- 5 Mart 2024
- 746
- 374
- 23
- Konu Sahibi ciceklerdenbiri
-
Öncelikle geçmiş olsun inşallah sağ salim kucağınıza alırsınız bebeğinizi. Panik atak mı bilmiyorum fakat sonuçta psikolojik rahatsızlık olduğu kesin. Ben de birden kesmek zorunda kalmıştım çok zorlanmıştım. Ben perinatolog takipliyim doktorum 14.haftamdan sonra ilacıma devam edebileceğimi söylemişti. Ama içim el vermedi ben başlamadım. 20.haftamda çok kötü oldum birkaç gün çarpıntım vs olmuştu 2 kez pasiflora bitkisel içerikli şurup almıştım o biraz rahatlattı sonra onu da içmedim. Yaşadığım şehirde yalnızdım bu da beni ataklara sevk ediyordu. Ailemin yanında kaldım yaklaşık 2 ay. Şimdi doğum yaklaştıkça tekrar ataklarım başlamaya başladı. Annemi yanıma gelecek yalnız kalmayayım diye. Bu bir süreç öyle düşünün kafanızı başka şeylerle meşgul etmeye çalışın kalabalık ortamlarda bulunun ki kendi kendinize düşünmeye vaktiniz kalmasın.Bende sizin gibi ilaç kullanırken gebelik dolayısı ile bırakmak zorunda kaldım. Üstelik birden kestirdi doktor. Gebelikle birlikte şikayetlerim çok arttı. Bahsedilen videoları bende izledim ama maalesef bana katkısı olmadı ilaçla daha iyiydim bilemiyorum bünyeden bünyeye farklı olabilir doktorla ilerlemek mantıklı tabi. Benim sorunum sağlıkla ilgili değil bu da mı panik atak bilemiyorum ama sağlık endişem hiç olmadı benimki hep olumsuz düşünmek. Biraz gülsem suçluluk hissediyorum bir şey olacakmış hissi geliyor. Gebelikte böyle olmasına ekstra üzülüyorum bebeğe yansımıyordur umarım bu stresim. Sizin bir çözümünüz var mı gebelik sürecinde uyguladığınız ?
Cok normal bacımama benimki psikolojik mi emin olamıyorum sanki hep doktora gitmem gerek gibi geliyo
Siz bilirsiniz kullanın görün noktaKullanmışsınız ilaç şimdi tekrar okudum yoksunluk çekmişsiniz doktorunuz ilaç tespitini ve dozaj tespitini iyi yapmamıştır. Ben mesela 3. Doktorumda rahat etmiştim verdiği ilaçlar rahatlatmıştı. Yoksunluk krizi yapan ilacı zaten 3 haftadan fazla kullandırtmazlar kontrollü keserler. Doktorunuzun hatasını ilaçlara yüklemeyin.
Zana kapılarak günahımı alıyorsunuz suan. Sistem ilaçlar ile hasta edior insanı ben istemez miyim herkes iyi olsun ama doğru ilaçlwr iyileştirmiyo ben içiyorum iyi olacam diye bekliyorum yine panik atak oluyodum yine . Dediğim kişinin videolarını seyredersen ne demek istediğimi anlarsın bu bilinen tek düze olan psikolok değil düzelen binlerce kisi var kimseyi zorla tutmuyorum kullanmak isteyen kullanır ilacı ki o caresizliği ben cok iyi biliyorum Allahım hepimize şafi ismiyle şifa versin ismi azam hürmetineBakın defalarca psikoterapi aldım atlatamadım. Siz ilaç kullandınız mı? Dozunu düzgün ayarladılar mı? Kalbimizle alakalı bir sorun olduğunda nasıl ilaç kullanıyorsak o da bir hastalık bunu kabul edin. Ve bazıları terapi ile iyeleşemiyor. İnsanları korkutarak tedavi olmasına engel oluyorsunuz. Umarım birgün o ilaçlara muhtaç kalmazsınız. Çevremde ilaçla iyileşen bırakan birçok insan var. Burada 24 yaşında genç bir kıza neden yalan söylemek gibi bir amacım olsun? Herkes deneyimini paylaşıyor yardımcı olmaya çalışıyor. Siz de aynısını yapabilirsiniz. Panik atağın ilerlemiş hali video ile çözülecek bir rahatsızlık değil basite indirgemeyin. Ve tedavi edilmediği her süreç şiddetini arttırır. Psikiyatrimin cümlesi bu. Siz video ile iyileşmeye devam edin ama ilaçla da iyileşen var.
