Panik atak bedensel belirtiler sizdede oluyor mu?

Panikli biri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2022
151
26
28
Arkadaşlar merhaba. Ben 4 yıldan beri panik bozukluk hastasıyım. 1 sene öncesine kadar ilaç kullanıyordum iyileştiğim için bıraktım yani bir senedir ilaç kullanmıyorum. Keşke bırakmasaydım sanırım şikayetlerim daha farklı bi şekilde geri gelmeye başladı. Nefes darlığı başımda ağırlık hisssi başım dönüyormıuş gibi vücutta sallantı hissi özellikle ayakta sabit dururken oluyor bu o sırada derin nefes almaya çalışıyorum sakinleşmek için daha çok tıkanıyorum karnım şişiyor nefes alamıyorum daha farklı zamanda kollarımda bacaklarım da yanma hissi boynumda tuhaf bir his el ve ayaklar da karıncalanma özellikle bi yere gittiğim zaman insanlarla beraberken hepsi daha çok oluyor. Artık ne yapacağımı bilmiyorum kafayı yiyecek gibi oluyorum o kadar yoruldumki bunların hepsi panik bozukluktan mı başka bir hastalığım mı var diyede düşünüyorum çalışıyorum ama zar zor kendime zorlayarak tüm günüm zehir olarak çalışıyorum hiç birşey yapmak istemiyorum bunların yaşayacağım için arkadaşlarım la bile görüşmek istemiyorum 2 yıldır evliyim artık çocuk sahibi olmak istiyorum yeniden ilaçlara başlarsam hamilelik nasıl düşünücem zaten bu durum da da hamilelik düşünemem kendime hayrım yok çocuğuma hiç bakamam aynı şeyleri yaşayıp atlatan var mı ne olur varsa anlatır mısınız yaşadıklarınızı artık dayanamıyorum…

Siz niye hep panik atak vs ile ilgili düşünüp konu açıyorsunuz?
Rahatsızsınız evet bu da başa çıkılması zor bir durum ama siz de bunu beslemek için elinizden geleni yapıyorsunuz sanki.
İlacı siz mi bıraktınız doktor mu kesti?

Bu şekilde hamile kalmamanız daha iyi.

Bu yoruma katılıyorum her konunuz panik, sürekli bir stres halindesiniz. Nickiniz bile panik yani. Besliyorsunuz kendi kendinize. Tedavi olun, oluyorsanız devam edin.

Ciddi ciddi kendini bunalımlardan bunalımlara sürüklüyor.
Yazık geçen zamana.
Evet farkettim geçen gün açtığı koyu kan konusundan. Günde bir litre su içiyorum demişti ki çok çok az bir miktar bu. Yani insanın biraz kendisine dikkat etmesi şart. Su içmek, beslenmek gibi şeyler önemli. Spor yapmak, günlük düzenli aktiviteler iyi gelir diye düşünüyorum. Sürekli panik halinde kendini dinlemek iyi değil. Böyle çocuk sahibi olmak da mantıklı değil, çocuğa yazık olur. Bu kadar panik bir anneyle o çocuk da ya panik olmayı öğrenir ya da sinir stresle yaşamaya alışır, büyüyünce de evden kaçmanın yollarını arar işte.

Ben bunu düşünüp konu açmadım. Hayatım da hersey yolunda giderken bi anda tüm şikayetlerim geri gelmeye başladı hayatıma devam etmeye çalışıyorum atlatmak ve üstüne gitmek için herseyi yapıyorum hiç birseyden kaçmıyorum ama daha da artıyor. İyi oldugum için doktor kararıyla ilacı bıraktım. Diğer arkadaşlarda çok sert yorumlar yapmış ben derdimi paylaşıyorum yaşayanlar varsa nasıl bir yol izledi fikir sahibi olayım diye bu şekilde linçlenmek için değil kimse kimsenin birebir yaşadığını yaşamadan asla anlayamaz o yüzden bu kadar kırıcı olmaya hiç gerek yok. Bu öyle bir hastalık ki ilaç kullanıyorsunuz atlatıyorsunuz ilacı bırakıyorsunuz yine geri geliyor yeniden ilacı başlamak iyileşince bırakmak hep bir kısır döngü ilaçların yararı olduğu kadar zararı da var doktorlar da belli bi süreden sonra ilacı kesmeyi planlıyor. Yaşayan arkadaşlar ilaçsız nasıl bir yol izledi belki memnun kaldıkları doktor varsa doktor tavsiyesin de bulunurlar diye bir konu açmak istedim sadece. Yinede herkese teşekkürler.

Hanımefendi bende de anksiyete var ve tedavi alıyorum. O yüzden "siz beni anlamıyorsunuz" tavırlarına gerek yok.
şunu söylüyorum; sabahtan akşama kadar tek derdim anksiyete olsa ne olurdu?
-kızlar anksiyete hakkında konuşalım mı?
-anksiyeteyi ilaçsız atlatan var mı?
-anksiyete krizim tuttu napacağım?

Bunların bir faydası olmaz çünkü durmadan bunu düşünürsem işimi yapamam. Size de onu tavsiye ettim aslında. Panik atak her saat her dakika aklınızda ve siz üstüne gidiyorsunuz. Sanki bir düşmanınız var ve aklınız hep onda. Bu şekilde olmaz diyorum ben de.
ha siz ben böyle yapmaya devam edeceğim derseniz de kimse bir şey diyemez elbette.

