merhaba arkadaşlar özelikle carmen ve olea
bende carmeni takip ederek buraya geldim beraber dukan yapıyorduk.
olea gecmiş yazılanları okudum bende senin tipinde biriyim 173 boyunda 82 kiloda idim şuanki kilom aç karna 78.5 tok karna 79.5.bir aydır dukkandayım pek bir kilo veremedim zaten atakda verdigim 2 kilo oda su kaybı oldugunu biliyorum.
midilli arkadaşın kendinde gördügü rahatsızlıklar bendede mevcut .özellikle hep yorgun olmak halsizlik ve en kötüsü alerjik insilun direnci.
doktor ahmet beyin ve paleo cafede özlem hnm yazılarını bir haftadır okuyorum
bende saglıklı olmak adına evdekileri saglıklı beslemek adına eve sütü bile dışardan alıcam yogurdumu kendim yapıcam.
fakat sormak istedigim sorularım var.kitap henüz elimde yok.
yemek yaparken(ayciçek yagını attım çöpe fındık yagı aldım)fındık yagı ile ve salça ile sulu sebze yemegi yapaıp yiyebiliyoruz deilmi?mesela kış türlüsü gibi.yada balık yiyeceksem onu yagda kızartabilirmiyim hamsi yada mezgit yer bizim çocuklar bende fındık yagında kızartıp yanına bol zeytinyaglı salata ile yiyebilirmiyim
2.sorum süt ürünlerinde yag oranına deilde karbonitrat oranınamı bakıyoruz.az önce bimde bir peynir buldum karb 0,06 yazıyor.diger peynirlerde nbu oran daha yüksek.
şuanlık 3.sorumda ben ekmekde yemek istiyorum en azından sabahları 1 dilim.kepekli ekmekdeki karb oranı digerlerinden az.yiyebilirmiyim
4.sorumda meyva ve çerezler hakkında.ben meyvasız duramam dukkanda 1 ay agzıma gram meyva koymadım ama zor dayandım dahada dayanabilecegimi sanmıyorum en azından günde 1 meyva yesem .çerezlerde aynı günde en az 1 avuç yesem.sorun olurmu zayıflama açısından ne tavsiye edersiniz
inanın güç yönünden şuan çok halsizim.bugun evdeydim öglende dedim çıkıp az yürüyüş yapayım.inanın 20dk yürüdüm eve çok zor geldim hiç takatim kalmadı.
bana neler önerirsiniz.şimdiden çok teşekkür ederim
Semacım fındık yağı hakkında bilgim yok zeytinyağı, tereyağı ve hindistancevizi yağı kullanılıyor. Ben ilk ikisini ama daha çok zeytinyağını kullanıyorum. Kızartma sağlıksız çünkü kızarma esnsında trans yağ oluşumu çok yüksek. Daha çok fırın tercih ediyorum ben. Süt değilde daha çok fermente halini tercih ediyoruz (peynir yoğurt kefir gibi) Özellikle tam yağlı olmalı ki karbonhidratı düşük olsun. Ekmek konusu şöyle saf paleo yapanlarda ekmek tüketimi yok ben yemiyorum ama mesela Ahmet Aydın ın modifiye ettiği TDD de tam buğday ekmeği sınırlı miktarda var. Ahmet hoca özellile İst.Halk Ekmeğin Altın çöreğini çok besleyici buluyor. Ben bu sabah Özlem in sitesindeki Paleo ekmeği denedim normal ekmeğin yerini tutmaz ama bir alternatif olabilir.
Kilo verme sürecinde meyva ve kuruyemiş yenmiyor. Kilo verme sürecini tamamladığında yiyorsun. Ben yemedim yemeyi düşünmüyorum en azından istediğim kiloy gelene kadar ama sen istersen meyva yiyerek aynı zamandaspor yapıp dengeleyebilirsin diye dşünüyorum.
Kendimce cevaplamaya çalıştım umarım faydalı olmuşumdur. Bir de Ahmet hocanın beslenme bülteni sitesine bak istersen.
Sevgiler,