Panik Atak Sorunu...

Wurstria

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.550
598
Hanımlar iyi geceler, hiç lafı uzatmadan hemen konuya gireceğim. İçinizde bazıları internetten araştırsaydın falan diyebilir ama ben burada belki bizzat yaşamış olan insanlar vardır ve onlara sorular sorabilirim, daha iyi fikirler alırım diye açıyorum bu konuyu çünkü benim için çok önemli.

Konu panik atak ve anksiyete. Çok sevdiğim bir yakınım (akraba değil elbette) birkaç aydır bu sorunla boğuşuyor. Ben kendisini gerçekten çok seviyorum, inanılmaz saygı duyuyorum zaten yaşı benden büyük, yani dopdolu müthiş bir kadın. Bir süre onunla vakit geçireceğiz bir iş ilişkisi aracılığı ile. Yani ben doğrudan onunla çalışmayacağım ama birlikte çalıştığı ekibe dahilim diyelim. Netice olarak biraz zaman geçiricez işte. Samimiyetimiz yok elbette şimdilik o yüzden özelini vs. bilemiyorum ama birkaç aydır panik atak sorunuyla boğuştuğunu ve ilaç tedavisi uygulandığını biliyorum zaten kendisi söylemişti. Şimdi insan sevince ister istemez destek de olmak istiyor ama... Ben bu insana nasıl davranmalıyım, benimleyken panik atak geçirir mi, hangi konularda ne derece hassas olmam lazım falan bunları merak ediyorum. Yani panik atak sorunu olan birine nasıl yaklaşılmalı? Siz yaşadınız mı? Kendinizden zahmet olmazsa örnekler verebilir misiniz? Şimdiden her şey için teşekkür ederim.

Yani panik atak sorunu olan birine nasıl yaklaşılmalı? Siz yaşadınız mı? Kendinizden zahmet olmazsa örnekler verebilir misiniz? Şimdiden her şey için teşekkür ederim.
Panikatağı olan biri her halükarda yaşayacaktır
Panik atağın etrafıyla değil kendiyle sorunu vardır diye biliyorum

Senin ekstra yapman gereken bir şey yok. Sonuçta aile içinden bir olmadığı için kendine bu konuyu şimdiden dert edilmene de gerek yok.
Sen normal iş sınırları çerçevesinde yaklaş yeter
Ilerde samimiyetiniz çok ilerler de ,bu konuyla ilgili seninle dertleşmeye kalkarsa o zaman nasıl destek olacağını araştırırsin

Panikatağı olan biri her halükarda yaşayacaktır
Panik atağın etrafıyla değil kendiyle sorunu vardır diye biliyorum

Senin ekstra yapman gereken bir şey yok. Sonuçta aile içinden bir olmadığı için kendine bu konuyu şimdiden dert edilmene de gerek yok.
Sen normal iş sınırları çerçevesinde yaklaş yeter
Ilerde samimiyetiniz çok ilerler de ,bu konuyla ilgili seninle dertleşmeye kalkarsa o zaman nasıl destek olacağını araştırırsin
Öyle mi diyorsunuz...
Şimdi ben hayatımda hiç karşılaşmadım böyle birşeyle çok şükür ama internette falan araştırınca biraz korktum nedir ne değildir falan, ilginç birşey. Aynen dediğiniz gibi ailem ya da arkadaşım şeklinde biri değil, samimiyetimiz yok kişisel anlamda. Zaten ilaç tedavisini neden görüyor ki sonuçta, herhalde bu şekilde kontrol altında tutuluyordur. Adı üzerinde, tedavi.

Panik ataklı insanlar şizofren değil korkmayın.. Panik ataklı insanların çoğu fazla iyi niyetli ve mükemmeliyetçi oldukları için bir süre sonra psikoljik olarak yıpranmış insanlardır.. Korkmayın bu siz de olabilirsiniz.. Ailenizden biri de olabilir.. İlerde çocuğunuz olursa ondan da olabilir. Çok olağan bir şey.. Vebalı gibi davranmanıza gerek yok..

