- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.036
- 598
fakirlik iyidir mi demis dalga mi geciyor akli sira ne biçim insanlar var anlamiyorumBenzer koşullarda yaşadım babam da içerdi. Annem benim arkadaslarima gitmeme izin vermezdi. Arkadaşlarım bize gelirdi universitede. Ortasi yanık kanepemiz ,yerlerde musambalar, elli yıllık kapılar,boyansa da geçmeyen kocaman lekeleri olan bir tavanimiz vardı. Ve o evde benim isteme nisan ve düğünüm oldu. Eşim ve ailesinden asla utanmadim.Ama akrabaları çok zengindi. Zaten isteme günü ileri geri konuşmalarda olmuş. Esimin amcası Ankaranın en güzel yerinde oturur. Laf arasında bizim eve ve o güzelim tavanimiza bakip"fakirlik iyidir" demiş ben kahve yaparken. Ben duydugumda biraz uzuldum tabii.Ama kendi adima degil annem ve babam adina.Ama benim abilerim falan cok esprilidir. Gulduk gectik ve bu konuda hala espri yapariz.Eşim de onlarla artık görüsmuyor zaten . Şimdi benim de ailemin de evimiz var. Ama cocukluğumun geçtiği evi ben de ,abilerimde, ablam da hep özlemle anariz. Ne kadar yoksul olsak ta mutluyduk.
Bu konudaki hikayeleri okuyunca aklima özgü namalin merhamet diye bir dizisi vardi o geldi.
Gecekondu hayatindaki fakir hırslı kizin yukselisi v.s....
Konu sahibi insallah bi gun guzel evin istedigin gibi bir hayatin olur.ama bana kalirsa şimdi de baban kizsa da annen gerek yok dese de o ev icin biseyler yap
işin çok zor allah yardim etsin sen ev kirik dökük diyorsun baban arabadan bahsediyor nasil bir kafa anlamak zor.Yapmak istiyorum canım ama engel oluyor babam bir konsol aldım eski vitrini atmak için ağzıma etti bildiğin eve kurmaya gelen elemana laf etti ürüne laf etti enayisin bu ürüne cok para vermişsin dedi birde bişey almaya katkısıyla aa paran varmı oluyor muhabbet babamda birisin araba alcam konu hep buraya geliyor ayranı yok içmeye derler ya öyle yani araba merakı var adamda içip sıcacak araba alınınca gezecek. Bıktım vallahi bunlardan. Anneme para verirdim her ay 200-300 tl o da ceyrek almıs 3 tane biriktirmek için kenara atmıs babam görmüş simdi de ona güvenip işten cıktı kesin gerizekalı memlekete gitcez bayramda onları kullanırız diyormuş anneme yoksa gidemeyiz filan ucak biletlerini zaten bn aldım tam bir bencil malesef sinir hastası ettiler beni
İstediğimi al gerekerise kavga et bir süre sonra alışır. Fiyatını söyleme yada şöyle ucuza buldum böyle beleşe geldi falan uydur bişeyler. Nabza göre şerbet vermek zorundasın. Eve para verme ne lazımsa kendin al...Yapmak istiyorum canım ama engel oluyor babam bir konsol aldım eski vitrini atmak için ağzıma etti bildiğin eve kurmaya gelen elemana laf etti ürüne laf etti enayisin bu ürüne cok para vermişsin dedi birde bişey almaya katkısıyla aa paran varmı oluyor muhabbet babamda birisin araba alcam konu hep buraya geliyor ayranı yok içmeye derler ya öyle yani araba merakı var adamda içip sıcacak araba alınınca gezecek. Bıktım vallahi bunlardan. Anneme para verirdim her ay 200-300 tl o da ceyrek almıs 3 tane biriktirmek için kenara atmıs babam görmüş simdi de ona güvenip işten cıktı kesin gerizekalı memlekete gitcez bayramda onları kullanırız diyormuş anneme yoksa gidemeyiz filan ucak biletlerini zaten bn aldım tam bir bencil malesef sinir hastası ettiler beni
işin çok zor allah yardim etsin sen ev kirik dökük diyorsun baban arabadan bahsediyor nasil bir kafa anlamak zor.
Konsol almissin almak istediklerini yavas yavas al birak bagirsin çagirsin birak araba desin.sen de dersin taksitle eşya alacak param var araba alacak kadar yok diye cani araba istiyorsa calissin alsin daha fazla taviz vermeyin
Insallah bulursun gönlune gore birini de istedigin gibi evini, düzenini kurarsin.Canım alınca da bagırıp cagırıyor cok salak bir zihniyete sahip.. Ama alıcam yinede ufak ufak sırf ilerde isteme bişe olursa sayet (!bulursam gönlüme göre birini) mahcup olmamak için.
