Özgüveni arttırmak için?

Evreka1800

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
528
212
303
Herkese selamlar. Sizler ve bu forumu çok seviyorum. Daha önceki konularımdan bilirsiniz. Özgüven eksikliği yaşıyorum. Ve bu konuda bişiler yapmaya kararlıyım. Kitaplar aldım bugün bir sürü. Okuyorum. Ayna terapisine başladım. Her gün ayna karşısına geçip ben dünyanın en güzel kadınıyım diyorum. İyi de geliyor. Geliyor gelmesine ama biri çıkıyor ve bana pislik muamelesi yapıyor. Birden pat diye kazandıklarımı kaybediyorum. Kendimi bu tarz insanlardan geri çektim ama bu sefer de biraz yalnız kaldım. Ne dersiniz kızlar bu konuda, ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Sizin tabirinizle size pislik gibi davrananlar ne yapıyor da kendinizi böyle hissediyorsunuz? Biraz daha açarsanız konuyu belki daha net bir şeyler söylenebilir.

Sizin tabirinizle size pislik gibi davrananlar ne yapıyor da kendinizi böyle hissediyorsunuz? Biraz daha açarsanız konuyu belki daha net bir şeyler söylenebilir.
Her hareketimde bir kusur buluyorlar, sürekli eleştiriliyorum. Ne yapsam hata oluyor. Dolayısıyla kendimi işe yaramaz biri olarak görüyorum. Dış görünüşümde sürekli eleştirilir. Ben kimseye şuran niye şöyle buran niye böyle demem. Geçen Durup dururken bir arkadaş bana çarpık bacaklı dedi. Bacaklarım ile ilgili de hiç sorunum yoktu. Taaki o güna kadar. O günden beri kafama takmış durumdayım.

Her hareketimde bir kusur buluyorlar, sürekli eleştiriliyorum. Ne yapsam hata oluyor. Dolayısıyla kendimi işe yaramaz biri olarak görüyorum. Dış görünüşümde sürekli eleştirilir. Ben kimseye şuran niye şöyle buran niye böyle demem. Geçen Durup dururken bir arkadaş bana çarpık bacaklı dedi. Bacaklarım ile ilgili de hiç sorunum yoktu. Taaki o güna kadar. O günden beri kafama takmış durumdayım.

Eleştirileceğiniz kaygısıyla bir işe başlarsanız kaygılı olduğunuz dışarıya yansır ve buranın zatıf karnınız olduğunu bilen kişiler kulp takabilir. Dış görünüşünüzle alakalı yorum yapmak hiç kimsenin haddine değil. Ama insanların ağzı da torba değil ki büzelim varsayalım ki yorum yaptılar o yorumdan ziyade sizin tepkiniz önemli.

Mesela bir iş yaptınız kusur mu buldular. Hemen diyin ki o kadar kusur kadı kızında da olur. Bence gayet başarılı yaptım,daha iyisini sen yaparsın ben de görürüm öyleyse. Bacaklarınıza çarpık mı dediler kahkahayı basın ayy valla şu yaşımdayım ilk senden duyuyorum öyleyse bile ben gayet mutluyum,saçımdan tırnağıma her yerimi seviyorum çok şükür diyin.

Başkalarının yanında kendinizi acımasızca eleştirmeyin,eleştirilmekten hoşlanmadığınızı mimiklerinizle bile belli etmeyin. Bunu kullanabilirler.

Hadsiz konuşan insanları zaten hayatınızda tutmayın(büyük hadsizlikler.) Onların hayatınızda olmayışı ne yalnızlık ne de kayıptır. Onlar gider daha kaliteli insanlar girer hayatınıza.

Kendinizi sevin,çok sevin,kusurlarınızı bile sevin,kusurlarınız için kendinizi hor görmeyin. Ama gelişime de açık olun.Eleştirileri de her zaman öcü gibi görmeyin çünkü dostça yapılan eleştiriler gelişimimiz için çok önemli ve gereklidir.

Bence asil sizi boyle kotu elestirenlerde bir sorun var. Elestiri tabiki yapilmali ama kirmadan ve kisiyi daha motive etmek daha basarili olmasini saglamak icin. Size carpik bacakli diyince size olumlu bir katkisi olmayacak sadece sizi kiracak. ayrica cevrenizdekilerin sizin bu hassas yaninizi bilip buna gore davranmalari lazim.

Herkese selamlar. Sizler ve bu forumu çok seviyorum. Daha önceki konularımdan bilirsiniz. Özgüven eksikliği yaşıyorum. Ve bu konuda bişiler yapmaya kararlıyım. Kitaplar aldım bugün bir sürü. Okuyorum. Ayna terapisine başladım. Her gün ayna karşısına geçip ben dünyanın en güzel kadınıyım diyorum. İyi de geliyor. Geliyor gelmesine ama biri çıkıyor ve bana pislik muamelesi yapıyor. Birden pat diye kazandıklarımı kaybediyorum. Kendimi bu tarz insanlardan geri çektim ama bu sefer de biraz yalnız kaldım. Ne dersiniz kızlar bu konuda, ne yapmamı tavsiye edersiniz?
diğer insanlarda (insan), onlarında içlerinde az veya çok özgüvensiz oldukları noktalar var...en güzel kız bile, kendinde beğenmediği bir yeri vardır. en maço erkeğin bile, korktuğu duyguları vardır...kimse sizden daha üstün yada özel değil...sadece olduğun gibi davran yeter..milletin senin hakkında iyi veya kötü ne düşündüğünü düşünme...sen kafanda sürekli, dışardaki insanlar adına, kendi kendini eleştiriyorsun.

Ne biçim bir laf o.. enerjinizi düşüren açık arayan değil. Size pozitif enerji veren arkadaşlıklar kurun. Az insan kafa rahat kafasında olun..

Ben de bir dönem yaşadım bunu, hala da arada motivasyonumu kaybedince yaşıyorum. Sabah biraz daha erken kalkıp kendinizle motivasyon konuşması yapın: "Bugün daha dik duracağım, beni kötülemek isteyenlere
cevabını vereceğim, daha güçlü olacağım" gibi. Kendinize verdiğiniz bu sözü de yapın, cevaplarını verin. Göreceksiniz ki her geçen gün biraz daha güç kazanacaksınız, onlar geri duracak.

Şaka yapıyor olmalısınız gerçekten arkadaşınızın söylediğini kafanıza taktınız mı eğer bu gerçekse kitaplar size yardım edemez. Bir uzmana ihtiyacınız var.

Back
X