Ve paylaşınlarınıza okudum iaç iyi gelseydi suan bunları yaşamazdınız demekki kesin cözüm değil tamamen iyi etmiyor sizde farkındasınızÖncelikle geçmiş olsun inşallah sağ salim kucağınıza alırsınız bebeğinizi. Panik atak mı bilmiyorum fakat sonuçta psikolojik rahatsızlık olduğu kesin. Ben de birden kesmek zorunda kalmıştım çok zorlanmıştım. Ben perinatolog takipliyim doktorum 14.haftamdan sonra ilacıma devam edebileceğimi söylemişti. Ama içim el vermedi ben başlamadım. 20.haftamda çok kötü oldum birkaç gün çarpıntım vs olmuştu 2 kez pasiflora bitkisel içerikli şurup almıştım o biraz rahatlattı sonra onu da içmedim. Yaşadığım şehirde yalnızdım bu da beni ataklara sevk ediyordu. Ailemin yanında kaldım yaklaşık 2 ay. Şimdi doğum yaklaştıkça tekrar ataklarım başlamaya başladı. Annemi yanıma gelecek yalnız kalmayayım diye. Bu bir süreç öyle düşünün kafanızı başka şeylerle meşgul etmeye çalışın kalabalık ortamlarda bulunun ki kendi kendinize düşünmeye vaktiniz kalmasın.
Psikolok değil psikolog doğrusu. Yazma dilinizden anlıyorum ben herşeyi. Ve sadece evet siz haklısınız demek istiyorum. İlaç bana iyi geldi iyileştim bıraktım kontrollü şekilde müthiş hissediyordum kendimi. Ardından dış gebelik geçirdim tüpüm alındı vs ağır psikolojik yorgunluk dönemlerim oldu tekrar kendi isteğimle başladım. Zaten psikolojik rahatsızlıklar tetiklenmesi durumunda zaman zaman yeniden hortlayabiliyor. Ben bunu yaşadım. Herkes yaşayacak diye bir kaide yok. Videolarla iyileşmişsiniz yarın birgün yaşayacağınız ya da karşılaştığınız kötü bir durumda sizinki de yeniden hortlayabilir yeniden tedavi yönteminiz olan videolara başlayabilirsiniz bu doğal bir süreç.Zana kapılarak günahımı alıyorsunuz suan. Sistem ilaçlar ile hasta edior insanı ben istemez miyim herkes iyi olsun ama doğru ilaçlwr iyileştirmiyo ben içiyorum iyi olacam diye bekliyorum yine panik atak oluyodum yine . Dediğim kişinin videolarını seyredersen ne demek istediğimi anlarsın bu bilinen tek düze olan psikolok değil düzelen binlerce kisi var kimseyi zorla tutmuyorum kullanmak isteyen kullanır ilacı ki o caresizliği ben cok iyi biliyorum Allahım hepimize şafi ismiyle şifa versin ismi azam hürmetine
Ayrıca herkes burada deneyimini paylaşıyor. Benim kullanıp fayda gördüğüm birşey sizi niye bu kadar rahatsız ediyor? Sizin iyileştirdiğini söylediğiniz videolar ben yorum yapıyor muyum? Başkalarının deneyimlerine sataşmadan kendi fikrinizi beyan edebilirsiniz. Bu konu üzerinde fikir alışverişi yapacağım birisi değilsiniz. Lütfen benim yazdıklarıma dahil olmayın. Farkındaysanız size yazılan bir ileti yoktu ilk yazışmada. İyi günler.Siz bilirsiniz kullanın görün nokta
Evet psikolog yazım yanlışı olabilir bu da benim kusurum olsun kalp kırmaktan iyidir aşagılamanıza gerek yok. Ben %100 iyileştim demedim ama Allah rızası için yardımcı olmak istedim burasınywrdımlaşma platformu duzgun uslup ile kırmadan dökmeden konusabilir saldırgan tutum sergilemeden. Hırcın olmak yerine dediğinde haklı olabilir bi bakıyım belki doğrudur diyebilirdin. Neyse kardesım Allahım niyetimi biliyor selametlePsikolok değil psikolog doğrusu. Yazma dilinizden anlıyorum ben herşeyi. Ve sadece evet siz haklısınız demek istiyorum. İlaç bana iyi geldi iyileştim bıraktım kontrollü şekilde müthiş hissediyordum kendimi. Ardından dış gebelik geçirdim tüpüm alındı vs ağır psikolojik yorgunluk dönemlerim oldu tekrar kendi isteğimle başladım. Zaten psikolojik rahatsızlıklar tetiklenmesi durumunda zaman zaman yeniden hortlayabiliyor. Ben bunu yaşadım. Herkes yaşayacak diye bir kaide yok. Videolarla iyileşmişsiniz yarın birgün yaşayacağınız ya da karşılaştığınız kötü bir durumda sizinki de yeniden hortlayabilir yeniden tedavi yönteminiz olan videolara başlayabilirsiniz bu doğal bir süreç.