Ataklarınızı nefes egzersizleri vs ile kısmen yönetebilirsiniz ama ilaç olmadan üstesinden nasıl gelinir bir fikrim yok.

Benim kendimi ifade edemediğim nokta şu, benim derdim sabahtan akşama kadar bu değil yaşadığım belirtiler sebebiyle kendimi çok kötü hissettiğim için neden bunlar oluyor arayışına geçiyorum kim anksiyeteyi düşünüp artırıp kendine bu eziyeti yapmak ister? Benim her günüm zehir oluyor ben gülmeyi mutlu olmayı normal yaşamayı unuttum tüm vücudumu ele geçirmiş gibi ben uzak durup bişeyler yapmaya çalıştıkça daha da çok kendini hissettiriyor çalışıyorum sorumluluklarım var bunları yerine getirmek için kendimi zorluyorum ama bana engel olmak için hep farklı bi şekilde belirti veriyor panik bozukluk. Nefes egzersizi yapıyorum 4 7 8 kuralı ile, beş on dk sakşnleştirip tekrar nefes darlığı başlıyor zaten ilaç kullanıp bırakan çoğu kişinin tüm şikayetleri daha ağır bi şekilde geri geliyormuş.

P Panikli biri ben 8 senedir bu hastalıkla uğraşıyorum ama artık kendi haline bıraktım tamam o his zor ve kötü ama sürekli düşünmemek lazım o da insanın elinde değil gerçi ama şöyle bir durum var bende yeni anne oldum ve benimde korkularım vardı gerçekten hamileligimde hiç atak falan geçirmedim odak noktam bebegimdi odak noktanızı değiştirmek çok önemli ve evde sürekli tek kalıyorum tek başıma çocuğa bakıyorum Allah yardım ediyor surekli geleceğin evhamiyla yaşamak çok zor eleştirel olmak istemiyorum çünkü belki ağzımdan çıkan bir söz bile kırıcı gelebilir size bu zamanlarda jnsanlar çok hassas olur zaten hassas olan insanlara bu tür şeyler denk geliyor meditasyon yapın ve en önemlisi her gün zor da olsa yarim saat yürüyüş emin olun aylarca evden çıkmadığımı biliyorum bir yerlere gitmek eziyet olmuştu artık hala daha az da olsa var ama zorluyorum her gün çıkıyorum çünkü hayat o şekilde geçmez ve mutlaka tedavi olun umarım iyilesirsiniz bu durum sizin için daha zor ama atlatılabilir

Aynilarini bire bir yaşadım.İlacı bırakmaya hazır degilmissiniz demekki yaşınız kaç bilmiyorum ama bu hastalığı atlatana kadar çocuk dusunmeyin bence.Yada doktor la konuşun belki hamilelikte de kullanılan ilaçlar vardır.Cunku hamilelik kolay geçen bir süreç değil.Ve bu zamanda öyle her ilacida kullanamayacaksiniz.

Çok sevindim sizin için Allah bağışlasın evladınızı. Ben atlatmışım bu hastalığı hersey yolunda giderken bir anda geldi yine ve daha ağır şekilde gelmeye başladı ilk yaşadığım da kendimi kapatmıştım herşeye bende dışarı bile çıkmıyordum çıkamıyordum daha doğrusu şimdi tam tersini yapıyorum üstüne gidiyorum ama beni gerçekten çok zorluyor yürüyüş bile yapamıyorum nefesimi ayarlayamıyorum ya nefes darlığı yaşıyorum yada çok nefes almaya çalıştığım için hiperventilasyon yaşıyorum çok ama çok zor bu şekilde yaşamak siz şuan yönetebiliyor musunuz ?

Gerçekten iyi oldugum için ilacı bırakmıştım hani biraz iyi oldum değildi 3 sene kullandığım için doktor da artık bırakmamız gerekiyor dedi. Evet sanırım hamileliktede kullanılan
ilaçlar varmış inşallah vardır dediğiniz gibi hiç kolay bi süreç değil hamilelik, hormonlar devreye giriyor çünkü inşallah bir çıkar yol bulabilirim Rabbim bunu yaşayan herkese yardım etsin inşallah.

Evet ben de oluyor siz ilaç kullanmışsınız bu belirtiler azaldı mı ilaç kullanınca

Evet hepsi geçti hatta nişanlıydım üzerine düğünüm oldu düğünüm çok güzel geçti hersey çok güzeldi yine bi anda başladı hersey

Sizin ilacıniz neydi bende uykuma çok takıyorum maalesef ki dediğiniz gibi yaşamayan anlamaz asla ama yukarıda arkadaşın dediğine katılıyorum iyice iyileşmeden çocuk dusunme

Sizin ilacıniz neydi bende uykuma çok takıyorum maalesef ki dediğiniz gibi yaşamayan anlamaz asla ama yukarıda arkadaşın dediğine katılıyorum iyice iyileşmeden çocuk dusunme
Ben lustral kullanıyordum. Aynen öyle yaşamayan asla anlamaz siz neler yaşıyorsunuz evet sırf bu yüzden düşünmüyorum zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…