Özgüvenimin altında bir ezilmişlik var sanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bitter64

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.916
548
123
Burada konularımı önceden okuyanlar bilir küçüklüğümden beri durumumuz kötüydü hep fakirdik. Hep akrabaların bize fakir baktıklarını acıdıklarını düşündüm. Babama olan sitemleri gördüm hep. Çünkü babam hep içerdi hala da öyle üstelik annem de gıkını çıkaramayan bir kadındı o da hala öyle. Babam hiç bi zaman düzenli çalışmadı. Hep küçücük bir evde oturduk. Eve yeni eşya almadı hiç babam hep esi oldu eşyalarımız çoğunu da ordan buradan getirdik akrablardan vitrin atarlar biz alırız koltuk atarlar bize gelir böyle oldu. Babam anca içkiye sigaraya para verir kıt kanaat evi geçindirirdi. Tek şansım ben cahil kalmadım onlar gibi ve kardeşim de . Şükür ki okuduk. Babam okuttu bizi normalde ona da karsı cıkacak bir kafa yapısında insanken nedense okuttu belki benim cok hevesli ve calıskan olmamdan belki de kendi birşey yapmadıgından biz kurtarırız birşeyleri diye bilemiyorum.. Zaten üniversitede calısıp okudum bir yüküm olmadı onlara tam tersi eve birşeyler aldım halı koltuk az bişey olsun düzgün oldu oturdugumuz oda . Sonra buzdolabı aldım 20 senelik dolaptı evdeki ananemden gelen ve etlerin bozuldugu .. ev zaten 2 oda birinde oturuyoruz diğer oda annemlerin yatakodası. Çok zorluklar cektim derrs calısırken öss zamanında vs bazen oldu soguk odada calıstım ettim ama hep hırslıydım. Annem neysen osundur demedi hiç. Hem utandım evimden .. lisede arkadaslarım hep zengindi iyi durumdalardı evime davet edemedim kendim de gitmedim.. babam zaten bu seylerden bi haber sinemaya gidim derdim eve cagır oturun izleyin film derdi. Evden utanmak bir yana ortam rahat değildi ki cocukluk arkadasım tek evime girip cıkan rahat rahat herseyimi bilir eder ondan bile bikez utandım yatakodasında ders calısıyoruz gradropun kapağı kopmuş ( babam kırmıstı anemle kavga ederken) perde cekmişti annem .. onun odası vardı onlara gidince rahattık.. bizde annemlerin yanında otursak hem ses oluyordu tv babam olunca sigarası vs olmuyordu. yatakodasında olunca da yatagın üstünde rahat değildik. hep içimde kaldı arkadaslarımla özgür özgür gelip gidemedim davet edemedim. annem bosver onların evleri ne güzeldir cagırma laf ederler derdi .. bikez lisedeyken bir arkadasım bizim semte gelmiş size gelim dinleneyim demişti paniklemiştim aman ya deidm cagırayım nolcak annem istemedi kızdı bana. bu arada hala aynı evdeyiz ve babam suan yine işten cıktı mesela emekli de olamaz zaten ssk lı calısmadı yıllarca en fazla 2 sene ssk sı var şaka gibi 50 yasında adam. Biriyle tanısıp evlenecek olunca da utanacagım babamdan bosvermişliğinden .. Kendimi farklı göstermiyorum kimseye zengin rolu yapmıyorum bişey anlatmıyorum ama giyime süse meraklıyımdır. Dısardan gören işyerindekiler filan hayal etmez böyle bir hayatım oldugunu :( İşyerimdekiler beni yeni yeni içlerine aldılar basta mesafeliydik simdi dısarda da takılmaya basladık. Onlar birirlerinin evine gelip gitmişler. İllaki birgün cagırırlar ya da gelmek isterler. Ve napıcamı bilmiyorum. Ne diyebilirim ki. Getirsem eve cidden şaşırırlar ve kimsenin bana acımasını istemiyorum. Zaten nereye gelecekler tek odada günısıgı almayan sigara içilen bir eve mi .. Cidden can sıkıcı. Ayrıca babam kafasını kullansa elinde mesleği olan biri calısınca aylıgı 3500 ama elde avucta hiç para yok. Ve ona güvensem bnde maaşımı kullanır her türlü güzel bir evde otururduk ama bu saatten sonra olmaz zaten onlarla hiçbişey annem de öle kabullenmiş o da düz yasayan biri. Ancak evlenirsem kendi evim olursa güzel bir evim olur belki yani inşallah. O zamana kadar da isteme vs olacagı zaman sıkıntıya gircem ister istemez. Siz olsanız yerimde napardınız böyle arkadasınız varmı hiç ?

