- 25 Ağustos 2016
- 2.769
- 6.331
- 158
Hamileykende aşı olabilirsin , böylelikle bebişte bağışıklık kazanmış olur .
Yok sizde sorun yok. OnlarcahilPandemi bitti de benim mi haberim yok, diyorum ben de. Zaten dikkat ediyordum ama hamileyim diye daha da dikkat ediyorum. Kimseyle görüşmek istemiyorum. Açık hava bile olsa tedirginim. Çünkü varyantlarla devam ediyor, bitmiyor. Hele ev oturmaları, aklımın ucundan bile geçmiyor. Bir de insanlar her şey bitmiş gibi misafirliğe gelmek istiyor. Teyzem ve eniştem 65 yaş üstü, aşılı oldukları halde, eniştemin evlerine sünnet davetiyesi getiren yeğeni yüzünden ki büyük ihtimal o da aşılıdır, covid geçirdiler. Ve çok ağır geçirdiler. Anlatamıyorum kimseye derdimi, ya da anlamak istemiyorlar... Kendimi ve bebeğimi korumak istiyorum... Evhamlı, pimpirikli gibi algılanıyorum.
Aşının hamilelerdeki etkisi henüz bilinmiyor. Hastalık yeni, aşı çok yeni... Kolay bir karar değil hamileyken aşı olmak.Hamileykende aşı olabilirsin , böylelikle bebişte bağışıklık kazanmış olur .
Yok çocuklara bulaştı kreşten onlar eve getirip ailelere bulaştırdılarEvet Dünya Sağlık Örgütü tavsiye etmiyormuş. Ben de kreşe gönderiyorum oglumu, geçen eylül başladığında maske takmalarını önermedi kreş yönetimi, sonra bulunduğumuz ülkede vaka sayıları çok arttınca, bu sefer de velilere bırakıyoruz dediler.
Bir de kişi pozitife döndükten 2-3 gün sonra bulaştırmaya başlıyormuş sözde. Belki hemen farkedildiği için cocuklardan bulaşmamıştir tanidıklarınız. (Belki diyorum halen hiçbirşey net değil çünkü, zira ilk zamanlar da cocuklar için süper taşıyıcı, semptomsuz yayıcılar falan denildi.)
Karanlık bir süreç, 2 yıl oluyor hiçbir netlik yok, yeni varyantlar ile yeni yeni süreçler başlıyor tekrar tekrar. Can sıkıcı..
Demet haklı tabiBir anda komple açıldık. Otelciler batmasın diye resmen serbest bırakıldık. Çünkü bizim ülkemizde esnafını destekleyecek kadar bile bir ekonomi yok. Sağ olsunlar hiç kıllarını kıpırdatmıyorlar. Kendilerine bir şey olmuyor çünkü. Kışın yine evde otururuz :) Demet Akalın dedi ya siz 4. Dalgada evde otururken ben program sunacağım dedi. Haklı mı ? Sonuna kadar. Yine çeken bizler olacağız.
Siz sanırım vakalar bitince maske yasağı kaldırılsın diyorsunuz yanlış anlamıyorsam
Muhtemelen aşı tamamlanınca maske zorunluluğu ortadan kalkar
hem de aşı olmayanlar için bazı yasaklar getirilir
Vaka bitince diye bir şey yok bence üzgünüm ama gerçek bu
Aşıları yapma amaçları muhtemelen hastanede doluluk oranı azalsın ölüm sayısı azalsın insanlar evde geçirsin bu
yoksa bu kadar bulaşıcı hastalıkta şak diye vaka bitme durumu olmaz
Aşılardan sonra bireysel korunmaya kalacak iş gibi
siz kendinize dikkat edin yapacak bir şey yok şuan bu konuda
Artık zira artık bazı insanların da psikolojisi de kaldırmıyor
açık alanda bebeğe bir şey olacağını inanın düşünmüyorum ben tabi annesiniz siz ama çünkü gelişmeler muhtemelen anlattığım gibi olacak
Uyarıyorum ben .Şuna her yer o kadar kalabalık ki çoğu kişi de maske yok.
Ben kapalı yere girerken çift maske takıyorum.
Tatil yerleri her yer dolu dolu ve mesafe yok.
Nasil bu kadar rahat oluyor insanlar.
Çoğu kişi aşısı zaten.Asi olsa bile maske mesafe devam.etmeli vaka kalmadan.
Bir o kadar da yakalanan var .
Maske mesafe devam.etse az bebeğimle çıkıp dolanmak istiyorum ama bebis maske olmadığı için çıkamıyorum
. Eylül sil baştan olacak .Ama kışın da yazın bile kazanamayan insanlar var.Allah sonumuz hayır etsin.
Marketlere maskesiz girmek yasak. Neresiyse orası şikayet edin.Uyarıyorum ben .
Misal markette kasada faln arkamdaki önümdeki maskesizse.
Mesafeyi korumaya calısıyorm
Maalesef cok da yapabileceğimiz bisy yok uyarmaktan baska.
Takıyorlar ama cene altındaMarketlere maskesiz girmek yasak. Neresiyse orası şikayet edin.
Aynen ya illa milleti gömecek neden araniyor insanlar bikti artik koca 2 yıl .Pandemi başından beri şu duyar kasma olayını da anladım hiç, tamam dikkat ediyoruz tamam birbirimizden sorumluyuz başkasını tehlikeye atmamak gerekiyor da bu kadar bunu dillendirmek bana aşırı geliyor. Riskli bulduğunuz alanlardan uzak durursunuz, güvenmediğiniz insanlara görüşmezsiniz bitti yani, o takmıyor bu takmıyor şu dikkat etmiyor diye diye milleti zincire vurmadığımız kaldı. Pandeminin başından beri ne asansör kullandım, ne toplu alanlara girdim, ne de çocuğumu parka götürdüm. Geçen haftalarda memleketime gelmek için yola çıktık, sırf bir yerde konaklamayalım insan içine girmeyelim diye sabah 8de çıktığımız yolculuğu gece 2de memleketimde sonlandırdık. Hiçbir yerde de kalmadık. Ben kendi üzerime düşeni yaparım, dikkat ederim, sosyal hayatım olmasa da olur modundayım. Başkası evde duramaz, iki insan görmeden yapamaz, çok gezer filan o da onun tercihidir. Yapacak bir şey yok.
Nasıl dayaniyosun ben ölürdüm onların içinde direkben normal cerrahi maske,üzerine n95,üzerine cerrahi maske takıyorum,hele entübasyon falan yaparken üzerine bir de gözlük takmam gerekiyor,gerisini siz düşününbuğulu bir görüş açısı,nemli,sıcak bir iç atmosfer...
Al bendende okadar.maske takarken özellikle nefes alamıyorum bende yanımda taşımaya başladım artık fis fısı .yoksa hiç takamazdim .Bende de astim var yillardir, aldigim fis fislari kullanma geregi bile duymazken pandemi basindan beri gunde 2 kez ikişer doz kullaniyorum, çunku maskeden daraliyorum bakkala gidersem, kizi parka disari cikarirsam mecbur takiyorum, simdi maske takmazsam biliyorum covit oldugumda gassallar pamugu takacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?