- 25 Mart 2025
- 115
- 34
- 13
- 25
- Konu Sahibi ciceklerdenbiri
-
Evet seninle aynıyım. Uzun uzun yazmayım sürekli kalp krizi geçiriyorum sanıyorum. Gebeyim ilaçları bıraktım ataklarım arttı. Biryerimde bir farklılık hissetsem görsem ölüm senaryoları başlıyor kafamda. Aşırı huzursuzum. İlaç kullanmanı tavsiye ederim yoksa daha da ilerliyor. Gebelik hem psikolojimi hem vücudumu yerden yere vurdu. İlaca tekrar başlayabileceğim günü iple çekiyorum.Herkese merhaba. Ben daha önce 60 kez konu açtım galiba ama gerçekten danışmaya ihtiyacım var…
Ben geçen sene Eylül- Aralık arasında hep griptim. Üstüne bir de ağır bir influenza geçirdim.
Öncesinde de boyun ağrılarım tutulmalarım oluyodu ama vücudumda hep olan şeylerdi pek takmıyordum, Ocaktan sonra şiddetlendi. Martta ilk panik atağımı geçirdim. Sürekli bende bişey var diye ağlıyodum. Başım, boynum, kulağım her yerim ağrıyodu. Geceleri yoğun çarpıntıdan uyuyamıyor, sürekli ağlıyodum.
Beyin,boyun MR çekildim. Sonuçlar temizdi. Boyun ağrım boyun düzleşmesi ve başlangıç seviye fıtığa bağlandı. Baş ağrıma psikolojik dedi doktor.
EKG çektirdim, kan tahlili yaptırdım. Hepsi temizdi. B12’im 100, D vit 9 çıktı. Bunları kullandım.
Sonrasında, pilatese başladım. Hazirana kadar sıfır şikayetle yoluma devam ettim. Haziranda göğüs ve sırt ağrım başladı. Sırt ağrım ilaçla kesiliyodu. Ama sol göğsümde ve iman tahtamda ağrı vardı. Geçmiyodu. Bi prof’a gittim fiziksel tıp alanında. Dr eliyle muayene etti hemen “kostakondrit” dedi. Okey. İlaçlarımı kullandım. Azaldı.
Hemen ondan sonra yine grip oldum. Ateşim 36.5 olunca bile aklımı kaçırıyodum. (Sinüzit olduğum içinde hemen boğazım şişer, ateşim maks. 37 olur sonra düşer hep böyle.) Ama bu sefer korkuyodum. Sağlık ocağı hekimi 36.5 ateş, ateş bile değil dedi.
KBB’ye gittim kulağım ağrıyor dedim. Muayene etti, cihazlarla baktı. Ve her yerin tertemiz dedi. Sinüzitin vardır belki ama bir şeyin yok dedi. O da yolladı. Psikolojik dedi. (İlaç bile vermedi.)
Sonra kulak ağrısı geçti bende.
Ağustos sonunda elimi metal kesti. Korktum gittim tetanoz oldum en son 15 sene önce oldum diye.
Tetanozdan sonra 1 hafta kolumu kaldıramadım. Sonra o da geçti. Ben yine hava değişiminden geniz akıntısı, boğaz yanması ufak bi sinüzit atağı geçirdim o ara kolum tekrar ağırmaya başldı. Sonrada geçmedi.
1 ay oldu. Kolum hala ağrıyor. İlaç içirecek bir ağrı değil ama huzursuz kolum. Ayrıca göğüs ağrım da geçmedi, ara ara sırt ağrım da vuruyor. Ama ailem daha hangi doktora gidelim diyolarHep yanımdalar ama bu süreçte o kadar çok özel hastaneye gittim ki… Sanki hiçbiri yetmedi.
Sürekli kabuslar görüyorum.
Sürekli kötü şeyler düşünüyorum.
Sürekli ağrı hissediyorum kaslarımda.
Bacaklarım ağrıyor bazen, kolum ağrıyor, boynum ağrıyor, sırtım ağrıyor…
Benzerlerini yaşayanlardan yorumlar bekliyorum. Psikolojik destek aldım daha önce, ama ilk seans ağlamaktan konuşamadımÇok mutsuzum günlerim böyle geçiyor
Regl dönemim gecikti, onun duygusal buhranı çöktü üstüme birde. Her gece kabus görmeye başladım, ailem bana destek olmak için bir sürü şey yapıyor ama nafileEvet seninle aynıyım. Uzun uzun yazmayım sürekli kalp krizi geçiriyorum sanıyorum. Gebeyim ilaçları bıraktım ataklarım arttı. Biryerimde bir farklılık hissetsem görsem ölüm senaryoları başlıyor kafamda. Aşırı huzursuzum. İlaç kullanmanı tavsiye ederim yoksa daha da ilerliyor. Gebelik hem psikolojimi hem vücudumu yerden yere vurdu. İlaca tekrar başlayabileceğim günü iple çekiyorum.
