- 22 Mart 2019
- 1.032
- 1.116
- 83
- 32
Atak nasil oluyor tam olarak? Yani neler yasiyorsunuz.Bende evliyim dogumdan falan korkuyorum o ayrı birsey ama benim daha büyük korkum doğum yaparken o önünde duran örtü beni cok tedirgin ediyor.Kafamin uzerinde yada yakininda birsey olunca nefes alamiyo gibi hissediyorum off zor seyler yaa İnşAllah kolay gecer o dönemlerBiraz rahatlasam durduk yerde atak geçiriyorum bu sefer de günlerce geçmiyor üzerimdeki etkisi. Inşaallah iyi olurum
Rabbim hepimize yardım etsin. Sizde de ölüm korkusu ölüm düşüncesi oluyor mu peki. Ben tek başıma başka şeylerle uğraşarak siklikla beni rahatlatan insanlarla sohbet ederek kafamı dağıtmaya çalışıyorum. Ama çocuk olayı beni daha da paniğe itiyor. Evet çocuk ben de istiyorum ama hazır değilim korkularım kaygılarım çok fazla. O kadar fazla ki keşke olmasa hiç diyorum.Merhaba bende sizinle aynı dertteyim antidepresan kullanıyorum ve çocuk istiyorumilacsız anca 5-6 ay dayanıyorum sonrra ataklar tekrar ediyor.. konuyu takiptryim
Olmaz mı ölüm korkusu oluyor tabi... ama siz ilaç bile kullanmamıssınız.. bence panikatağınız ileri seviyede değildir.. psikologa giderek çözebilirsinizRabbim hepimize yardım etsin. Sizde de ölüm korkusu ölüm düşüncesi oluyor mu peki. Ben tek başıma başka şeylerle uğraşarak siklikla beni rahatlatan insanlarla sohbet ederek kafamı dağıtmaya çalışıyorum. Ama çocuk olayı beni daha da paniğe itiyor. Evet çocuk ben de istiyorum ama hazır değilim korkularım kaygılarım çok fazla. O kadar fazla ki keşke olmasa hiç diyorum.
Aynı benim yaşadıklarım ve ben bunları en ağır şekilde yaşadım sürekli intihar ve ölüm korkusu gibi ölmüyosun ama yasıyosun olayı rabbim çok büyük zamanla minumum oluyo ben hala ilaç kullanıyorum ama uyku için akşam olsun istemezdim asla gece başlardı hep sabırlı ol canım geçecek inan bana zaman lazım allah yardımcın olsun inan çok iyi anlıyorum seni heran bişey olucak korkusu ele geçiriyo insanı çok zor yaşayan bilir duadan ayrılma yeterIlacla bir dönem iyiydim. Ta ki evleninceye kadar. Cok çok zor geçti bir senem stresten vücudum çöktü artık iyi oldu ama hassas bir insan olduğum için bende izleri kaldı. 4 aydır 4 ten fazla atak geçirdim. Bazı atakları ilk geldiği anda anlayıp kendimi telkin ediyorum. Ama son gecirdiklerim çok ani göz kararması baş dönmesi el ayak çekilmesi şeklinde geldi onları hastaneye gitmeden atlatmam mümkün olmadı. Bu krizlerden sonra da haftalarca ya kriz gelirde diye panik içinde yaşıyorum. Dışarı çıkmak istemiyorum otobüsle yolculuk yapamıyorum yalnız kesinlikle kalamıyorum en ufacık bir olumsuzluğa ise asla tahammülüm yok zaten sürekli icim sıkılmış bunalmış bir haldeyim. Inşaallah Rabbim yardım eder de geçer
