Panik Atak Sorunu...

Ya zaten atak gelirse odada duramaz bir hisimla kendini disariya atar o an yapabileceginiz ilacinin yerini biliyosaniz onu ve suyu arkasindan yetistirmek olur.
Ama duzenliyse ilac kullanimi atak gecirmez.
Bildiğim kadarıyla düzenli kullanıyor ama olur da ilacı içmeyi unuttu, nereden bileyim... Aklımda olsun bari, öyle yaparım böyle birşey yaşanırsa.

Derin anksiyetelerim var .
Zaman zaman atak halinde sizin bir sey yapmaniza gerek yok
Cunku bizler taktik mi
Maalesef kaba tabirle feristahi gelse bir sey degismiyor.
Bu bende bazen boyut degistiriyor .
Cok acayip korkular halinde
Kimi zaman sevdiklerime bir sey olacak korkusu
Kimi zaman dibe vurma
Kimi zaman ice kapanma dis dunyayla baglanti kurmama
Tedavi de olmuyorum
Oluruna biraktim
Hee bi de kalp krizi geciriyorum diye gecenin 3 unde hastaneye gitmem
Inanmiyosunuz diye hastaneyi birbirine katmam var :olamaz:
Aslında şu anksiyete, kaygı bozukluğu hepimizde az da olsa var. İşe geç mi kaldık, son otobüse yetişebilecek miyiz, ütünün fişini çekmiş miydik... Ama bunları dediğiniz gibi derin yaşamak başka. Şimdi bu insan zaten yapı itibariyle biraz panik, telaşlı biri. :) Bu teşhis konulmadan önce de örneğin kızını bayağı bir merak ederdi, ne yaptı, okuldan geldi mi, yemeğini yedi mi bilmem ne gibi... Örneğin bir ara sürekli terör saldırısı oluyordu ya hani, o dönemler de bayağı zorlandığını söyledi mesela. Acaba benim kızımın da başına gelir mi falan gibisinden.

Aslında şu anksiyete, kaygı bozukluğu hepimizde az da olsa var. İşe geç mi kaldık, son otobüse yetişebilecek miyiz, ütünün fişini çekmiş miydik... Ama bunları dediğiniz gibi derin yaşamak başka. Şimdi bu insan zaten yapı itibariyle biraz panik, telaşlı biri. :) Bu teşhis konulmadan önce de örneğin kızını bayağı bir merak ederdi, ne yaptı, okuldan geldi mi, yemeğini yedi mi bilmem ne gibi... Örneğin bir ara sürekli terör saldırısı oluyordu ya hani, o dönemler de bayağı zorlandığını söyledi mesela. Acaba benim kızımın da başına gelir mi falan gibisinden.

Aynen oyle
Birine sariyoruz ya basina bi sey gelirse
Ya kacirilir,tecavuze ugrar,oldurulur vesaire o_Oo_O
Biliyorum cok manyakca ama maalesef boyleyiz.
Iste gecen hafta babami zorla hastaneye surukledim sen zayifladin kansersin diye:işsiz:
Cok sukur benden saglikli
1000 lira bayildim ama endiselerim azaldi ..
Felaket tellali gibiyim.
Kimseye zarari olmaz ama bizim gibilerin
Fazla kaygi ,her seyi en ince ayrintisina kadar dusunme,mukemmel olma,aksilik cikmasin diye ugrasma ,falan filan
Siz bu durumda bir sey yapamiyorsunuz
Ta ki anksiyeteli kendi kontrolune aliyor o zaman biraz huzur buluyor ..
Pfff cok sinir bozucu gercekten :kahve:

Şimdi önce okurken ne kadar duyarlı biri dedim ama sonra verdiğin cevaplara ve uslubuna bakınca yanıldığımı anladım. Öncelikle panik atak ve anksiyete, sığ ve cahil olmaktan daha tehlikesizdir bilmem anlatabiliyormuyum
Yinede sana bi kaç bilgi aktarıyım bilmem
Panik atak kişinin ufak çaplı korkuları sebebiyle yada stres hormonu nedeniyle tetiklenir, bu durumda kişi kalp çarpıntısı, olduğu yerden ayrılma isteği ve nefes darlığı yaşayabilir, yapılabilicek şey mümkünse ortamı havalandırmak, kişiyi sakince bi ses tonuyla sorun olmadığını bir kaç derin nefes sonra bu durumun geçiceğini söyleyip telkin etmek
Yani sevgilisinden ayrılan yada bişeye üzülüp yanında ağlayan birine ne yapıyosan aynını yapabilirsin hepsi bu ortalama bi kaç dakika içince geçer
Anksiyete: genelde beyinde salgılanması gereken bazı hormonların yeteri kadar salgılanmamasından kaynaklanır ve kesinlikle ilaç tedavisi gereklidir fakat bu durum kişiden kişiye değişir o yüzden senin yanında herhangi birine faydalı olabileceğini çok sanmadığımdan bu konuya girmeye gerek duymuyorum
Sevgiler