Arkadasa gerek yok ben vardim .Evyz anlalttigin gibiydi.Arkadaslarimi hic bir zamn cagiramadim.Simdi evlendim cok guzel bir evim var.
Zamanla hersey guzel olur merak etme.Azminiz cok guzel okumuaunuz kendi hayatinizi kurunca elbet her seyi gonlunuzce yaparsiniz.
Suan baska eve gecme sansiniz yokmu kiraya calisip ta bananizi ikna etseniz .

Arkadasa gerek yok ben vardim .Evyz anlalttigin gibiydi.Arkadaslarimi hic bir zamn cagiramadim.Simdi evlendim cok guzel bir evim var.
Zamanla hersey guzel olur merak etme.Azminiz cok guzel okumuaunuz kendi hayatinizi kurunca elbet her seyi gonlunuzce yaparsiniz.
Suan baska eve gecme sansiniz yokmu kiraya calisip ta bananizi ikna etseniz .

canım ikna ettim gectik farzet yani bu kirayı ödemeyi göze almam demek oluyor ee ben gidersem ne olacak adm düzgün calısmıyor ki .. suan oturdugumuz yer akrabanın kira varla yok arası..

birde senin evlendiğin kişinin durumu nasıldı istemye gelince utandın mı :(

Çocukluğum kısmen öyle geçti
Ama eskiden zaten genelde yokluk vardı yada bizim semt okul falan öyle insalarla idi
Lise de arkadaşlarımdan çok yardım aldım malzeme vs. Bazen yol param bile olmazdı
Bunu eksiklik olarak görmedim hiç
Lise bitince çalıştım eve destek oldum tümüyle
Sonrasında evlilik..

Hasta dedem var vs misafir alamiyoruz falan deyin ya da direkt bahane bulmadan misafir alamuytum ozel sebebplerden deyin zorla gelmezler

Hasta dedem var vs misafir alamiyoruz falan deyin ya da direkt bahane bulmadan misafir alamuytum ozel sebebplerden deyin zorla gelmezler

o da cok ironik olacak özel sebeb ne ki diye sorarlar illaki .. ya da istemiyor bizi diye düşünürler. of ne sacma ya su yaslarım malı malına gecti geciyor

ay bunaldım vallahi ama hiç canını sıkma. kimseyi de evine çağırma. iş arkadaşlarını eve davet etmek ne ola ki? o eve çağırmalar bilmemneler ya bekarsan ve tek yaşıyosan ya da evli isen olur. niye milleti ailenin evine çağırasın ki? ben de çağırmam. boşver.

ayrıca biz de fakirdik. yani babam çalışırdı tabi seninki gibi değildi ama fakirdik. biz de iki senede bi taşınırdık kötü kötü evlere. pazara nadiren çıkardık. kıyafetler kuzenlerin eskileri, eşyalar sizinkiler gibi çıkma. çok iyi anlıyorum seni. benim çevrem çok zengin değildi allahtan giden gelen olurdu arkadaşlarımdan ilkokulda, ortaokulda. ama lisede ve üniversitede tabi kimse gelmedi hep ben gittim. bizim aile 5 kişi, ev 2+1 hem daracık vs. bilmiyorum utandım mı ama çağırmadım kimseyi. dışarıdan beni ve ailemi gören benzetemez yani senin gibi durum biraz.

