• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pandemide gelmek isteyen misafirler , görüşmek isteyen arkadaşlar ..

Yorumları şaşırarak okudum. Vakalar tavan yapmışken ev oturmasını hatta yatılı misafiri diğer şeylerle aynı tutanlar var.
Ben de ise gidiyorum herkes maskeli mesafeyi sağlamaya çalışıyorum. Ama yatılı gelen misafire 3 gün maske tak mi diyelim. Biz de mi takalım.
Günlük vaka sayısını görmüyor mu kimse?
Aman hadi şuraya gidiyoruz- zorunlu- şunu da yapalım mı diyelim hepimiz. Hastaneleri mi dolduralım sonra.
Cidden vaka sayısını görmüyor mu kimse???

pandemide herkesin görüşü, hassasiyeti farklı hale geldi. kimi inanmıyor bile virüse kimide sizin kadar hassas. bunu doğrusu nedir bende bilmiyorum valla. ama size sormadan evinize gelmeleri saçmalık değilimi? virüs, pandemi olmasada bana uygun musun, gelelim mi demeyen insandan ben haz etmem. kim ne derse desin ama onlar misafir bahaneside işlemez bana suratımı asarım, memnuniyetsizliğimi gösteririm. eşimin hatrı falanda işlemiyor bana, onlar eşimin hatrına bana saygı göstermezse ben kimseye güleryüz gösteremiyorum.

Ay iki yıldır anne babanıza sarılmadınız mı :KK43: Allah uzun ömür versin, kimin ne kadar ömrü var belli değil tabii ama iki sene aileye sarılmamak için çoook uzun geldi bana. Bir pcr falan yaptırıp virüssüz olduğunuza emin olun sarılın bari ya :KK43:
Ben kendimden ziyade onları düşündüğüm için bu şekilde davranıyorum ki üç kardeşiz hepimiz aynı şekilde.
Kendim çalışmıyorum fakat eşim çalışıyor bissürü insanla muhattap ve okul ortamında. Ben sarılmayayım onlar sağlıklı kalsın daha mantıklı bir tercih. Benden dolayı vürüs kapsalar bu daha üzücü durum neticede. Allah’a şükür iki yıldır bir vürüs mevzumuz olmadı.
Ayrıca pcr her durumda doğru sonuç mu veriyor ki güvenilir olacak bu da ayrı bir soru işareti.

Evime çekirdek aileler ve iki arkadaşımız dışında kimseyi kabul etmiyorum. Havalar güzel iken Ağustos böceği gibi gezdim tozdum, açık havada oturmak şartıyla. Yakın zamanda tatile de gittim kapalı alanda durmadan, yemeğe vs kapalı yere gidiyorsam en köşeyi seçer otururum. Şimdi artık dinlenme zamanı çünkü tekrar pik durumundayız. Ama kayınaileme ve aileme de gelmeyin demem. Tek bir şartla derim o da kendimden hastalık adına şüphe duyuyorsam.

Sanki kayinvalde ve gorumce gelmek isteyince hassasiyet daha bir artmış sizde.
Bu keyfiyet değildir eşiniz de bırakın ailesini görsün.
Işe gidiyoruz, markete, alışverişe, çocuklar itiş kakış okula gidiyor hergun, hastane işi oluyor hastaneye gidiyoruz değil mi siz ailenizi de görüyormuşsunuz kardeşlerinizi de yani kayinvalide ve gorumce de dikkat ederek oğullarının kardeşlerinin evine gelsinler izin verirseniz.

