Ben sonrasını hiç düşünmedim bile. 4 senedir panikatagim var kolay kolay kriz de gelmezdi ancak son yarım senede çok kolay kriz geliyor sürekli panik atak geçireceğim korkusu yüreğim ağzımda hepBen! Evlendikten neredeyse 3 sene sonra çocuk yaptım, çünkü ozaman hazır hissettim ama yanılmışım. Bebek biraz fazla ağladığı zaman yada boğazına bişey takılınca, yada düşüp ağlayınca atak geliyor. Elim ayağım boşalıyor, kan beynime sıçrıyor. Sinir patlaması yaşıyorum. Çok zor gerçekten. Üstüne uykusuzluk ve yorgunlukta eklenince perişan. Olursunuz. Eşiniz de biraz bekleyiversin.
Çok iyi anlıyorum. Ben sürekli bitki çayları içip sakinleşirdim. Yoga ve ibadetinde çok etkisi olmuştu fakat çocuktan sonra mahvoldum. Dengem yerle bir oldu. Hiç tavsiye etmiyorum iyileşmeden çocuk yapmayın.Ben sonrasını hiç düşünmedim bile. 4 senedir panikatagim var kolay kolay kriz de gelmezdi ancak son yarım senede çok kolay kriz geliyor sürekli panik atak geçireceğim korkusu yüreğim ağzımda hep
Nasıl iyi olacağımı da bilmiyorum ki. Ilaç çözüm değil diyorlar terapi mi lazım ne gerekirse yapacağım o kadar ki oruç bile atağımi tetikler olduBen! Evlendikten neredeyse 3 sene sonra çocuk yaptım, çünkü ozaman hazır hissettim ama yanılmışım. Bebek biraz fazla ağladığı zaman yada boğazına bişey takılınca, yada düşüp ağlayınca atak geliyor. Elim ayağım boşalıyor, kan beynime sıçrıyor. Sinir patlaması yaşıyorum. Çok zor gerçekten. Üstüne uykusuzluk ve yorgunlukta eklenince perişan. Olursunuz. Eşiniz de biraz bekleyiversin.
Panik atagım çok değişik bir duruma geldi sürekli alarm halindeyim. Kas gevşetici bile kullansam atak geçirebiliyorum. Açlık uykusuzluk fiziksel durumlar da atagimi tetikler oldu. Daha rahat bir insan olmaya daha dingin yaşamaya çalışıyorum ama çocuk konusu gündemde malesef eşim tarafından. Ben normal doğum yapamam ama narkoz almaktan da korkuyorum yani çocuğun doğum süreci ya da hamilelikte kriz geçirme düşüncesi yüzünden çocuk istemiyorum. Öyle ki hiç olmasa olsun demeyeceğimBendede var panikatak hamileligimde ilaç kullandım emzirme döneminde de sıkıntı olmadı şükür tek çocuk iyi bile geldi başlarda biraz uykusuzluk falan ama sonradan daha güzelleşiyor annelik kafan dağılıyor ister istemez bı güç geliyor normal doğum yaptım ikisininde ikinci cocukda zorlandim baya arası iki buçuk yas
Ilaç kullanmaya izin veriyorlar mi hamilelikte peki. Bir de ilaç panik atağa faydalı oluyor mu psikiyatrist e gitmeli miyimBendede var panikatak hamileligimde ilaç kullandım emzirme döneminde de sıkıntı olmadı şükür tek çocuk iyi bile geldi başlarda biraz uykusuzluk falan ama sonradan daha güzelleşiyor annelik kafan dağılıyor ister istemez bı güç geliyor normal doğum yaptım ikisininde ikinci cocukda zorlandim baya arası iki buçuk yas
Kendimi kendimi dolduran bir insan oldum gitgide. Umarım iyi olabilirim sizin gibi zamanlaBende vardı bu durum. Eşim herşeyi boşvermemi sagladı, kendisi rahat bir insan çünkü. Bu yüzden korkularım zamanla geçti. Sonunda normal dogum yaptım ve cok rahat güzel bir dogum oldu.Heyecan yaptıgım da nefesim kesilirdi ama zamanla bu durumu atlatarak kızımı dünyaya getirdim. Başka şeylerle oyalanın, düşünmemeye çalışın.
Valla kendi kendinizin doktoru olmanız daha iyi. Bu devamlı süregelir yoksa.