şükür şimdi durum farklı.

hiç canını sıkma. ama kimse için de ailen yüzünden ezilip büzülme. elin oğlu için hele hiç. kimseye belli etme babam böyleydi diye. kimseye belli etme evimden utanıyorum diye. gün gelir devran döner. içten içe yine o ezilmişlik olabilir ama gurur duyuyor gibi davran. o 1+1 evde okudun ettin meslek sahibi oldun. kimseye laf söyletme yine de.

Bence şuan durumu düzeltmeye çalışma. Çünkü baban düzenli çalışmadığından masraflar hepten üstüne kalır. Ayrıca hiç çekinme. Seninle alakası yok, babanın ve annenin sorunu o ev.

Bizzat ben varim. Oyle bir evde buyudum annemin duzen bilmemesinden Fakirlikten vs... birde son cocugum yaslilik zamanlarina ben yetistim neyse..seni anliyorum insan evinin duzenli olmasini istiyor hani modern olmasini gectim sadece normal bir duzen istiyorsun mesela esyalar biraz duzgun olsaydi daha iyi hissederdim bizde soylede bir durum vardi mesela bizim oturdugumuz evde eksikti mutfak dolaplari yoktu. Baska eksiklikleride vardi anneme tasinalim dedim ama babam hastalandi cesaret edemedi herkese guvenemem burada komşularımiz bize zararsiz seklinde dusunurdu ....

Yegenimin eski nisanlisi gelmisti mutfagimizi gorunce agzi acik kalmisti sasrimisti(sadeve dolap yoktu ne var o kadar sasircak o da ayri.mevzu) ilk aklima bu geldi ama evin duzeni farkliydi esyalar eskiydi bizde aldik baskasinin esyalarini verirlerdi yani yasadik canim benim bende yasadim boyle birsuru insan.var

Suan mesela esyalar degisti ama evin size i cok kotu annemin duzeni ama memnun oldugum tek yer yattigim yer bak odam.demiyorum cu ku odam.yok odayada zaten izin cikmaz annemden ki ben 30 yasindayim annemle yaşıyorum mumkunu yok yaptirtmaz bir paspas kaldirmam mesela...

10 kusur yillik arkadasimi (kendisinin eski evide bizimkine yakindi bizki kadar degildi ama takindi)gecen senelerde bize geldi ki kankamdi evlerine esya almislar benim koltuk takimim biraz tuhaftir(kataloktan baktim ama baska birsey geldi )söyyle bir bakip burami oturucaz gibi bir laf etti ..neden?cunku kendileri yeposyeni esya almislardi...simdi bunun halk arasinda adi görmemislik...kendisiyle sadece bayramlarda ya da arada nadiren msjlasiriz hepsi bu.

Sana diyeceğim gercek arkadasinsa dossunsa onane senin evinden?eve gelmekteki maksat seninle olmak degilmi?
Ben mesela gelin evi ya da baska ev gezmeleri sevmem ,cunku onlar oyle.uygun gormus durumlari ona musaitmis ondan oyle dosemisler banane ki ,gostermek isteyenlerdende rahatsiz oluyorum utaniyorum...zamaninda ben cok utanmistim ev mevzusundan

O zamanlar mecburdum oyle yasamaya utansamda ama simdi sadece annem oyle istiyor diye sabrediyorum birsey demiyorum zaman zaman soyluyorum sadece...

