Özgüvenimin altında bir ezilmişlik var sanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sizinkiler zaten zenginmiş kültür de önemli demekki kültür de varmıs hakimler sevcılar geliyor.. ve calısmıslar benim babanın calısma azmi yok
Hayatım aileler bize 1 lira vermedi ...
Babam günde 3 ise gidiyordu bazen ..
Annem gece 3 e kadar calisiyordu...
Sokağa atıldık kimse oralı olmadi ..
Senin tek sorunun baban ne yazık ki çalışmak istemiyor..
O çalışmış olsa herşey duzene girer

en yakın arkadaşım evimize gelen yardımcı ablanın kızıydı,
bir avluda bütün sülale yaşarlardı, ortak bir tuvalet vardı kapısı doğru düzgün kapanmayan, avlunun ortasında bir tulumba vardı, orda bulaşık yıkar, su içer, banyo yapacakları suyu çekerlerdi (banyo yoktu ayrıca) ortasında perde geçen 2 bölmeli bir odada 3 kardeş anne baba yaşıyorlardı, aynı yerde yemek pişiriyor, yıkanıyor, oturuyor, uyuyorlardı.
hiçbir zaman ayyy ne fakir, ezik diye düşünmedim, hatta onların avlusunda çekirdek çitlemek en sevdiğim etkinliklerdendi. arkadaşım da utanmıyordu ki hepimizi çağırırdı.
zaten şu an arkadaşım çok başarılı bir şirket avukatı, hala aynı hiç değişmedik, sadece o avlu da yıkıldı apartman yapıldı :)

Hayatım aileler bize 1 lira vermedi ...
Babam günde 3 ise gidiyordu bazen ..
Annem gece 3 e kadar calisiyordu...
Sokağa atıldık kimse oralı olmadi ..
Senin tek sorunun baban ne yazık ki çalışmak istemiyor..
O çalışmış olsa herşey duzene girer

ee zaten sorunumun temeli bu.. seninki gibi olsalardı ailem son kurusuma kadar verirdim bende onlara.. öp basına koy

en yakın arkadaşım evimize gelen yardımcı ablanın kızıydı,
bir avluda bütün sülale yaşarlardı, ortak bir tuvalet vardı kapısı doğru düzgün kapanmayan, avlunun ortasında bir tulumba vardı, orda bulaşık yıkar, su içer, banyo yapacakları suyu çekerlerdi (banyo yoktu ayrıca) ortasında perde geçen 2 bölmeli bir odada 3 kardeş anne baba yaşıyorlardı, aynı yerde yemek pişiriyor, yıkanıyor, oturuyor, uyuyorlardı.
hiçbir zaman ayyy ne fakir, ezik diye düşünmedim, hatta onların avlusunda çekirdek çitlemek en sevdiğim etkinliklerdendi. arkadaşım da utanmıyordu ki hepimizi çağırırdı.
zaten şu an arkadaşım çok başarılı bir şirket avukatı, hala aynı hiç değişmedik, sadece o avlu da yıkıldı apartman yapıldı :)

avlu olduguna göre büyüksehirde değilsiniz diye düşünüyorum ve zaten cocukken cagırırsın birşey bilmezsin... ortaokulda bende arkadasımı cagırırdım birgün bana durduk yere siz temiz misiiz dedi mutfakta cok saçma bir soru değil mi sanırım pis oldugumuzu dşündü mutfak dolapları yok eski vs diye esyalar.. anlamadım yani.
ve zaten tek sorun ev de değil zorlastıran hersey mevcuttu bizim evde babam sigara içiyor arkadasım tıkanıyor ben alısmısım bünye tepki vermiyor artık . sigara içilen odada da uyumak zorundayız kardesimle . babamla kac kez kavga ettim ne söylesekk yalan faydasız..

neyse umarım bnde işimde yükselirim. iyi biriyle evlenirim yapcak bişe yok. babam böle gerikafa deli olmasa ayrı eve cıkardım

avlu olduguna göre büyüksehirde değilsiniz diye düşünüyorum ve zaten cocukken cagırırsın birşey bilmezsin... ortaokulda bende arkadasımı cagırırdım birgün bana durduk yere siz temiz misiiz dedi mutfakta cok saçma bir soru değil mi sanırım pis oldugumuzu dşündü mutfak dolapları yok eski vs diye esyalar.. anlamadım yani.
ve zaten tek sorun ev de değil zorlastıran hersey mevcuttu bizim evde babam sigara içiyor arkadasım tıkanıyor ben alısmısım bünye tepki vermiyor artık . sigara içilen odada da uyumak zorundayız kardesimle . babamla kac kez kavga ettim ne söylesekk yalan faydasız..

