- 6 Mart 2020
- 223
- 127
- 18
- Konu Sahibi xGuzGulleri
Ailem beni hep başkalarıyla kiyasliyor. Örneğin benden 5 yaş küçük bi akrabamiz var. Patik oruyormus sürekli ondan bahsediyor. Kucuklugumde de hep teyzemin kızıyla kıyaslandım. Şimdi beni hep başkalarıyla kiyasliyorsunuz dediğimde inkar ediyorlar. Annem çok akraba düşkünü. Bebekligimde vs cekindigim resimlerimi hep akrabalara dağıtmis. Sanki beni çok seviyorlarmis gibi (!). Akrabalar cocuklugumdan beri cehenneme gideceğimi söylüyorlar. Ne kadar iyi bir insan olursam olayim böyle. Kucuklugumde teyzem bana "Sen cehenneme gideceksin biz seni cennetten izleyecegiz" dedi. 6 yaslarindaydim o zaman. Çocuktum. Ne kadar mukemmel olursam olayım hep onların gözünde yetersizim. Günlerdir ders çalışıyorum notlarını yükseltmek için. Annem hala ders çalış diye baskı yapıyor. Onlar yüzünden özgüvensiz ve pisirigim. Platonik aşk yaşamanın bir nedeni de çocuklukta gizliymis.
"Platonik aşk yaşayan kişilerin genel yatkınlıkları ve kişilik biçimi hakkında genelleme;
Özellikle şu günlerde evdeyim ve çok bunaliyorum
Sizce ne yapmalıyım?
Kendimi hep eksik ve yetersiz hissettim şu ana kadar
"Platonik aşk yaşayan kişilerin genel yatkınlıkları ve kişilik biçimi hakkında genelleme;
- Bebeklik ve çocukluk döneminde ailesinden yeteri kadar sevgi ve ilgi göremeyen kişiler
- Çocukluk döneminde yaşanan travmalar
- Fiziksel olarak eksikliği olduğunu düşünen kişiler
- Öz güven sorunları yaşayan insanlar
- Sosyal ilişkilerde başarısız olanlar
- Bağımlı kişiler
- Çevresindekilerle güven bağı oluşturamayan kişilerin platonik aşk yaşama oranı yüksektir…"
Özellikle şu günlerde evdeyim ve çok bunaliyorum