Şimdi önce okurken ne kadar duyarlı biri dedim ama sonra verdiğin cevaplara ve uslubuna bakınca yanıldığımı anladım. Öncelikle panik atak ve anksiyete, sığ ve cahil olmaktan daha tehlikesizdir bilmem anlatabiliyormuyum
Yinede sana bi kaç bilgi aktarıyım bilmem
Panik atak kişinin ufak çaplı korkuları sebebiyle yada stres hormonu nedeniyle tetiklenir, bu durumda kişi kalp çarpıntısı, olduğu yerden ayrılma isteği ve nefes darlığı yaşayabilir, yapılabilicek şey mümkünse ortamı havalandırmak, kişiyi sakince bi ses tonuyla sorun olmadığını bir kaç derin nefes sonra bu durumun geçiceğini söyleyip telkin etmek
Yani sevgilisinden ayrılan yada bişeye üzülüp yanında ağlayan birine ne yapıyosan aynını yapabilirsin hepsi bu ortalama bi kaç dakika içince geçer
Anksiyete: genelde beyinde salgılanması gereken bazı hormonların yeteri kadar salgılanmamasından kaynaklanır ve kesinlikle ilaç tedavisi gereklidir fakat bu durum kişiden kişiye değişir o yüzden senin yanında herhangi birine faydalı olabileceğini çok sanmadığımdan bu konuya girmeye gerek duymuyorum
Sevgiler
Sizin gibi birinin söylediği hiçbir şeyi ciddiye almıyorum.
Hele şu terbiyesiz üsluba sadece gülüyorum. Sizi kaale alacak kişilere konuşun.

Hanımlar iyi geceler, hiç lafı uzatmadan hemen konuya gireceğim. İçinizde bazıları internetten araştırsaydın falan diyebilir ama ben burada belki bizzat yaşamış olan insanlar vardır ve onlara sorular sorabilirim, daha iyi fikirler alırım diye açıyorum bu konuyu çünkü benim için çok önemli.

Konu panik atak ve anksiyete. Çok sevdiğim bir yakınım (akraba değil elbette) birkaç aydır bu sorunla boğuşuyor. Ben kendisini gerçekten çok seviyorum, inanılmaz saygı duyuyorum zaten yaşı benden büyük, yani dopdolu müthiş bir kadın. Bir süre onunla vakit geçireceğiz bir iş ilişkisi aracılığı ile. Yani ben doğrudan onunla çalışmayacağım ama birlikte çalıştığı ekibe dahilim diyelim. Netice olarak biraz zaman geçiricez işte. Samimiyetimiz yok elbette şimdilik o yüzden özelini vs. bilemiyorum ama birkaç aydır panik atak sorunuyla boğuştuğunu ve ilaç tedavisi uygulandığını biliyorum zaten kendisi söylemişti. Şimdi insan sevince ister istemez destek de olmak istiyor ama... Ben bu insana nasıl davranmalıyım, benimleyken panik atak geçirir mi, hangi konularda ne derece hassas olmam lazım falan bunları merak ediyorum. Yani panik atak sorunu olan birine nasıl yaklaşılmalı? Siz yaşadınız mı? Kendinizden zahmet olmazsa örnekler verebilir misiniz? Şimdiden her şey için teşekkür ederim.
panik atak olan birine farklı davranmanız gerekmiyor
kalbi çarpan birine, midesi ağrıyan birine, kolestrolu olan birine farklı mı davranıyorsunuz.
Panik atağı da bunlar gbi varsayın.
Çok acayip birşey değil yani.

panik atak olan birine farklı davranmanız gerekmiyor
kalbi çarpan birine, midesi ağrıyan birine, kolestrolu olan birine farklı mı davranıyorsunuz.
Panik atağı da bunlar gbi varsayın.
Çok acayip birşey değil yani.
Anladım, teşekkür ederim. İnsan çok değer verince hakkında pek bilgi sahibi olmadığı bir konuda istem dışı falan hata yapmak istemiyor. Yaşadığı şeyin ağırlığını düşününce ben olsam çok daha kötü durumda olurdum, o aslında inanılmaz güçlü. Allah herkese öyle güç versin diyebiliyorum ancak.