Bak guzelim senin hayatin.bu simdi eger rahatsiz oluyorsan asagilayacagina dair birsey gorursen evine cagirma bilmek zorunda degiller biliyorum.cunku sanki utanilacak birseymis gibi davrananlarsa var oyle insan sana lazim.degil. herkes cok iyi sartlarda yasama luksune sahip.degil sen seni sen oldugun icin seven insanlar bulmaya bak inan o zaman onemsemiyorlar

Her ne kadar ben zamaninda cok utansamda bu utanilacak.birsey degil

evin iki oda olmasından utanma isteme zamanı boyarsınız içinin esyasını düzersiniz .

illa iş arkadasları evine davet edeceksin diye birsey yok . hepsinin evine gitme onlarda gelmek istemesin zatn herseyini anlatmada .

evlenecgin insan da içini dısını bilecek tabiki basta cekinsende bunu garipseyip ezmeye calısack insana acma zaten kalbini

senin dwdiğin seyleri bende küçüklen yasadım anlıyorum

sanslısın calısıyorsun en azından içini düzeltirsin siz evlenince zatn baban annene yeter orası

Biz tam 11 yıl 1 oda evde oturduk..
Tamamen babamın ailesine karşı ezik durusundan.
Varlık içinde yokluk çektik..
Ne koltugumuzdan, ne evimizden utandik...
O ev ne hakimler ne savcılar ne iş adamlari agirladi...
Annem maddi durumu iyi bir ailenin kızı Babam da çok zengin bir ailenin oğlu iken bunları yaşadık...
Tuvalet bile evden 20 metre disardaydii..
Hiç bir zaman ailemden evimden utanmam..
Babam hırsız değil arsız değil..
Yok ise ne yapsın?
Çalıştılar çok hem de..
Birlikte ..
Şimdi denize sifir, villamiz var..
Arabamiz var .
Allah'a binlerce şükür . .
Eş adayı sizi eviniz için istemez ise kendisi bilir..
Arkadaşlarıniz bunun lafını yapar ise kendileri bilir ...
Babaniz hatalı çok hemde ama fayda etmez ..
Değişmez..
Bu yüzden,
Demem o ki şükür edin , onu bulamayanlarda var..

Benim en yakın arkadaşım Ankara'nın gecekondularında yaşar fakir bir ailenin kızı.
Ama şöyle uzaktan baksan bu ne tarz kız dersin. Saçları kısacık ve yeşil.
Ağzı burnu lokma gibi, yolda gören durdurur kadınlar hayran hayran bakar, çevirir 'sen kimsin ünlü müsün?' diye.
İnsanlar yanına gelir fotoğraf çekinmek ister, bunu nerden aldın şunu nerden aldın diye sorarlar. Oysa hepsi ordan burdan ama kız zevkli. Erkekler zaten peşinde yüz vermez. Yolda yürüyemezsin. İnan abartmıyorum. Bir kere bile utandığını görmedim evinden. O utanmadığı için kimse de onu ezikleyemedi. Hep yaşamından zor da olsa mutluluk duydu. Zaman oldu parası olmazdı kilometrelerce yürürdü, akşam yemek yemeden yatardı. Ama demir gibi sağlam ve özgüvenliydi. Kim olduğundan asla utanmamalısın. Eziklenme ezerler :)

