- 12 Mayıs 2017
- 988
- 467
- 53
Sende yolu yarilamissin Allahın izniyle cogu gitti azı kaldı dayanalim Rabbim selamete çıkarsın hepimizi26Canım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sende yolu yarilamissin Allahın izniyle cogu gitti azı kaldı dayanalim Rabbim selamete çıkarsın hepimizi26Canım
Amin amin canım .. doğumun nasıl oldu canım önceki .. Normal mi Sezeryan miSende yolu yarilamissin Allahın izniyle cogu gitti azı kaldı dayanalim Rabbim selamete çıkarsın hepimizi
Önceki normal doğum oldu çok şükür inşallah bundada Allah kaza bela vermezse normal gözüküyorAmin amin canım .. doğumun nasıl oldu canım önceki .. Normal mi Sezeryan mi
Duzensiz derken. Ya hızlı ya normal. hizli atarken sakinlestiginde yavasladigindan mi oylemi hissediyorsun acaba. Valla senaryo üretme. Bende de var. Bi kere huzursuz oldunmu bütün Gününü etkiliyor zaten.Kızlar günaydın, bu düzensiz atımlar sizde de oluyor mu? Sabah eşim uyanana kadar tekrar uzanayım dedim, kalbimin ritimsiz gibi atışı sinir etti beni ya. Yazdığım senaryoları hiç sölemiyim![]()
Öncelikle kendini biraz rahatlat canım. Bu hastalık sadece sende değil inan. Evet çevredekileride yoruyor ama önemli olan senin sağlığın olmalı. Eşinin ailenin ne yaşadığını da.dusunursen işin içinden hiç çıkamazsın. Sadece bebeğe odaklan. Eğer bir sorun olursa tahlillerde çıkardı öyle değilmi.Günaydın...Bende anksiyeteli bir hamileyim.hamileliğimin 5. ayında hastalığım tekrarladı.Hemde nasıl. Duvara çarptı beni sanki. Bende sağlık takıntısı var bebeğin sağlığı ile ilgili herşey gün gün benim anksiyetemi artırdı. Toksoplazma,taramalar,hormon testleri vb derken 17 nisan gecesi hiç uyuyamadım. Geçer dedim yarın uyurum ama uyuyamadım.Tam beş gün hiç uyuyamadım. Tabi uykusuzluk anksiyetemi katladı ve ben artık günün her saati atak geçirim oldum. Soluğu psikiyatride aldık.İlaç verdi. 1 hafta kullandım. Ama geçmek bir yana benim sıkıntılarım katlandı. Sağlık takıntım nedeniyle bebeğe bir şey olur korkusu benim ilaç içmemi engelledi.Ve ilacı bıraktım.Şimdi düşünüyorum devam etmek muhtemelen daha iyi olurdu.Ve kabus devam etti. 2 hafta boyunca annem ablam bebeği biz bir arada yaşadık. Ben biraz sakinleşene kadar. Hayat herkes için devam ediyor ama benim için dondu. Uykularım saatlik uykuya daldıktan sonra 1 saat sonra uyanıyorum deliksiz bir uyku yok her an bebeğin sağlığı hakkında endişe sıkıntı dualar bebeğin akıl sağlığı ruh sağlığı beden sağlığı yerinde olsun diye uykudan ağlayarak uyanma. Bu kadar stres sıkıntı ile devam eden bir hamilelikten etkilenmeyen bir bebek düşünemiyorum ve bu benim suçum. Kendimi tanıyamam buna sebep oldu bebek yapmadan önce insan her şeyi ince ince düşünmeli.35+1 deyim bugünlere nasıl geldim bilmiyorum benden çok şey gitti.Eşimle aram artık eskisi gibi olamaz severek hemde çok severek evlendik ama onunda gücü kalmadı ayrıca bana kırgın farkındayım bebeğine çok bağlı ve benim bu durumumdan dolayı çok korkuyor. Ailem desem benimle birlikte aynı sıkıntıyı yaşıyorlar ve onları bu kadar üzmeye hiç hakkım yoktu. İşime de muhtemelen hamilelikten sonra son verilecek çünkü bu kadar süredir kafa toplayıp verimli bir iş çıkaramadım.Evime her şeyini eşimle birlikte severek yaptığım evime adım atmak istemiyorum.Tek isteğim bebeğimin sağlıklı olması mümkün mü hala? Onun o küçük canın yüzüne nasıl bakacam doğduğunda bilmiyorum. İlk 4 ay hatta öncesinde dışarıdan bir şeyler yemeği kesmiştim sağlığıma çok dikkat ettim ama bu hastalık nedeniyle neredeyse her öğün dışarıda yendi yemek yapacak gücüm yoktu bebeğim enfeksiyon kaptı mı diye korkuyorum şimdi de. Bu vebal bana ağır geliyor benim tavsiyem böyle bir sıkıntınız varsa bebek yapmayın lütfen lütfen kimse bunları yaşamamalı hiçbir bebek bunu hak etmiyor..