Benim gece uykumda geliyor panik atak. Allah kimsenin başına vermesin. Çok kötü bir şey
Tek yapmanız gereken "abartma, rahat ol" gibi şeyler dememeniz. Benim eşim alıştığı için başka şeylerden bahsedip fıkra falan anlatıyor, o da çok korkuyor atak gelince ama beni sakinleştirmek için ancak böyle bir yol buldu. Biraz işe yarıyor ama tabiki insanın kendisinde bitiyor yine de.

Hiçbirşey yapamazsın panik atak sen oradayken gelir ve ısrarlı bir atak ise ancak ambulans çağırabilirsin. hepsi bu.

Eşim aynı evreden geçti. Çok zordu onu gerçeğe inandırmak. Atak gelince onu başka şeylere yönlendirmeye çalıştım, isteği neyse onu karşıladım. Bir de telkinde bulundum. Özelikle ölüm korkusu, biri şimdi gelip beni burdan alacak ya karşıma şu şu kişi çıkarsa gibi durumlarla boğuşuyordu. Ben en yakınım olduğu için ilaç tedavisi ile birlikte manevi destekle kısa sürede atlattık. Hasta gibi davranmayn ama atak gelirse eğer sizin yanınızda hissettiği duruma göre telkinde bulunun. Kapalı alanda dışarı çıkarın açık alanda dikkatini dağıtmaya çalışın. Sevdiğiniz kişiye çok geçmiş olsun.

Eşim aynı evreden geçti. Çok zordu onu gerçeğe inandırmak. Atak gelince onu başka şeylere yönlendirmeye çalıştım, isteği neyse onu karşıladım. Bir de telkinde bulundum. Özelikle ölüm korkusu, biri şimdi gelip beni burdan alacak ya karşıma şu şu kişi çıkarsa gibi durumlarla boğuşuyordu. Ben en yakınım olduğu için ilaç tedavisi ile birlikte manevi destekle kısa sürede atlattık. Hasta gibi davranmayn ama atak gelirse eğer sizin yanınızda hissettiği duruma göre telkinde bulunun. Kapalı alanda dışarı çıkarın açık alanda dikkatini dağıtmaya çalışın. Sevdiğiniz kişiye çok geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim. En kısa zamanda atlatmasını diliyorum çünkü mutlu olmasını istiyorum doğal olarak. En yakınındakilerin hep yardımcı olduğunu düşünüyorum, kızı ailesi vs.

Benim gece uykumda geliyor panik atak. Allah kimsenin başına vermesin. Çok kötü bir şey
Tek yapmanız gereken "abartma, rahat ol" gibi şeyler dememeniz. Benim eşim alıştığı için başka şeylerden bahsedip fıkra falan anlatıyor, o da çok korkuyor atak gelince ama beni sakinleştirmek için ancak böyle bir yol buldu. Biraz işe yarıyor ama tabiki insanın kendisinde bitiyor yine de.
Teşekkür ederim, bu insanla daha önce defalarca aynı ortamda bulundum elbette. Size de çok geçmiş olsun. Peki siz psikolojik destek falan alıyor musunuz? O alıyor çünkü, ilaç vs. kullanıyor. Mesela biz onun ortamda yaşamış olduğu kötü olayı asla hatırlatmıyoruz, onu çağırıştıracak şeyler bile söylemiyoruz. Bu konuda ben çok dikkatliyim özellikle, geçti gitti modunda oluyorum ve konuyu değiştiriyorum, hep olumlu yaklaşıyorum her konuda vs.

Teşekkür ederim, bu insanla daha önce defalarca aynı ortamda bulundum elbette. Size de çok geçmiş olsun. Peki siz psikolojik destek falan alıyor musunuz? O alıyor çünkü, ilaç vs. kullanıyor. Mesela biz onun ortamda yaşamış olduğu kötü olayı asla hatırlatmıyoruz, onu çağırıştıracak şeyler bile söylemiyoruz. Bu konuda ben çok dikkatliyim özellikle, geçti gitti modunda oluyorum ve konuyu değiştiriyorum, hep olumlu yaklaşıyorum her konuda vs.
Ben ilaç kullanmıyorum. Çünkü ilaçlara karşı da takıntım var. Senede bir geliyor bu atak bana. Ama ilaç kullanmıyorum çünkü istemiyorum.
Bu arada teşekkürler. Yaklaşımınız gayet iyi bu arada.