Burada konularımı önceden okuyanlar bilir küçüklüğümden beri durumumuz kötüydü hep fakirdik. Hep akrabaların bize fakir baktıklarını acıdıklarını düşündüm. Babama olan sitemleri gördüm hep. Çünkü babam hep içerdi hala da öyle üstelik annem de gıkını çıkaramayan bir kadındı o da hala öyle. Babam hiç bi zaman düzenli çalışmadı. Hep küçücük bir evde oturduk. Eve yeni eşya almadı hiç babam hep esi oldu eşyalarımız çoğunu da ordan buradan getirdik akrablardan vitrin atarlar biz alırız koltuk atarlar bize gelir böyle oldu. Babam anca içkiye sigaraya para verir kıt kanaat evi geçindirirdi. Tek şansım ben cahil kalmadım onlar gibi ve kardeşim de . Şükür ki okuduk. Babam okuttu bizi normalde ona da karsı cıkacak bir kafa yapısında insanken nedense okuttu belki benim cok hevesli ve calıskan olmamdan belki de kendi birşey yapmadıgından biz kurtarırız birşeyleri diye bilemiyorum.. Zaten üniversitede calısıp okudum bir yüküm olmadı onlara tam tersi eve birşeyler aldım halı koltuk az bişey olsun düzgün oldu oturdugumuz oda . Sonra buzdolabı aldım 20 senelik dolaptı evdeki ananemden gelen ve etlerin bozuldugu .. ev zaten 2 oda birinde oturuyoruz diğer oda annemlerin yatakodası. Çok zorluklar cektim derrs calısırken öss zamanında vs bazen oldu soguk odada calıstım ettim ama hep hırslıydım. Annem neysen osundur demedi hiç. Hem utandım evimden .. lisede arkadaslarım hep zengindi iyi durumdalardı evime davet edemedim kendim de gitmedim.. babam zaten bu seylerden bi haber sinemaya gidim derdim eve cagır oturun izleyin film derdi. Evden utanmak bir yana ortam rahat değildi ki cocukluk arkadasım tek evime girip cıkan rahat rahat herseyimi bilir eder ondan bile bikez utandım yatakodasında ders calısıyoruz gradropun kapağı kopmuş ( babam kırmıstı anemle kavga ederken) perde cekmişti annem .. onun odası vardı onlara gidince rahattık.. bizde annemlerin yanında otursak hem ses oluyordu tv babam olunca sigarası vs olmuyordu. yatakodasında olunca da yatagın üstünde rahat değildik. hep içimde kaldı arkadaslarımla özgür özgür gelip gidemedim davet edemedim. annem bosver onların evleri ne güzeldir cagırma laf ederler derdi .. bikez lisedeyken bir arkadasım bizim semte gelmiş size gelim dinleneyim demişti paniklemiştim aman ya deidm cagırayım nolcak annem istemedi kızdı bana. bu arada hala aynı evdeyiz ve babam suan yine işten cıktı mesela emekli de olamaz zaten ssk lı calısmadı yıllarca en fazla 2 sene ssk sı var şaka gibi 50 yasında adam. Biriyle tanısıp evlenecek olunca da utanacagım babamdan bosvermişliğinden .. Kendimi farklı göstermiyorum kimseye zengin rolu yapmıyorum bişey anlatmıyorum ama giyime süse meraklıyımdır. Dısardan gören işyerindekiler filan hayal etmez böyle bir hayatım oldugunu :KK43: İşyerimdekiler beni yeni yeni içlerine aldılar basta mesafeliydik simdi dısarda da takılmaya basladık. Onlar birirlerinin evine gelip gitmişler. İllaki birgün cagırırlar ya da gelmek isterler. Ve napıcamı bilmiyorum. Ne diyebilirim ki. Getirsem eve cidden şaşırırlar ve kimsenin bana acımasını istemiyorum. Zaten nereye gelecekler tek odada günısıgı almayan sigara içilen bir eve mi .. Cidden can sıkıcı. Ayrıca babam kafasını kullansa elinde mesleği olan biri calısınca aylıgı 3500 ama elde avucta hiç para yok. Ve ona güvensem bnde maaşımı kullanır her türlü güzel bir evde otururduk ama bu saatten sonra olmaz zaten onlarla hiçbişey annem de öle kabullenmiş o da düz yasayan biri. Ancak evlenirsem kendi evim olursa güzel bir evim olur belki yani inşallah. O zamana kadar da isteme vs olacagı zaman sıkıntıya gircem ister istemez. Siz olsanız yerimde napardınız böyle arkadasınız varmı hiç ?
Kendim yazdım sandım tamamen aynı Allah yardimcin olsun...çalişiyorsan daha iyi bir eve çikabilirsiniz...

