Pandemi bitti de bir kac maske takanin haberi mi yok?

Covid geçirdim, aşımı da yaptırdım fakaf hala maske ve mesafe olayına elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum. Bir kafede oturup, bir bardak çay içemem mesela hala :) bardakların nasıl yıkandığından emin olamam, ya da kalabalık bir ortamda huzursuz hissedebilirim :) el sıkışmıyorum, kimseye sarılmamaya çalışıyorum hala pek misafir davet etmiyorum, ailem dışında. Tatil planım var orada nasıl olacak bakalım şimdiden kara kara düşünüyorum malum vakalarda yükseldi.

Bulunduğum sokak biraz tenha, gün içinde boş olabiliyor, kimse yoksa kenara çekiyorum maskemi. Karşı kaldırımda bile bir insan olsa takıyorum. Üstelik astımım var, maskeyle bu sıcaklarda nefes almakta çok zorlanıyorum. Antalya’nın nemli sıcakları meşhurdur, bilirsiniz.

Şaka gibi yasak kalkmadığı halde marketlere maskesiz girenler var . Ben maskesiz insan görünce vebalı gibi kaçıyorum açıkçası, yerde maske görünce de . Kalabalığa olabildiğince girmemeye özen gösteriyorum çift maske bile olsa. İnsanlar maskesiz kalabalığa nasıl giriyor anlamış değilim. Kendi bahçemize bile insem -tamamen boşken- maske olmazsa bir rahatsız hissediyorum, güvensiz hissediyorum. Bir şey unuttum, bir şey eksik diye alarm veriyor beynim.

Vaka sayıları aşıyla birlikte iyice artacak. Çünkü aşı olanlar taşıyıcı olabiliyor. Önemli olan hasta sayısı ve ölümler bence. Bunların giderek azalacağını düşünüyorum zamanla.

Aslında aşı olmayanlar kalabalığa karışmasın derken de onları düşündüğümüz için diyoruz, aşı olanlarda hastaneye yatma ve ölüm oranları çok çok düşük. Aşı olmayanlar hem kendilerini hem de toplum sağlığını riske ediyor. Aşı olanlardan aşı olmayanlara bulaşa bulaşa daha güçlü mutasyonlara sebep olup aşıların etkililiğinin de düşmesi çok olası maalesef. Geçtiğimiz birkaç yılda basit aşılarla engellenen çocuk hastalıklarında salgınlar oluştu mesela aşı karşıtları yüzünden . Herkes aşılanmadan maskeyi atmak imkansız.

İnsanlarda bencillik de hat safhada. Ben başından beri hep genç bir birey olarak farkında olmadan korona kapıp taşıyıcı olursam bünyesi zayıf birine bulaştırıp ölümüne sebep olurum korkusuyla evden çıkmadım. İnsanlar şimdi aşı oldum hasta olmam deyip maskeyi atıyor aşı olmayanları düşünmüyor.

Buradaki askerler teroristleri bıraktılar gocmenlerle uğraşıyorlar artık sınır dolup taşmış
Onlarida hasta edecekler, zaten 3 5 gun sonra napalim sokagami atalim din kardeslerimizi diyip onlarida iceri alacaksiniz aşi maşı yapmadan.
İnsanlari ne ugrastiriyorsunuz.
Bari bu sefer akil etseler de verem kizamik asilari vs kontrol edilse.

o kadar haklısın ki...

cahil insanı eğitmek bence dünyadaki en zor şey.

insanda bilinç olmadığı sürece istediğin önlemi al istediğin yasağı koy. nafile...

Çok açıklayıcı oldu. Teşekkür ederim meslektaşım .

Bilin insanı Uğur Şahin, en az 10 yıl normal yok diyordu geçen ay. bilinmeyen çok olduğu gibi, demek ki daha pek çok bilinmeze de gebe bir süreç.

Duvar oruluyor sınıra artik başa çıkamıyorlar çünkü belki rahatlariz biraz

Şu anda Doğu Karadenizde yayladayız. Büyükşehirlerden akın akın insan geldi. Araç park etmeye yer yok. Herkes sarılıp tokalaşıyor. Kimsede maskede yok. Bayramda yakın köyler ve yaylalarda gelir. Bi de düğün var.Normalde aşırı dikkatliydik, ama burada hiçbir şey yapamıyoruz. Millet eve giriyor, çıkıyor. Evlerde su yok, ortak çeşmeler var. Herkes ağzını dayayıp içiyor. Birkaç günümüz kaldı. Hayırlısıyla bir eve dönsek.