Sizi çok iyi anlıyorum. Doktorların bilemediğini düşünüyorum zaman birkaç doktora birden gidiyorum. Allah yardımcımız olsun çok kötü süreç.Regl dönemim gecikti, onun duygusal buhranı çöktü üstüme birde. Her gece kabus görmeye başladım, ailem bana destek olmak için bir sürü şey yapıyor ama nafileHep doktorlarda kusur buluyorum… Allahım çok zor
Göğüs ağrım için direkt eliyle muayene etti. Kan sonuçlarıma baktı ama herhangi bir şeyle görüntülemedi diyorum herkes diyor ki nefes darlığı, öksürük, halsizlik vb. bişey yokken zaten o kadar bakarlar. Ama gel de onu bana anlat işte.Sizi çok iyi anlıyorum. Doktorların bilemediğini düşünüyorum zaman birkaç doktora birden gidiyorum. Allah yardımcımız olsun çok kötü süreç.
Kalp krizine kan ve ekg ile bakıyorlar. Kanda çıkardı birşey olsa. Ben antidepresan kullanıyordum gebe kalana kadar büyük oranda rahatlamıştım. Hem kalp krizi endişesi daha doğrusu sağlık anksiyetesi diyelim ona hem de ağrılarım oluyordu. Göğsümde oluyordu kalp diyordum, boynum ağrıyordu lenf kanseri oldum sanıyordum. Birinde bir hastalık görsem duysam aynı şikayetler bende de başlıyordu.Göğüs ağrım için direkt eliyle muayene etti. Kan sonuçlarıma baktı ama herhangi bir şeyle görüntülemedi diyorum herkes diyor ki nefes darlığı, öksürük, halsizlik vb. bişey yokken zaten o kadar bakarlar. Ama gel de onu bana anlat işte.
Benim gibi olan birilerini görünce hem ona üzülüyorum hem de yalnız olmadığıma seviniyorumKafayı yiyecek gibi hissediyorum.
Siz antidepresan mı kullandınız, Faydasını gördünüz mü vücut ağrınız oluyor muyduyoksa sadece kalp krizi endişesi mi yaşıyodunuz?
Antidepresanın yan etkilerini gördünüz müKalp krizine kan ve ekg ile bakıyorlar. Kanda çıkardı birşey olsa. Ben antidepresan kullanıyordum gebe kalana kadar büyük oranda rahatlamıştım. Hem kalp krizi endişesi daha doğrusu sağlık anksiyetesi diyelim ona hem de ağrılarım oluyordu. Göğsümde oluyordu kalp diyordum, boynum ağrıyordu lenf kanseri oldum sanıyordum. Birinde bir hastalık görsem duysam aynı şikayetler bende de başlıyordu.
Hayır yan etki yaşamadım. Hemen etki edecek bir ilaç ve 1 ay sonra etki edecek 2 ilaçla başlamıştım tedaviye. 1 ay sonra hemen etki edeni kontrollü şekilde bıraktım o hap beni anında rahatlattı diyebilirim. Yan etki falan hissetmedim.Aynen bende de böyle. Her ağrının en kötü sebebine bakıyorum.
Antidepresanın yan etkilerini gördünüz mü
bende gitmek istiyorum ama cesaret edemiyorum. başım ağrıyor diye beyin mr çektirmiştim doktor yaşın çok geç kullanma antidepresan filan demiştiHayır yan etki yaşamadım. Hemen etki edecek bir ilaç ve 1 ay sonra etki edecek 2 ilaçla başlamıştım tedaviye. 1 ay sonra hemen etki edeni kontrollü şekilde bıraktım o hap beni anında rahatlattı diyebilirim. Yan etki falan hissetmedim.
Hayır tabi ki. Nasrettin hoca demiş ya eşşekten düşeni getirin bana seni en iyi ben anlarım. Tamamıyla psikolojik beynimizin bize oynadığı bir oyun gibi düşün. Kaç yaşındasın? Antidepresanın kullanma yaşı yok. Korkma ilaç kullanmaktan. Kullanmadıkça ilerliyor daha fazla doz gerekiyor. İyileşemezsin bu şekilde. Sana antidepresan kullanma diyen doktor seni bu sürecin nasıl yıprattığının farkında bile değildir. Bunu en iyi sen bilebilirsin. En kısa sürede bir psikiyatri ile görüş. Abla tavsiyesi sana.Bunların tamamı boyun düzleşmesinden kaynaklanır mı sizce?
24 olacağım :-( Siz kaç yaşındasınız? Tamam görüşeceğim, tavsiyeniz için teşekkür ederimHayır tabi ki. Nasrettin hoca demiş ya eşşekten düşeni getirin bana seni en iyi ben anlarım. Tamamıyla psikolojik beynimizin bize oynadığı bir oyun gibi düşün. Kaç yaşındasın? Antidepresanın kullanma yaşı yok. Korkma ilaç kullanmaktan. Kullanmadıkça ilerliyor daha fazla doz gerekiyor. İyileşemezsin bu şekilde. Sana antidepresan kullanma diyen doktor seni bu sürecin nasıl yıprattığının farkında bile değildir. Bunu en iyi sen bilebilirsin. En kısa sürede bir psikiyatri ile görüş. Abla tavsiyesi sana.
Ben 34 yaşındayım. Yakından tanıdığım bir genç vardı 21 yaşında okb teşhisi aldı bir süre kullandı ilaç sonra bıraktı şuan gayet iyi. Kullanıp iyileşen var yani senin yaşından daha küçük olup.24 olacağım :-( Siz kaç yaşındasınız? Tamam görüşeceğim, tavsiyeniz için teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?