Saç Rengi ve Saç Boyama Palette ve neva color karıştırdım. (Resimli)

Mimi_

Bloğuma davetlisiniz..:)
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
135
1
296
İzmir
Arkadaşlar saçlarımı Palette tarçın bakır 8.77- bütün- , neva color yoğun bakr mix boyası-yarım- ve palette 7.77 yoğun bakır -çeyrek. katarak boyadım. İstediğim gibi canlı bir renk oldu. Nasıl olmuş? :)
 

Eklentiler

  • $P1040271.webp
    $P1040271.webp
    12,3 KB · Görüntüleme: 4.642
  • $P1040263.webp
    $P1040263.webp
    25 KB · Görüntüleme: 3.127
Son düzenleme:
sen bu renkleri begeniyosan, turunculuk olarak iyi olmuş ama doğal tonlara dönmeni tavsiye ederim. sakın bana kızma ama ben begenmedim :(
 
Tam olarak bu rengi beğeniyorum. Canlı parlak ve turuncuya çok yakın. Aktığında sarıya dönen bakırları da çok denedim zaten sevmiyorum.
 
canlı parlak turuncuya çok yakın renkleri begeniyorsan. bu tam senin istedigin gibi olmuş o zaman canım:) güle güle kullan :)
 
Teşekkür ederim canım :16: Bu rengi koruyayım diye binbir çeşit bakım yapıyorum ama olsun gülü seven her bişeyine katlanıverir gari :9:
 
Çok güzel olmuş tam istediğim gibi bende bu rengi elde etmeye çalışıyorum ama sanırım zeminin baya açıktı?
 
Sağol canım :) Alt rengim sarıya dönmüş bir düz tarçın bakırdı. Palettenin tarçın bakırını tek başına uyguladığınız zaman 1 ayda orta sarı bakır bi renk alıyor. O yüzden ben de mix yaptım bu renge ulaşabilmek için. :6:
 
Son düzenleme:
Benimde şu an akmış bakır saçlarım ama malesef o kadar sarımsı bir bakır rengine dönemedi yanlışlıkla kızıl olunca saçlarım anca bu kadar aktılar. Bende igora 8.77 ile bakır yoğunlaştırıcısını karıştırmayı düşünüyorum. Bu sefer tüm saçıma %9 lukla işlem yapacağım biraz açılması için. Kutu boyalar dipten gelen saçlarımı malesef çok açamıyor. Sana tavsiyem bir daha ki boyamana palette 7.77 kullanma hem saçının rengini koyultur bir de o boyada daha çok kızıllık var sadece 8.77 ve yoğun bakır kullan.
 
7.77 yi zaten çeyrek oranında kattım, koyuluk katacağını tahmin etmiştim. Neva colorun yoğun bakır 0.44 mix boyasını yoğunluk versin diye kattım baya memnunum ondan tavsiye ederim. Ana rengi 8.77 den başka yapabileceğimiz pek alternatif de yok senin de kullandığın gibi. Ayrıca bu renklerde ben her zaman %9 oksidan kullanırım sen de ondan şaşma.
 
Saçlarım yıpranıcak diye diplerimi sadece %9 lukla boyuyordum geri kalan bakır yerleri ise %6 lıkla. Ama artık böyle yapmamayı düşünüyorum çünkü hiç istediğim gibi bir renk elde edemedim.Bu sefer ki boyamama kesinlikle yoğun bakırda katacağım. 8.77'den daha açık bir bakır bulamadım piyasada aslında matrix'in var 9CC diye yoğun açık bakır oluyor. ya onu kullanırım ya da igora 8.77. Bir de acaba 9.5 ile yani altın sarısı ile yoğun bakırı mı karıştırsam diye düşündüm. Kötü bir renk çıkarmı diye tereddütteyim :)
 
Onu ben de düşünmüştüm ancak turuncu ve kırmızı pigmentler çok çabuk aktığı için iki üç haftaya elinde kalan altın ışıltılı hafif bakırımsı bir sarı olacaktır. Işıltıyı da bir kaç yıkamaya kaybedeceğini varsayarsak ben o uygulamanın canlı ve kalıcı bir bakır yaratacağını düşünmüyorum.
 
Evet bende ondan korkuyordum işte :) Saçlarım şu an o kadar açık olmadığı için 8.77 istediğim kadar açacakmı diye düşünüyorum eskisi kadar açılmış bir taban olsaydı muhtemelen tutardı ama %9 lukla tüm saçı boyadığımda olur heralde.
 
Şu şekilde yapsan 4 te 3 8.77. Ve çeyrekten biraz fazla açık sarı dore katsan ve bunu 9 luk oksidanla uygulasan etkili olabilir. Ama iki boyayı tamamen karıştırırsan yukarıda söylediğim problemle karşılaşman çok muhtemel olur. Biraz da yoğun bakır mix katarsan iyi bir renk elde edersin. :)
 
Tüm saçımı boyamak için 3 tüp boya kullanıyorum.1 tüp yoğun bakır ve 2 tüp ise 8.77 koymayı düşünüyordum. şimdi bunun 1 tüpünü 9.5 koysam çok etki edeceğini düşünmüyorum bakır daha baskın çıkıp 9.5 ise sadece rengi daha soluklaştırır gibi geldi :S En iyisi ben 2 tüp 8.77 ile 1 tüp yoğun bakırı karıştırayım.
 
fazla dikkat çekici ve iddialı,boyamazdım sanırım ben,beğenmedim canım, kusura bakma..
 
Teşekkürler canım :) Ve beğenmeyen arkadaşların kendi tercihi. Bu benim tercihim ve emin olun tercihimden çok memnunum :)
 
Back
X