Valla maskesiz çok rahat her yerde geziyorlar, marketlere paldır küldür dalan mı dersiniz, sokakta dibdibe yürümek mi dersiniz, ne ararsanız var:)
Maskesiz görünce kaçın zaten kimin taşıyıcı olduğu belli değil, kusura bakılmasın ama tamam hepimiz sıkıldık bunaldık da sanki salgın yokmuşcasına rahat olmak da normal değil, c.tesi dışarı çıktığımda iğne atsanız yere düşmezdi o kadar kalabalıktı, ufo görmüş masum köylüye döndüm onca insanı görünce, uğramam gereken bir sürü yeri pas geçtim çünkü tıka basa insan doluydu, çift maskem vardı hava 40 derecenin üzerindeydi ve ben keşke bir maskem daha mı olsaydı acaba diye düşünmeye başladım, pazarda insanlar tüm sebze ve meyveleri elleyip rahatça yiyorlardıVirüsü de geçtim herkesin dokunduğu ve zirai ilaç atıkların olduğu meyve sebzeleri yemekten bile korkmayan mangal yürekli insanlarımız var.

Hala maske takiyoruz ailecek. Hatta arabada bile takiyoruz, cikarmayi unutuyoruz su sicak yaz gününde. Bütünleşik yasiyoruz resmen. Disarda yemek de yedik evde mesafeli misafir de agirladik. Gelen giden ve biz 2 doz asiliyiz. Tedbiri elden birakmadan sosyal hayata böyle döndük.

Evet Dünya Sağlık Örgütü tavsiye etmiyormuş. Ben de kreşe gönderiyorum oglumu, geçen eylül başladığında maske takmalarını önermedi kreş yönetimi, sonra bulunduğumuz ülkede vaka sayıları çok arttınca, bu sefer de velilere bırakıyoruz dediler.

Bir de kişi pozitife döndükten 2-3 gün sonra bulaştırmaya başlıyormuş sözde. Belki hemen farkedildiği için cocuklardan bulaşmamıştir tanidıklarınız. (Belki diyorum halen hiçbirşey net değil çünkü, zira ilk zamanlar da cocuklar için süper taşıyıcı, semptomsuz yayıcılar falan denildi.)
Karanlık bir süreç, 2 yıl oluyor hiçbir netlik yok, yeni varyantlar ile yeni yeni süreçler başlıyor tekrar tekrar. Can sıkıcı..

Bende tek maskeyi geç çift maske takan insanlara şok oluyorum. Hava zaten sıcak terden sırılsıklam oluyoruz.maskenin altında biyiklarimiz terliyor damlarlar maskenin altından çıkıyor neredeyse ve sen çift maske takıyorsun helal olsun valla.bende astım da var normalde bile nefesim daralır .maskeyle boğuluyorum oyuzden takamiyorum...çoğu insan nefes alamıyor o maskeyle bence ondan takmıyorlardir bide havada malum.allaha emanet yaşıyoruz iste

2 defa maske sayesinde bulastan korundum en basindan beri iyi maskeler kullandim su anda acik havada etrafimda kimse yoksa maske de yok amaa maske takamiyorum boguluyorum demek yogun bakimdakileri dusununce icimden gelmiyor. Ben maskenin koruyuculugunu cok net yasadim maskeyle nefes alamiyoruz ama covidden bogulanlari yok sayiyoruz, is arkadasim ne salgini yeaa derken 10 gun entube 40 gun yatisla eve gecti, su an oksijen tupuyle yasiyor ayaga kalkamiyor evden cikamiyor.

Hanimlar maske ile nefes almak da sorun virusten korunacagiz derken petrol turevi maddeler soluyorsunuz.acik alanda takmiyorum.ama cenemdr bir gelirse hemen cekiyorum.bunaldik,bittik tukendik...simdi kisin okullar da acilacak daha fazla kapayamazlar valla bunaldik...cocuklardan da yayiliyor her yere.umarim acmazlar

ben normal cerrahi maske,üzerine n95,üzerine cerrahi maske takıyorum,hele entübasyon falan yaparken üzerine bir de gözlük takmam gerekiyor,gerisini siz düşünün buğulu bir görüş açısı,nemli,sıcak bir iç atmosfer...

O kadar haklisiniz ki ben 3.doz asimi oldum ama her yere çoğunlukla cift maskeyle gidiyorum. Bu artik cehalette degil baska bisey. Kendini zeki sanan ama zekadan yoksun insanciklara yogunbakimlarda genci yaslisi o insanlarin nasil nefes alamadan vefat ettiklerini gostermek lazim.

Dün kapımızın önünde olan sokak düğününe maske ile ayıp olmasın diye iştirak ettim. Ama düğün sahibi tarafından amansız bi biçimde öpüldüm. Reddetmeye fırsat kalmadı. Aşılarımı oldum ama korkuyorum.

Kalabalık alanlara gireceksem maske takıyorum,ıssız yerde maskem yok.Şu an yurtdışındayım, Avrupada kalabalık alanlar dışında maske zorunluluğu yok neredeyse herkes aşılı.bu sıcakta çift maske takanlara helal olsun cidden

Hastalığı kaparsan daha fena olur.Takmaya çalış nolur:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…