Öyle mi diyorsunuz...
Şimdi ben hayatımda hiç karşılaşmadım böyle birşeyle çok şükür ama internette falan araştırınca biraz korktum nedir ne değildir falan, ilginç birşey. Aynen dediğiniz gibi ailem ya da arkadaşım şeklinde biri değil, samimiyetimiz yok kişisel anlamda. Zaten ilaç tedavisini neden görüyor ki sonuçta, herhalde bu şekilde kontrol altında tutuluyordur. Adı üzerinde, tedavi.
Panik atak hastası birini tanıyorum
Ataklar birden geliyor ve yarım saat içerinde geçiyor o süneçte kaygı en üst seviyeye ulaşıyor kalp krizi geçirme tehlikesi bile yaşıyorlar terleme titreme panik
Etrafındakiler aciz kalıyor bu süreçte hastahaneye defalarce hiç sebep olmadan gitmişlerdir

Panik ataklı insanlar şizofren değil korkmayın.. Panik ataklı insanların çoğu fazla iyi niyetli ve mükemmeliyetçi oldukları için bir süre sonra psikoljik olarak yıpranmış insanlardır.. Korkmayın bu siz de olabilirsiniz.. Ailenizden biri de olabilir.. İlerde çocuğunuz olursa ondan da olabilir. Çok olağan bir şey.. Vebalı gibi davranmanıza gerek yok..
Vebalı gibi davranmıyorum, o nereden çıktı? Tecrübesizliğime verin. Aksine, çok sevdiğim ve kesinlikle istemeden de olsa yanlış birşey yapmamak için sorma ihtiyacı hissettim. Değil vebalı ya da hastalıklı gibi düşünmek, çok fazla değer verdiğim için hassasım diyebilirim. Yaşadığı bir olay sonucunda zaten bu sorun ortaya çıktı, çok ağır birşey yaşadı bayağı korktu falan. Herhalde hayatında hiç o kadar korkmamıştır... Neyse sonucunda bu çıktı bir süre sonra. Elimden birşeylerin gelmesini çok isterdim.

Panik atak babam da var kalp krizi gecirmisti sonrasinda anik attak oldu olum korkusu yasiyordu,kapali alana giremiyordu,oda da tek uyuyamiyordu ki zaten biz varkende yari uyanik halde sadece daliyordu,gece neredeyse sabaha kadar sokak sokak dolasiyordu eve giremiyordu,surekli bir telasli ruh hali vardi baktik olacak gibi degik psikiatriste goturduk panik atak teshisi konuldu ilac tedavisine baslayinca su an gayet iyi.
Tanidiginiz kiside ilac tedavisi goruyorsa korkmayin sizden farki yoktur.

Panik atak babam da var kalp krizi gecirmisti sonrasinda anik attak oldu olum korkusu yasiyordu,kapali alana giremiyordu,oda da tek uyuyamiyordu ki zaten biz varkende yari uyanik halde sadece daliyordu,gece neredeyse sabaha kadar sokak sokak dolasiyordu eve giremiyordu,surekli bir telasli ruh hali vardi baktik olacak gibi degik psikiatriste goturduk panik atak teshisi konuldu ilac tedavisine baslayinca su an gayet iyi.
Tanidiginiz kiside ilac tedavisi goruyorsa korkmayin sizden farki yoktur.
Anladım babanıza da geçmiş olsun. Bir olay yaşadıktan sonra bu rahatsızlıkla uğraşmaya başladı zaten. İlaçların etkisinden sanırım artık yaşadığı şeyi anlatırken kötü olmuyor fazla ama ilk zamanlar söylediğine göre çok kötüymüş. Bayağı ağlıyormuş falan. Panik atak tamamen iyileşiyor mu bu arada, biliyor musunuz?