Bazen kalbim hızlı çarpmaya başlıyor hafif başım dönüyor o zaman anlıyorum kendimi telkin edip nefes egzersizi ile ve de özellikle biriyle baska konulardan konuşarak atlatıyorum. Bunu bile sıkıntı yapmıyorum artık. Asıl krizlerim göz kararması çarpıntı mide bulantısı el ayak çekilmesi baş dönmesi hepsi bir oluyor onu bu şekilde atlatamıyorum. Aslında en büyük korkum da çocukla ilgili doğumda narkoz almak. Bilinçsiz olmak ya da tekrar uyanamama düşüncesi belirsizlik bunlar beni çok korkutuyor.Atak nasil oluyor tam olarak? Yani neler yasiyorsunuz.Bende evliyim dogumdan falan korkuyorum o ayrı birsey ama benim daha büyük korkum doğum yaparken o önünde duran örtü beni cok tedirgin ediyor.Kafamin uzerinde yada yakininda birsey olunca nefes alamiyo gibi hissediyorum off zor seyler yaa İnşAllah kolay gecer o dönemler
Çok çok geçmiş olsun size de. Ilaç kullanmamı tavsiye eder misiniz yeniden ilaca başlamalı miyim bilemiyorum. Anti depresanlardan da hoşlanmıyorum. temelde kontrolü hiç kaybetmeme olduğu için uyku bile zor uyuyorum. Sürekli diken üstünde olmalıyım sürekli aklım başımda olmalı gibiAynı benim yaşadıklarım ve ben bunları en ağır şekilde yaşadım sürekli intihar ve ölüm korkusu gibi ölmüyosun ama yasıyosun olayı rabbim çok büyük zamanla minumum oluyo ben hala ilaç kullanıyorum ama uyku için akşam olsun istemezdim asla gece başlardı hep sabırlı ol canım geçecek inan bana zaman lazım allah yardımcın olsun inan çok iyi anlıyorum seni heran bişey olucak korkusu ele geçiriyo insanı çok zor yaşayan bilir duadan ayrılma yeter❤
Bende bu durumlardan cok korkuyorum.Ama bazen de bakiyorsunuz doğumlar cok kolay gerceklesiyor iyi bir doktora denk gelirseniz.Olumlu dusunmek enndogrusu aslinda iyiyi çağırıyorsun netice deBazen kalbim hızlı çarpmaya başlıyor hafif başım dönüyor o zaman anlıyorum kendimi telkin edip nefes egzersizi ile ve de özellikle biriyle baska konulardan konuşarak atlatıyorum. Bunu bile sıkıntı yapmıyorum artık. Asıl krizlerim göz kararması çarpıntı mide bulantısı el ayak çekilmesi baş dönmesi hepsi bir oluyor onu bu şekilde atlatamıyorum. Aslında en büyük korkum da çocukla ilgili doğumda narkoz almak. Bilinçsiz olmak ya da tekrar uyanamama düşüncesi belirsizlik bunlar beni çok korkutuyor.
Ilaç iki sene kadar kullandım. Bıraktım baya da iyiydim. Son dört aydır tekrar ve öncekine göre şiddetli başladı. Bir doktora gitmeyi çok istiyorum ama ilaçla başından savıyorlar ya öyle olmayan birini bulmalıyımOlmaz mı ölüm korkusu oluyor tabi... ama siz ilaç bile kullanmamıssınız.. bence panikatağınız ileri seviyede değildir.. psikologa giderek çözebilirsiniz
Inşaallah size de çok geçmiş olsun. Yasadigim yerde özelde gidebileceğim bir psikolog pek yok. Devlette de once psikiyatriye gitmek gerekiyor sanırım. Bir psikologa yönlendirir mi yoksa ilaç mı verir bilmiyorum. Ilaclar da hep geçici çözümler gibi geliyor bana da.Panik atak tedavisi goren biri olarak once mutlaka bir psikologa gitmeniz ve ilac tedavisi baslamanizi onerir bem bekarken olmustum panik ataka 2 sene destek aldim ilac kullandim evlend bi kizim var ve tkrarladi ilac tedavisne basladim inanin hamile kalinca bebeginizi kucaginiza alinca geciyor tabi esinizin destegi cok onemli bu konuda ertelemeyin annelik cok farkli emin olum herseye degiyor unutmayin ki bu size beyninizin bir oyunu ve bu oyunu siz durdurabilirsiniz
