• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pandemide gelmek isteyen misafirler , görüşmek isteyen arkadaşlar ..

Sipser

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2014
2.435
1.590
333
Merhaba arkadaşlar .. Malum pandemi.. ben alerjik astım hastasıyım ve panik atak.. çocuğum yok henüz .işten eve evden işe gidiyorum kardeşlerim ve annemle zaruri haller dışında yarımşar saat ziyaret şeklinde olmak üzere görüşüp halleşiyorum .. Bu süreçte gün yapmak isteyen arkadaşlar , evine çağıran akrabalar , gelmek isteyen misafirler .. elimden geldiğince durumumu rahatsızlık duyduğumu anlatıyorum anlayan anlıyor ama anlamayanların yorumlarından bıkkınlık geldi..Normal olanı yaptığım için ya da olması gerekeni yaptığım için bu kadar yadırganmak ağrıma gidiyor . Şu an görümcem kayınvalidem sömestrde bana gelmek için gün sayıyor üstelik sorma ya da fikir alma yok huyumu bildikleri halde .. Eşimin ailesi elbette gelebilir ancak bu kadar keyfiyet bana fazla geliyor açıkçası böyle bir salgın döneminde.. sizler neler düşünüyorsunuz ?

Şahsen ben tüm aşılarımı oldum, maskemi çoğu zaman takarım, elimden alkol veya kolonyayı da eksik etmem ama bu tedbirlerle birlikte iş ve sosyal hayatıma tam gaz devam ediyorum. Çok kalabalık ve kapalı ortamlara girmemek şartıyla tabi ki. Çünkü belirsiz bir süre zarfı boyunca izole yaşamanın psikolojik olarak daha kötü sonuçlara sebep olacağını düşünüyorum. Ama böyle düşünmeyen birine de kendi fikrimi dayatmaya çalışmam. Siz rahatsız oluyorsanız size saygı duyup evinize gelmemeleri gerekiyor. Net bir şekilde belirtin tavrınızı. Ya da 24 saat önce pcr yaptırmalarıni isteyin :)))) evi de bol bol havalandırıp uzak yere oturursunuz.

Ben bu konuda herkesin sahsi kararina saygi duyulmasi gerektigini düşünüyorum, gelinmesi istenmiyorsa gidilmemeli vs. Ama normal olani yapıyorum diyorsunuz da normal olan da bu değil bence. Bu hayat boyle sürüp gitmeyecegine gore, tamam altin gunu yapmyin ama bu virusten kurtulamazsak ömrünüzün sonuna kadar annenizle yarim saat mi goruseceksiniz? Bnce cok abartili boyle tuumlar. Aşı olup toplu ortamlarda maske kullanmak, hijyene dikkat etmek yeterli bence. Tabi siz ille de abarticam diyorsaniz, ona da herkes saygi duymak zorunda. Sonucta psikolojik ve sosyal olarak da zarari size

2 yıl olacak. 2 yılda insan mecburen sosyalleşiyor. Yazlık bir yerde yaşıyorum tüm yaz misafirlerim oldu, kardeşlerim geldi. Hepimiz aşılıydık onun rahatlığı vardı.
Ancak sizi de anlıyorum, eşim sizin gibi düşünüyor. Her şehir dışından gelenle, özellikle ankara istanbul gibi, 3-4 gün sonra görüşüyoruz. Onun rahatsız olmasına saygı duyuyorum. Size de duymalılar. Kimsenin aman sen de ne abarttın deme hakkı yok.
Özellikle şu aralar vakalar hepten artmışken kabul etmek istememekte haklısınız.
Aşınız var mı, gelecek olanlar aşılı mı?

Merhaba arkadaşlar .. Malum pandemi.. ben alerjik astım hastasıyım ve panik atak.. çocuğum yok henüz .işten eve evden işe gidiyorum kardeşlerim ve annemle zaruri haller dışında yarımşar saat ziyaret şeklinde olmak üzere görüşüp halleşiyorum .. Bu süreçte gün yapmak isteyen arkadaşlar , evine çağıran akrabalar , gelmek isteyen misafirler .. elimden geldiğince durumumu rahatsızlık duyduğumu anlatıyorum anlayan anlıyor ama anlamayanların yorumlarından bıkkınlık geldi..Normal olanı yaptığım için ya da olması gerekeni yaptığım için bu kadar yadırganmak ağrıma gidiyor . Şu an görümcem kayınvalidem sömestrde bana gelmek için gün sayıyor üstelik sorma ya da fikir alma yok huyumu bildikleri halde .. Eşimin ailesi elbette gelebilir ancak bu kadar keyfiyet bana fazla geliyor açıkçası böyle bir salgın döneminde.. sizler neler düşünüyorsunuz ?
bence normal olan da tam olarak bu değil. psikolojik olarak çökertir bi kere.Aşılarınızı tamamlayın, kapal ortamlarda uzun süre kalmayın maske mesafe ve dezenfektan kullanın ve maskenizi sık sık değiştirin. Yılbası gecesi taksim meydanı gibi bir ortama girmeyin tabi de ama bu kadarı da fazla bence biraz adapte olmalısınız artık 2 sene oldu

Herkesin özel durumu, düşüncesi ayrı elbette ama 2 yıl oluyor, kendi hayatım için ilk günkü gibi dikkat etmek mümkün değil.
Ailelerle teklifsiz görüşürüz, eskisi gibi olmasa da misafir ağırlıyoruz, misafirliğe gidiyoruz.
Mesafeli olduğum tek şey çocukları uzun süreli kapalı alana sokmak, o da bazen oluyor.
Kayınvalide, görümce misafirliği çok normal yani bence, ama tercih etmeyebilirsiniz tabii.

