- Konu Sahibi kirmizigitar
-
bende bu nefes alamama almaya calıstıkca daha beter tıkanıp sürekli derin nefes almaya calısma esnemeye calısma üniversite sınavına hazırlanırken basladı. Önce kbbye gittim psikolojik dedi. Psikologa gittim psikiyatriye yönlendirdi ilaç tedavisi gerekiyor diye. İlacları kullandım uyku yaptı sınav dönemi diye de icmedim. Sonra sınav bitince gecti ancak busefer kpssye hazırlanırken hortladı. Sonra evlilik stresinde. Sonra eşimle kavgalarımızda... yani nurtopu gibi psikolojik rahatsızlığınız başlamış. Cözümü ben şöyle buldum, nefes almayı düşünmemek. Cünkü bu bir refleks biz düşünmeden nefes alıp veririz. Düşünme o his cok zor geciyor biliyorum ama geldiğinde hemen aklını kendini meşgul et. Zira şu dönem hastaneye bunun icin gitme derimkizlar malum dunyadaki kaos hepimizi etkiledi. bende konuyu yakindan takip ediyorum. esim evden calismaya basladi.
ara ara bu bende olurdu, ama ilk defa bu kadar yogun ve uzun surdugunu goruyorum. sanki biri bogazimi sikiyor, nefes alma ihtiyaci duyuyorum esneme geliyor ama hep yarim kaliyor sanki bir turlu esneyip esneyip rahatlatamihorum kendimi.
onun disinda, hastalik ibaresi yok. ates burun akintisi burun tikanikligi hicbiri yok. oksuruk mevcut ancak kendimi bildim bileli alerjik oksurugum var, miktarinda artma yok.
solunumda hirilti yok, agri yorgunluk yok. yani gayet normalim. ama nefesim daraliyor...
bu ortamda saglik ocagina gitmeyeyim dedim. psikolojik olabilecegini dusundum ama boyle birsey mi panik atak halleri onu bilemedim.
bu arada yillardir yaygin anksiyete bozuklugu zaten yasiyorum.
Size tavsiyem biraz bu virüsle ilgili konulardan uzaklasmanız. (yorumlarınızı görüyorum) belli ki psikolojiniz bozuluyor. Tabi önlemlerinizi alın o Baska bir mevzu. Birkac gün evde Baska aktivitelere yönelin, sonra aynı devam ederse duruma el atarsınız.kizlar malum dunyadaki kaos hepimizi etkiledi. bende konuyu yakindan takip ediyorum. esim evden calismaya basladi.
ara ara bu bende olurdu, ama ilk defa bu kadar yogun ve uzun surdugunu goruyorum. sanki biri bogazimi sikiyor, nefes alma ihtiyaci duyuyorum esneme geliyor ama hep yarim kaliyor sanki bir turlu esneyip esneyip rahatlatamihorum kendimi.
onun disinda, hastalik ibaresi yok. ates burun akintisi burun tikanikligi hicbiri yok. oksuruk mevcut ancak kendimi bildim bileli alerjik oksurugum var, miktarinda artma yok.
solunumda hirilti yok, agri yorgunluk yok. yani gayet normalim. ama nefesim daraliyor...
bu ortamda saglik ocagina gitmeyeyim dedim. psikolojik olabilecegini dusundum ama boyle birsey mi panik atak halleri onu bilemedim.
bu arada yillardir yaygin anksiyete bozuklugu zaten yasiyorum.
oksuruk dedigim, gunde bir kac seferbogaz temizleme seklinde, 30 yildir yaptigim gibi.... oksuruk diyemem o yuzden acikcasianlattığınız semptomlar panik atak ve anksiyete karışımı bir durum olabileceğini düşündürttü. tetiklendi haliyle bu günümüz durumları yüzünden, fiziksel belirtiler de had safhaya geldi böylece.
bu bir ihtimal ama gerçekten hasta olma ihtimaliniz de var (Allah korusun) özellikle öksürük varsa eğer, olmadığına inansanız bile içiniz tam rahat etmesi açısından bence maskenizi takıp kontrole gitmelisiniz. en azından emin olursunuz bu kaygı ile yaşanmaz
sizin de ayni seyi yasiyor olmaniza uzuldum ancak yalniz olmadigimi ogrendigime cok sevindim:) anlasilan toplum olarak panik atak krizi yasiyoruzBen durumun psikolojik olduğunu düşünüyorum. Uzman değilim elbette, size kesin öyledir diyemem ama anksiyete zaten kaygı bozukluğu olan bir durum. Ben 4-5 gündür boğaz acısı ve ağrısı çekiyorum ve inanın normalde senede 1 kere grip olup 1-2 günde atlatan bir insanım. Nefes alamıyormuş gibi hissetme ve sizin gibi esnemenin yarım kalması, sürekli ateş kontrol etme, sanki öksürmek istiyormuş gibi bir his ile yaşamaya çalışıyorum. Psikolojik olduğunu düşünüyorum. Ben bu aralar meditasyon deniyorum bir nebze olsun rahatlatıyor sizinxe denemenizi tavsiye ederim. Sağlıcakla kalın.
evrt haklisiniz, virusle epey alakaliyim. heryerden saldiri seklinde:) uzak durmaya calissam da baska bi konu konusulamiyor suan ne yazikki... biraz sakinlesmenin yontemini bulmam lazimSize tavsiyem biraz bu virüsle ilgili konulardan uzaklasmanız. (yorumlarınızı görüyorum) belli ki psikolojiniz bozuluyor. Tabi önlemlerinizi alın o Baska bir mevzu. Birkac gün evde Baska aktivitelere yönelin, sonra aynı devam ederse duruma el atarsınız.