Bizzat ben varim. Oyle bir evde buyudum annemin duzen bilmemesinden Fakirlikten vs... birde son cocugum yaslilik zamanlarina ben yetistim neyse..seni anliyorum insan evinin duzenli olmasini istiyor hani modern olmasini gectim sadece normal bir duzen istiyorsun mesela esyalar biraz duzgun olsaydi daha iyi hissederdim bizde soylede bir durum vardi mesela bizim oturdugumuz evde eksikti mutfak dolaplari yoktu. Baska eksiklikleride vardi anneme tasinalim dedim ama babam hastalandi cesaret edemedi herkese guvenemem burada komşularımiz bize zararsiz seklinde dusunurdu ....

Yegenimin eski nisanlisi gelmisti mutfagimizi gorunce agzi acik kalmisti sasrimisti(sadeve dolap yoktu ne var o kadar sasircak o da ayri.mevzu) ilk aklima bu geldi ama evin duzeni farkliydi esyalar eskiydi bizde aldik baskasinin esyalarini verirlerdi yani yasadik canim benim bende yasadim boyle birsuru insan.var

Suan mesela esyalar degisti ama evin size i cok kotu annemin duzeni ama memnun oldugum tek yer yattigim yer bak odam.demiyorum cu ku odam.yok odayada zaten izin cikmaz annemden ki ben 30 yasindayim annemle yaşıyorum mumkunu yok yaptirtmaz bir paspas kaldirmam mesela...

10 kusur yillik arkadasimi (kendisinin eski evide bizimkine yakindi bizki kadar degildi ama takindi)gecen senelerde bize geldi ki kankamdi evlerine esya almislar benim koltuk takimim biraz tuhaftir(kataloktan baktim ama baska birsey geldi )söyyle bir bakip burami oturucaz gibi bir laf etti ..neden?cunku kendileri yeposyeni esya almislardi...simdi bunun halk arasinda adi görmemislik...kendisiyle sadece bayramlarda ya da arada nadiren msjlasiriz hepsi bu.

Sana diyeceğim gercek arkadasinsa dossunsa onane senin evinden?eve gelmekteki maksat seninle olmak degilmi?
Ben mesela gelin evi ya da baska ev gezmeleri sevmem ,cunku onlar oyle.uygun gormus durumlari ona musaitmis ondan oyle dosemisler banane ki ,gostermek isteyenlerdende rahatsiz oluyorum utaniyorum...zamaninda ben cok utanmistim ev mevzusundan

O zamanlar mecburdum oyle yasamaya utansamda ama simdi sadece annem oyle istiyor diye sabrediyorum birsey demiyorum zaman zaman soyluyorum sadece...

Bak guzelim senin hayatin.bu simdi eger rahatsiz oluyorsan asagilayacagina dair birsey gorursen evine cagirma bilmek zorunda degiller biliyorum.cunku sanki utanilacak birseymis gibi davrananlarsa var oyle insan sana lazim.degil. herkes cok iyi sartlarda yasama luksune sahip.degil sen seni sen oldugun icin seven insanlar bulmaya bak inan o zaman onemsemiyorlar

bizimde öyle mutfak dolapları yok terek gibi seyler var iki tane.. utanılacak dğeil ama insanların tepkisi üzüyor dğeildi mi işte. vitrini attık daha yeni bir konsol aldım babamdan yemediğim laf kalmadı hem iyilik yapıp üstüne üzüldüm ağladım o zaman erkek arkadasım vardı alma dedi birdaha bişe ona anlatmıstım ev küçük filan diye ama tahmin etmyordur ne kadar kötü oldugunu bence.. mesela birgün kardesim banyoda bi cıkamadı demiştim kombiyi kapat demişti.. kombi yok diyemedim ev sobalı zaten ya cidden bunları yasamak cok sacma maaşım da iyi yasıma göre şükür. ama elimdem birşey gelmiyor bugün bn üstlensem yarın yine evlenmemi istemezler biliyorum babamı böyle bilmezdim ama fırsatcının teki araba alim diye gözümün içine bakııyor..

