Pandemi Sürecinde İşe Başlamak (Acil)

1111010001

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2018
1.117
885
123
Merhaba Akıllı Hanımlar

Ben uzun zamandır işsizdim ve 2 aydır da aktif olarak iş arıyorum. Bir iş teklifi geldi. Muhasebeciyim. Haftanın 6 günü, sabah 9- akşam 6 çalışma zamanları. İşe 1,5 saatte gidiyorum hesabıma göre. Yarım saati yürüyerek, yarım saati metro, yarım saati otobüs kullanarak gidiliyor. Belki 1,5 saatten biraz daha sürebilir.

Evde durmaktan artık sıkıldım. Kendi paramı kazanmak istiyorum. Sosyal fobi ve özgüven sorunum var. İş görüşmesine giderken gile tereddütlüydüm. Pandemi sürecinde sosyal fobim arttı. Majör depresyon sorunum da var. Son 1 aydır yoğun şekilde yaşıyorum.

Ama bir de diğer yüzü var işin. Ben ailemle yaşıyorum. Annemin kronik bir rahatsızlığı var. Her gün 1,5 saatim yollarda. Toplu taşıma kullanacağım. Covid olup eve getirmekten, aileme bulaştırmaktan korkuyorum. Annem çok hassas bu konuda. Onu iş konusunda ikna etmem gerekecek ama ya benim yüzümden covid olursa diye şimdiden bir endişe içindeyim.
Biliyorum herkes çalışıyor. Herkes için geçerli aynı riskler. Bana özel bir durum değil...

Sizce ne yapayım? Bugün işyeri sahibine haber vermem gerek. Aciliyeti var konumun

Mune merhaba. Yine aklıma ilk sen geldin. Konum acil maalesef. Müsait olunca bakar mısın?

Mune merhaba. Yine aklıma ilk sen geldin. Konum acil maalesef. Müsait olunca bakar mısın?
Çalışacağınız ortam nasıl? Kalabalık bir alanda mı çalışacaksınız yoksa size özel bir yer olacak mı?
Toplu taşıma kısmını sorunsuz halledersiniz gibi geliyor, mesela yanınıza bolca maske alır, araçtan inip yenisine binme esnasında maske değişimi yaparsınız, siperlik kullanırsınız, elleriniz için cep boy sıvı sabun alırsınız, bir nebze toplu taşımalardan virüs bulaşma riskini azaltırsınız ama çalışacağınız yer mühim, yeri gelecek faturalar, irsaliye vs evrak alışverişleriniz olacak diğer çalışanlarla.

Ayrıca diyelim ki çalışmaya başladınız, bir tanıdık yapıyor bana da çok makul geldi, akşam eve gelince annesiyle aynı anda yemek yemiyor, birlikte oturmuyorlar sofraya, aynı odada oturmaları gerektiğinde odayı havalandırıyorlar ve yan yana oturmuyorlar.

Anneniz aileniz için aile hekimiyle görüşüp c, d vitamini gibi takviye vitaminler önermesini isteyebilirsiniz, tabii kendiniz için de aynısı geçerli, bağışıklık sisteminizi güçlü tutarsınız bu sayede.

Aktif iş aradığınız için bunu reddetseniz başka bir teklif geldiğinde yine reddetmek zorunda kalacaksınız, ya şimdilik çalışmayı askıya alacaksınız veya tüm tedbirleri maksimum seviyede tutup çalışacaksınız.

Çalışacağım yer küçük. Çalışacağım oda kutu gibi. Odada bir kişi daha olacak. Salgın maalesef ki yakın zamanda bitecek gibi değil. Daha fazla da beklemek istemiyorum açıkçası. Bir şekilde annemi ikna etmeye çalışacağım. Çok teşekkür ederim

Yol uzun üstelik 2 vasıta bir de yarım saat yürüme var. 6'da işten çıkınca iki vasıta değiştirip bir de yarım saat yürümek sizi yorar. Muhtemelen ön muhasebe işi, bence evinize yakın bir yerden iş bakın. Pandemiden bağımsız olarak sırf yol bile bence olumsuz olması için yeterli.

bu hesaba göre sabah 7 gibi çıkıp akşam 8 gibi geleceksiniz

eve gel duş al kurut vs derken 9 a doğru olacak yemek yiyip yatacaksınız gibi zira sabah da 6.30 da kalkılacak

daha önceki iş deneyimleriniz bu yaşama uygun ise olabilir ama aciliyet yok ise bu ortamda başlamak sizi çok gerebilir