kesinlikle katılıyorum işte ben hep erteleye erteleye rahatmıyım ha evet rahatım ama ne zamana kadar cocugum olmayacak yani çocuktan kaçıp annelik duygusunu erteleyeceğim üstelik yaşayan herkes bunun ne kadar güzel ve mucizevi bir duygu olduğunu söylüyorken..bu da çözüm değil kesinlikle doğurduktan sonra oh be bunu da başardım diyeceğim o bebeğe aşık olacağım belki de korkularım da anksiyetem de bitecek.Şuan bu yazdıklarınızı okuyunca 5 ay önce doğum yapan eltim geldi aklıma kaynim her hafta organik sütü yumurtası meyvesi sebzesi için şehir dışına kadar gidiyordu elim o kadar sağlıklı beslendiği o kadar mutlu güzel bir hamilelik gecirdki her insanın ozenicegi tarzda ne bigün rahatsızlık çekti nede başka bişey ve doğum yaptı bebeğinin yüzünün bir kısmı felçli üstüne eşimin halasinın kızı doğum yaptı oda harika bir psikoloji ve hamilelik yaşadı mutlu Mesud ve çocuğunu 2 ay önce dogurdu sol ayağı sakat demem o ki bu hastalık ne yapıyo sa insanın kendisine yapıyor emin ol Rabbim o bebeği daha anne karnına koymadan herseyi kaderimize yazıyor senin ki şuan hep anksiyete panik atak sebepli Allahın izniyle bir doğur yuva eskisinden daha sıkı hale gelicek hatta ilacı kullanmaya baslasan daha bir istekli inanarak içtiğinden 1haftada etki ettigini hissediceksin annelik çok kutsal siz bebekten önce kendinizi çok mu mutlu hissediyodunuz bebeği erteleyip erteleyip durursunuz sadece annelik duygusundan mahrum kalırsınız bu lanet hastalık ha deyince geçmiyor herkes bunu kabullensin bizim sınavımizda bu hastalıkla mücadele ve hamilelik olsun napalım Allah büyüktür kulun Kula ne zaman faydası olmuş ki Allah yanımızda olsun bizi korusun kollasın yeter sende sonuna gelmissın evet zor biliyorum bizde yaşadık yasiyoruz da ama emin ol Allahın izniyle kucağına aldıktan sonra herseye değer mis dicek sin şunu unutma hersey bahane bu hayatta çünkü herseyi ezeli ebedi yazan Allah kaderimizi yazmış bu dediğin sıkıntı stresten etkilenmeden doğan çok çocuk var sıkıntısiz stressiz yaşayıp çocuğu engelli down sendromlu olan da var sen dua et Allaha Sığın gerisini düşünme senden kaynaklı bebeğin zekasinda Allahın izniyle hiçbişey olmaz
O yüzden diyorum ya ertelemek çözüm değil ve sadece şunu biliyorumki bu hayatta insanın yaptığı en doğru şey çocuk Rabbim kimsenin kucagini boş bırakmasın millet evlat sahibi olmak için tüp bebek merkezlerinde maddi durumu olmayanlar artık kanallara programlara gidip arayış içinde bu kadar güzel duygu olmasaydı cekilirmiydi al ikinci kez çekiyorum ama olsun diyorum ya sabır diyorum kucağıma bi alayım Allahın izniyle varsın ilaç yine kullanırım diyorum oğluma her baktığımda iyiki Rabbim nasip etmiş diyorum bu yüzden Allah en kisa zamanda sana da bu güzel duyguyu yaşatsin inşallah sen atak siz güzel bi hamilelik yaşarsın korkutma kendini hepimizin sınavı var Allah sağlık sıhhat huzur versin hepimize insallahhkesinlikle katılıyorum işte ben hep erteleye erteleye rahatmıyım ha evet rahatım ama ne zamana kadar cocugum olmayacak yani çocuktan kaçıp annelik duygusunu erteleyeceğim üstelik yaşayan herkes bunun ne kadar güzel ve mucizevi bir duygu olduğunu söylüyorken..bu da çözüm değil kesinlikle doğurduktan sonra oh be bunu da başardım diyeceğim o bebeğe aşık olacağım belki de korkularım da anksiyetem de bitecek.
Ah canım yazık eşim 5 yıldır beni çekiyor:))) 5 yılda ikinci hamileligim ve o kadar sorunlu hamilelik yaşadım onu o kadar bunalttim bunalıma soktum utanmadan 3. 4.çocuğu bile istiyorHepinize teşekkür ederim..Dua hep ediyorum Allah'ım ona sağlık ver diye her ezanda, günün her anı. Ama inanın şu an bu korku o kadar büyük beni o kadar inandırdı ki aksini düşünemiyorum. İşimden vazgeçtim. Yeni iş bulunur. Ama eşimle ilişkim beni kahrediyor eşim o kadar naif o kadar iyi ki ama kırgınlığını hissediyorum eskiye dönebilir miyim gene eskisi gibi sağlıklı olabilir miyim birlikte gülebilir miyiz bilmiyorum. Çok zor geçti zaman şimdi az kaldı diyorsunuz ya inanın benim için bir gün bir yıl oldu akmıyor zaman.