Özsaygı ve Kendini Sevmek

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Merhaba hanımlar,,,

Son açtığım 8000 konudan sonra galiba toparladım,yaptığım salakliklarin farkına varmaya başladım ama malesef iş işten geçti. Kendime nerdeyse hiç saygım kalmadı, aynaya baktikca bile deli oluyorum, ben bunca salaklıgı bunca adımı neden attım? Neden en başında boyle muamelelere maruz kalmışken hala seviyorum diyip devam ettim aklim almıyor. Hayatımda yaptığım hiçbir şeyden pişmanlık duymamıştım şimdiye kadar. Şimdi acayip çok pişmanım ama iş işten geçti.

Hanımlar çok genel geçer bir soru olacak ama ben kendimi yeniden nasıl sevip öz saygımı kazanabilirim?

Konularınızı bilmiyorum ama yaşanmamış saymayı deneyin.Her insan hata yapabilir ama ne güzel farkına varmışsınız.
O çevreden uzaklaşıp yeni insanlarla tanışabilirsiniz.

O yaşadıkların olmasa sen şimdiki sen olmazdın. Ben beni üzen herkese sadece bu yüzden teşekkür ediyorum. Beni çok değiştirdiler... Artık onlar gibilere sessiz kalmıyorum.

Sıfırdan başlayarak. 2011 de benzer bir yerdeydim. İlişki ile alakalı değil, ama depresyon ve panik atak hastasiydim üstüne kronik ağrısı cok bir hastalık ve uzun boylu olduğum halde 48 kiloya düşmüştüm. Hani sıfır nokta derler, ama ben - 48 hissediyordum. Size tek tavsiyem kendinize mutlu olmak için tekrar bir şans vermeniz. Başka insanlara sayısız şans tanırız ama iş kendimize gelince, kendimizi yerden yere vurmayı güzel biliyoruz. Ilk işiniz kendinize iyi davranmak olsun.. Kuaföre gidin mesela, üstünüze beğendiginiz birsey alın. Su anda aynaya bakmak istemediğiniz yüzünüze bir maske yapın. Ve en önemlisi: kendinizi affedin. Bu zor, zaman alıyor, ama oluyor. Bugünkü halinize bir günde gelmediniz, iyileşmeniz de bir günde olmayacak, ama ilk adımı bugün atabilirsiniz.

Özsaygını kaybetcek bir şey yok. Sevmişsin peşinden gitmişsin. Şu anda tam olarak tüketemediğin için onun gözünde düştüğün durumla vs kendini yargılıyorsun ama tamamen bittiğinde onu zavallı olarak görmeye başlayacaksın zaten. Bir süreç gibi düşün. Kendini eleştirme. Saçma şeyler de yapıcaz. Bazen kendimizden de nefret edicez. Hayat böyle.

Kilo olarak ben de zayifladim. Eskiden giydiğim hiçbir şeyi yakıştıramiyorum kendime. Emanet gibi duruyorlar diye kıyafet aldım, kendime biraz biraz bakmaya başladım. Saçımı ombre yaptırıp kestirdim. İyi geldiler açıkçası ama hala kendime deli oluyorum. Çok rezil hissediyorum kendimi.

Umarım o süreç hızlı gelir :)

O yasadiginiz ve yaptiginiz her sey su anki sizi siz yapan seyler. Ne olursa olsun her seyden ders alip onunuze bakin.

Ne kadar mutlu oldum ben bu yazdiklarini okuyunca :)
Bu hisler de gececek merak etme

Rezil hissedecek hiç bir şey yok. Sevmişsin ve peşinden gitmişsin. Ne güzel. Aksi olsaydı asıl o zaman bir ömür içinde "acaba şunu da yapsaydım düzelir miydik" diyerek kendini yerdin. Zamanla hissettiğin bu rezillik hissi geçecek ve iyi ki -doğru veya yanlış-iyi ki yapmışım diyeceksin.

Rezil hissedecek hiç bir şey yok. Sevmişsiniz ve peşinden gitmişsiniz. Ne güzel. Aksi olsaydı asıl o zaman bir ömür içinde

Evet haklısınız ama intihar etmeye kalkistim. Utanıyorum resmen kendimden. Kendimi ne hallere soktum ne sacmaladim

Evet haklısınız ama intihar etmeye kalkistim. Utanıyorum resmen kendimden. Kendimi ne hallere soktum ne sacmaladim
Herkesin hayatta yaptığı hatalar var, büyük veya küçük. Bunun yanlış olduğunun farkına varmak önemli zaten. Geçmiş geçmişte kaldı, kendine yüklensen de kızsan da olan oldu. Tüm olanlar sayesinde bugün böyle düşenebiliyorsun. Umarım zamanla daha iyi hissedersin.

Teşekkür ederim umarım :)

İyi geldiler açıkçası ama hala kendime deli oluyorum. Çok rezil hissediyorum kendimi.
Öyle hissediyosun çünkü artık gözünde pembe gözlükler yok. O gözlüğü takınca insan bi aptallaşıyomuş gerçekten. Bende asla kabul edilemez muamelelere maruz kalmışım ama gözlüğü çıkarınca farkettim ve şok oldum ben nasıl kabul ettim onca şeyi diye. O yüzden etrafımızdakiler ilişkimizde olan biteni daha net görür. Ahh şu pembe aptal gözlükler.. O yüzden kendini suçlama sen sadece sevdin.

Ya aslında pek de pembe gözlük yoktu. Şu an düşündüğüm şeyleri iliskideyken de düşündüm. Yanlış olduklarının bilincindeydim. Ama o öyle birisi değil ya, benim iyiligimi istiyor, eminim bir daha yapma vsvsvs diye düşündüm

Öyle zaten aynen öyle oluyor herşeyi görüyosun ama bir umut iyi olacak beni seviyor şöyle iyi böyle iyi diye kendini avutuyorsun. İnsan sevince iyi tarafından bakmak istiyor. Sonra boynu kırılıyor orası ayrı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…