Palyaço korkum.

Mace

25.03.09 - M ♥ E
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
974
4
26
İstanbul
Kızlar Merhaba. Size garip gelebilir,öncelerde erkek arkadaşıma da garip gelmişti ama ben palyaçolardan çok korkuyorum. Nedenini bilmiyorum,küçüklüğümden bununla ilgili bir anım yok. Erkek arkadaşım yanımdayken önümüze AVM'de veya başka bir yerde palyaço çıktığında sımsıkı sarılıyordum koluna. Artık o da yok. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Bu konuda biraz araştırma yaptım. Ve bununla ilgili bir hastalık duydum. "Koulrofobi". Yani palyaçolardan korkma hastalığı. Tedavisi var mı? Benimkisi de hastalık mıdır? Yaşayan var mı bu durumu yardımcı olur musunuz.

Teşekkürler

İt(o) filmini mi izledin küçükken. Ben çok korkmuştum o filmden:18::18:

Benim ablamda korkar
Çok duyuyorum ben palyaçodan korkan
Aslıdan çok sevimli değiller bazen ürkütücü olabiliyolar

Biri de polisten korkuyordu bugün burada.

Korkular bugün patladı

Bence de psikolojik rahatsızlık bir an önce tedavi olmalısınız

Çocuklar palyaçoyu sever, ileride bir çocuk sahibi olursanız ve çocuğunuz palyaçonun yanına gitmek isterse
ne yaparsınız bilemiyorum. :)

Son düzenleme:

Bana palyaçolar çocukları korkutuyormuş gibi geliyor. Sevgilime bunu söylediğimde çok gülmüştü :) ahh ah :)

Her neyse ben çocukluğumda da sevmezdim palyaçoları :)

ilginç ismi bile varmış, benim oğlumda palyoçadan korkuyor, avm de falan görse hemen yolunu değiştirir, bence fizyolojik bi şekilde korkuyu hissetmiyosan doktora gitmene gerek yok
korku filmlerinde çok yoğun kullanılıyo palyaço, çocukken falan izlemiş olabilirsin, hatırlamıyor olabilirsin

Son düzenleme:

Bilemiyorum. Size bir öneri oğlunuzu yaklaştırmayın palyaçolara :) :) Daha çok korkar,size de güvenmez sonra :)

Bilemiyorum. Size bir öneri oğlunuzu yaklaştırmayın palyaçolara :) :) Daha çok korkar,size de güvenmez sonra :)

malesef babası öyle saçmalıklar yapıyo bazen, milletçek insanı korktuğu şeye iterek eğlenmek gibi garip alışkanlıklarımız olduğu için

kademeli yaklaşma diye bir yöntem var korkuları yenmek için onu deneyebilirsiniz.

''kademeli yaklaşmada olumsuz bir durum ortadan kaldırılır okula gitmek istemeyen çocuk önce okulun bahçesine götürülür sonra sınıfa yavaş yavaş duruma alıştırılır' gibi

Sizde önce resimlerine bakmaya çalışın sonra videolar izleyebilirsiniz.

Aklıma nedense ilk bu geldi

Bende nefret ederim palyaçolardan çokta korkarım böyle gördüğümde iliklerime kadar titrerim:26:
Neden bilmiyorum ama beni ürkütüyor..
Küçük çocuklarında bu palyaçoya neden güldüklerini ve onları neden sevdiklerinede hiç anlam veremem.

biz de kardeşimle çok korkarız palyaçolardan, hani avmlerde falan gezen hayvan ya da çizgi film karakteri kılığında gezen adamlar olur ya onlardan da çok korkarız.
belki çocukken yaşadığımız birşeyle ilgilidir ikimiz de aynı şeyden korktuğumuza göre...
ben nedenini merak etmiyorum çünkü hayat standardımı düşüren bir fobi değil, her gün palyaçoyla karşılaşmıyorum sonuçta:)
karşılaşırsam da hiç bakmadan yolumu değiştiriyorum...

yani aslında ne kadar saçma, palyaçoyu kim icat etmiş, kim şimdi bu saçma kıyafetleri giyip, suratımız boyayıp çocukları eğlendircez demiş, kim sektör haline getirmiş, ne gereksiz

durumunuz psikolojik tedavi olun hem palyaçolar eglencelidir.. yani yüzünü boyamış insan altı üstü

Görünce sevgilimin koluna sımsıkı sarılmam ama bende hiç hoşlanmam palyaçolardan nefret ederim hatta çok ürkütücü
Görmek istemem

Her çocuk hoşlanmıyor palyaçolardan
Yeğenim görse hemen kaçar çok tipsizler çocuklarımda sevmez inşallah ben eğlendirecek birşey bulurum onu

Bi boyuyolar ki afedersiniz öküz gözü gibi kocaman gözler dudaklar falan Ne o yani saçmalık Filmlerde de katiller hep palyaçolar hee

Tedavi fikride saçma geldi
Yoğun bir psikolojik sorun oldugunu düşünmüyorum, hoşlanan varsa hoşlanmayanıda var ne yani bende mi tedavi olayım şimdi
Anlamıyorum bazı insanları nasılda emin oluyorsunuz insanların tedaviye ihtiyaçları olduğunu hemen kulp takıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…