Panik atak anksiyete depresyon hepsi var

mercan147

Guru
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2014
1.249
808
323
34
Merhaba hanımlar. Uzun zamandır kendimi mutlu hissetmiyorum. Içimde hep bi endişe korku. En çok hastalık korkusu var. En ufak bi şeyden şüphelenip doktora gidiyorum ciddi bi şeydır diye ve bebegimi de aynı şekilde. Bebegim henüz 9 aylik ama bu zamana kadar en az 10 doktora goturmusumdur bi sürü tahlil tetkik. Artık her anım huzursuzlukla endişeyle geciyo. Uyuamıyorum bile uykuya dalamıyorum. Psikologa da gittim psikiyatra da ama şu an emzirdigim için ilaç kullanamıyorum. Sizlerden yardım istiyorum. Böyle bi durum yaşayıp atlatan var mı

Bir de ekleyim bi tek hastalık konusunda değil her konuda her şeyin en kötü ihtimalini düşünüyorum. Bu beni o.kadar çok yordu ki. Evliliğimi hayatımı her şeyimi kötü etkiliyo yaşadığım hayattan bi şey anlamıyorum

Allahim beni tarif ediyosunuz sanki.
Su anda artik disariya yalniz cikamayacak durumdayim ama esimden gizli cok doktora gittim bende.
Maleef herseyin en kotu ihtimalini dusunuyorum :(
Hamileyim.Dun kontrol vardi.Bebekler cok almamis kilo.Senin stresin yuzunden dedi bana artik.
Dogduklarinda muhtemelen sizin gibi olucam.Anksiyetem maksimum duzeyde.Nasil kurtulucam bende bilmiyorum.

Allahim beni tarif ediyosunuz sanki.
Su anda artik disariya yalniz cikamayacak durumdayim ama esimden gizli cok doktora gittim bende.
Maleef herseyin en kotu ihtimalini dusunuyorum :KK43:
Hamileyim.Dun kontrol vardi.Bebekler cok almamis kilo.Senin stresin yuzunden dedi bana artik.
Dogduklarinda muhtemelen sizin gibi olucam.Anksiyetem maksimum duzeyde.Nasil kurtulucam bende bilmiyorum.
Allah hayırlı doğum nasip etsin. Çok zor bu yaşadığımız sey aslinda. Hamileliğimde de böyleydim. Ne zamandan beri yaşıyorsunuz bu durumu neden dışarı çıkamıyorsunuz

Allah hayırlı doğum nasip etsin. Çok zor bu yaşadığımız sey aslinda. Hamileliğimde de böyleydim. Ne zamandan beri yaşıyorsunuz bu durumu neden dışarı çıkamıyorsunuz

Aminn.Insallah.Cok zor hemde.Hatta dogumdan sonra profesyonel yardim bile almak istiyorum cunku benim butun stresim,endisem onlara gecer,bundan eminim.Rahat olmak istiyorum.Daha simdiden tum olumsuzluklari dusunuyorum malesef.
Son donemindeyim hamileligimin ve Son 3 haftadir hamileligim riskli.Bebekler iyice rahimagzina gelmisler.Icerde tutabildigim kadar tutmaya calisiyorum.Panikatak nişanlanma doneminde ortaya cikti.Anksiyetem ise son 3 yildir var.Hastaliklara karsi stres,sikintim ise abimin rahatsizligiyla tavan yapti.
Sizin ?

Aminn.Insallah.Cok zor hemde.Hatta dogumdan sonra profesyonel yardim bile almak istiyorum cunku benim butun stresim,endisem onlara gecer,bundan eminim.Rahat olmak istiyorum.Daha simdiden tum olumsuzluklari dusunuyorum malesef.
Son donemindeyim hamileligimin ve Son 3 haftadir hamileligim riskli.Bebekler iyice rahimagzina gelmisler.Icerde tutabildigim kadar tutmaya calisiyorum.Panikatak nişanlanma doneminde ortaya cikti.Anksiyetem ise son 3 yildir var.Hastaliklara karsi stres,sikintim ise abimin rahatsizligiyla tavan yapti.
Sizin ?
Şimdi size ne kadar stres yapmayın rahat olun desem bile ise yaramayacak biliyorum. Zaten ben de kendime çözüm arıyorum. Doğumdan sonra gittim ben de ama emzirme döneminde ilaç vermiyorlar. Ben aslında yıllardır böyleyim. Hep erteledim tedaviyi. Artık eşimle çok kötü duruma gelince doktora gitmeye karar verdim. Ama ilaç olmayınca hiç düzelme olmadi. Abinizin ne rahatsızlığı vardı