Ben şöyle bir yorum yapayım;
Çalışma saatleri biraz uzun.
Git gel gün içerisinde de sana zaman kalmayacak.
Bir pazar günü sana yetecek mi?
Pandemi zamanı böyle bir risk almaya değer mi?
Yok, yetmeyecek. Zombi gibi olacağım, biliyorum. Ama başka seçeneğim yok. Kaç yere başvuruda bulundum ama dönüş almadım ya da evime çok uzak yerlerdi. Yapmak istediğim çok şey var. İşe başladığımda kitap okumaya bile enerjimin kalmayacağını biliyorum. Ama işsiz kalmaktan da korkuyorum. Ya uzun süre iş teklifi gelmezse, diye endişe de ediyorum bir taraftan. Bilemedim valla

ücret en kadar

yol parası vs var mı

yani İstanbul muhtemelen orası ama bana çok uzun geldi yol

evet benim işim hem de araba ile bazen daha fazla sürüyor ama pandemi de 2 vasıta artı kış günü yarım saat yürümek fazla geldi bana

Genel muhasebe + ön muhasebe. Öncelikli olarak evime yakın yerlere baktım ama ihtiyaçlarının olmadığını söylediler. Bana gelen teklifler de evime uzak yerlerdi. En uygunu bu iş olunca kaçırmak da istemiyorum. Bir yandan ailemi de düşünüyorum. İki arada kaldım

Senin çalıştığın gibi bir yerde çalışıyorum saatlerim fazlasıyla uzun.
Bende öyle uzun bir işsizlikten sonra girmiştim buraya ama şuan kovsalar arkama bakmadan kaçar giderim.
O kadar yorgunum.
Zaman hiç bir şeye yetmiyor.
İlk başlar da güzel gelebilir ama sonra işe gitmek eziyete dönüşebilir.
Maaşı dolgunsa evet düşün derim ama asgari ücret falansa hiç düşünme bile.

Daha önce de aynı şekilde çalışmıştım. Ama o işimde tek araçla gidip geliyordum, 1 saat sürüyordu. Onda da zombi gibi oluyordum. Bunda da zombi gibi olurum.

Önceki çalıştığım yere göre +400 tl. Yol parası yok. Yemek işyerinden.

bankacıyım mesai saatlerim tam da seninki gibi 9-6 ama benı 1.5saatlık mesafede bir şubeye vermişlerdi..ben mecburdum 7yıllık emeğim ,maddi manevi imkanlarını çöpe atamazdım 2yıl bu şartlarla çalıştım 6.30 da evden cıkıyordum otobuse bınecegım yere eşim bırakıyordu 20dk mesafe eve ..otobuse bınıp şubenın onunde iniyordum akşam en erken eve varma saatım 20.30 o da mesaiye kalmazsam tabinormalde hayat dolu biriydim psikolojım bozuldu gercekten bır kadın olarak cok yıprandım acıkcası..zor çok zor..ben bırakmadım bırakmayı da düşünmuyorum şuan hamıleyım evden calısıyorum dogumdan sonra yıne tayınım cıkmazsa evimi şubeye yakın bi yere taşırım dıye kendımı rahatlatıyorum bebekle daha da zor olacak çünkü..senin ortada emeğin yok bıde 6gun calısacaksın 1gun daha fazlaalacagın maas sundukları ımkanlar nasıl bılmıyorum ama başta çok önemlı gıbı gelmese de ınan mesafe ve zaman önemli bence..eger maddı acıdan zorunlulugun yoksa düşünme derim şu dönem riske değmez yıpratıcı olacak bence

Salgın ne zaman biter kestirmek güç gerçekten, bir şekilde hayatımızı pandemi üzerinden yeniden yapılandırmak ve devam etmek zorundayız, maaşı, yolu, size katacakları ve götüreceklerini dikkate alarak bir karar vermelisiniz, eğer olumlu yanları daha fazlaysa işi kabul edersiniz, virüsten korunmak, ailenizi de korumak için dediğim önlemleri alırsınız zira pandemi başladığından beri halihazırda aktif olarak çalışmaya devam eden çok insan var, kimi ailesiyle kimi çoluk çocuğuyla yaşıyor, evde mesafe, gerekirse maske kuralına uyarak, doktor önerirse ailece takviyeler de kullanarak korona bulaşma riskini epey azaltırsınız ama toplu taşımalarda ve işyerinizde mutlaka siperlik ve maske kullanın, çantanızda her daim en az 8-10 tane maske olsun.

Evli ve çocuklu kadınların işi maalesef ki daha zor. Önceki işim de şu an ki teklif aldığım yer gibiydi çalışma şartları bakımından. Bekar olduğum halde bile zorlanmıştım. Allah kolaylık versin kadınlarımıza.

Tekrar teşekkür ederim elimden geldiğince dikkat edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…