Vebalı gibi davranmıyorum, o nereden çıktı? Tecrübesizliğime verin. Aksine, çok sevdiğim ve kesinlikle istemeden de olsa yanlış birşey yapmamak için sorma ihtiyacı hissettim. Değil vebalı ya da hastalıklı gibi düşünmek, çok fazla değer verdiğim için hassasım diyebilirim. Yaşadığı bir olay sonucunda zaten bu sorun ortaya çıktı, çok ağır birşey yaşadı bayağı korktu falan. Herhalde hayatında hiç o kadar korkmamıştır... Neyse sonucunda bu çıktı bir süre sonra. Elimden birşeylerin gelmesini çok isterdim.
Anladım. Elinizden gelebilecek tek şey yanında olduğunuzu hissettirmek olacaktır.. İlaçları onum bu korkularını yenebilmesi için zaten. İnşallah iyileşsin arkadaşınız. Panik atak sadece kişinin kendine zarar verir. Yalnız bırakmamaya kafasını dağıtmaya çalışın. Ne bileyim bol bol açık havada gezsin mesela. Havalar güzel eğer çok iyi bir samimiyetiniz varsa bol bol gezin birlikte.. Ama avm avm değil.. Park sahil açık alan..

Anladım babanıza da geçmiş olsun. Bir olay yaşadıktan sonra bu rahatsızlıkla uğraşmaya başladı zaten. İlaçların etkisinden sanırım artık yaşadığı şeyi anlatırken kötü olmuyor fazla ama ilk zamanlar söylediğine göre çok kötüymüş. Bayağı ağlıyormuş falan. Panik atak tamamen iyileşiyor mu bu arada, biliyor musunuz?
Babam da kalp hastasi degildi birden kriz gecirip apar topar bypuss olunca okum korkusun dan oldu sabirim genelde doglal yasam seklini etkileyecek sorunlar oldugu durunlarda cikabiliyor.
Tamamen gecme su sekilde o dknem banyoya giremiyordu mesela hatta banyosunu salonda yapmisti perdeleri kapatip.suan oyle degil mesela,sabaha kadar sokaklarda dolasiyordu suan oyle bir sorunu yok.tek sorun uykusunda onun icin de ilaci var onu hergun kullaniyor eger ilaci bitmisse o gece uyku sorunu yasayip yine sabaha kadar evin icin de dolasiyor.

Sizin bir sey yapmaniza gerek yok. Panik atagi olan kisi kendiyle ve vucuduyla savasir. Ben carpintim baslayinca birden moralim bozuluyordu sorulan sorulari cevaplayamiyordum ustume gelinirse de agresiflesebiliyordum. Boyle birden bunaldigini renginin ve hareketlerinin degistigini anlarsaniz ustune gitmeyin cami falan acin her seyin normal oldduguna yolunda gittigine onu inandiracak sekilde yaklasin.

Ya zaten atak gelirse odada duramaz bir hisimla kendini disariya atar o an yapabileceginiz ilacinin yerini biliyosaniz onu ve suyu arkasindan yetistirmek olur.
Ama duzenliyse ilac kullanimi atak gecirmez.

nekadar abarti bir yaklasim. panik atak anksiyete teshisi koyulmus bir insanim. elbetteki akrabaniz degilim. ilk gebeligim sonucunda dvt gecirdim sonrasinda bas gosterdi. derin ven trombozu internetten bakin. elbetteki akrabaniz olmadigim icin bu konularda acami olabilirsiniz sukurler olsun. sizofren manik depresyin sahibi insanlar degiliz. bulasici degil. kaygi oranimiz yuksek. bize ve sevdiklerimize olabilecek seykeri fazla abartiyoruz hepsi bu. ben gebelikten dolayi ilac kullanmiyorum. druna gore gebelik sonrasi azalarak gececek. elbetteki akraniz olmadigi icin sevdiginiz kisiye lutfen hasta muamelesi yapmayin. buyuk ihtimal isinde tituz hatta yaptigi pek cok iste sizden cok dah titiz ve ayrintici bir insandir. birkacadim oteyi dusunerek hareket etmwsi gwreken bir hayati vardir yuksek ihtimal. elbetteki akrabaniz degil bilemezsiniz...

