Kendimi o kadar berbat tükenmis hissediyorum ki . Ben annemi çok özlüyorum.. vefat ettiğinden beri her zaman ozledim her gece agladim.. hatta ilk zamanlari cok agir geçirdim okullar basladi yavas yavas duzeldim... ama tekrardan ben eskilere dönüyorum.. özlemim cok daha fazlalasti bugun sinifta durup dururken aglamaya basladim bianda annemin ilk ölum ani gozumun onune geldi içim yandı . Psikologa ara verdim . Gitmekde istemiyorum onlara muhtaç olmak istemiyorum ben kendime kendim yetmek istiyorum ama neden yapamiyorum...
Gerçekten annemi çok özledim suan bunlari bile aglayarak yaziyorum ben çok çok yoruldum anneme ihtiyacim var ama sadec ona.. hayatim boyunca sadece o yanimda olsaydi baska hic ama hic kimse olmasaydi.. içim acıyo.. aklimi bosaltip uyuyamiyorum bile.. bu sekilde uykuya dalsamda kabuslarla uyaniyorum.. ben cok ozledim sanirim.. çoooooook....
Kendimi o kadar berbat tükenmis hissediyorum ki . Ben annemi çok özlüyorum.. vefat ettiğinden beri her zaman ozledim her gece agladim.. hatta ilk zamanlari cok agir geçirdim okullar basladi yavas yavas duzeldim... ama tekrardan ben eskilere dönüyorum.. özlemim cok daha fazlalasti bugun sinifta durup dururken aglamaya basladim bianda annemin ilk ölum ani gozumun onune geldi içim yandı . Psikologa ara verdim . Gitmekde istemiyorum onlara muhtaç olmak istemiyorum ben kendime kendim yetmek istiyorum ama neden yapamiyorum...
Gerçekten annemi çok özledim suan bunlari bile aglayarak yaziyorum ben çok çok yoruldum anneme ihtiyacim var ama sadec ona.. hayatim boyunca sadece o yanimda olsaydi baska hic ama hic kimse olmasaydi.. içim acıyo.. aklimi bosaltip uyuyamiyorum bile.. bu sekilde uykuya dalsamda kabuslarla uyaniyorum.. ben cok ozledim sanirim.. çoooooook....
Teyzem var zaten onlarla kaliyorum ama teyzemle artik eskisi gibi yakin degilimcanım üzülmemek elde değil ama şuan annenin acı çekmediğini düşün,ölümlü dünya hepimiz tadacağız ölümü sıkma canını,zamanla alışacaksın,yakının falan yok mu dertleşsen içini döksen,burda herzaman dinleyeceğiz seni emin ol.Allah rahmet eylesin,sana da sabır versin canım.
Keske..amin.. cooook tedekur ederim..Ah kuzum ahhh...keşke anneler hep yanımızda olsa...yapma böyle o seni görüyor,çok üzülür sonra...seni beklerken mutlu olmasını istiyorsan,hayırlı bir evlat olduğunu göster ona...onu geri getiremeyiz...keşke elimizde olsa...mekanı cennet olsun...sen üzülme,ablaların olarak biz varız,bi anne olamayız ama burdayız...
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Allah rahmet eylesin..Canım seni anlıyorum bende 16 yaşımda babamı kollarımın arasında kaybettim ama güçlü olmak zorundaydım kardeşim için o benden de küçük sonuçta. Zor oluyor unutmak hele anne daha acı ama bu acıyı kendine çektiren sensin. Sen acı çekmeye devam ettikçe annen mezarında rahat yatamayacak sen acı çektikçe annen de acı çekecek ve sen acı çektikçe annen bu iki dünya arasında sıkışıp kalmaya devam edecek. Onu huzura kavuşturmalısın anneni seviyorsan bunu yap. Ruhlar yakınları onun yokluğuna alışana kadar bu dünyadan gidemezlermiş ve acı çekerlermiş bunu annene yapma. Hayata tutunmaya çalış gerekirse psikolojik destek al onlara muhtaç olmak değil bu. Nasıl hastalandığında doktora gidiyorsan seni iyileştiriyorsa yine iyileşmek için psikoloğa gidebilirsin bu çok doğal Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
doğum ve ölüm elimizde değil ki güzelim isteseydi gitmezdi diye sitem etme. Sabırlı olmalı güçlü olmalı. İçim acıdı okurken Allah sana sabır versin. Anneciğinin mekanını cennet eylesin. Bence özlediğin anlarda dua etsen daha iyi olur ne bileyim belki de duanı beklediği için aklına geliyordur? Psikologa bağımlı bir hayat sürmeyeceksin ama henüz yeni kaybetmişsin biraz destek almak daha iyi olur ileride kendi çocukların olduğunda bu kaygıyı yaşamamak için bu yaşlarında ruh sağlığının temelini güçlendirmek adına gitmeye devam etsen olmaz mı?