neyse umarım bnde işimde yükselirim. iyi biriyle evlenirim yapcak bişe yok. babam böle gerikafa deli olmasa ayrı eve cıkardım

Ege'de kısmen büyük bir şehrin şehir merkezindeydik,
Anadolu lisesine gittiğimiz için sınıfın büyük çoğunluğu varlıklı ailelerin çocuklarıydı (ben dahil)
bu avlu oturmalarını yapmaya başladığımızda da 17-18 yaşındaydık çocuk değildik yani :)
tabi ki yaşam koşulların çok zor bunu kabul ediyorum, ama bunlardan utanç duyman çok gereksiz, anlatmak istediğim bu.
hiçbirimiz doğarken ailelerimizi ya da yaşam alanlarımızı kendimiz seçmedik, kendi seçimin olmayan bir şeyden de utanması gereken sen değilsin.

Yorumlardan fark ettim de herkese bir itraz karsilastirmasi pesindesin....kendi evine cik rahat rahat getirirsin arkadaslarini...
Bu sıkıntıyı cekmek zorunda degilsin ki artik

Bence sizi üzen evden çok evdeki ortam yani anladigim kadariyla evde sevgi ortami yok belki oyle olsa sizin açınızdan hersey farkli olurdu.
Çalisiyorsunuz sanirim bir iki ufak degisiklik yapin bence ne bileyim koltuk takimi alin badana yaptirin perde yaptirin ucuza çok hoş şeyler yapiliyor artik.bunu baba icin yapiyorum diye düşünmeyin kendi göz zevkim psikolonim icin yapiyorum deyin.en azindan evlenip duzeninizi kurana kadar kendinizi daha iyi hissedersiniz hem yarin bi gun istemeye gelen v.s olursa duzgun temiz bi ortam gormus olurlar.

Ege'de kısmen büyük bir şehrin şehir merkezindeydik,
Anadolu lisesine gittiğimiz için sınıfın büyük çoğunluğu varlıklı ailelerin çocuklarıydı (ben dahil)
bu avlu oturmalarını yapmaya başladığımızda da 17-18 yaşındaydık çocuk değildik yani :)
tabi ki yaşam koşulların çok zor bunu kabul ediyorum, ama bunlardan utanç duyman çok gereksiz, anlatmak istediğim bu.
hiçbirimiz doğarken ailelerimizi ya da yaşam alanlarımızı kendimiz seçmedik, kendi seçimin olmayan bir şeyden de utanması gereken sen değilsin.

Yorumlardan fark ettim de herkese bir itraz karsilastirmasi pesindesin....kendi evine cik rahat rahat getirirsin arkadaslarini...
Bu sıkıntıyı cekmek zorunda degilsin ki artik

herkese neden itiraz edeyim ki? sadece uzaktan tozpembe bakmak kolay.. baska eve cık demesi de kolay. öyle birşey mümkün mü sizce ben bu evden gitmeye kalksam kıyamet kopar babam asla izin vermez bu yasımda arkadasımda kalmaya izin vermeyen biri yani ayrı eve cıkacakmısım :D he ben dikbaslı olsam cıkıyorum bagımsızım 18 i gectim desem olacak olan su kavga dövüş evlatlıktan red anne kızkardes ile görüştürmeme ve onlara da eziyet huzursuzluk bunu sececek halim de yk..

utanmak gereksiz ama düşünün ki eve gelen arkadaslarınızın yüzü değişiyor moreliniz bozulmaz mı sonucta herkes rahat etmek ister otururken arkadası ile..