ben emzirme döneminde kullanamadım çünkü sute geçiyor bütün ilaçlar bu bayana nasıl vermişler kiIlaç kullanmaya izin veriyorlar mi hamilelikte peki. Bir de ilaç panik atağa faydalı oluyor mu psikiyatrist e gitmeli miyim
"korkularinizda haklisiniz çünkü bütün bunları yapan panik atak evhamli yapi sürekli düşünen beyin sürekli kotu fikirler üreten iç yapiniz bende öyleydim..susmuyordu kafamin içindekiler uyuyamiyirdum bütün geceler sabah oluyordu o kadar kotu birşey ki delircek sanıyor insan kendini..hamileligim iyi geçti hic ilaça gerek duymadim ama bolca uykusuzluk çektim..doğum mecburi sezeryan sezeryandada panik atak tuttu beni unuttular...lohusalık berbattı her gün ölmek istedim sonra birden fırtına dindu yağmur kesildi gökkuşağı çıktı o kadar birden ki ben bile anlamadim şuan top batlasa umrumda değil modundayim olduğum yerde uyuyorum çocuk beni iyilestirdi huzur verdi....ilaç kullanmıyorum 3 seneyi geçti ihtiyaçta duymuyorum ,elbet bir gün sizinde firtinaniz dinecek ,guvenin!Bir buçuk senedir evliyim. Son zamanlarda daha da artan panik atak krizlerim ve çok aşırı kaygı ve korkularım var. Eşim bebek istiyor ama hamilelik sürecinden korkuyorum hamilelik sürecinde panik atak geçirmekten korkuyorum. En önemlisi normal doğumdan korkuyorum anestezi alıp bilinçsiz kalmaktan da korkuyorum. Bu korkular yüzünden çocuk istemiyorum. Eşim çok üzülüyor. Ilaç tedavisi mi olmalıyım psikologa mi gitmeliyim benimle aynı durumda olanlar var mı
Beni biraz rahatlattınız teşekkür ederim. Umarım geçer inşaallah geçer. Ilaç bir dönem kullandım ama rahatlayınca bırakmıştım. Evliligim çok sorunlu başladı arttı ve panik atagım çok fazla ilerledi şimdi evliligim iyi çok şükür. Inşaallah panik atagım da geçer ya a azalır. Ben de rahat uyku yüzü göremiyorum bir türlü"korkularinizda haklisiniz çünkü bütün bunları yapan panik atak evhamli yapi sürekli düşünen beyin sürekli kotu fikirler üreten iç yapiniz bende öyleydim..susmuyordu kafamin içindekiler uyuyamiyirdum bütün geceler sabah oluyordu o kadar kotu birşey ki delircek sanıyor insan kendini..hamileligim iyi geçti hic ilaça gerek duymadim ama bolca uykusuzluk çektim..doğum mecburi sezeryan sezeryandada panik atak tuttu beni unuttular...lohusalık berbattı her gün ölmek istedim sonra birden fırtına dindu yağmur kesildi gökkuşağı çıktı o kadar birden ki ben bile anlamadim şuan top batlasa umrumda değil modundayim olduğum yerde uyuyorum çocuk beni iyilestirdi huzur verdi....ilaç kullanmıyorum 3 seneyi geçti ihtiyaçta duymuyorum ,elbet bir gün sizinde firtinaniz dinecek ,guvenin!
ben uyku ilacıda kullanıyordm ama şuan dedıgım gibı çocuk öyle bır yoruyor ki oldugum yerde uyuyorum...ki ben o kadar kotu olmuştum kı kaç gece uyuyamamıştım delircem zannediyordumBeni biraz rahatlattınız teşekkür ederim. Umarım geçer inşaallah geçer. Ilaç bir dönem kullandım ama rahatlayınca bırakmıştım. Evliligim çok sorunlu başladı arttı ve panik atagım çok fazla ilerledi şimdi evliligim iyi çok şükür. Inşaallah panik atagım da geçer ya a azalır. Ben de rahat uyku yüzü göremiyorum bir türlü
Zaten sebep o. Herşeyi takıntı haline getiriyorsun istemeden. Birazcık boşver bazı şeyleri ve anı yaşa. Başka şeylerle oyalan. Zamanla rahatlayacaksın.Kendimi kendimi dolduran bir insan oldum gitgide. Umarım iyi olabilirim sizin gibi zamanla
Rabbim daha iyi etsin inşaallah. Bana ve benim gibi herkese de iyi olmayı nasip etsin teşekkür ederim yanıtınız içinben uyku ilacıda kullanıyordm ama şuan dedıgım gibı çocuk öyle bır yoruyor ki oldugum yerde uyuyorum...ki ben o kadar kotu olmuştum kı kaç gece uyuyamamıştım delircem zannediyordum
Biraz rahatlasam durduk yerde atak geçiriyorum bu sefer de günlerce geçmiyor üzerimdeki etkisi. Inşaallah iyi olurumZaten sebep o. Herşeyi takıntı haline getiriyorsun istemeden. Birazcık boşver bazı şeyleri ve anı yaşa. Başka şeylerle oyalan. Zamanla rahatlayacaksın.
Ilacla bir dönem iyiydim. Ta ki evleninceye kadar. Cok çok zor geçti bir senem stresten vücudum çöktü artık iyi oldu ama hassas bir insan olduğum için bende izleri kaldı. 4 aydır 4 ten fazla atak geçirdim. Bazı atakları ilk geldiği anda anlayıp kendimi telkin ediyorum. Ama son gecirdiklerim çok ani göz kararması baş dönmesi el ayak çekilmesi şeklinde geldi onları hastaneye gitmeden atlatmam mümkün olmadı. Bu krizlerden sonra da haftalarca ya kriz gelirde diye panik içinde yaşıyorum. Dışarı çıkmak istemiyorum otobüsle yolculuk yapamıyorum yalnız kesinlikle kalamıyorum en ufacık bir olumsuzluğa ise asla tahammülüm yok zaten sürekli icim sıkılmış bunalmış bir haldeyim. Inşaallah Rabbim yardım eder de geçerBende yıllardır 9 yıl oldu anksiyeteyle boğuşuyorum bu geçmiyo bitmiyo o net artık ilaçsız hiç olmuyo ama duadan hiç vazgeçme canım çok zor kendini toparlamaya bak önceden bununla yaşamıyordum oyuzden bunu yeneceğim diye hep telkin et kendini çok zor biliyorum ama pozitif olmaya çalış kendini oyala herzaman iyileşmeye bak zamanla bişeyler düzeliyo emin ol inşirah süresini çok okuu rabbim çok büyük zorlukla beraber kolaylıkta vardır diyo zor bi süreç ama geçicek inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?