Ozguvensiz ve pisirigim :(

xGuzGulleri

İktisatçı Bayan
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Mart 2020
223
127
18
Ailem beni hep başkalarıyla kiyasliyor. Örneğin benden 5 yaş küçük bi akrabamiz var. Patik oruyormus sürekli ondan bahsediyor. Kucuklugumde de hep teyzemin kızıyla kıyaslandım. Şimdi beni hep başkalarıyla kiyasliyorsunuz dediğimde inkar ediyorlar. Annem çok akraba düşkünü. Bebekligimde vs cekindigim resimlerimi hep akrabalara dağıtmis. Sanki beni çok seviyorlarmis gibi (!). Akrabalar cocuklugumdan beri cehenneme gideceğimi söylüyorlar. Ne kadar iyi bir insan olursam olayim böyle. Kucuklugumde teyzem bana "Sen cehenneme gideceksin biz seni cennetten izleyecegiz" dedi. 6 yaslarindaydim o zaman. Çocuktum. Ne kadar mukemmel olursam olayım hep onların gözünde yetersizim. Günlerdir ders çalışıyorum notlarını yükseltmek için. Annem hala ders çalış diye baskı yapıyor. Onlar yüzünden özgüvensiz ve pisirigim. Platonik aşk yaşamanın bir nedeni de çocuklukta gizliymis.

"Platonik aşk yaşayan kişilerin genel yatkınlıkları ve kişilik biçimi hakkında genelleme;

• Bebeklik ve çocukluk döneminde ailesinden yeteri kadar sevgi ve ilgi göremeyen kişiler
  • Çocukluk döneminde yaşanan travmalar
  • Fiziksel olarak eksikliği olduğunu düşünen kişiler
  • Öz güven sorunları yaşayan insanlar
  • Sosyal ilişkilerde başarısız olanlar
  • Bağımlı kişiler
  • Çevresindekilerle güven bağı oluşturamayan kişilerin platonik aşk yaşama oranı yüksektir…"

Özellikle şu günlerde evdeyim ve çok bunaliyorum :( Sizce ne yapmalıyım? :( Kendimi hep eksik ve yetersiz hissettim şu ana kadar

Patik oruyormus sürekli ondan bahsediyor.
Büyük meziyet... Elim ayağım titriyor.
Akrabalar cocuklugumdan beri cehenneme gideceğimi söylüyorlar. Ne kadar iyi bir insan olursam olayim böyle.
Senin akrabalar baya eglenceliymis aslında:)))

Rahatsız olduğun meseleleri anneni karşına alıp konuştun mu? yahut konuştuğunda nasıl tepkilerle karşılaşıyorsun?

Büyük meziyet... Elim ayağım titriyor.

Senin akrabalar baya eglenceliymis aslında:)))

Rahatsız olduğun meseleleri anneni karşına alıp konuştun mu? yahut konuştuğunda nasıl tepkilerle karşılaşıyorsun?

Konuştuğum zaman inkar ediyor direk annem. Ne zaman dedik ne zaman yaptık diye

Ailem beni hep başkalarıyla kiyasliyor. Örneğin benden 5 yaş küçük bi akrabamiz var. Patik oruyormus sürekli ondan bahsediyor. Kucuklugumde de hep teyzemin kızıyla kıyaslandım. Şimdi beni hep başkalarıyla kiyasliyorsunuz dediğimde inkar ediyorlar. Annem çok akraba düşkünü. Bebekligimde vs cekindigim resimlerimi hep akrabalara dağıtmis. Sanki beni çok seviyorlarmis gibi (!). Akrabalar cocuklugumdan beri cehenneme gideceğimi söylüyorlar. Ne kadar iyi bir insan olursam olayim böyle. Kucuklugumde teyzem bana "Sen cehenneme gideceksin biz seni cennetten izleyecegiz" dedi. 6 yaslarindaydim o zaman. Çocuktum. Ne kadar mukemmel olursam olayım hep onların gözünde yetersizim. Günlerdir ders çalışıyorum notlarını yükseltmek için. Annem hala ders çalış diye baskı yapıyor. Onlar yüzünden özgüvensiz ve pisirigim. Platonik aşk yaşamanın bir nedeni de çocuklukta gizliymis.

