Ozguvensizlik ve dış görünüş?

hazalee98

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2018
1.227
1.042
133
27
Merhabaa 20 yaşındayım üniversite öğrencisiyim, kendime bakarım iyi giyindigim de söylenir ama kendimi güzel bulmuyorum mesela başka birinin beni çekmesini severim ama hiç selfie çekmem yada ınsta story ye kendimi çekip attigim 2 -3 kezdir...gercekten kendini çekip atanlara gıpta ediyorum benim hiç selfiem yok...kilo sorunum var biraz 168 50 kıloyum..burnumu beğenmiyordum estetik oldum, spor yapmıyorum maalesef kendimi başka birileri ile karşılaştırma durumu var dış görünüş olarak biri bana güzel dese bile inanmıyorum acaba ne yapmaliyim

Bir güzellik salonuna git. Cilt bakımı yaptır saçını değiştir. Kaslarını Güzelce aldır.
Kilo sorunu için diyet ve spor yap.
Giyimini değiştir. Topuklu giy hafif makyaj aksesuarda kullan abartmamak kaydıyla zaten hoş olursun.

Ben de kendimi aynada beğenmediğim, aynaya bakamadığım zamanlar oldu. Ama şunu öğrendim ki, insan kendini sevmeli imiş önce. Çok klasik ama böyle. Kimse kimsenin geçmişini bilmez tabi ama, benim geçmişimde yaşadıklarım baya bir eksremdir. İstediğim görüntüye kavuşunca da beni mutsuz eden başka şeyler olmaya başladı. Ve anladım ki mutsuz eden şeyler her zaman olacak, önemli olan onlara karşı ne yaptığın ve onları aşamıyorsan onlarla yaşamayı nasıl başarabilirsin.

Bir de, bence bu instagram ve diğer şeylere o kadar takılma. Orada öyle görünenlerin hiç biri gerçekçi değil. Ünlü ve güzel diye gıptayla baktıklarında binbir türlü makyaj ve photohop var. Herçekte öyle değiller.

Takıntı haline getirmişsiniz
Boy ve kilonuz gayet zayıf
Selfie cekip story atmakta marifet değil
Psikolojik yardım almalısınız

Tartın 20kilo eksik tartıyo galiba.

Ya da boyunu yanlış biliyorsun. Başka açıklaması yok.

Sorun boyun kilon değil. Sorun senin özgüvensiz oluşun. Kendini başka insanlarla kıyaslaman. Bunun için de yardım almalısın.

Evet burun estetiği oldum hayatım mükemmel olmadı şimdi kas kontürü istiyorum sanki her şey daha güzel olucak gibi

Evet burun estetiği oldum hayatım mükemmel olmadı şimdi kas kontürü istiyorum sanki her şey daha güzel olucak gibi
Diyorum sana, sonu yok. Emin ol kaş kontürü yapacaksın, dah açok isteyeceksin. Çünkü sen kendi kusurlarını görüyorsun ama dışardan bakan onları görmüyor emin ol. Senin güzelliğini görüyor. O yüzden yanlış düşünüyorsun.

bakimsiz olsaniz burada size taktik verilir de,
estetik yaptiracak kadar bakimlisiniz demek ki,
ve hala kendinizi guzel bulmuyorsaniz ve bu ozguveninizi etkiliyorsa destek almaniz daha dogru olacaktir.

Mesajınızı ilk okuduğumda kendinizi fazla zayıf bulduğunuzu düşünmüştüm. Meğer kilo sorunu dediğiniz fazla kiloymuş. Tanıyı elbette biz koyamayız ama görünüş ve kilo konusunda mantıksız bir şekilde bu kadar takıntılı olmanız bir yeme bozukluğu göstergesi olabilir. Kendinizi çok kısıtlıyorsanız, yemek yeyince kötü ve pişman hissediyorsanız bence ertelemeden yeme bozukluğu konusunda bir psikiyatrla görüşmelisiniz ki iş anoreksiya, bulimia, ortoreksiya gibi hastalıklara dönmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…