Özgüveni yüksek kadınlar tavsiyelerinize ihtiyacım var

Evet tam da böyle, ben önce bir düşünmeyi yapamıyorum hiç.

İşte ben bu tepkiyi verecek özgüveni de bulamıyorum kendimde. Ben şimdi böyle dersem o kişileri aşağılamış olurum bana yakışmaz gibi saçma düşünceler geliyor ardından

Haklısın bazen böyle yapıyorum ben de ama istikrarlı devam edemiyorum ve hemen pes ediyorum karamsar düşünmeye meyilliyim galiba

Insanlarin ne diyecegini ne dusuneceklerini cok fazla umursuyorsun bence eger bundan kurtulursan rahat edersin, ayrica o derece terbiyesizlesen is yerindeki erkek arkadaslarla birdaha samimi olmamani tavsiye ederim, is yerinde kilerle pek samimiyeti tavsiye etmem ben, hakkinda ogrendikleri herseyi laf soz eder sana karsi kullanilar kendi cikarlari dogrultusunda kendine is disinda arkadaslar bul derim. Soyle dusun sen kendin gibi olamadigin insanlarin senin arkadasin olmayacagini dusun. Seni sen olarak sevsinler. Istekileri takma cok fazla samimide olma is disi muhabbetlerede girme kimseyle bence.

benim bir çizgim var ve bunu ben istemeden kimse aşamaz ben önemliyim önce ben önce kendim kendimi seviyorum gibi sürekli telkinlerde bulun ben öyle yapıyorum. kimse benden değerli değil ben kendimim buyum vücudum kilolu olsun kıllarım olsun makyajsız olayım bakımlı olayım kimseyi ilgilendirmez!!! önce kendim fikrini kafanızda oturtursanız emin olun birçok şeyi aşabildiğinizi göreceksiniz. lise dönemlerinden üniversite dönemlerine geçişte bende bu tip sorunlar yaşıyordum. şimdi yaşım 26 ve inanın insanlar bişe dediğinde bana karşı bir saygısızlık ettiklerinde tek bir bakışla bile b.k muamelesi yapabiliyorum. umursamaz tavrım rahatlığım bişey dediklerinde " efendim pardon bişey mi dedin" " biri konuşuyor ya aaaa yerde ne varmış" gibi aşağılayıcı ama bir o kadar da hak ettikleri bir daha asla saygısızlığa yeltenemeyecekleri tutum sergilemek onlara karşı kuşandığın en iyi kılıç olur

Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Annem ve babam bakım olarak her zaman görevlerini yerine getirdiler.Özellikle eğitimim konusunda hem kardeşime hem bana çok emek verdiler. O zamanlar sadece maddiyatlı kişiler okuyup ilerleyebiliyordu diye hatırlıyorum ama ben ve kardeşim hem maddiyatsızdık hem de okullara gidebiliyorduk bir şekilde bir çare bir yol buluyorlardı hep. Bugün bir çok şeyim var o günler nasıl geçirilmiş diye şaşırım bazen. Ama annem ve babam kişilik olarak doğru davranmıyorlardı. Onlara da kızamıyorum ki çünkü onlar sadece alfabeyi bilirler ve hiçbirşey görmemişler. Babam eminim çok duygu dolu biriydi ama asla duygularını göstermezdi. Sevgisini, kızgınlığını, üzüntüsünü sevincini göstermezdi. Soğuk biri değildi aksine hep farkederdim yumuşacık bir kalbi olduğunu, fakat duygularını göstermeyi bilmezdi. Ne bize ne de etrafındaki insanlara. Bilmiyordu bence ve görmemişti annesinden babasından. Kendi arkadaşlarına karşı alçakgönüllü olurdu hep. Hep bir mesafemiz vardı babamla. Bize veya etrafındaki insanlara karşı böyleydi. Merhametliydi, sevgiliydi, düşünceliydi ama saklardı hep. Gözlerime bakmadan birşeyler söylerdi söyleyecekse, bu yüzden ben de babamın gözlerine bir kaç saniyeden fazla bakamazdım. Bir baba kız gibi oturup konuşmuşluğumuz yoktur önemli kararlar dışında. Önemli kararlar konuşurken de rahat hissedemezdim babamın yanında. Anneme de aynı davranırdı, sevgisini ve verdiği değeri göstermek istemezdi, biz sadece aile ilgili verdiği kararlardan falan anlardık anneme değer verdiğini. Annemse tam tersi, çatır çatır hakkını arar, kendini ifade eder, istediğini istemediğini söyler, istemediği hiçbirşeyi yaptıramazdık ona, istediğinden de alıkoyamazdık, insanlarla iletişimi de çok iyi. Ama annemle de sorunum beni anlamaması veya kişiliğime eğilmemesiydi. Evet annem kendini geliştirmeyi çok sever, artık öğrendi bize nasıl davranacağını davranmayacağını ama tabi dediğimiz gibi bunlar insana çocuklukta lazım şeyler. Eskiden biraz dik kafalıydım galiba, Mesela 12-13 yaşlarındayım, etraftaki insanların söylediklerine terslendiğim sinirime dokunduğu zamanlar, annem sürekli beni uyarırdı, öyle cevap verilmez, insanları azarlama vs. Ama neyi neden yapmam gerektiğini öğretmek için değildi, beni düzgün biri yapmaya çalışmasındandı.

