Özgüvensizlikten işimden istifa etmeyi düşünüyorum

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
Kafayi yicem
Ekmek aslanın ağzında
Ben kamudayım ama istifa etmek istiyorum
Ozguvenim yok sosyal fobim var
Amirler is verince asiri stres oluyorum. Kaygim tavan yapiyo
Stresten kafam calismiyo. Bisey arastirilcaksa bilmiyorum ki nasil yapcam diye kalakaliyorum.
Sureli is varsa bittim zaten su bile icmiyorum stresten.
Yanimdaki arkadasim bi is geldiginde hemen yapar gonderir. Begenmiyolarsa duzeltsinler der.
Gecense cok da zor olmayam bi yazi hazirladim. Bin kez bakiyorum gondermeye cekiniyorum. Sonra gonderdim, ertesi gun amir cok az düzenltme yapmis cikaralim demis yaziyi. Ertesi gun olana kadar ben akla karayi sectim. Sabah ise giderken o kadar stresli geldim ki. Yani ne var bu kadar kasacak.
Halbuki oda arkadasim sen olmadan yazamiyorum der. Bana cok guvenir. Ki fena degilim ama stresten ozguvensizlikten potansiyelimin cok altinda kaliyorum.

Valla ise gitmek, calismak istemiyorum. Istifa etsem diye cok dusunuyorum. Allah a buyuk gitmesin cok sukur isim gucum var ama bu sekilde gercekten cok zorlaniyorum. Nasil takmamayi ogrenicem ben

Psikiyatriye gittiniz mi hiç? Bende de çok alakasız yerlerde pat diye yüz kızarması, soğuk soğuk terleme var. İlaç tedavisine başlamıştım ama bana dokunduz, onun dışında psikolojik olarak çok iyi gelmişti alakasız stresim azalmıtı

Anksiyete var ileri düzeyde. İşi bırakmak yerine bir psikiyatrise git. Kaygı bozukluğu bende de var. Çözmeye çalışıyorum yollar arıyorum. İstifa etsen de seni takip edecek bu durum çözüm aslında mükemmel olmadığımızı kabul etmek. Bir de aşırı eleştiri yapan bi ebeveyne mi sahipsin. Çocukluğundan itibaren senden beklenti yüksek miydi sürekli hataların mı gündeme getirildi. Bunları aşmalısın derim.

Psikiyatriste hic gitmedim ama psikologa basladim. Daha yeni basladigim icin bu konularda derinlemesine konusamadik bile. Ama bu hafta bu tarz bi olay yasadigim icin asiri mutsuz bi hafta gecirdim.

Psikiyatriste hic gitmedim ama psikologa basladim. Daha yeni basladigim icin bu konularda derinlemesine konusamadik bile. Ama bu hafta bu tarz bi olay yasadigim icin asiri mutsuz bi hafta gecirdim.

Bence psikoloğa değil psikiyatriye gidin ve durumunuza göre bi tedaviye başlayın. Çok iyi gelecek çok yatıştıracak sizi göreceksiniz

Illaki ilac mi kullanmak gerekiyor. Daha once hep ozguvensizlikten oldugunu dusunmustum. Anksiyetem var diye hic dusunmemistim. Valla ailem bana baksa sonsuza kadar evden cikmak istemedigim gunler oluyo. Yasamsal konularda kendimi cok gucsuz hissediyorum. Hayir sen buraya emeginle geldin. Demekki hakediyosun diye kendimi telki ediyorum ama o anlarda bunlardan baska bisey dusunmuyorum. Cocuklugumu pek hatirlamiyorum ama ben kendimi cok elestiririm. Her an hem de...

İlaç rahatlatır illa kullanman gerekmez eğer direk terapi olarak psikologla baslarsan. İlaç sadece vücut fonksiyonlarını düzeltir. Daha stressiz olursun, evet düşünce bazında gene eleştrii olur ama bi süre sonra amannn dersin. Bunu terapi ile yaparsan bence kalıcı olarak düzelme olur.

Terapiye basladim. Duzeltmek istedigim bi cok konu var da artik yillarimi mi alir bilmiyorum. Senin anksiyeten nasil kendini gosteriyo mesela. Ne gibi durumlarda

Ablacım bak kendin yazmışsın ekmek aslanın ağzında
Memurluğu bırakırsan deli derler valla
İşi buraksan bile napcaksın ki evde otur otur iyice özgüven kaybedersin

Benim tavsiyem şu şekilde: Zevk alacağın bir bireysel + rekabetçi spora başla. Bireysel sporlar özgüven yüklüyor. Tenis mesela. Hem de fitleşirsin. Terapiyi de ihmal etme. Umarım kurtulursun bu beladan.

Terapiye basladim. Duzeltmek istedigim bi cok konu var da artik yillarimi mi alir bilmiyorum. Senin anksiyeten nasil kendini gosteriyo mesela. Ne gibi durumlarda
Her pazar sendrom günüm benim. Ertesi gün işe gideceğim onun sıkıntısı basar beni. İçim içimi yer sanki boğuluyormuş gibi hissederim. Tüm zevk veren planlar iptal malum yas tutmam lazım. Halbuki iş ortamına gittiğimde rahatım ama aklıma türlü türlü şeyler gelir evdeyken. Senin gibi ben de herhangi bir görev aldığımda stresi basar. Hiç güvenemem kendime ufak bir eleştiri alsam büyüttükçe büyütürüm. Kafamda kurgularım filan. Olumsuz düşünmeye meyilliyim. Sürekli kendime olumlama yapıyorum. Başka hobilere ağırlık verip kafamı dağıtmaya çalışıyorum. Tabii kullandığım ilaçlarda nispeten faydalı oldu. Ama terapi almadım çünkü gerçekten iyi birine gitmek istiorum.

Ayy resmen ben yazmisim gibi. Yemin ederim pazartesi sendromum cumartesi aksamindan basliyor. Pazar gunumu de agiz tadiyla degerlendiremiyorum is var diye. Ben de cok olumsuz biriyim. Simdi yarın verilen isle ilgili beni yanina cagircak diye amir yarin olsun istemiyorum. Hayir olduki yapamadim diyorum nolucak ki yapamazsam yapamam diyorum. Insanlar en ufak en alakasiz seylerini bile pazarliyo. Bende bu da yok

Biliyorum. Annemlere soylesem cildirdigimi dusunurler. Hos belki inanirlar ruhsal bi problemim olduguna:) evde olsam daha kotu ama ev guvenli gelio işte.

Spor olayini dusunucem ihtiyacim var boyle seylere

Vallahi miğ. Kamuya girmeye calistiniz da olmadi mi ondan bu nefret. Sizin kisisel hirslariniz icin acmadim bu konuyu. Benim derdim baska bilmem anlatabiliyor muyum

Kpss yi nasıl kazandınızbu stresle?
Bu zamana kadar hep basarili bi tiptim. Ama yine de hep stresli olmusumdur. Cok emek verdim. Ama hazirlik döneminde yaptigim stres yuzunden ise girdigimin ertesi yili hep hastaliklarla ugrastim. O zaman anladim ki her seyin hayirlisinin dilemek gerekiyormus. Tek giriym de soyle boyle diye dua ediyordum. Cok yanlismis

Ah canım yaa hiç moralini bozma terapiyede başlamışsın iyi gelir sana inşallah. Aman ne takılıyosun hata bu olur, düzelir. En kötü ne olabilir ki? Başka şeyler düşünmeye çalış, yukarda arkadaşın tavsiye ettiği gibi spor, sosyal etkinlik bişeyler bul kendine kafan dağılır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…