neyse zaten kimseyi cagırmıcam

Bence sizi üzen evden çok evdeki ortam yani anladigim kadariyla evde sevgi ortami yok belki oyle olsa sizin açınızdan hersey farkli olurdu.
Çalisiyorsunuz sanirim bir iki ufak degisiklik yapin bence ne bileyim koltuk takimi alin badana yaptirin perde yaptirin ucuza çok hoş şeyler yapiliyor artik.bunu baba icin yapiyorum diye düşünmeyin kendi göz zevkim psikolonim icin yapiyorum deyin.en azindan evlenip duzeninizi kurana kadar kendinizi daha iyi hissedersiniz hem yarin bi gun istemeye gelen v.s olursa duzgun temiz bi ortam gormus olurlar.

canım bu konuda da anneme kızıyorum birşey yapmaya kalkınca hep karsı cıkar o kadar negatif bir insan ki.. bu eve bişe yapılmaz yok işte o olmaz bu olmaz hep böyledir.

canım bu konuda da anneme kızıyorum birşey yapmaya kalkınca hep karsı cıkar o kadar negatif bir insan ki.. bu eve bişe yapılmaz yok işte o olmaz bu olmaz hep böyledir.
Sen onu dinleme her eve yapilacak biseyler vardir.hatta emrivaki yap arkadaslari gectim yarin bir gun tanismaya isteme geldiklerinde kucuk ama bakimli ,temiz bir evle karsilassin gelenler sen de ezilmezsin karsilarinda.
Hem iyi yasamak herkesin hakki elinde az da olsa imkanin varsa yap hem kendini daha iyi hissedersin insanin yaşadigi ortam ruh halini.çok etkiler

Ah benim canım kardeşim. İnan ki kendimi gördüm sende. Aynı ev,aynı utanmışlık, aynı özgüvensizlik. Bu yüzden hala doğru düzgün insanları evime çağıramam. Evlenmiş olmama rağmen.

Ben de senin gibi düşünüyordum. Nasıl çağırırım. İsteme,söz nasıl olur ki derdim.
Utanırdım yalan değil. Bir gecekonduda kalırdık biz. Yıkık,dökük. Kapısı elinde kalan çatısı akan.
Ama benimki seninkinden farklı oldu. Ben atandım. Yerin,yurdum koptu aileden. Mesleğe başladıktan iki sene sonra da eşimle tanıştım. O zaman düşünüyordum ki isteme için nasıl olacak. Bir kere ailemin evinde olmadı. Çünkü o evde ağırlanmayacaklarını hem annem hem babam biliyordu. Atandığım yerde kaldığım evde düşünüyordum. Fakat bizim evlilik süreci öyle hızlı gelişti ki isteme durumu nikahtan bir gün önce oldu. Hem de gelin gideceğim evde. Yani nikahım kıyılacak(düğün yapmadık maddiyattan dolayı) akşamına o eve geri dönecektim. Ama senin gibi çok düşündüm. Çok üzüldüm. Hep kötü hissetim kendimi.
Allah insana gönlüne göre veriyor. O gün geldiğinde rabbim yardım edecektir emin ol.

Benim babam da surekli isten cikip cikip dururdu. Hala yapmaya devam ediyor gerci de sukur suan iyi. Annem cok caliskandir benim. Ben de calistim annem de calisti kiraya ciktik. Suan calismiyorum okuyorum ama babam kira odemek zorunda oldugunun farkinda. Ciktiysa da hemen yeni is bulmak zorunda yani. Siz de calisiyorsunuz anneniz de calissa cok rahat kiraya falan gecersiniz. Kavgamiz eksik olmazdi odalardaki kapilar kirik duvarlar cokuktu. 15 sene 2 odalı cok kucuk sobali bir evdeydik. Yagmur yaginca catisi akardi babamin nefretlik arkabalari ayni apartmanda 3+1 4+1 dairelerde otururken bizı bizim kat kacak gorunen o dairede oturturlardi. Ha ben utanmazdım ama arkadaslarimin evleri bizden cok daha guzel diye ozenirdim cunku kendime ait bir odam yoktu. Ev kucuk oldugu icin annem babam yokken gelirlerdi sıkıntı olmazdi. Bize geldiklerinde de oyle garipseyip bakamazlardi. Insanlar eviniz esyanizla degil sizin arkadasliginizla, insaniyetinizle ilgileniyor. Suanki evimiz genis ferah artik daha rahat misafir cagirabiliyorum tabi ama sizi evinize gore elestirecek, buna laf yapacak insanlar nerede oturursaniz oturun yine bir kusur bulacak. Eski evime giren insanla suanki evime giren insan da ayni. Siz kendi evinizden utandiginiz sevmediginiz icin herkes boyle dusunecek gibi geliyor. Hic bir cozume cozum gozuyle bakmiyorsunuz ama alin annenizi karsiniza acik acik ben bu hayati kendim secmedim, kendi parami kendim kazaniyorum yetiskin bir insanim ve evime insan bile cagiramamaktan biktim. Sen calismiyorsun kendi sectigin hayati yasiyorsun ama ben de kendi sectigim hayati yasamak istiyorum diye cik baska eve. Cidden cekmek zorunda degilsiniz ya siz secmediniz bu hayati kurun kendi duzeninizi. Bu kadar gamsizlik fazla. Calismayan baba gamsiz anne olayini cok iyi biliyorum ve kendi paraniz varsa cikin kiraya kurtulun

