Pandemi bitti de bir kac maske takanin haberi mi yok?

maskesizlerin hepsi için de aşı olup çıkardılar diyorlar ama bence nasılsa kontrol yok diye aşı olmayan da maskeyi fırlattı attı.
bu sıcaklarda maske çok zor anlıyorum ama tedbirlere uyulmak zorunda.

kamuoyu çok haklı çünkü henüz aşılama çok düşük. ortalama %70-80 aşı olmadan toplumsal bağışıklık olmuyor. sırası geldiği halde bile isteye aşı olmayan 23 milyon insan var. çok yüksek bir rakam.
O yüzde 70 -80 oranına ancak sene sonunda belki ulaşılır diyorlar

pandemi başladığından beri ilk kez evimden çıktım, memleket ziyaretine geldik. gelmeden önce konuştuk, misafir kabul edemeyeceğimii söyleyeceğiz, sadece torunumuzu bir kere görelim dediler (doğumdan sonra da pandemi sebepli göremediler) diye sözler verildi. ama evde iğne atsan yere düşmedi. güvendiğime güveneceğime bin pişmanım. hiç bir misafire çıkmadık eşim ve ben, bebeği yaklaştırmadık. odamızda hapis kaldık resmen. söz verdiniz diyorum onlardan bi şey olmaz diyorlar. erken kesip evimize döndük ama umarım bir şey kapmamışızdır. bıktım bu aymazlıklardan.

Covid ilk senenin aksine çok daha yüksek oranda yükselişte, sınır kapılarından giren çıkanın hesabı yok.
Ülkeye Suriyeliler, Afganlar dolup boşalıyor. Güya insanların can güvenliği yokmuş da sığınmacılarmış, yersen...
Turizm canlanacak diye Avrupalısı, Rusu, Ukraynalısı vs. PCR testi yapılmadan elini kolunu sallayarak ülkemde ağırlanıyor.
Bir de üstüne aşı olmayan 23 milyon akıllı vatandaşımız var. Bedenlerine çip takıp kontrol edileceklerine inanıyorlar.
Bunların yanında maske takmayanlar ne ki?

pandemi başladığından beri ilk kez evimden çıktım, memleket ziyaretine geldik. gelmeden önce konuştuk, misafir kabul edemeyeceğimii söyleyeceğiz, sadece torunumuzu bir kere görelim dediler (doğumdan sonra da pandemi sebepli göremediler) diye sözler verildi. ama evde iğne atsan yere düşmedi. güvendiğime güveneceğime bin pişmanım. hiç bir misafire çıkmadık eşim ve ben, bebeği yaklaştırmadık. odamızda hapis kaldık resmen. söz verdiniz diyorum onlardan bi şey olmaz diyorlar. erken kesip evimize döndük ama umarım bir şey kapmamışızdır. bıktım bu aymazlıklardan.
😢 bizde öyle oluyoruz 2 kere gittik sanırım . Çocuğu versen dert vermesen dert . Biraz dışarı çıkarıyorlar mesela onda da ağzında maskesiz asansöre biniyor kolonyasız çıkıyor düğmeye basıyor kapıyı tutuyo sonra çocuğu tutuyor gibi gibi milyon şey oluyor . Bıktım artık bıraktım bende

Çoğu kisi aşısız zaten derken ?
Disarda acik havada maske takmak ne kadar sağlıklı acaba ?
Toplu yerlerde tamam maske takilmali ama acik alanda takılması da sacma tertemiz oksijen almak varken.
Maskenin yuzde yuz korunurlugu bile yok..
Siz maskesiz çıkmayın kimseye karismaya hakkiniz yok. Ister aşısız olsun ister maskesiz gezsin herkes kendinden sorumludur
Herkesin kendinden sorunlu olmadığını; kişilerin takmamak için kıvrandığı maskenin başkalarını da hasta ettiğini( maske daha ziyade karşıdakini korumak için takılır); toplumsal bağışıklığı sağlamak adına en az %70 aşılama gerekliyken, aşısız insanlar kendinden sorumludur demenin yanlışlığını bir kez daha test ettik herhalde..

Ilk ogretim ,liseyi bilmem ama üniversiteler icin hibrid egitim mi diyorlar tam bilmiyorum ,ona gecilecegini egitim bakanis soylemis.Üniversiteler en riskli yer cunku.kyk da 8_10 kisi ayni odada kaliyor ve ayni wc kullaniyor ,hatta wc ler daha da az olan yurtlar var. Üniversiteler acilsa bile ilk etapta sonbaharda vaka artislarindan dolayi cocuklari yine evlerine gonderebilirler ve bu feci bir sey olur.Her yer yine harmanlanmis olur iyice.Millet acisini cikariyor,esnaf vs evet ama saglik sistemi alarm verdiginde hemen kapanmaya gidiliyor. Mecburlar yani buna.insallahh bu son varyant olur ,bununla sönümlenir diye dua ediyorum.Mutasyonlar iyiymis ve bu tip virüsler hep böyle mutasyona ugrayarak bitmis ,iyi düsünelim iyi olsun ,ne diyeyim 🙏🙏🍀🍀
Bir de öğretim görevlilerinin yaşı da etkili bu kararda. Çok şanssız bu dönemin gençleri ve çocukları. Hakikaten artık bitsin şu illet ya bitsin de herkes işine, okuluna, anne babasına rahat rahat gitsin.😔

Back
X