Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

seninde oluyormu.haftamiz aynı galiba. Birden kasigima oturuyor bebek. Rahatsız ediyor. O bile beni huzursuz ediyor. Bu benim 3. Çocuğum. Ama sanki ilk gibi hamileligim anlamadım.
Ruhen tam olarak neler hissettiğini söylemen lazım psikolojik mi yoksa fiziksel bir rahatsızlık mı anlamamız için.. Korku yaşıyomusun herhagi bir durumla alakalı yada sürekli herşeye kaygılanıymusun o nasıl olcak bu nasıl gidecek gibi? Ellerinde kollarında uyuşma hissi oluşuyor mu? Bebeğinin hareketleri huzursuzluktan ayrı sinir ya da tesirginlik yaratıyormu sende ? bende bunlar vardı ilaç kullanıyorum ve terapiye gidiyorum gün geçtikçe azalıyor..

Bende anksiyete bozukluğu var zaten. Hamileligimin başında ilaçlarımı kestik. Şimdi kullanmıyorum. Ama çarpıntı nefes daralması huzursuzluk kendimi dinleme hepsi var.

Bende anksiyete bozukluğu var zaten. Hamileligimin başında ilaçlarımı kestik. Şimdi kullanmıyorum. Ama çarpıntı nefes daralması huzursuzluk kendimi dinleme hepsi var.
Canım o zaman bi psikiyatriye gidip durumunu anlatabilirsin.. Bende hamileyim ve ilaç kullanıyorum.. Artı zaten stres sinir ve bu tarz üzücü şeyler bebeğe çok daha fazla zarar veriyor sen iyi olmaya bakmalısınki bebeğinde iyi olsun..

Gittim yaa 2 kere gittim. İlaç kullanacak kadar kötü olmadığımı üzerine gitmemi söyledi. Ama ben üstüne gittikce huzursuz oluyorum. Bilemedim. Kalp doktoruna bile bu haftaya kadar 4 yada 5 oldu gittiğim. İlla gidip bana ilaç ver demem mi gerek acaba. Bu şekilde daha 4 ay geçirmem gerekiyor.

İlaç kullanan arkadaşlar hangi ilaçları kullanıyosunuz ben çok korkuyorum ilaç kullanmaya Korkupta kullananlar var mı aranız da

İlaç kullanan arkadaşlar hangi ilaçları kullanıyosunuz ben çok korkuyorum ilaç kullanmaya Korkupta kullananlar var mı aranız da
Bana ne kalp doktoru nede psikiyatri vermiyor. Kadin dogumcum da istemiyor.pasiflora diyo ama onuda ben sevmiyorum. İlaçsız durabildigimiz kadar artık. Ama zarar vermeyen ilaç varsa bilmek isterim

Ya gerçekten çok ilginç.. Stresin bebeğe daha çok zarar verdiğini nasıl bilmezler anlayamıyorum.. Ben ilaca başladım başlayalı daha sakinim.. çok daha bilinçli ve farkederek ilerliyorum.. Kendimi doğuma ve bebeğime aynı zamanda iki çocuklu olmaya alıştırmaya çalışıyorum..Bunun yanında çok başka stres içerikli sorunlarımda sıkıntılarımız da var ama ben bundan bi 15 gün öncesi kadar düşünmekten yorulmuyorum atak geçirmiyorum sıkıntım gelse bile hafif şekilde atlatıyorum üstesinden gelmeye çalışıyorum.. Sonuçta hafif bir soğuk algınlığında bile ilaca başvuruyoruz bu da bir rahatsızlık ve ciddi bir rahatsızlık.. Vücuda beyine hatta hamile kişide bebeğe bile ulaşıp zarar verebilen türden bir rahatsızlık.. İyileşmek istiyorsak eğer ve eğer ilaç kullanmamız gerçekten gerekliyse kullanmaktan korkmamak gerek.. Sonuçta bu zehir değil.. Ben prozac şurup kullanıyorum.. Her doktor sizi anlayacak ve size uyum sağlayacak diye bir kaide yok.. Sizi anladığını düşündüğünüz bir psikolog ve psikiyatrist bulana kadar umudunuzu kaybetmeyin.. Çünkü hasta ve doktor iletişimininde çok önemli olduğuna inananlardanım..

Kesinlikle katılıyorum doğumdan sonra bıraktığıma çok pişmanım toparlayamıyorum şimdi daha beter oldum bebeğime bakamıyorum

Bugün tekrar gideceğim psikiyatrime. İlaç verir inşallah rahatlarım.

bende aynı durumdayım çok kötü olmama rağmen ilaç kullanabılceğim durum da kullanamıyorum
Sizin kaç aylık. Ben 22. Haftaya giriyorum. Gidecem ama önce 2 kere gittim vermedi ilaç. Şimdi verirmi bilmiyorum. İlaç kullanacak kadar hasta değilsin diyor. Ne yapayım evden hiç çıkmayıp hep yatayimmi bebeğe zararı olur diyemi vermiyo acaba.

benım 25 haftalık ben son zamanlarda herşeyden kokrar oldum kendıme gelemıyrum bi türlü böyle yaşamaya alışmışım gibiym ama çok rahatıs oluyorum bazen

benım 25 haftalık ben son zamanlarda herşeyden kokrar oldum kendıme gelemıyrum bi türlü böyle yaşamaya alışmışım gibiym ama çok rahatıs oluyorum bazen
Sende fiziksel olarak bişey yok galiba. Yani titreme çarpıntı nefes alamama gibi. Sadece korkumu var.

hayır var çok koktuğum zaman titreme çarpıntı baş ağrısı baş yanması nefesim daraılıyor.
Aynı şeyler hep yaa. Peki bişey soracagim.her zaman değil ama bazen merdiven çıkınca yada ne bileyim hareket edince çarpıntin oluyormu. Benim olunca onuda çok kafaya takiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…