Evet ben kendime hiç değer vermiyorum, diğerlerinin hep benden üstün olduğunu düşüyorum

Özgüven çocuklukta oluşuyor. Sizin özgüvensiz olmanızın kökenleri çok büyük ihtimalle çocukluğunuzla ilgili. Mutlaka ama mutlaka iyi bir psikolog bulup gidin. Durumunuz çok uç boyutta, o yüzden çok faydasını görebilirsiniz.

Kesinlikle psikoloğa gitmen gerekiyor. Bu durum seni rahatsız etmese tamam ama durumundan muzdaripsin belki sosyal fobi belki özgüven eksikliği bunu psikolog kolayca anlar ve gerekeni yapacaktır.

Peki bir yerden sonra bu telkin karakterime işler mi, yani ben öyle istiyorum ki, nasıl ismimi sürekli biri bana hatırlatmadığı halde biliyorsam o telkini de sürekli iç dunyamda taşımak istiyorum

Peki bir yerden sonra bu telkin karakterime işler mi, yani ben öyle istiyorum ki, nasıl ismimi sürekli biri bana hatırlatmadığı halde biliyorsam o telkini de sürekli iç dunyamda taşımak istiyorum
elbette. bunu davranış biçimi olarak düşün. ister istemez olaylar karşısında kendini savunma mekanizman kendi çizgini aşan olduğunda otomatik olarak tepki göstermeni altta kalmamanı sağlayacaktır. işin özeti önce kendin!!

Bence bunun yolu yani aslında özgüven kazanmanın yolu kendine kıymet vermekten geçiyor. Yeri gelecek yalnız kalma pahasına bile olsa insanlara karşı çıkmayı bilmek lazım. Ki yalnız kalmak BAZEN saçma sapan insanlarla birlikte olmaktan çok daha güzel. Tavırlarından hoşlanmadığın insanlar senin yanında olsa ne olur olmasa ne olur? 1 saat önce yan yanaydınız, ayrıldıktan sonra senin arkandan konuştuğunu bilmek daha kötü bir psikolojiye sokar insanı.

Sabah geldim, şöyle ortaya doğru bir günaydın dedim. O gün özellikle onlara ve onlarla ilgili şeylere karşı sessiz kalmayı tercih ettim. Beni hayal kırıklığına uğratan olayın öncesine kadar bana karşı hem saygılı hem hoş sohbet görünmeleriydi. Onlar da beni kendimi gösterdiğim gibi; güleryüzlü iyi sohbet bilir. Duyduğumu bilmiyorlar ya birşey olmamış gibi hayırdır senin canın mı sıkkın gibi bişey dediler bir iki. Ben yine aynı kısır döngü içinde yoo birşey yok diyebildim sadece. Ve hala silik bir şekildeyim bir şekilde zaman geçiyor. Dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali.. Şunu diyebilmeyi isterdim; evet sizin dediğiniz şeyi duydum, demek ki bundan sonra size böyle davranmam gerekiyormuş. Ama ne haddime ki benim bunu söylemek dedim sonra.