Evet evde meditasyon yapmayı , kitap okumayı deneyebilirsiniz. Sadece 1 saat haberler yeter de artar bileevrt haklisiniz, virusle epey alakaliyim. heryerden saldiri seklinde:) uzak durmaya calissam da baska bi konu konusulamiyor suan ne yazikki... biraz sakinlesmenin yontemini bulmam lazim
oglum var 2,5 yasinda, babasi evden calismaya basladigindan beri babayi rahat birakmiyor onu kurtarmaya calismaktan pek kendimi motive etmeye kafa dagitmaya vakit bulamiyorum yoksa benim cok guzel meditasyon tekniklerim var:)Evet evde meditasyon yapmayı , kitap okumayı deneyebilirsiniz. Sadece 1 saat haberler yeter de artar bile
Aynen oyle.sizin de ayni seyi yasiyor olmaniza uzuldum ancak yalniz olmadigimi ogrendigime cok sevindim:) anlasilan toplum olarak panik atak krizi yasiyoruz
Ya ben sizi de anlıyorum tabi 2,5 yasında Bi cocuk,Okbli Bi esoglum var 2,5 yasinda, babasi evden calismaya basladigindan beri babayi rahat birakmiyor onu kurtarmaya calismaktan pek kendimi motive etmeye kafa dagitmaya vakit bulamiyorum yoksa benim cok guzel meditasyon tekniklerim var:)
esim okb li bir de, dunden beri evde surekli herseye virus muamelesi yapiyo. elleri yikamaktan yara oldu ki evden cikmiyoruz. ben normalde temizlik konusunda cok rahat bir insandim ama onun sayesinde piskopat derecesinde bir kac gundur herseye tehlikeli ve pis gozuyle bakiyorum.
bakan koca yi ekranda gordugum anda bi ates basti zaten. devaminda bunun olacagi belliydi:)
daha once boyle olmuyor ilk defa yasiyor olsaydim cok daha panik olurdum muhtemelen. nefesim neden daraliyor diye.... cok degil 1-2 ay once yine oldu boyle, o zaman neyi stres ettim kimbilir bilmiyorum da en son saglik ocagina gittim. doktor muayene etti hicbiseyin yok dedi. o donem cok oksuruyordum ustelik... kesin zaturre oldum diye gitmistim... taze vaka onu hatirladigim icin "kirmizi bunu ilk drfa yasamiyorsun biliyosun" diye telkin ediyorum kendimi. aslina bakarsaniz cok rahat oldugumu da dusunuyordum:) ama bilincalti demekki, omuzlarimin gerginlikten agridigini hissedebiliyorum. kendimi epey kasmisim bu surecte anlasilan....Ya ben sizi de anlıyorum tabi 2,5 yasında Bi cocuk,Okbli Bi espsikolojik oldugunun sizde farkındasınız aslında. Gecicek inşallah bugunler...
konuyu acali cok uzun zaman olmus, ve ilginctir ki ben konuyu actiktan 1 ay sonra psikolojik ilaclarla tamamen normale dondum. ancak suan benzer farkli bir sebepten yine hortladi ve ayni seyleri yine yasiyorum. bu kez hastaneye gittim, kan tahlileri ekg bir suru inceleme yapiliyor suan. doktor da panik atak oldugunj dusunuyor ama baska bir sorun olmadigina emin olmamiz gerekiyor diyor. surec tamamlandiginda yazarim size atak miymis hastalik miymis, ayni seyi yasayanlara fikir olur en azindanAynı durum bende de var ve psikoljik olduğunu biliyorum yani covid ile alakasi olmadığından eminim.Ve bu yeni birşey değil bu durumu uzun süredir yaşıyorum covid ile daha da yoğunlaştı sadece.
Ben anti-depresan başladım ve hayatımda ilk kez on-line terapi alıyorum faydası olacak mı bilmiyorum şimdilik çünkü sadece 3 seans aldım şimdi ye kadar..
Allah yardımcımız olsun bu ara tüm dünyada insanlar aynı şekilde maalesef hepimizin pisikolojisi bozuldu ve gayet normal böyle olması kolay değil hergun hem sevdiklerimize hemde kendimize bisey olacak diye korkuyoruz.
ozel mesaj atmayo denedim ama atilmiyor:)Birebir yaşıyorum. Arada oluyor yoğun stres altındayken özellikle. Yeterince nefes alamadığımı,ciğerlerimi tam dolduramadigimi hissediyor,esnerken yarim kalıyorum. Ilk etapta korktum,sigara da kullandigim için acaba nefes darlığı mı diye lakin baktım ara ara oluyor sonra geçiyor ne zaman gerilsem tekrarlıyor... psikolojik olduğunu anladım,dua ediyorum geceleri kafamı dağıtmak için kitap okuyorum. Makul tavsiyeler varsa ben de dinlerim burada bekleyeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?