Allah rahmet eylesin..Cnm benim yazını okuyunca icim yandı.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki.
Ben 11 yaşımda babamı amansız bir hastalık neticesinde toprağa verdim. Hic bir zaman kabullenemedim yokluğunu ama bununla yaşamasını öğrendim. Secenek yok hepimizin varacağı yer belli. Önemli olan yanımızda götürdüklerimiz ammellerimiz.
Annene bu kadar bağlı olman cok güzel ama hayırlı evlat olup hayatta başarılı olman emin ol annen icin daha önemli ancak sen mutlu olursan yattığı yerde huzur bulur.
Bugün bende bir anneyim ve cok korkuyorum bana birşey olursa naparlar nasıl yaşarlar hayata tutunabilirler mi, karşılarına kötüler cıkarsa nasıl kendilerini korurlar diye cok düşündüğüm oluyor o yüzdende sana tekrar bir anne olarak diyorum bununla yaşamasını öğrenmelisin ve ne olursa olsun hayata tutunup geleceğine doğru adımlarla ilerlemelisin.
Peygamberimiz hem yetim hem öksüz büyüdü. Evlat acısı eş acısı her türşü acıyı yaşadı ama Allah'a olan aşkıyla bizlere kılavuz oldu. Zor anlarında aklına getir bunu bana cok yardımı dokunuyor.
Hala daha kucuk bir cocuk gibi baba diye ağladığım oluyor köşelerde ama bugünüme sükürler olsun.
İnşaAllah icten yaptığımın bu paylaşımın bir faydası olur. Kendine iyi bak cnm
Rabbim annenin mekanını cennet eylesin sanada bool sabırlar versin inşaAllah
Ne desem bilemedim , Sözün bittigi yerdeyim.
Canim benim , Basin sagolsun , Mekanni cennet olsun...
Eminim Annen bukadar üzülmeni istemezdi , ne olur guclu ol...
Olumun saati degismez..annen icin yapacagin en hayirli iki sey var.bir guclu durup allaha siginip okuyup biyerlere gelmek,iki bol bol yasin,dua okumak..rabbim sabit versin..guc versin...sen guclu birisin..sabrini hep koru
Ozur dilerim..Nefesim daraldi uykum kacti keske okumasaydm
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ozur dilerim.. tesekur ederim..ah be canim cok uzuldum cok aglattin beni.. ne denir ki sana.. hangi cumle hafifletir ki yasadiklarini.. hangi soz gozyaslarini siler ya da. annenin sende en cok gormek istedigi seyi yap bence okumani mi istiyodu mesela derslerine saril. seninle gurur duymasini sagla. eminim kendini daha iyi hissediceksin. sakin kendini birakma.. cok uzgunum
Sanirim ona en cok ihtiyacim oldugu zamanlardayim.. amin..Gerçekten henüz çok taze..
Bir genç kız için annesini kaybetmek kolunu bacağını kaybetmek gibidir muhakkak.ama hayat ne yazikki devam ediyor. Olumun acisi gecmez sadece insan o aciya alisirmis.Anneniz sizi görüyor. Mutsuz olduğunuzu.gordugunde o da orda rahat olmayacaktır. Güçlü olun. Allah sabır versin çok zor
Dualarım sizinle
Hayatima devam etmeyi denedim hatta uzun sure bumu basardimda ama simdi yime eskisi gibi hissediyorum aklimdan hic hic cikmiyo.. psikolog sadece anlik degistiriyo beni.. tesekur ederm..esma, hayatına devam etmen mutlu hissetmen, arkadaslarınla zaman geçirmen anneni unutacağın ve ona ihanet edeceğin anlamına gelmıyor,
artık önüne bakma zamanın geldi tatlım, bazen yas suresı uzayabılıyor
bunuda tek basına atlatamayabılırsın ki çok normal, psikologa devam et
Cokcokcok tesekkur ederim..Bir anne olarak.......
Hayatımın tadı, anlamı, şu dünyaya gelip te kondurulmuş olma nedenim; yavrularım... Onların gözünün içine biran olsun bakabilmek için bir ömür çileye razıyım. Önce Allah, sonra yavrularım; başka da bu dünyada tek birşey de gözüm yok...
