Börekler Paanga brei(resimli)

tatu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2008
342
6
96
Kocaeli
süper bir lezzet....

yufkayı dörde bölün.
kaşarı rendeleyin..

istenildiği kadar yufka
pastırma
kaşar rendesi
kızartmak için sıvı yağ

herbir yufka parçasına bir dilim pastırma, bir tutam kaşar rendesi koyun...
sigara böreği gibi sarın...
ister yağda bu şekilde kızartın, ister yumurta ve galeta ununa batırarak ...
seçim sizin....
afiyet olsun....

cok lezzetlidir kesin....
ama sucuklu yapsak daha güzel olur kanimca...
ellerine saglik canim...

Pastirmayi cok severim ama böregini hic
denememistim.Kesin güzeldir.
Birgün deneyebilirim.

canım onun tadını getiren pastırmadır ama...
yoksa sıradan bir börek olur...
dene bak süper bişey...
normalde pastırma yemem ama bu başka bi tat oluyo
....sengözlerimebaksanab

oy oy oyyyy...çok severim paçanga böreğini....
içine biraz domates ve biber de kavurup eklenebilir
öyle de çok lezzetli oluyor

eklenir tabi canım....
ama ben sade severim...
öf ya kendi kendimin canını çektirdim...
olsada yesek
...cokacimcoookcokacimcoook

OO Paçanga böreği çok meşhurdur.Ama benim bildiğimin içinde kaşar yok sadece pastırma var.Ama istenildiğinde kaşar yada başka şeyler konarak alternatif üretilebilir

ağzımın suyu aktı bu satte
yarın ilk işim denemek.cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook

OO Paçanga böreği çok meşhurdur.Ama benim bildiğimin içinde kaşar yok sadece pastırma var.Ama istenildiğinde kaşar yada başka şeyler konarak alternatif üretilebilir

canım paçanga böreğinin ana malzemesi pastırma ve kaşardır..onlar olmazsa paçanga olmaz.ama istenirse domates ve biber kavrularak konulabilir..
ben çok lokantada yedim kaşarsız görmedim..
tadını getiren kaşar ve pastırma zaten
...cokacimcoook

Bende yaparım bu böreği sürekli; domatesleri ve biberleri minicik minicik doğruyorum kaşarı rendeliyorum ve pastırma ekliyorum sonra sarıp buzluğa atıyorum ihtiyacım oldukçada kızartıyorum.hihoyyyt
Acayip lezzetli bir börektir paçanga cokacimcoook
Evime gelecek misafirlerin önceden bana sipariş verdiği tek şeykaydirigubbakcemile5

Ya kızlar, içine domates biber demişsiniz ya, kavurarak mı daha iyi olur çiğden mi?
Yani kavrulunca domates çok sulanmaz mı ki? :uhm:

tabi canım eğer biber ve domates koyarsan çiğden koymalısın.küçük küçük doğrayıp..
ama az koy çok koyarsan sulanur ve içi cıvık olur...

tabi canım eğer biber ve domates koyarsan çiğden koymalısın.küçük küçük doğrayıp..
ama az koy çok koyarsan sulanur ve içi cıvık olur...

Valla ben dün yaptım aynen bu şekilde, incecik doğrayıp, çok da doldurmayıp.

Ama açıkçası bibersiz ve domatessiz olan paçanga'ya çok daha fazla benzedi.
Domates-biber koyduklarım da güzel oldu ama pastırmanın tadı sönük kaldı, farklı bir börek gibi oldu, paçanga gibi değil.

Anam, yemekteyiz yarışmasında hissettim kendimi bi an, çok mu seyrediyorum ne, eleştirilere gel.. hem de kendime... :roflol:

Yemekteyiz programindaki nilin yaptigi börek :))
cnm cekti yemis kadar oldum... Hic denemedim ama muhakkak denicem.. sagol cnm

bende bugün paçanga böreği yaptım bu konuda tarif verecektimki bu başlığı farkettim benim tarifim biraz farklı ben böreklerin içine incecik doğranmış sivri biber ve kabukları soyulup küçük küçük kü şeklinde doğranmış domatesde koyuyorum kaşar peyniri yerinede dil peyniri koyuyorum işte benim paçanga böreklerim

ben hiç denemedim yemekteyizde görmüştüm yaparım diye düşündüm emeğinize saglık denicem

bu sıralarda yemekteyiz yarışmasında sık sık gördüğümüz için bizde çok merak ettik oğlum paçanga diye tutturdu yaptım ve güzel oldu ama kaşar koymayı unutmuşum biraz acele yaptım bidahakine koyarım ama yufkalar çok fazla yağ çekti neden acaba

ben bunu biraz daha farklı yapıyorum.yufkaları sigara böreği yapacak gibi kesip içine önce sıvı yağ süt yumurta sarılı karışımdan sürüyorum üstüne pastırma ve kaşar koyuyorum sigara böreği gibi sarıp üstüne yumurta sarısı sürüyorum.yağlı kağıt koyduğum tepside önceden ısıtılmış fırında pişiriyorum çok lezzetli oluyor.hatta fazla sarıp buzluğa bile koyuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…