Derin anksiyetelerim var .
Zaman zaman atak halinde sizin bir sey yapmaniza gerek yok
Cunku bizler taktik mi
Maalesef kaba tabirle feristahi gelse bir sey degismiyor.
Bu bende bazen boyut degistiriyor .
Cok acayip korkular halinde
Kimi zaman sevdiklerime bir sey olacak korkusu
Kimi zaman dibe vurma
Kimi zaman ice kapanma dis dunyayla baglanti kurmama
Tedavi de olmuyorum
Oluruna biraktim
Hee bi de kalp krizi geciriyorum diye gecenin 3 unde hastaneye gitmem
Inanmiyosunuz diye hastaneyi birbirine katmam var :olamaz:

nekadar abarti bir yaklasim. panik atak anksiyete teshisi koyulmus bir insanim. elbetteki akrabaniz degilim. ilk gebeligim sonucunda dvt gecirdim sonrasinda bas gosterdi. derin ven trombozu internetten bakin. elbetteki akrabaniz olmadigim icin bu konularda acami olabilirsiniz sukurler olsun. sizofren manik depresyin sahibi insanlar degiliz. bulasici degil. kaygi oranimiz yuksek. bize ve sevdiklerimize olabilecek seykeri fazla abartiyoruz hepsi bu. ben gebelikten dolayi ilac kullanmiyorum. druna gore gebelik sonrasi azalarak gececek. elbetteki akraniz olmadigi icin sevdiginiz kisiye lutfen hasta muamelesi yapmayin. buyuk ihtimal isinde tituz hatta yaptigi pek cok iste sizden cok dah titiz ve ayrintici bir insandir. birkacadim oteyi dusunerek hareket etmwsi gwreken bir hayati vardir yuksek ihtimal. elbetteki akrabaniz degil bilemezsiniz...

Akrabam degil elbette demesi kötü niyetten degil bence. Samimiyetim yok, özelini bilmiyorum demis. yakınım ama akraba falan olsa detay bilirim, bu hanımefendiye dair çok bilgi sahibi değilim gibi bi sey çıkardım acıkcası

Abartı falan değil ben sadece daha önce böyle birşeyle karşılaşmadığım için son derece tecrübesizim ve o insanı çok seviyorum ama neyin ne olduğunu bilmediğim için istem dışı falan bir hata yapmak ve onu kırmak ya da rahatsız etmek istemiyorum, hepsi bu. Bu yüzden buraya sorma ihtiyacı duydum çünkü gerçekten yakın çevremde bunu sorabileceğim kimse yok. Defalarca akraba olayını vurgulamışsınız ama birşey söyleyeyim mi, ben bu insanı kaç tane akrabamdan daha çok seviyorum bir bilseniz... Keşke ailemden biri, ne bileyim teyzem, halam falan olsaydı, kan bağımız olsaydı mesela çok isterdim ama hayat işte, bunları seçemiyoruz. Akrabamın başına birşey gelse umursamam belki ama bu insan benim için çok başka bir yerde. Her neyse siz yaşadığınız ve ben bilmediğim için size abartı gelmiştir çok da uzatmak istemiyorum sağolun.

Akrabam degil elbette demesi kötü niyetten degil bence. Samimiyetim yok, özelini bilmiyorum demis. yakınım ama akraba falan olsa detay bilirim, bu hanımefendiye dair çok bilgi sahibi değilim gibi bi sey çıkardım acıkcası
Aynen öyle yani onunla yakınlık kurmak kolay değil benim için, onu kastettim. Yaş farkımız da var, arkadaş olamayız bu durumda. Yani mesela akraba olsak akrabalığı kullanıp belki daha yakın olur ve yardımcı olurdum ama maalesef o şansım yok. Zaten özelini bilmediğimi de yazımda belirtmiştim :) Yani gelip de bana dertlerini falan anlatabileceği bir ilişkimiz yok şu an. Belki bilebilsem ona göre yaklaşabilirdim.

Back
X