Tabiki bu süreci daha hızlı atlatabilmene yardımcı oluyo tavsiye ederim sağlık herşeyden önemli buna akıl sağlığı dahada önemli benim için hergün zehir olucağına kullan kesinlikle faydasını görürsün canım zaten önce kendin bunu sen yaşıyosun başkası değil anlatınca anlıyorum diyolar ama anlamıyolar zaten kendini düşün önce ...hemen bi dktora gitÇok çok geçmiş olsun size de. Ilaç kullanmamı tavsiye eder misiniz yeniden ilaca başlamalı miyim bilemiyorum. Anti depresanlardan da hoşlanmıyorum. temelde kontrolü hiç kaybetmeme olduğu için uyku bile zor uyuyorum. Sürekli diken üstünde olmalıyım sürekli aklım başımda olmalı gibi
Veriliyor Dr kontrolünde ilaç fayda ediyor hemde baya ben kaç defa acillik olmuştum iki üç haftada etki gostermistiIlaç kullanmaya izin veriyorlar mi hamilelikte peki. Bir de ilaç panik atağa faydalı oluyor mu psikiyatrist e gitmeli miyim
Ben suan devlet hadtanesine gidiyorum vok memnunum evet ilacla tedavi ediyorlar genelde ben 2 sene kullandim gecti 4 sene sonra tekrarladi simdide ilac kullaniyorum 1.5yasinda bebegim var hic bi etkisi opmuyor kizima gun boyu yetebiliyorum korkmayin bence bi randevu alip baslayin diger turlu kendinize iskenceyaparsiniz ben balkona cikamaz hale gelmistim.birakin disariyiInşaallah size de çok geçmiş olsun. Yasadigim yerde özelde gidebileceğim bir psikolog pek yok. Devlette de once psikiyatriye gitmek gerekiyor sanırım. Bir psikologa yönlendirir mi yoksa ilaç mı verir bilmiyorum. Ilaclar da hep geçici çözümler gibi geliyor bana da.
Yaziniz bana biraz umut oldu bende bebek sahibi olmak istiyorum ama panik atak ilacimi bir türlü bırakamıyorum . Siz hangi ilacı kullandiniz acaba hamile ikenBendede var panikatak hamileligimde ilaç kullandım emzirme döneminde de sıkıntı olmadı şükür tek çocuk iyi bile geldi başlarda biraz uykusuzluk falan ama sonradan daha güzelleşiyor annelik kafan dağılıyor ister istemez bı güç geliyor normal doğum yaptım ikisininde ikinci cocukda zorlandim baya arası iki buçuk yas
Panik atak belirtileri iş tam olarak neler taşıyorsunuz bunu nasıl anliyorsunuzBir buçuk senedir evliyim. Son zamanlarda daha da artan panik atak krizlerim ve çok aşırı kaygı ve korkularım var. Eşim bebek istiyor ama hamilelik sürecinden korkuyorum hamilelik sürecinde panik atak geçirmekten korkuyorum. En önemlisi normal doğumdan korkuyorum anestezi alıp bilinçsiz kalmaktan da korkuyorum. Bu korkular yüzünden çocuk istemiyorum. Eşim çok üzülüyor. Ilaç tedavisi mi olmalıyım psikologa mi gitmeliyim benimle aynı durumda olanlar var mı
İçinizi ferahlatmak için yazıyorum, bende de benzer şeyler vardı.Merhaba bende sizinle ayni durumdayim.suan 22 haftalik hamileyim gebeligimin 16nci haftasina kadar hicbir sikintim yoktu.bir anda ataklar gelmeye basladi.bazi dinsel ve ayip diye tabir ettigim takintilar afedersiniz ama esimle tam bebek yapicaz aklima geliyordu sonrada pismanlik duyuyordum.gebe kalinca bunlari hic umursamamistim cunku cocuk cok istiordum ama simdi o takintilarim.bana savas actilar cocugumu dogarda gorurmuyum bilmiorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?