"Platonik aşk yaşayan kişilerin genel yatkınlıkları ve kişilik biçimi hakkında genelleme;

• Bebeklik ve çocukluk döneminde ailesinden yeteri kadar sevgi ve ilgi göremeyen kişiler
  • Çocukluk döneminde yaşanan travmalar
  • Fiziksel olarak eksikliği olduğunu düşünen kişiler
  • Öz güven sorunları yaşayan insanlar
  • Sosyal ilişkilerde başarısız olanlar
  • Bağımlı kişiler
  • Çevresindekilerle güven bağı oluşturamayan kişilerin platonik aşk yaşama oranı yüksektir…"

Özellikle şu günlerde evdeyim ve çok bunaliyorum :KK43: Sizce ne yapmalıyım? :KK43: Kendimi hep eksik ve yetersiz hissettim şu ana kadar
Böyle hissetmen çok normal canm. Önce sesin çıkmaya başlayacak kimsenin seni değersiz hissettirmesine izin verme annen dahi olsa. 6 yaşındaki çocuğa o lafları söyleyen teyzeden akrabadan bi cacık olmaz. Uzak dur öyle akbabalardan canm.

Böyle hissetmen çok normal canm. Önce sesin çıkmaya başlayacak kimsenin seni değersiz hissettirmesine izin verme annen dahi olsa. 6 yaşındaki çocuğa o lafları söyleyen teyzeden akrabadan bi cacık olmaz. Uzak dur öyle akbabalardan canm.

Sesim çıkıyor kesinlikle. Tepki veriyorum ama yine de ben suçlu oluyorum. Ozguven kazanmam lazım. Annemi seviyorum ama böyle davranmasi beni çok uzuyor.

Konuştuğum zaman inkar ediyor direk annem. Ne zaman dedik ne zaman yaptık diye
Yapıyorsun ki alınıyorum diye sertce tepkini koyarsan belki anlayabilir anlamıyorsa da boşver okuluna yahut işine odaklan hiç biriyle de muhattap olma reis
Akrabaların umursamaz da anan ne oluyor ki diye tedirgin olup hareketlerini gözden geçirir

Bir insan neden 6 yaşındaki bir çocuğa cehenneme gideceksin der vallahi aklım almadı :KK57: Aile sorunlu anladığım kadarıyla ama sen onlardan kurtar kendini onlara nasıl ispatlarim kendimi diye düşünme bunu hakedecek bir aile değil.Sadece kendi hayallerine ve hedefine odaklan en uygun zamanda da ayrıl ailenin yanından.Platonik aşk yaşamak bir sorun değil herkes yaşıyor heleki gençlikte gayet normal duygular tadını çıkar ama kendini çok kaptırma.Eksiklerine odaklanma sadece hayallerini ve hedeflerini düşün. Derslerine düzenli çalış ilerde Cook pişman olursun :)

Sende diğer annelerle kıyas yap dicem neyse. Benim ailemde beni çok özgüvensiz yetiştirdiler. Yabancı bir ortama girdiğimde konuşanazdım utancımdan. Kötülük yaparlardı bana neden bunu yaptın demezdim bile. Ailem Birgün beni saçımı okşayıp sevmedi. Sevmeyi ihtiyacını karşılamak olarak gördüler. Birgün delicesine ağlayıp bunları anlattığımda annemle babam ağlayıp biz görmedik ki size nasıl göstericez bilemedik dediler. Ozaman daha da canım acıdı. Sonra hiç yapamadıkları şeyi ben onlara yaptım. Hergün sarılıp öptüm bebişim diye sevdim onları :) sonra şimdi onlar sarılıp öpüyor beni. Şimdi şakalalıp arkadaş gibi oturup sohbet ediyoruz. Ezikliğimide iş hayatına atılarak yeni çevrelere girerek attım. Biraz zor oldu ama bunu yenmek için çok uğraştım. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama. Ailende öyle görmüş öyle yetiştiriyor. Kimseye kulak asma.

Bir insan neden 6 yaşındaki bir çocuğa cehenneme gideceksin der vallahi aklım almadı :KK57: Aile sorunlu anladığım kadarıyla ama sen onlardan kurtar kendini onlara nasıl ispatlarim kendimi diye düşünme bunu hakedecek bir aile değil.Sadece kendi hayallerine ve hedefine odaklan en uygun zamanda da ayrıl ailenin yanından.Platonik aşk yaşamak bir sorun değil herkes yaşıyor heleki gençlikte gayet normal duygular tadını çıkar ama kendini çok kaptırma.Eksiklerine odaklanma sadece hayallerini ve hedeflerini düşün. Derslerine düzenli çalış ilerde Cook pişman olursun :)

Ama kimi sevsem platonik oluyor. Bu konuyu araştırdım. Çocukluğunda bu tarz şeyler yaşayanlar yanlış insanları seviyorlarmis. Bir uzman yazmıştı bunları :110:

Ama kimi sevsem platonik oluyor. Bu konuyu araştırdım. Çocukluğunda bu tarz şeyler yaşayanlar yanlış insanları seviyorlarmis. Bir uzman yazmıştı bunları :110:
Belki de doğru insan henüz karşına çıkmamıştır.Gonul işleri biraz karışık aşık olduğunla olmaz ama ilerde arkadaşça sevdiğin biriyle ilişki yaşarsın belki sadece bir ihtimal ki başkasına aşık da olabilirsin.Platonik aşklar insanin içinde ukde oluyor haklısın ama zamanla da geçip gidiyor her aşk gibi.Neden olmadı peki özel değilse anlatır mısın merak ettim :)

Belki de doğru insan henüz karşına çıkmamıştır.Gonul işleri biraz karışık aşık olduğunla olmaz ama ilerde arkadaşça sevdiğin biriyle ilişki yaşarsın belki sadece bir ihtimal ki başkasına aşık da olabilirsin.Platonik aşklar insanin içinde ukde oluyor haklısın ama zamanla da geçip gidiyor her aşk gibi.Neden olmadı peki özel değilse anlatır mısın merak ettim :)

Kimi sevsem ya başkasını sevdi ya da başkasıyla çıktı :( Yanlış kişileri sevdim.

Kimi sevsem ya başkasını sevdi ya da başkasıyla çıktı :KK43: Yanlış kişileri sevdim.
Valla canım bu durumda en kestirme yol başkalarıyla iletişim kurmaktır yeni arkadaşlar edin flört et bir zaman sonra aklına bile gelmeyecek.Bende zamanında sevgilisi olan birini sevmiştim ama bunun kendime yaptigim bir haksızlık olduğunun farkına vardım.Erkek kaynıyor etraf assdff:KK8:

Valla canım bu durumda en kestirme yol başkalarıyla iletişim kurmaktır yeni arkadaşlar edin flört et bir zaman sonra aklına bile gelmeyecek.Bende zamanında sevgilisi olan birini sevmiştim ama bunun kendime yaptigim bir haksızlık olduğunun farkına vardım.Erkek kaynıyor etraf assdff:KK8:

Ya söyle birini seviyorum ama sevgilisi olduğunu bilmiyorum. Sonra ogrendigim zaman üzülen ben oluyorum :(

Kimi sevsem ya başkasını sevdi ya da başkasıyla çıktı :KK43: Yanlış kişileri sevdim.
Kendinizi seviyor musunuz peki deyip klişe bir şeyi yazayım. Evet klişe ama doğru. İnsan kendisini sevince özgüven problemini de çoğunlukla aşabiliyor. Ama her insan için kendisini sevmek bazen söylendiği kadar kolay olmuyor. Hadi kendimi seveyim demekle de sevemiyor çoğu zaman. Siz kendinizi seviyor musunuz buradan başlayın işe isterseniz. Sevmiyorsanız ya da az seviyorsanız ne olsaydı kendinizi daha çok severdiniz? Bu soruya biri beni sevseydi ben de ruhumu iyileştirir kendimi sevebilirdim diye düşünmeyin lütfen. Evet bu olası bir durum ama gün gelir o insan hayatınızdan çıkarsa yine kendinizi sevemez ve ruhunuzda yeni yaralar açarsınız. Bu yüzden kendinizi başkasının sevgisi yerine önce kendinizle iyileştirmeye çalışın. Mesela kimi için başarılı olmak özgüvene iyi gelir. Kendisini akademik alanda, genel kültür alanında geliştirmek insana iyi gelir, özgüvenini arttırır. Spor yapmak özgüveni arttırabilir. Evde spor yapabilirsiniz. Yeme-içme rutininiz bile ruh sağlığını etkiler. İzlediğiniz film, dinlediğiniz müziklerde karamsarlık belirtici şeyler varsa hayatınızdan çıkarın bunları -bir süreliğine en azından-.Bunlar küçük adım gibi gözükebilir ama biriktire biriktire artacaktır. Biranda olan bir süreç değil bence bu. İnternetten bu konularda yararlı video anlatımı, uzman psikolog önerileri oluyor.
Annenizin olumsuz sözlerini mümkün mertebe duymamaya çalışın ve saygısızlık yapmamaya çalışın siz yine de. Ama akrabanız vs gibi kişilerin sözlerini de gerçekten duymayın. Çünkü değerden bihaber olan kişiler değerli şeyin değerini bilmediklerinden konuşur dururlar.

Kafayı peynir ekmekle yemişler:deli:Heeee tamam heee öyledir ama banane diyin.Kıyaslamaktan ve kıyaslanmaktan zeus korusun.Hiç hoşlanmam.

Kusura bakma da 6 yasında çocuğa öyle diyen biri sorunludur benim gözümde.
Annenle bu düşüncelerini paylaş.
Etraftaki kişileri de takma.
Ama gerektiği yerde herkese cevap ver.
Pısırık olma kesinlikle.
Cevap ver zamanla açılırsın.

Back
X