Isim geregi her gün 700 öğrenci ile aynı ortama giriyorum. Ders anlatırken maske ile boğulacak gibi oluyorum ve istemsizce elim maskeyle gidiyor indirip nefes alıp maskeyi kaldırıp tekrar devam ediyorum. 3 doz aşı olduğum içi belki de kafam rahat biraz.
Eve kapansam kimseyle gorusmesem bunalıma girerim benim bünyem kaldırmıyor maalesef. Ama siz böyle tercih ediyorsanız da kimse neden diyemez/dememeli

Ben kendimden ziyade onları düşündüğüm için bu şekilde davranıyorum ki üç kardeşiz hepimiz aynı şekilde.
Kendim çalışmıyorum fakat eşim çalışıyor bissürü insanla muhattap ve okul ortamında. Ben sarılmayayım onlar sağlıklı kalsın daha mantıklı bir tercih. Benden dolayı vürüs kapsalar bu daha üzücü durum neticede. Allah’a şükür iki yıldır bir vürüs mevzumuz olmadı.
Ayrıca pcr her durumda doğru sonuç mu veriyor ki güvenilir olacak bu da ayrı bir soru işareti.

Onları düşündüğünüzü anladığım için siz kendiniz pcr yaptırıp sarılın bari dedim. Pcrda sürüntü alım işlemi doğru uygulandığı sürece evet güvenilir. Siz ev hanımıymışsınız, eşinizden dolayı temaslı olma ihtimaliniz var tabi ki ama vallahi ben yerinizde olsaydım aşılarımı yaptırır, günlerce evden çıkmaz, eşimle beraber pcr sonucumu alır almaz gider anama babama sarılırdım. 2 sene bana fazla uzun geldi. Hayat sizin tabi ki ama hayat akıyor, ömür bitiyor ve belki bir 2 3 sene daha böyle gidecek. Üzüldüm diye yorum attım, eleştiriyorum sanmayın 🌸

sanki tek dip dibe olma evde oluyor hiç işe gidip otobüse binmiyor bu insanlar
Belki binmiyor konu sahibi. Ben binmiyorum mesela. Hem başından beri maske, mesafe, hijyen denmiyor mu? Isyerlerinde, markette vs maske ve mesafe var. Ama evde olmuyor iste. Gelen misafir hele yatılı ise maske mi takacak? Sanmıyorum.
Dikkat eden insanlarda ve evet hala dikkat edenler var belki kendisi belki yakını riskli grupta. Belki o da yok sadece düşünceli bir insan bilemeyiz...
Ne diyorduk dikkat eden insanlar hala birisi yanında maske indirince rahatsız oluyor olabilir. Gidip ona 7 sene tıp eğitimi almış gibi hastalık ismi koyamayiz değil mi?
Ama koyanlar var...

Merhaba arkadaşlar .. Malum pandemi.. ben alerjik astım hastasıyım ve panik atak.. çocuğum yok henüz .işten eve evden işe gidiyorum kardeşlerim ve annemle zaruri haller dışında yarımşar saat ziyaret şeklinde olmak üzere görüşüp halleşiyorum .. Bu süreçte gün yapmak isteyen arkadaşlar , evine çağıran akrabalar , gelmek isteyen misafirler .. elimden geldiğince durumumu rahatsızlık duyduğumu anlatıyorum anlayan anlıyor ama anlamayanların yorumlarından bıkkınlık geldi..Normal olanı yaptığım için ya da olması gerekeni yaptığım için bu kadar yadırganmak ağrıma gidiyor . Şu an görümcem kayınvalidem sömestrde bana gelmek için gün sayıyor üstelik sorma ya da fikir alma yok huyumu bildikleri halde .. Eşimin ailesi elbette gelebilir ancak bu kadar keyfiyet bana fazla geliyor açıkçası böyle bir salgın döneminde.. sizler neler düşünüyorsunuz ?
😑🖐️ Dikkat etmekte fayda var ben birbicuk sene evden çıkmadım kimseyle görüşmedim covid oldum zaten bulacak .. bir skeilde sosyal hayatım devam .. kalan dostlarımla kalabalık yerlere asla gtmem gelir giderim dikkat ediyorum .. bu dönemde çok arkadaşım mesafe aldı ya da ben aldım.. covid geçirmiştik bir ark.in çocuğu olmuştu gitmek istedik kabul etmedi bizi normaldir dedim.. bir iki hafta sonra baby parti vermiş onlarca insan çağırmış beni çağırmadı mesela .. böyle seyelr de oluyor iletişimi kestim

