• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pandemide gelmek isteyen misafirler , görüşmek isteyen arkadaşlar ..

Ne yapsın peki insanlar? Şehir dışındaki ailelerini görmesinler mi hiç? Ne zamana kadar görmeyeceğiz birbirimizi? Ya bu sürede başımıza bir şey gelir de hiç göremezsek?

Abimi, ablamı, yeğenlerimi en son eylül ayında gördüm. 3 ay geçti, özledim. Özlemden geberdim. Ay sonu gidip bir hafta on gün kadar kalacağım muhtemelen. Çünkü insan kardeşini, annesini falan özlüyor.

Konu sahibi çok rahatsızsa tamamen izole olabileceği bir yer ayarlasın kendine kayınvalide ve görümce geleceği zaman. Böylece kocası ailesiyle özlem giderir, kendisi de kimseyle temas kurmamış olur.

Özlemini anliyorum, ama vaka sayilarda ciddi artislar var. Bizim bir akrabagimiz daha gecen hafta corona yüzünden vefat etti. Ön hastaligi olanlara ve yaslilara daha dikkat etmemiz gerekiyor toplum olarak. Millet aşı oldum diye test olmayi da birakti. Bari insanlar test olsun baskalara gidince. Onu söylesen ama dünyanin tribini yersin işte

Ne yapsın peki insanlar? Şehir dışındaki ailelerini görmesinler mi hiç? Ne zamana kadar görmeyeceğiz birbirimizi? Ya bu sürede başımıza bir şey gelir de hiç göremezsek?

Abimi, ablamı, yeğenlerimi en son eylül ayında gördüm. 3 ay geçti, özledim. Özlemden geberdim. Ay sonu gidip bir hafta on gün kadar kalacağım muhtemelen. Çünkü insan kardeşini, annesini falan özlüyor.

Konu sahibi çok rahatsızsa tamamen izole olabileceği bir yer ayarlasın kendine kayınvalide ve görümce geleceği zaman. Böylece kocası ailesiyle özlem giderir, kendisi de kimseyle temas kurmamış olur.

tedbirini alan kendisinin hasta olmadığından emin olan gitsin görüşsün kudra.
ama kalkıp pandemi mi kaldı abartı bence ya diye gevşek gevşek de yazmasınlar bir zahmet.
ayıp yani.
bana ayıp.
yoğun bakım doktorunun her sabah vizitesinden sonra aramasını bekleyen herkese ayıp.
covidden yakınlarını kaybedenlere ayıp.

Şu dönem omicrondan dolayı görüşmelere biraz ara vermeyi düşünmeniz normal olabilir ama 2 senedir devam eden bir pandemi söz konusu. Aşı da var. Tamam gün e falan gitmek abartı da eş ve kendi ailenizle de görüşmemek gibi bir durum söz konusu olmamalı. Önlemler alınıp görüşülebilir.

sankı otobuse bınmıyorsunuz abartmayın dıyen olmus
otobuse bındıgımız ınsanlarla maskesız ve agzımızdan tukuruk saça saça sohbet etmıyor ,uyumuyoruz,bırlıkte yıyıp ıcmıyoruz... kıyaslarken akıl mantık cercevesınde kıyaslayın:deli:

otobuse bınmıyorum ,gezmek ıcın avm ye gıtmıyorum genelde ınternetden alısverıs yapıyorum, markete aılece gıtmıyoruz kalabalık yapmayalım dıye sadece esım gıdıyor.calısıyoruz maksımum duzeyde onlem ıle ama hastalık bulasıp bulasmadıgını bılemeyız ? ev gezmelerıne gıtmeden de sevdıklerınızle telefonda gorusebılırsınız teknolojı cagındayız taş devrınde degıl.

tamam eve kapanın bir yere çıkmayın o zaman ömrünüzün sonuna kadar
Ben çalışıyorum üstelik de kalabalık bi ortamda her gün dışardayım. Eşim çocuğum da öyle. Yazın vaka sayıları düşmüşken aile ziyaretleri de yaptık şehir dışında. Birkaç kere misafir de ağırladım.
Ama pandemi mi kaldı diyorsunuz🤣ya,
Salgın şu an katlanarak yayılmaya başladı tekrar. Biraz haber takip edin.

Bazi yorumlari okuyunca Pandemi'nin katlanarak en yuksek seviyesine neden geldigini cok iyi anlamis bulunuyorum. Sirf keyfi ugruna gezen, tozan, tasiyici olarak hastalik sacip onune gelene bulastiran insanlar, hayatini kaybeden insanlarin veballerini hayat boyu uzerlerinde tasiyacaklar. Bu sekilde davranan kisilerin zaten vicdani, akil muhasebesi ve mantigi yoktur bence.
Hekimler ne diyor 1 baksinlar. Delta varyanti, viruslu kisinin yanindan gecmekle bulasirken Omicron varyanti kisinin, sokagindan gecmekle bulasiyor olarak tanimlandi.
Pandemiyi kendi kafasinda bitiren sahislar gundemi takip edin.