Merhaba hanımlar. Uzun zamandır kendimi mutlu hissetmiyorum. Içimde hep bi endişe korku. En çok hastalık korkusu var. En ufak bi şeyden şüphelenip doktora gidiyorum ciddi bi şeydır diye ve bebegimi de aynı şekilde. Bebegim henüz 9 aylik ama bu zamana kadar en az 10 doktora goturmusumdur bi sürü tahlil tetkik. Artık her anım huzursuzlukla endişeyle geciyo. Uyuamıyorum bile uykuya dalamıyorum. Psikologa da gittim psikiyatra da ama şu an emzirdigim için ilaç kullanamıyorum. Sizlerden yardım istiyorum. Böyle bi durum yaşayıp atlatan var mı
ben emzirirken ilac kullandim kucuk dozda biseyler verilebilir
bence cok agir bulmadi doktor
acik havada yuruyus yap bebegin uyurken bir hobiyle ugras

Kendim değil ama eşim ve iki görümcemde panik atak ve anksiyete var. Onlarla iç içe olunca anlayabiliyorum, dinledikleri bir haberdeki hastalık, ve ya birinde duydukları bir rahatsızlık sanki onlarda da varmış gibi oluyorlardı ve gelsin dr. Randevuları, tahliller. Hatta bazen acile kadar gidip kapıda iyleştikleri oldu. Bizimkiler bir süre sonra kendi aramızda konuşa konuşa salıp, işi dalgaya vurdular. Atakları oluyor ama eski kadar sık ve yoğun değil.
Bunu aşabilmeniz en güzel yolu takmamak, yapamam demeyin, inanın yapabilirsiniz.

Ben canım. Yaklaşık 1 senelik terapi+ilaçla kurtuldum. Aynı senin gibi hastalık hastasıydım ama tedavi görsen bile tam olarak geçmiyor, hala aşırı duyarlıyım. Kendimi aşırı dinliyorum. Ama önceki gibi felaket senaryoları yazmamayı öğrendim terapiler sayesinde. Ve sen doktora gidiyormuşsun, bende de tam tersi doktora gidemiyordum bir şey çıkacak diyez

Bende aynı durumdayım yakında ameliyata gircem ve ölecekmişim gibi korkuyorum
A ben. Bende ameliyat olcam üç çocuğum var. Annesiz kalacaklar diye hergun yeni bir senaryo yazıyorum. İnsanlar ölümle hastalıkla nasıl başa çıkıyor şaşırıyorum. Her gece ölüm, hastalık düşünmekten bittim yeminle.

Emzirincede kullanabılecegın rahatlatıcı bi ilac varmıdır sor doktoruna.Bendede var ankisiyete tedavı oluorum.

Emzirirken kullanılabilecek ilaçlar var.
Lütfen hayatı zehir etmeyin kendinize.
Durumunuz ilaçlık gibi görünüyor.
Tabiki doktor en doğrusunu bilir.

Eğer sizi bu denli zorluyor ise ve kendinize de bebeginize de bu denli işkenceye dönüştü ise emzirmeyi kesip tedavi olmanız daha hayırlı bir iş gibi görünüyor.

Cağımızın hastaligu bu galiba. Bende de var malesef. Antidepresan kullanıyorum ama yüzde yüz işe yaramıyor, eskisine göre daha iyiyim elbette.
Keşke unv.yillarimdaki kafama donebilsem diyorum, tek derdim aşk meşk vs idi. Iç organlarım aklıma bile gelmiyordu :(

Aynıları bende çık uzun yıllardır var. Alıştım buna. Çünkü yaşadığım her sorunda tekrarlıyor bunlar.

Kendim değil ama eşim ve iki görümcemde panik atak ve anksiyete var. Onlarla iç içe olunca anlayabiliyorum, dinledikleri bir haberdeki hastalık, ve ya birinde duydukları bir rahatsızlık sanki onlarda da varmış gibi oluyorlardı ve gelsin dr. Randevuları, tahliller. Hatta bazen acile kadar gidip kapıda iyleştikleri oldu. Bizimkiler bir süre sonra kendi aramızda konuşa konuşa salıp, işi dalgaya vurdular. Atakları oluyor ama eski kadar sık ve yoğun değil.
Bunu aşabilmeniz en güzel yolu takmamak, yapamam demeyin, inanın yapabilirsiniz.
Gün gectikce daha kötüye gidiyor benim durumum. Akliniza gelebilecek her konuda hemen en kötü ihtimal geliyor. Atiyorum ailemden birini aradım ve telefona cevap verilmediyse kesin bi şey oldu diye ulaşana kadar canımdan can gidiyor

Back
X