En yakın arkadaşım var canım..Birkez bile evine davet etmedi..Ortaokul lise beraber okuduk davet etmezdi.Birkez bile sormadım tahmin ediyordum ve evlendi.universitede akademisyen oldu şimdi arabasıyla beni evimden alıp başka arkadaşlara gidiyoruz.evide harika :) hiç umutsuz olma. Benim en büyük uuzntum şuydu ama onun evi çok kötude olsa ben takilmazdim..Varsın derme çatma olsun..Varsın eşyalar hurda olsun ben ona bakmazdimki.onun bu durumdan dolayı cagiramamasi benide üzüyordu.ama şuan okadar iyi şartlar altındaki çok sukur

27 sene tek gozlu bir odada yasadik 5 kisi.lökus lambasiyla ders calistim.tuvaletinin kapisi yoktu asili bir bez vardi bulasik yikanan hemdecikinca el yikanan.anneme cok soyledim burda bulasik yikama birimiz kotu bir hastaliga yakalanacagiz diye ve sonuc kardesm hepatit c oldu.ise girdim babam oyle maasimi isterdi.faturalari odettirirdi.para vermezsem evde kavga cikarirdi.annem pasif bir kadindi hala da oyle.sonra baktim olacak gibi degil evlenecegim zaman rezil olacagim.once babami borca soktum zorlu camasir bulasik ve buzdolabi aldirdim.kendim mutfaga hazir mutfak aldim.borcunu odedim.yerlerin fayansini yaptirdim.banyoya lavabo klazet aldim.eve baza aldim 2 tane.gardolabi yaptirdim.27 yil tek goz odada oturduk son iki yil 2 oda daha zorla yaptirdi gecekonduydu evimiz.odalarin yerleri beton yagli beton da degil oyle.yerleride kaplattim.babam bas bas bagiriyordu eger 10 tl.verdiysem aldigim seye 1 tl.ye aldim derdim.bagirmasin diye.simdi anliyorumki babam annemi hwp aldatmis paralari kumarda karida kizda yemis.baska mumkunu yok gecekonduda yasa bir kurus kira verme senelerce eve tv bile almadi evimize elektirik ben lise 2 ye gecince alindi.tv lise 3 de.utandimmi bilmiyorum ama cok uzulurdum.ve sonuc evlendim cok guzel bir evim var calidiyorum evimi satinda aldim borcunu oduyoruz.ama kibirli esimin ailesi.kaynanam begenmez beni laf sokar filan diger gelin zengin o ne derse sorgusuz kabul edilir o herseyi bilir.

bilmiyorum bendeki eziklik sanirim bunlari yasamama sebep.utanma degil ama uzuntu.erkek kardeslerim bi baltaya sap olamadilar.kafayi hic kullanmadilar.babadan fayda yok demediler.yediler ictiler.

İsteme konusunda insan çekiniyo gerçekten. Sizi yargılayacaklarından değil ama içiniz rahat etmez.

Kuzenlerimin evi de bu şekildeydi babaları vefaat etmişti. 3 kız kardeşler, bir tanesini istemeye gelecekleri zaman 3-4 ay içerisinde yaptırdılar.

Siz hiç bişey yapmasanız bile şuan sadece mutfak dolabı yaptırın. Önemli bişey bir şekilde babanızı ikna edin. Ucuz yollu bişey olsa bile olur. Sonra istemeye gelecekleri zaman 2 temiz koltuk güzel bi halı yeter.