Ben çok dikkat edenlerin daha çok hastalığa yakalandığını görüyorum hep halam evine 2 senedir tek bir misafir kabul etmedi virüs yüzünden geçen hafta oğlu okuldan getirdi bütün aile korona şuan bunun pek kaçışı yok gibi evet görüşmeme isteğinizi anlıyorum bence de doğru çünkü çok yükseldi şu dönem fakat ailesi oğullarını özlemiş olabilirler 2 yıl az süre mi geldiklerinde temastan kaçın ben biraz korkuyorum benden de bulaşabilir sonuçta her gün işe gidiyorum o yüzden öpüşmeyelim gibi söyle devamlı onlar zaten dikkat eder

Yani kayınvalideniz de haklı. Oğlunu goremeyecek mi ? Siz ailenizle gorusuyorsunuz. Bunun sonu yok bence yaptığınız çok abartı.

Kendi acinizdan ben sizi çok haklı buldum. Ama eşin ailesine de gelme denmiyor. Benim de kayınvalidem ve kayinpederim gelip 2 hafta kaldılar. 2 yıldır da gelmemişlerdi. Olmaz diyemedim. Onlar gidene kadar içim içimi kemirdi tabi.

Sadece onlardan yana değil, ben de ise gidip geliyorum, bir şey varsa ben de onlara bulastirabilirim. Ama onlar benden korkmuyorsa ben ne yapabilirim diye düşündüm. Engel olabiliyorsaniz olun ki bu düşük bir ihtimal. Yoksa da kendinize maksimum seviyede dikkat edin.

Merhaba arkadaşlar .. Malum pandemi.. ben alerjik astım hastasıyım ve panik atak.. çocuğum yok henüz .işten eve evden işe gidiyorum kardeşlerim ve annemle zaruri haller dışında yarımşar saat ziyaret şeklinde olmak üzere görüşüp halleşiyorum .. Bu süreçte gün yapmak isteyen arkadaşlar , evine çağıran akrabalar , gelmek isteyen misafirler .. elimden geldiğince durumumu rahatsızlık duyduğumu anlatıyorum anlayan anlıyor ama anlamayanların yorumlarından bıkkınlık geldi..Normal olanı yaptığım için ya da olması gerekeni yaptığım için bu kadar yadırganmak ağrıma gidiyor . Şu an görümcem kayınvalidem sömestrde bana gelmek için gün sayıyor üstelik sorma ya da fikir alma yok huyumu bildikleri halde .. Eşimin ailesi elbette gelebilir ancak bu kadar keyfiyet bana fazla geliyor açıkçası böyle bir salgın döneminde.. sizler neler düşünüyorsunuz ?
ben normal hayatıma döneli uzun zaman oldu. tek yaptığım zprunlu hallerde maske takmak o kadar hayat devam ediyor.

Uzaktaki yakın akrabaların ziyarete gelmesini engellemeniz zor. Tahminimce öğretöensiniz, okul ortamına giriyorsanız evinize gelecek yakın akrabayı kabul etmek istememeniz oldukça gereksiz. Zaten riskin en büyüğüyle yaşıyorsunuz

Ben çok dikkat edenlerin daha çok hastalığa yakalandığını görüyorum hep halam evine 2 senedir tek bir misafir kabul etmedi virüs yüzünden geçen hafta oğlu okuldan getirdi bütün aile korona şuan bunun pek kaçışı yok gibi evet görüşmeme isteğinizi anlıyorum bence de doğru çünkü çok yükseldi şu dönem fakat ailesi oğullarını özlemiş olabilirler 2 yıl az süre mi geldiklerinde temastan kaçın ben biraz korkuyorum benden de bulaşabilir sonuçta her gün işe gidiyorum o yüzden öpüşmeyelim gibi söyle devamlı onlar zaten dikkat eder
Ben de size katılıyorum. Eşim gün içinde maskesini çıkarmaz. Aracımıza başkası binecekse herkes maskeli olur, camlar açık tutulur ve küçük şehir avantajı olarak araçta kalma süresi kısadır. Ben ona göre çok daha rahatım. Hatta ne kadar rahat olduğumu bilse beni eve almaz 😅 toplu taşımada bile sadece kumaş maske kullanırım. 600 mevcutlu bir okulda her gün en az 100 çocukla birebir aynı havayı soluyorum. Bütün bunlara rağmen, hastalığı eve taşıyan eşim oldu. Aşırı hijyen bağışıklığı çoğunlukla baltalıyor.
Bu yüzden ben ev gezmelerine de yatılı misafire de karşı değilim. Salgın hastalıklar bütğn dünya bağışıklık kazanmadan bitmez. Bu durumda zaten kaçışımız olmayacak. Aşı da çıktı, ağır geçirme riskimiz düştü. Toplum bağışıklığını da kazanalım o zaman

Madem gelmelerini istemiyorsun yarıyıl tatilinde evde olmacağını ailene kalmaya gidicem kusura bakmayın de geç.