Ben ilaç kullanmıyorum. Çünkü ilaçlara karşı da takıntım var. Senede bir geliyor bu atak bana. Ama ilaç kullanmıyorum çünkü istemiyorum.
Bu arada teşekkürler. Yaklaşımınız gayet iyi bu arada.
Ben teşekkür ederim. Ben de elimden geldiğince iyi yaklaşmaya çalışıyorum ama sırf bilmediğimden dolayı burada gerçekten bunu yaşayan insanlardan ya da yakınlarından daha iyi bilgi alabilmek adına konu açtım diye bu konuya gelip bana durduk yere hakaret eden oldu mesela. Ben zaten konunun her yerinde "bilmiyorum öğrenmek için soruyorum" demiş olmama rağmen sırf dikkat çekmek için sataşan oldu. Tabi istediğini kesinlikler vermedim, ciddiye almadığımı söyledim ve göz ardı ettim. 2 sene oldu sanırım bu sitedeyim, göz ardı et butonunun öneminin yeni farkına vardım :) Neyse kafanızı şişirdim gereksiz şeylerle. Ben de ilaç sevmem, ağrı kesici bile içmem. Zaten senede bir kez olan birşey için ilaç içmek bana da gerekli gelmiyor tabi doktor değilim neticede. Bir de aklıma şu takılıyor, mesela şimdi o ilaç kullanıyor ya hani, ilaçlar böyle onda farklı etkiler yapıyor mu merak ediyorum. Benim bir arkadaşım başka bir sorunla boğuşuyordu, doktorun verdiği ilaçları alıyorum ama eski ben değilim, kendimi uyuşmuş gibi hissediyorum falan diyordu. İnşallah o da öyle değildir.

Ben teşekkür ederim. Ben de elimden geldiğince iyi yaklaşmaya çalışıyorum ama sırf bilmediğimden dolayı burada gerçekten bunu yaşayan insanlardan ya da yakınlarından daha iyi bilgi alabilmek adına konu açtım diye bu konuya gelip bana durduk yere hakaret eden oldu mesela. Ben zaten konunun her yerinde "bilmiyorum öğrenmek için soruyorum" demiş olmama rağmen sırf dikkat çekmek için sataşan oldu. Tabi istediğini kesinlikler vermedim, ciddiye almadığımı söyledim ve göz ardı ettim. 2 sene oldu sanırım bu sitedeyim, göz ardı et butonunun öneminin yeni farkına vardım :) Neyse kafanızı şişirdim gereksiz şeylerle. Ben de ilaç sevmem, ağrı kesici bile içmem. Zaten senede bir kez olan birşey için ilaç içmek bana da gerekli gelmiyor tabi doktor değilim neticede. Bir de aklıma şu takılıyor, mesela şimdi o ilaç kullanıyor ya hani, ilaçlar böyle onda farklı etkiler yapıyor mu merak ediyorum. Benim bir arkadaşım başka bir sorunla boğuşuyordu, doktorun verdiği ilaçları alıyorum ama eski ben değilim, kendimi uyuşmuş gibi hissediyorum falan diyordu. İnşallah o da öyle değildir.
Evet bazıları öyle oluyor. Sürekli sakin uyku halinde falan oluyorlar. Bir de ilaçlar bırakıldığında atak tekrar devam ediyor. Allah şifa versin.

Ben panikatak anksiyete hastasıyım. Panikatak geçirdiğinde (çok ağır değilse) anlmazsınız bile. Kendi kendine başı döner, midesi bulanır. En ağır atak nefes alamayacak gibi olmasıdır ki ilaç kullanıyormuş. Ona yapacağınız tek şey, birazdan geçecek içinden sayı say demek. Öyle saldırganlaşma falan olmuyor, kendisinin tansiyonu düşmüş gibi oluyor ve bundan korkuyor.

erhaba arkadaşlar bir sorum olacak 2ay önce uyuyordum yaklaşık yarım saat sonra uykudan fırladım resmen eşim içerdeydi koş dedim bana bişey oldu ne olduğunı anlatamadım bile nefes alamama kalpte çarpıntı mide bulantısı bacakailarımda boşalma gibi
Tİtreme kasılma yüzemde dişlerimde titreme kaygı korku panik hali ne oldupunu anlayamadan doktora gttim solunum tansiyon kalp herşey normal dedi sakinleştirici yaptıneve geldim hala etkisi vardı sonra internetten baktım gece panik atağı varmış böyle olan varmı arkadaşlar dün gecede içerde tv izlerken eşinle uyudun sınra birden gözümü açtım o günkü hissi hissettim lavaboya gittim kalbimle çarpıntı mide bulantısı daraldı nefes alamama dizde titreme ölüm korkuau yine geldi annmdede oanik atak var ama onunki noram olan panik ataktan nefes egseriszi yaptım sonra azldı benim gibi olan varmı dontorada gitemdim

Back
X