- 26 Kasım 2015
- 1.916
- 548
- 123
Burada konularımı önceden okuyanlar bilir küçüklüğümden beri durumumuz kötüydü hep fakirdik. Hep akrabaların bize fakir baktıklarını acıdıklarını düşündüm. Babama olan sitemleri gördüm hep. Çünkü babam hep içerdi hala da öyle üstelik annem de gıkını çıkaramayan bir kadındı o da hala öyle. Babam hiç bi zaman düzenli çalışmadı. Hep küçücük bir evde oturduk. Eve yeni eşya almadı hiç babam hep esi oldu eşyalarımız çoğunu da ordan buradan getirdik akrablardan vitrin atarlar biz alırız koltuk atarlar bize gelir böyle oldu. Babam anca içkiye sigaraya para verir kıt kanaat evi geçindirirdi. Tek şansım ben cahil kalmadım onlar gibi ve kardeşim de . Şükür ki okuduk. Babam okuttu bizi normalde ona da karsı cıkacak bir kafa yapısında insanken nedense okuttu belki benim cok hevesli ve calıskan olmamdan belki de kendi birşey yapmadıgından biz kurtarırız birşeyleri diye bilemiyorum.. Zaten üniversitede calısıp okudum bir yüküm olmadı onlara tam tersi eve birşeyler aldım halı koltuk az bişey olsun düzgün oldu oturdugumuz oda . Sonra buzdolabı aldım 20 senelik dolaptı evdeki ananemden gelen ve etlerin bozuldugu .. ev zaten 2 oda birinde oturuyoruz diğer oda annemlerin yatakodası. Çok zorluklar cektim derrs calısırken öss zamanında vs bazen oldu soguk odada calıstım ettim ama hep hırslıydım. Annem neysen osundur demedi hiç. Hem utandım evimden .. lisede arkadaslarım hep zengindi iyi durumdalardı evime davet edemedim kendim de gitmedim.. babam zaten bu seylerden bi haber sinemaya gidim derdim eve cagır oturun izleyin film derdi. Evden utanmak bir yana ortam rahat değildi ki cocukluk arkadasım tek evime girip cıkan rahat rahat herseyimi bilir eder ondan bile bikez utandım yatakodasında ders calısıyoruz gradropun kapağı kopmuş ( babam kırmıstı anemle kavga ederken) perde cekmişti annem .. onun odası vardı onlara gidince rahattık.. bizde annemlerin yanında otursak hem ses oluyordu tv babam olunca sigarası vs olmuyordu. yatakodasında olunca da yatagın üstünde rahat değildik. hep içimde kaldı arkadaslarımla özgür özgür gelip gidemedim davet edemedim. annem bosver onların evleri ne güzeldir cagırma laf ederler derdi .. bikez lisedeyken bir arkadasım bizim semte gelmiş size gelim dinleneyim demişti paniklemiştim aman ya deidm cagırayım nolcak annem istemedi kızdı bana. bu arada hala aynı evdeyiz ve babam suan yine işten cıktı mesela emekli de olamaz zaten ssk lı calısmadı yıllarca en fazla 2 sene ssk sı var şaka gibi 50 yasında adam. Biriyle tanısıp evlenecek olunca da utanacagım babamdan bosvermişliğinden .. Kendimi farklı göstermiyorum kimseye zengin rolu yapmıyorum bişey anlatmıyorum ama giyime süse meraklıyımdır. Dısardan gören işyerindekiler filan hayal etmez böyle bir hayatım oldugunu
İşyerimdekiler beni yeni yeni içlerine aldılar basta mesafeliydik simdi dısarda da takılmaya basladık. Onlar birirlerinin evine gelip gitmişler. İllaki birgün cagırırlar ya da gelmek isterler. Ve napıcamı bilmiyorum. Ne diyebilirim ki. Getirsem eve cidden şaşırırlar ve kimsenin bana acımasını istemiyorum. Zaten nereye gelecekler tek odada günısıgı almayan sigara içilen bir eve mi .. Cidden can sıkıcı. Ayrıca babam kafasını kullansa elinde mesleği olan biri calısınca aylıgı 3500 ama elde avucta hiç para yok. Ve ona güvensem bnde maaşımı kullanır her türlü güzel bir evde otururduk ama bu saatten sonra olmaz zaten onlarla hiçbişey annem de öle kabullenmiş o da düz yasayan biri. Ancak evlenirsem kendi evim olursa güzel bir evim olur belki yani inşallah. O zamana kadar da isteme vs olacagı zaman sıkıntıya gircem ister istemez. Siz olsanız yerimde napardınız böyle arkadasınız varmı hiç ?