Işe gidip geliyorum ben sadece. Maske+ mesafe aynen devam. Sanki eve gelince maskemi takicaklar. Kaldı ki rahatsizliginiz var tabiiki endise duyacaksiniz. Pandemi tavan yapmışken bu ne rahatlik milletteki. Herkes oyle rahatta gecirmiyor. Su an cevremde nerdeyse herkes pozitif. Bizim iş yerinde abartisiz hergun pozitif vaka çıkıyor ve ağır geçirenler de var, yüzleri gözleri şişti bacakları tutmuyor

Ben toplu taşıma kullanıyorum,pazara gidiyorum ama dikkat ediyorum.
Bu pandemi döneminde evime misafir almadım,misafirliğe gitmedim.
Apartmanda komşulari görsem uzaktan selam verip kaçtım.
Yakın cenazemiz oldu gitmedik.
Tatile gittim en ücra köşede ailecek kaldık.
Dışarı yemeğe bile çıkmadık.
Çok canımız isterse eve aldık veya sipariş verdik.
Yani pazara,tatile gidiyoruz toplu taşıma kullanmak durumundayız diye tedbirli olmayı da bırakmıyoruz
En temizini yapiyorsunuz konu sahibi.
Ben olsam bende rahatsız olurdum.
Annem izne çıktı geleyim size geleyim size dedi ertesi gün kovit testi pozitif çıktı şuan karantinada.

Belki binmiyor konu sahibi. Ben binmiyorum mesela. Hem başından beri maske, mesafe, hijyen denmiyor mu? Isyerlerinde, markette vs maske ve mesafe var. Ama evde olmuyor iste. Gelen misafir hele yatılı ise maske mi takacak? Sanmıyorum.
Dikkat eden insanlarda ve evet hala dikkat edenler var belki kendisi belki yakını riskli grupta. Belki o da yok sadece düşünceli bir insan bilemeyiz...
Ne diyorduk dikkat eden insanlar hala birisi yanında maske indirince rahatsız oluyor olabilir. Gidip ona 7 sene tıp eğitimi almış gibi hastalık ismi koyamayiz değil mi?
Ama koyanlar var...
Ne yapsın peki insanlar? Şehir dışındaki ailelerini görmesinler mi hiç? Ne zamana kadar görmeyeceğiz birbirimizi? Ya bu sürede başımıza bir şey gelir de hiç göremezsek?

Abimi, ablamı, yeğenlerimi en son eylül ayında gördüm. 3 ay geçti, özledim. Özlemden geberdim. Ay sonu gidip bir hafta on gün kadar kalacağım muhtemelen. Çünkü insan kardeşini, annesini falan özlüyor.

Konu sahibi çok rahatsızsa tamamen izole olabileceği bir yer ayarlasın kendine kayınvalide ve görümce geleceği zaman. Böylece kocası ailesiyle özlem giderir, kendisi de kimseyle temas kurmamış olur.

Bilim insanları ne diyorsa o.
Bu virüsün kimde ne derece etki ettiği belli değil.
Bugüne dek "tedbirsizce" sosyalleşmeye devam etmiş kişilerin viruse yakalanmamış olması dogru yaptıkları anlamına gelmiyor.
Bazı yanlış kararlarin dönüşü yoktur. Keşkeler fayda etmez. O yüzden bence kv ve gorumcenizi arayip pandemi bitene kadar misafir kabul etmediginizi söyleyin. Kronik hastaliginiz varken birolerinin gönlü kalacak diye hayatınızı riske atmayin bence.
Pandemi sonsuza dek sürmeyecek. Biraz daha sabır. Hayatta ve sağlıklı olalım ki sevdiklerimizle doya doya gorusebilelim.
Ayrica su an,oncekilere gore cok daha bulasici bir varyant var. Bugun 60 bin kusur yeni vaka aciklandi. Buna ragmen tedbirleri gevsetmek akil alir gibi degil.
Hic kimseyi dusunmuyorlarsa saglik calisanlarini dusunmek gerek.

Son düzenleme:
Back
X