Insallah bulursun gönlune gore birini de istedigin gibi evini, düzenini kurarsin.
O zamanlarin ne zaman gelicegi belli olmaz sen ufak ufak yap biseyler bagirsin dursun.en azindan yarin bir gun kapidan birileri girerse için daha rahat olur.bazi insanlar maalesef karsisindakini kiyafetine evine gore degerlendiriyor .
Maviaycim ben babasız büyüdüm. Minicik bir evde. Banyo yoktu. Tuvalet vardı sadece. Bir lavabo yoktu. Elimizi yikayabilecegimiz bir kova vardı sadece. Kovada ki suyu sonra tuvalete dokerdik. Ne kadar ozenirdim banyosunda lavabosu, dolabi olan insanlara... Bir yatakda annem ben kardeşim yatardık. Yıllarca kendime ait bir yatağım olacağının hayalini kurdum. Seni oyle iyi anliyorum ki. Cagirmazdim ben de kimseyi. Cagiramazdim, en çok da banyo yüzünden...Ve daha buna benzer başka şeyler. ..
Annem ilkokul mezunu bile değildi. Her işi yaptı bizi okutmak için. Benim de tek yapabildiğim buydu. Okudum ben de, hızımı alamayip doktora bile yaptım. Hayat yolunda beni ve ailemi olduğu gibi kabul eden biri de çıktı karşıma. 12 yıldır beraber yuruyoruz. Hiç kötü evde oturmadim üniversiteden sonra. İmkanlarımiz nispetinde hep en iyisini tuttuk. Hala bir evimiz yok ama para biriktiriyoruz. Arabamız var. Güzel eşyalarımız var. Anneme yardimci oluyorum. Eşim de beni destekliyor.
Dilerim senin karşına da benim gibi seni olduğun gibi sevip saygı duyacak biri çıkar ve cok mutlu olursun. Kendini iyi hissetmeyeceksen de çağırma gelmesin insanlar.
inş cnaım bana genelde eşitçiliği savunup bunu sadece madden gösterenler denk geliyor. yalnızlık kötü ama yapcak bişe yok ayrıca baya erken tanımışsın sanslısın benim yasım 25Ben eşimle tanıştığımda 22 yaşındaydım. Eşim de 27. 1 yil sonra evlendik zaten. Biz hiç böyle konuları konusmamistik. Hesap kitap, kim ne kadar aliyor, ne olacak. Eşime tek soyledigim huzur istiyorum du. Hala da sözümün arkasındayım. Tek istediğim huzur. İki günlük dünya zaten. Bizim de bir sürü maddi manevi sıkıntımiz oldu. Ailesi eşimin hala bir garip. Bir kuserler bir barisirlar kafalarına göre.
Benim eşim de pek öyle incelikten anlayan biri değil. İlk dogumgunum beraber balayına denk geldi. Unuttu mesela. Hala başına kalkarim.
Yine de bir gün bile eşim bana kendimi değersiz hissettirmedi. Ben calismasam da bilirim ki eşim bana ömrümün sonunà kadar bakar. Hoş ben de eşime bakarım. Hastalığı var, sakatligi var. Binbir turlu hali var dunyanin. Maasina guvenip seninle evlenen, oldu da calisamaz olursan ne yapacak.. Hele ilk tanistigimizda hayatta bana birşey odetmisligi yoktur. Eski kafaliyim sanırım. O dönemler erkek ödemeli bence. Hiç centilmence olmuyor kadına odettirmek birşeyleri. Tabi kadın ister de hediye alırsa o başka. Gerçi biz hemen evlenmeye karar vermiştik. Eşim tanistikdan 3 gün sonra evlenme teklif ettı. Ben de boş bulunup kabul ettim. Hala kandırdın beni derim. Yani sadece çıksaydık farklı mı olurdu bilemiyorum.
Yine de hayat bir tane. Biz kadınlar sevmek ve sevilmek istiyoruz. O kişi dışarı da bir yerde ve er ya da geç karşına çıkacak. Kafan da en ufak bir tereddut varsa, evlendikten sonra kat be kat kötü bir şekilde geri dönüyor genelde. Yalnızlık kötü bir evliliken çok daha iyi. Dilerim sana hak ettiğin değeri verecek kişi en doğru zamanda karşına çıkar ve çok mutlu olursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?