Bende yalnız kalıp kafamı dinlemeye başlarsam ataklarım artıyor. Normal zamanda da sürekli anksiyete içerisindeyim. Kötü hisler sarıyor. Evden çıkmak istemiyorum tedirgin oluyorum ama aslında çıkınca çok iyi geliyor. Ama evden çıkabilmek mesele. Yorumlarda bahsedilen videoları çokça bende izledim. Her yerde aynı yorumları gördüm bu videolarla iyileşen ama maalesef bana hiç etki dahi etmedi. Herkesin kafa yapısı düşünce yapısı farklı. Ben bunun fiziksel bir rahatsızlık olduğunu düşünüyorum. Video eğitimi belki anlık iyi edebilir ama fiziksel olarak iyileşme sağlamıyor bunlar tamamen kendi fikrim tabi ki uzman değilim ancak bana da ilaçlar iyi geliyordu. Yani ilaca karşı olumsuz bir bakışım olmadı yani vücutsal bir rahatsızlığa ilaç alınmıyor mu onun gibi geliyor bana. Gebelikte kullanılabilen ilaçlar mevcutmuş evet ama bende endişe edip kullanmamayı tercih ettim. Bu aşamada sabretmek gerekli sanırımÖncelikle geçmiş olsun inşallah sağ salim kucağınıza alırsınız bebeğinizi. Panik atak mı bilmiyorum fakat sonuçta psikolojik rahatsızlık olduğu kesin. Ben de birden kesmek zorunda kalmıştım çok zorlanmıştım. Ben perinatolog takipliyim doktorum 14.haftamdan sonra ilacıma devam edebileceğimi söylemişti. Ama içim el vermedi ben başlamadım. 20.haftamda çok kötü oldum birkaç gün çarpıntım vs olmuştu 2 kez pasiflora bitkisel içerikli şurup almıştım o biraz rahatlattı sonra onu da içmedim. Yaşadığım şehirde yalnızdım bu da beni ataklara sevk ediyordu. Ailemin yanında kaldım yaklaşık 2 ay. Şimdi doğum yaklaştıkça tekrar ataklarım başlamaya başladı. Annemi yanıma gelecek yalnız kalmayayım diye. Bu bir süreç öyle düşünün kafanızı başka şeylerle meşgul etmeye çalışın kalabalık ortamlarda bulunun ki kendi kendinize düşünmeye vaktiniz kalmasın.
Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. İnşallah süreci sorunsuz atlatırsınız gebelik sürecinizi. Dayanabildiğiniz kadar dayanmaya çalışın bence de ilaç kullanmayın gebelikte. Evden çıktığımda çarpıntım olacak nefesim daralacak diye ben de tek başıma çıkamıyorum. Ancak eşimle.Bende yalnız kalıp kafamı dinlemeye başlarsam ataklarım artıyor. Normal zamanda da sürekli anksiyete içerisindeyim. Kötü hisler sarıyor. Evden çıkmak istemiyorum tedirgin oluyorum ama aslında çıkınca çok iyi geliyor. Ama evden çıkabilmek mesele. Yorumlarda bahsedilen videoları çokça bende izledim. Her yerde aynı yorumları gördüm bu videolarla iyileşen ama maalesef bana hiç etki dahi etmedi. Herkesin kafa yapısı düşünce yapısı farklı. Ben bunun fiziksel bir rahatsızlık olduğunu düşünüyorum. Video eğitimi belki anlık iyi edebilir ama fiziksel olarak iyileşme sağlamıyor bunlar tamamen kendi fikrim tabi ki uzman değilim ancak bana da ilaçlar iyi geliyordu. Yani ilaca karşı olumsuz bir bakışım olmadı yani vücutsal bir rahatsızlığa ilaç alınmıyor mu onun gibi geliyor bana. Gebelikte kullanılabilen ilaçlar mevcutmuş evet ama bende endişe edip kullanmamayı tercih ettim. Bu aşamada sabretmek gerekli sanırım
Teşekkür ederim. İnşallah herkes atlatır bu sorununuSöylediklerinize kesinlikle katılıyorum. İnşallah süreci sorunsuz atlatırsınız gebelik sürecinizi. Dayanabildiğiniz kadar dayanmaya çalışın bence de ilaç kullanmayın gebelikte. Evden çıktığımda çarpıntım olacak nefesim daralacak diye ben de tek başıma çıkamıyorum. Ancak eşimle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?