Neden illa ki cevap vermen gerekiyor ki? O iki kişi benim anladığım kadarıyla oldukça saygısız ve terbiyesiz kimseler; ne yaparsan yap, Nasıl had bildirirsen bildir karşında uyanacak, pişmanlık duyacak insanlar var mı ki..

Bana kalırsa şuan takındığın tavrını sürdür. Onlara verilecek en güzel cvp bu. Ciddi bir resmiyet koy araya..

İnan bana mesafe en kaliteli cevap.

Naçizane

sen insanları kırmaktan korktukça, insanlar seni daha çok kıracaklar.
sen insanlardan çekindikçe, onlar seni daha çok ezecek.
bir yerlerden başlama vaktin gelmişte geçiyor.
o aptal iş arkadaşlarının üzerinde deney yapmaya ne dersin.
bir dahaki aptal konuşmalarında "kırmaktan korkmadan" konuş bakalım. kırılırlarsa kırılsınlar. hep sen mi kırılacaksın?

ciddi anlamda özgüven sorunun var, bunu ancak terapiyle çözebilirsin gibime geldi. ekonomik durumun elveriyorsa iyi bir psikolog araştır. çünkü senin sorunun ilaçtan ziyade bilişsel terapiye uygun gibi. çünkü düşünce sisteminde çok çarpıklıklar var. ayrıca sana naçizane birkaç şey de söylemek isterim ki, o üstün gördüğün pek çok insandan emin ol sen daha niteliklisindir. kimseyi gözünde büyütme asla ve asla.

Okurken tam da beni anlatmış dedim. Ençok bunun sıkıntısını çektim. Halen daha çekiyorum. Yavaş yavaş açmaya zorladım kendimi. Okuldayken de aynıydım. Minibüste bile ineceğim yere yaklaşırken bile stres olurdum. Ama bir kere o zinciri kırdın mı devamı geliyor. Şimdi de o kadar sıkmışımki kendimi zamanında aksi bi insan haline dönüştüm ama çok şükür iyi niyetimi kaybetmedim

Ozguven sorunu ben de yasiyorum iki kiz kardesim de tam tersi fazlaca ve gereksizce ozguven patlamasi icindeler cok komik 28yasindayim ve hala kendimi hayatin disinda ip atlayan top oynayan bi kiz olarak goruyorum mucadeleden anlamiyorum gecim sikintisi nedir bilmiyorum ay sonufaturalar denj geliyo mu cabasinda olmadim hic meslegim olmamasina ragmen turizm mezunuyum ins az zaman sonra kendi isimizi yapicaz falan fulun ama gelelim sana insanlar karsisinda olabildigince gozunu ac uyanik ol ve kimseyi kirmiyim diye cabalama onlar hic ole degiller bam bam lafini sole icinde kalcagina tas ol bas yar kim ne derse arkandan onlarin kendi terbiyesizligi fakat o an ne hissediyosan tam da o an ver tepkini biriktirip icini sisirme sonra guum diye patlarsin alimallah :) hayat hem kisa hem uzun degil e hal bole olunca ani yasa cok plan yapmadan kucuk mutluluklari cimbizla ceker gibi al.sana desem de teorik bilgilerim bunlar pek uygulanmaz cunki balik burcuyum malesef icine kapanik suskun dalgin kirilgan olmaktan biktim ta empati yapa yapa sempatimi yitirdim ama oyleykende kimseye yaranamazsin aklini kullan duygularindan kurtul duygunun bize genelde bi yarari olmuyo ha yardimseverlige itiyo tek o dur onun disinda aklini kullanmaya bak derim oh ne rahat herkesin suratinda uc dort maske var siyasetci oldu millet herkes rolunu oynuyo fazla milletle yuz goz olma senin ne guzel binisin var sukret ben issizim otuz yasima geldim ne onur kirici ustelik gosterisci hava civa ci olan kavgaci cok geveze surekli didaktik yaklasan bi annem var hep suyuna gidilmesi gereken once haline bi sukret derim kardes aeo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…