmem ne.Madem mecbursun değiştirmek için adım at o da olmaz.Napayım diye her gün konu açıyor.Şunu yap diyoruz ay yapamam.Ee biz napalım o zaman,süperman gibi pelerin takıp uçarak seni mi kurtaralım.
Yaptım hepsini ,şiddet vs Allah korusun görmedim ama,psikolojik şiddet gördüm.
Ama yemedim,bastırdım,icabında ben ona psikolojik şiddet uyguladım ,hani bekara karı boşamak olayı değildi.Tecrübelerimi anlattım.
Canımdan başka borcum Allah'tan başka hesap vereceğim kimse yok çok şükür.
Galiba herşeyin başı insanın kendisini sevmesi, saygıya layık bir varlık yaratıldığını kabul etmesinden geçiyor. Bende burada yazılanları takip ediyorum. Bana kalırsa birçok kadında kaybetme korkusu,ilişkilerinde ise bağlılık değilde bağımlılık ilişkisi gelişmiş.Ve erkeklere karşı olan beklentiler gerçekçi değil. Birde şuna çok inanıyorum. Kendimizin farkında olalım. Kendimizden vazgeçmeyelim.Ve geçmiş travmalarımızla yüzleşelim. Bilinçdışı biz farkında olmadan yanlış adam/kadınlara yönlendiriyor. Hayatımıza giren hiçbir insanın rastlantısal olduğuna inanmıyorum. Hepsi bize bir mesaj vermek eksik birşeyleri hatırlatmak bizi kendimize döndürüp onarmak için giriyor. Misyon tamamlanınca gidiyorlar. Başımıza gelen olayları iyi değerlendirelim. Kendimizle iletişimimizi sıkı tutalım. Başımıza gelen şeyler bizleri olgunlaştırmıyor farklı bakış açısı kazandırmıyorsa bu öğrenmeye kapalı olduğumuzu gösterir. Sonunda herşey sadece özümüze dönelim diye var.Kızlar konuları okuyorum,haksız yere eşinden hakaret gören,şiddet gören,korkan bayanlar neden bu kadar özgüveniniz eksik.Neden BEN DİYEMİYORSUNUZ.Ya neyi anlayamıyorsunuz allah aşkına biz mutlu olmazsak çocuklarımızda mutlu olmaz,sağlıklı büyümez.Bir erkeğe " HAYIR " diyebilmek zor değil.Kormayın ya.Hayatımızın hesabını sadece allaha vericez biz kendimizden eminsek,doğru yaptığımızdan eminsek,özverimizden eminsek neden mutsuzluklara çocuk için yada ailemiz için katlanalım.Birşey diyim mi hiç bir erkek ezik bir kadına saygı duymaz.Ezilmeyin.Karşılık verin kavga edin demiyorum ama bunun bir çok yolu var.Bir erkeği yola getirmenin bin bir türlü yolu var.( tabi yola getirmek istiyorsak ) Hayat çok kısa ya neden ben kendi hayatımı bir erkekten korkarak sindirilmiş bir şekilde yaşayayım."Kocam,nişanlım,sevgilim çok kıskanç çok tutucu" demeyin.kıskançlık hakaretle yada şiddetle dışarı vuruluyorsa o ilişkide güven eksikliği vardır.Teve2'de 3. Sayfa diye program izledim ( pazartesiden perşembeye her akşam yeni bölümleri var )4 gün üst üste hep kadınlar öldü,bugün haberlerde yine iki kadın kıskaçlıktan öldürüldü.Erkek terörü adım adım geliyor önce hakaret,sonra şiddet sonra öldürme.Lütfen Özgüvenli olun lütfen çünkü allah bizi yarattı ise kimse için olmasa bile alemlerin rabbi için ben değerliyim ve allah beni özgür yaratmışken allahtan başka kimseye kul olmam.
aynen xanim hata cok yakin bir arkasim var kadin ne yapsa kocasina gorunmuyor hep bir asigilama hakeret etme adam kendisinide sevmiyor takmiyor .arkadasimin ailesi gel diyor biz sana destegiz ama kiz hala katlniyor kocam kocam diyeişte o kadar kendisi umrunda değil ki,o kadar karşı taraf üzerine kurmuş ki hayatını sanki onunla doğdu onunla gömülecek.o adama o yüzü veren yine o kadın.
Dediklerine katiliyorum da sen kendin cocuklar icin bosanmiyormussun biraz insanin dedikleriyle yaptiklari uymali bence.Once bu yazdiklarini kendine de uygula.
İşte uzaktan konuşmak kolay. Binlerce kadın aynı zor durumda kalıyorsa demek olayın içine girince değişiyor, ordan ahkam kesmek gibi olmuyor. Ve inan bana yaşamadan bilemezsin. Hiç bir şeyi yaşamadan bilemezsin. ( ben de yaşamadım, bilmiyorum ama yine de bilmediğimi biliyorum)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?