Madem gelmelerini istemiyorsun yarıyıl tatilinde evde olmacağını ailene kalmaya gidicem kusura bakmayın de geç.
Yutmazlar, konu sahibi kendi ailesini bile yarımşar saatlik kurkar halinde görüyorken yatılı gitme ihtimali olmadığını herkes bilir. Ayrıca kv bu numarayı yutsa bile eşine çok büyük ayıp etmiş olur. Kvye dolap çevirilir ama ciğerinizi bilen ve annesi eve alınmayan eşe çevirilmez. Bu adam da ailesini görmek istemez mi ya.

Ben de size katılıyorum. Eşim gün içinde maskesini çıkarmaz. Aracımıza başkası binecekse herkes maskeli olur, camlar açık tutulur ve küçük şehir avantajı olarak araçta kalma süresi kısadır. Ben ona göre çok daha rahatım. Hatta ne kadar rahat olduğumu bilse beni eve almaz 😅 toplu taşımada bile sadece kumaş maske kullanırım. 600 mevcutlu bir okulda her gün en az 100 çocukla birebir aynı havayı soluyorum. Bütün bunlara rağmen, hastalığı eve taşıyan eşim oldu. Aşırı hijyen bağışıklığı çoğunlukla baltalıyor.
Bu yüzden ben ev gezmelerine de yatılı misafire de karşı değilim. Salgın hastalıklar bütğn dünya bağışıklık kazanmadan bitmez. Bu durumda zaten kaçışımız olmayacak. Aşı da çıktı, ağır geçirme riskimiz düştü. Toplum bağışıklığını da kazanalım o zaman
öyle gerçekten eşim ve ben hiç önem vermedik açıkçası yani olursak oluruz napalım diye rahat davrandık sülalede herkes oldu nerdeyse biz çok şükür dipçik gibiyiz :D aşılarımız da tam 3 dozu da herkesten önce olduk çok kasmıyoruz ama tabi yaşı büyük kişilerle görüşmüyoruz taşırız belki diye

tedbirini alan kendisinin hasta olmadığından emin olan gitsin görüşsün kudra.
ama kalkıp pandemi mi kaldı abartı bence ya diye gevşek gevşek de yazmasınlar bir zahmet.
ayıp yani.
bana ayıp.
yoğun bakım doktorunun her sabah vizitesinden sonra aramasını bekleyen herkese ayıp.
covidden yakınlarını kaybedenlere ayıp.
Pandemi abartılıyor falan demiyorum ayol, hala damacana silen insanım ben 😂

Ama nereye kadar önlem alabiliriz de diyorum artık. Çalışıyoruz, biz çalışmasak eşlerimiz çalışıyor. Biz geçen hafta bir haftada 2 kez temaslıydık iş yerinden dolayı. Test verdik negatif çok şükür. Ama bir sürü insan da pozitifti aynı gün.

Önlem alalım, dikkat edelim ama bu kocam ailesini görmesin aylarca eşiğine kadar dayanmamalı diyorum.

Yutmazlar, konu sahibi kendi ailesini bile yarımşar saatlik kurkar halinde görüyorken yatılı gitme ihtimali olmadığını herkes bilir. Ayrıca kv bu numarayı yutsa bile eşine çok büyük ayıp etmiş olur. Kvye dolap çevirilir ama ciğerinizi bilen ve annesi eve alınmayan eşe çevirilmez. Bu adam da ailesini görmek istemez mi ya.
Elbette ister hakkidır ama bizim toplum normları belli kv görümce her işi ayağına beklecekler misafirin bütün yükü kadında olduğu sürece bunlar önemini yitirir. Bir iki gün değil 15 kolay değil ailesini görmek isteyen her türlü görür karım hizmet etsin bende koltukta ailemle sohbet ederim kafası hiç normal değil.

esınız gıtsın annesıne ,kardesıne gorussunler
gerı eve donerkende test olsun esınız negatıfse ıcınız rahat edersınız ben olsam esıme bunu tavsıye ederdım ılla da dokunarak sarılarak gorusmek ıstıyorsa...anladıgım kadarıyla uzak sehır 1 hafta kalır

aynı sehırde olanlar havalar guzelken acık havada maskeyle oturur konusur gorusur ?

Back
X