Bende şehir dışından gelmek isteyenleri kabul etmek istemiyorum ama söylemek zor oluyor. Eşimin arkadaşı işini kaybetmemek için temaslı olduğunu söylememiş annem ameliyat olacaktı yüreğimiz ağzımızda iki hafta geçirdik. Kimi aşırı tedbirli kimi saldım çayıra diye geziyor.

Bende misafirlik konusunda hala katıyım.
Birileriyle görüşeceksem mümkünse açık havada dışarda görüşüyorum.
Ama sizin durumunuzda dikkatimi çeken şu oldu,size gelecek kişiler eşinizin ailesi ve uzaktalar,2 senedir bu illet hayatımızda ve uzun süredir görüşmediyseniz bence görüşmek istemeleri normal.
Kendi ailenizle nasıl görüşüyorsanız ki bence hasta olan biri varsa o toplulukta,yarım saat görüşseniz dahi bulaşma ihtimali var,eşin ailesi ile görüşmek arasında çok fark yok. Sürekli gelmiyorlarsa bence sorun etmeyin.

Bende size katılıyorum.
Ev ortamları rahat toplu buluşmalar bana hala abes geliyor netice de pandemi bitmiş değil. Bu ister bilmem kaçıncı doz aşı olunsa da bir gerçek. Çünkü aşı olan kişiler de vürüsü kapabiliyor bulaştırabiliyor korunmak için bir önlem olarak görmüyorum maalesef ki.
Eğer birileri görüşmek için çok ısrarcı oluyorsa da eve misafir almak veya ona gitmek değil de açık havada görüşmeyi tercih ediyorum.
Sadece ailemle ev görüşmesi yapıyorum o da iki yıldır sarılmamışızdır birbirimize evde olsak bile tedbirli hareket ediyoruz.

artık pandemi mi kaldı ya abartı bence ömrümüzün sonuna kadar böyle mi yaşayacağız? bu kadar izole olmak da psikolojik açıdan iyi değil

2 yıl oldu, biz yazdan beri biraz gevşettik tedbirleri. Aşısı bulundu hastalığın, aşı olduktan sonra eskisi gibi abartmaya gerek yok. Biz hala aileler dışında kimseyle gidip gelmiyoruz ama çok daha rahatız. AVM’ye gidiyoruz, yemeğe, kafeye gidiyoruz. Tabi kalabalık olmayan uzak masa varsa tercih ediyoruz. Yoksa daha ne kadar devam edeceği belli değil, bu virüs hiç hayatımızdan çıkmayabilir. Eşinizin ailesi de gelmek istemekte haklılar. Tedbirlerini alırlarsa, aşılarını olmuşlarsa ne olabilir ki?

Bende size katılıyorum.
Ev ortamları rahat toplu buluşmalar bana hala abes geliyor netice de pandemi bitmiş değil. Bu ister bilmem kaçıncı doz aşı olunsa da bir gerçek. Çünkü aşı olan kişiler de vürüsü kapabiliyor bulaştırabiliyor korunmak için bir önlem olarak görmüyorum maalesef ki.
Eğer birileri görüşmek için çok ısrarcı oluyorsa da eve misafir almak veya ona gitmek değil de açık havada görüşmeyi tercih ediyorum.
Sadece ailemle ev görüşmesi yapıyorum o da iki yıldır sarılmamışızdır birbirimize evde olsak bile tedbirli hareket ediyoruz.

Ay iki yıldır anne babanıza sarılmadınız mı :( Allah uzun ömür versin, kimin ne kadar ömrü var belli değil tabii ama iki sene aileye sarılmamak için çoook uzun geldi bana. Bir pcr falan yaptırıp virüssüz olduğunuza emin olun sarılın bari ya :(

zarurı haller dısında gorusmek ıstemıyorum dıyen ınsanı nıye zorlarlar anlamıyorum
bende daha evıme kımseyı almadım kımsenın evıne de gıtmedım
herkesle telde goruntulu gorusuyorum

ev ortamında ıster ıstemez bırlıkte yenılecek ıcılecek belkı sıze gelene kadar bır yerden kapıp sıze bulastıracaklar bılınmez kı
ası olan hasta olmayacak dıye bırsey yok ası sadece daha hafıf gecırelım dıye 3. doz bıontech oldum ama bu hıc hasta olmayacagım anlamına gelmez veya bulastırmayacagım anlamına gelmez

Açıkçası tanıdığım astımı olan bütün çocuklar okula giderken sizin hassasiyetiniz bana fazla geldi. herkesin saygı duyması gerekir tabii ki. Gün yapmam, dost arkadaş görüşmesem de olur diyorsanız siz bilirsiniz. Ama bu pandeminin bitmeyeceği, her sene aşı olmamız gerektiği söylenirken şehir dışından eşimin annesi ve karDeşi de gelsinler bir zahmet.

Back
X