İnanın anneniz elinde olsa sizi bırakmamak için herşeyi yapardı. Bazen ölümü düşündüğümde; ölüm şeklimden-zamanımdan korkmam, arkamda bırakacağım çocuklarım için endişelenirim. En ince detayları bile düşünürüm onlar için... Sonra dua ederim Allah'ım böyle birşey olacaksa, bana en az ihtiyaç duydukları zaman olsun...Bir de bunun aksi var ki; onların acısını görmektense 1000 ömrüm olsa, 1000'ini de onlara feda ederim.
Diyeceğim şu ki; bir anne yavrusu için yaşar. İnanın, onun için sizden ayrılmak çok ama çok daha zor olmuştur. Onun için duanızı edin. Çok sevildiğinizi bilin. Farklı olma şansı olsaydı; sizinle bir değil bin ömüre doyamayacağını bilin.
Böyle düşünceleri aklınızdan kovun... Ayrıca profesyonel yardım almak ayıp birşey değil. Lütfen sağlığınızı düşünün ve destek almaya devam edin. Henüz yaşınız çok genç. Omuzlarınızdaki yükünüz çok ağır, acınızı bunu bilerek ancak güçlenerek yaşayın. Ne zaman ihtiyacınız olursa yazabilirsiniz özelden. Sizin için dua edeceğim.
Sevgiler,
Allah rahmet eylesincanım benim...ne desem ki sana ne diyebilirimki elbet özliceksin belkide gözyaşların hiç durmıcak belkide 5,6 yıl atlatamıcaksın ama ölümlü dünya kuzum doğum ve ölüm tarihimiz yazılmış ötesine geçmek olmaz işte olmuyor.. bende babamı kaybettim 23 yasındayım ve hala keşkelerle yaşıyorum yada acaba şöyle olsaydı ölmezmiydi ya da şöyle olmasaydı belkide ölmezdi diyorum hala.. yüreğim yanıyor içim yanıyor duvar gibi oldum artık taşlaştım tepki veremiyorum ağlayamıyorum gülemiyorum ama zaman geçiyor işte babamın yanına gidiceğim günleri sayıyorum kendini bırakma yanınıdaym
Allah sabır versin canım.
Annelerimizin yerini hiçkimse ve hiçbirşey dolduramıyor malesef.
Duygularını anlayabiliyorum canım.3 sene oldu annemi kaybedeli.
Senden de yaşca çok büyüğüm ama oturup hüngür hüngür ağlıyorum niye bırakıp gittin diye.
Hastanedeki günlerimiz film şeridi gibi 3 senedir hergün gözümün önünden geçiyor.
Bir anne kızı gördüğüm zaman kötü oluyorum vs.
Anne yeri doldurulamaz bir kayıp ne yazık ki.Ancak takdiri ilahi deyip acımıza tuz basıyoruz.
Bu tür duygusal çöküşleri yaşamak doğaldır,ağlamak ta iyidir.Kardeşlerinle veya diğer aile bireylerinle acınızı paylaşman konuşman da
faydalı olacaktır.Anlatın konuşun,ağlayın emin ol biraz rahatlarsın canım.
Gerizi ise zamana kalmış artık.zamanla acın dinmese de sabretmeyi ve olanı olduğu gibi kabul etmeyi öğreniyor insan...
Annesiz bir insan olarak seni çok iyi anlıyorum benim de kaybedelim 3 yılı geçti 4 e girecekmalesef hayat bir şekilde dogruyu yanlışı ögretiyor insana güçlü olmak zorundasın ki daha hayattında neler yaşayacaksın sen güçlü ol ki savaşabilen bir insan olki hayatın zorluklarıyla baş edesin...annen için bundan sonra yapacagın tek şey bol bol dua edip yasin okumak ,ayetel kürsi okumak inan bana çok faydalı ; ayetel kürsiyi 7 defa okuyup anne gönderdigin vakit mezarında 7 asker beklermiş ne kadar güzel degil mi ? yasin suresini öncelikle peygamber efendimizin ruhuna gelmiş geçmiş tüm müslümanların ruhuna ve annenin ruhuna gönder inan bana çok rahat edecektir.kuran okumayı bilmiyorsun türkçe meallerini oku farkı yoktur inan bana....Rabbim bol sabırlar versin sana kardeşim :2:
mekanı cennet olsun inşallah annenin, ani şekilde olunca insan çok etkileniyor ben de babamı genç yaşta kaybettim seni anlıyorum ama hayatımda kimse olmasaydı sadece annem olsaydı diye düşünme , ilerde çocukların olduğunda anlayacaksın evet çok zor ama hayat devam ediyor, kendini güzelliklere kapama ..izin ver hayatında mutluluklar olsun, eşin çocukların olsun , annenin yeri ayrı tabiii ama onlar da hayatını ve kalbini öyle bir dolduracaklar ki en azından bu mutsuz halin kalmayacak..emin ol annen de senin üzüldüğünü hissediyordur...onun için mutlu ol..