Canım seni çok iyi anliyorum.. babanin durumunda neler hissettirdiginide iyi biliyorum...
Ama sen kendini kurtarmissin calisiyorsun ve inan cok guzel gunler gelicek kendi yepyeni evinde oturursun insallah:KK200:
Bizim durumumuz cok kotu olmasada iç güveysi gibi yasadik babannemin evinde. E yaşlı eviydi eski çürük ev. Kendime ait odam bile olmadı salonda yatardim. Bende hep bunun ezikligini yasadim o zamanlwrda simdi onemli gelmesede cocukken onemli geliyor iste :)
Kuzenlerimde cok zengindi surekli hava atarlardi her aldiklarini yaptiklarini gozumuze sokarlardi.dalga geciyolardi odan bile yok diye 17-18 yasinda bile ezmeye calistilar simdi gorusmuyorum Allah a havale ettik :)
İnsallah kendi cocugunu guzel yasatirsin benimde tek istedigim kendi adima bu :nazar:
Burada daha anlatamayacwgim okadar sey varki.
Cocukken kuzenlerim ve ben bir akrabanin dogum gunu partisine gitmistik. Her cocuk orda istedigini alip yerken icerken kuzenlerim bana kendi istediklerinden en kötülerinden ve azicik koymustu zorla. İcecegimi bile yarim bardak vermislerdi dusun. Sebep ne? Sen hayatinda bunlari bir arada gordun mu demeleri, burasi bizim gibi sen buraya ait degilsin vs. Bunu yapanlarda 10 yasinda cocuktu yani. Bende eziktim işte ne bileyim... insanin kalbi fesat olunca 20 yasindada syni oluyor.. daha bunun gibi bir suru sey

Son düzenleme:
Canım seni çok iyi anliyorum.. babanin durumunda neler hissettirdiginide iyi biliyorum...
Ama sen kendini kurtarmissin calisiyorsun ve inan cok guzel gunler gelicek kendi yepyeni evinde oturursun insallah:KK200:
Bizim durumumuz cok kotu olmasada iç güveysi gibi yasadik babannemin evinde. E yaşlı eviydi eski çürük ev. Kendime ait odam bile olmadı salonda yatardim. Bende hep bunun ezikligini yasadim o zamanlwrda simdi onemli gelmesede cocukken onemli geliyor iste :)
Kuzenlerimde cok zengindi surekli hava atarlardi her aldiklarini yaptiklarini gozumuze sokarlardi.dalga geciyolardi odan bile yok diye 17-18 yasinda bile ezmeye calistilar simdi gorusmuyorum Allah a havale ettik :)
İnsallah kendi cocugunu guzel yasatirsin benimde tek istedigim kendi adima bu :nazar:
Burada daha anlatamayacwgim okadar sey varki.
Cocukken kuzenlerim ve ben bir akrabanin dogum gunu partisine gitmistik. Her cocuk orda istedigini alip yerken icerken kuzenlerim bana kendi istediklerinden en kötülerinden ve azicik koymustu zorla. İcecegimi bile yarim bardak vermislerdi dusun. Sebep ne? Sen hayatinda bunlari bir arada gordun mu demeleri, burasi bizim gibi sen buraya ait degilsin vs. Bunu yapanlarda 10 yasinda cocuktu yani. Bende eziktim işte ne bileyim... insanin kalbi fesat olunca 20 yasindada syni oluyor.. daha bunun gibi bir suru sey

Simdi sen anlatınca aklıma geldi bizi de Doğumgününe cagırmazlardı cünkü hediye almazdım annem evden birşey götürürdü ördüğü patik lif gibi seyler. İstese alamazmıydı orada ezik olmazdık babam sürekli biraya para verirken iyi annem hiç zeki bir kadın olmadı malesef hep saf ve cahil kaldı. Birgün Doğumgününde pastanın jölesi kalmıştı tabakta cocuksun işte ne olacak ki catalla alıp yedim birden dogumgünü kızının bana iğrenerek baktığını gördüm sanırım büyüklerin konuştukları buna sebepti. Cocuk ne anlar yoksa. Kınayarak bakmıstı. Aslında bu tarz seylerden mahrum büyümedim şükür istediğimizi yiyip içtik aç açıkta kalmadık suyumuz elektiriğimz kesilmedi. Ama evde huzur olmadı hiç işte..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X