Turkiye gerceklerini ben zaten biliyorum. Cagdas egitim kooperatifinin okullarinda calisan ogretmen arkadaslarim var ,ailemin arkadaslari var,oglum da o okullardan birinde okuyor. Ogretmenlerimizin hepsi de devlet okulunda olmadiklarina sukrediyorlar. Cunku devletin verdigi maasla ve zamlarla hayatta kalmak mumkun degil,sizden daha iyi biliyorum yasim ve aile gecmisim dolayisiyla.
Size tarih araligi verdim bakin 95 sonrasi donemde 25 yasinda olan ozel okul ogretmenleri su anda kac yillik ogretmen once onu bir hesaplayin. Onlar da 5 yillik ogretmenken az maasa calisiyorlardi. Ama bir kariyerleri oldu zamanla,hepsi cok calisti ve duzgun bir hayat kurdular. Simdiki ogretmenler de 40 yasina geldiklerinde hala bu paraya calisiyor olmayacaklar. Kariyer dedigimiz sey zamanla olusan bir durum. Dunden bugune degismiyor. O yuzden ozel okulda calisan ogretmenlerimizin emegine burun kivirmayin,hem ayip,hem saygisizlik hem de yanlis bir durum. Herkesin kariyeri kendisini bagliyor, kimseyi ilgilendirmez. Ozel okulda ogretmenim,benim de kariyerim bu diyen insanin israrla uzerine yurumek manasiz. Begenmediyseniz siz olmazsiniz ozel okulda ogretmen,bu kadar basit.