evin iki oda olmasından utanma isteme zamanı boyarsınız içinin esyasını düzersiniz .

illa iş arkadasları evine davet edeceksin diye birsey yok . hepsinin evine gitme onlarda gelmek istemesin zatn herseyini anlatmada .

evlenecgin insan da içini dısını bilecek tabiki basta cekinsende bunu garipseyip ezmeye calısack insana acma zaten kalbini

senin dwdiğin seyleri bende küçüklen yasadım anlıyorum

sanslısın calısıyorsun en azından içini düzeltirsin siz evlenince zatn baban annene yeter orası

canım eşya düzmeme bile karısıyor babam lcd tv alıcam evde olay oldu adam tutturmus para biriksin araba alayım o da gezsin içsin sıctın .. sanki kendi parası gerizekalı. bende oralı olmuyorum ucak bileyi aldım promosyondan 4 ümüze memlekete gitcez bu bayrama oradaki harcama parasını da ben vercem kesin zaten işten cıkmıs yine gerizekalı. böyle yasayıp gidiyoruz işte..

senin o arkadasın tam bir görgüsüzmüş nerden geldiğini unutmus beyinsiz hiç konusma onla bence.

Benim en yakın arkadaşım Ankara'nın gecekondularında yaşar fakir bir ailenin kızı.
Ama şöyle uzaktan baksan bu ne tarz kız dersin. Saçları kısacık ve yeşil.
Ağzı burnu lokma gibi, yolda gören durdurur kadınlar hayran hayran bakar, çevirir 'sen kimsin ünlü müsün?' diye.
İnsanlar yanına gelir fotoğraf çekinmek ister, bunu nerden aldın şunu nerden aldın diye sorarlar. Oysa hepsi ordan burdan ama kız zevkli. Erkekler zaten peşinde yüz vermez. Yolda yürüyemezsin. İnan abartmıyorum. Bir kere bile utandığını görmedim evinden. O utanmadığı için kimse de onu ezikleyemedi. Hep yaşamından zor da olsa mutluluk duydu. Zaman oldu parası olmazdı kilometrelerce yürürdü, akşam yemek yemeden yatardı. Ama demir gibi sağlam ve özgüvenliydi. Kim olduğundan asla utanmamalısın. Eziklenme ezerler :)

canım gecekonduda her oturan fakir değil. olabilir ailesi ile mutludur babası içmiyodur annesi belki kafa dengidir.
öle uzaktan konusmak kolay.

Biz tam 11 yıl 1 oda evde oturduk..
Tamamen babamın ailesine karşı ezik durusundan.
Varlık içinde yokluk çektik..
Ne koltugumuzdan, ne evimizden utandik...
O ev ne hakimler ne savcılar ne iş adamlari agirladi...
Annem maddi durumu iyi bir ailenin kızı Babam da çok zengin bir ailenin oğlu iken bunları yaşadık...
Tuvalet bile evden 20 metre disardaydii..
Hiç bir zaman ailemden evimden utanmam..
Babam hırsız değil arsız değil..
Yok ise ne yapsın?
Çalıştılar çok hem de..
Birlikte ..
Şimdi denize sifir, villamiz var..
Arabamiz var .
Allah'a binlerce şükür . .
Eş adayı sizi eviniz için istemez ise kendisi bilir..
Arkadaşlarıniz bunun lafını yapar ise kendileri bilir ...
Babaniz hatalı çok hemde ama fayda etmez ..
Değişmez..
Bu yüzden,
Demem o ki şükür edin , onu bulamayanlarda var..

sizinkiler zaten zenginmiş kültür de önemli demekki kültür de varmıs hakimler sevcılar geliyor.. ve calısmıslar benim babanın calısma azmi yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X