Tesekur ederim..okuyunca benim icim yandi.cokta olmamis daha yeni sayilir.o yuzden durduk yere aglamalarin aklina gelmesi heralde.yasinda kucuk ve daha yeni.o yuzden psikologa bi sure daha gitmelisin.tam olarak seni anlayamam sanirim yasamadan.hep icinde bu aci olucak ama zaman herseyin ilaci.zamanla hafifliycek.surekli biseylerle mesgul olmaya calis.bos durma.ve bol bol dua et.Allah'a siginmaktan baska bi yolu yok.
Esmacım tek başına atlatamıyorsun daha önceki konularını biliyorum çok üzücü yıpratıcı zor bir süreç Rabbim yardımcın olsun annen seni görüyor hissediyor onu üzmemek için hayatına sıkı sarılman gerek öncelikle doktoruna gitmelisin söyleneni yapmalısın canım
Istemese gitmezdi.. hic degilse ben daha 16 yasindayken gitmezdi.. biliyorum elinde degildi ama ne olursa olsun o daha guclu duramazmiydi..
.
Psikologla da atlatamiyorum.. uzadikca uzadigini hissediyorum .. bana yaradigini dusunmuyorum ki .. onsuz yapabilmek istoyorum.. tesekur ederim..
Amin .. tesekur ederimcanım benim yaa.
okurken tüylerim diken diken oldu.başın sağolsun.allah sabır versin.
hepimiz bu dünyadan gidiciyiz.hepimizin yeri o kara toprak ama senide anlıyorum.bu kadar erken yaşta bir kızın annesine ihtiyacı olduğu zamanda anneni kaybetmişsin.ne diyebilirim ki.sadece güçlü ol.annen seni görüyordur ve seninle gurur duymasını sağla.çok çok başarılı ol.derslerine odaklan iyi bir eğitim al.hayatına devam et her ne kadar zor olsada.hiç bir zaman unutmasanda zamanla alışacaksın.acın çok taze daha.1 sene ne ki.
Peki.. aminölüm annenin elinde olsaydı eğer emin olki bırakıp oda gitmek istemezxdi annene dua et Allah sana sabır versin.Allah rahmet eylesin
Rahatlatmiyo ki .. bana degisiklik yapmiyo.. cok tesekurederim..canım derslerine yönel kendine güzel hobiler bul kendini geliştir kitap oku...konuşmalarından belli çok olgun bir kızsın.psikoloğa devam edebiliyorsan et bence rahatlarsın.zaman herşeyin ilacı...
Insallah.. cok tesekur ederim..tatlım boynuna sarılıp seninle ağlamak canının acısını dindirmek istedim... Annen bir melek artık o seni hep seviyor hala izliyor onun övüneceği bir insan olmak için uğras bir gün annenin ismini bir okula yada bir yurda verirsin ,Onu senin gözünden tanıtırsın senle aynı acıyı taşıyanlara tatlım daima buradayım istediğin her an mesaj at...bir gün seni dünyada annen kadar saf ve çıkarsızca sevecek biri çıkarır belki RABBİM onun hikmetine sual olmaz
Ya insan bazen bir seyler soylemek/yazmak ister ama kilitlenip kalir elinde olmadan.
Her konuda oneride, tavsiyelerde, tesellide bulunulur ama bu konuda ne desek bos. O yurek yanmaya devam edecek.
5 yil once babami kaybettim ben de. Psikolojim henuz tam olarak duzelmis degil. Cook buyuk sikinti cektik ama rabbim alistirdi iste yasiyoruz bir sekilde. Ama acisi gecmiyor iste. Yarimsin. O eksikligin ne demek oldugunu yasayan bilir iste.
Babanin olmesi aci bir sey. Ama annenin olmesinin acisi kat kat daha fazla.
Rabbim sana yardim etsin canim isin zor. Ama inan bana alisacaksin. Yaran ilk gunki gibi aciyacak ama sen onun verdigi aciya alisacaksin. Allah sana sabir versin...
Ama bu şekilde de anlatıyor gibi durmuyorsun ilk başlar boşunaymış gibi gelir ama ilerledikçe faydasını görürsün bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?