Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Kızlar günaydın, bu düzensiz atımlar sizde de oluyor mu? Sabah eşim uyanana kadar tekrar uzanayım dedim, kalbimin ritimsiz gibi atışı sinir etti beni ya. Yazdığım senaryoları hiç sölemiyim :olamaz:

Kızlar günaydın, bu düzensiz atımlar sizde de oluyor mu? Sabah eşim uyanana kadar tekrar uzanayım dedim, kalbimin ritimsiz gibi atışı sinir etti beni ya. Yazdığım senaryoları hiç sölemiyim :olamaz:
Duzensiz derken. Ya hızlı ya normal. hizli atarken sakinlestiginde yavasladigindan mi oylemi hissediyorsun acaba. Valla senaryo üretme. Bende de var. Bi kere huzursuz oldunmu bütün Gününü etkiliyor zaten.

Günaydın...Bende anksiyeteli bir hamileyim.hamileliğimin 5. ayında hastalığım tekrarladı.Hemde nasıl. Duvara çarptı beni sanki. Bende sağlık takıntısı var bebeğin sağlığı ile ilgili herşey gün gün benim anksiyetemi artırdı. Toksoplazma,taramalar,hormon testleri vb derken 17 nisan gecesi hiç uyuyamadım. Geçer dedim yarın uyurum ama uyuyamadım.Tam beş gün hiç uyuyamadım. Tabi uykusuzluk anksiyetemi katladı ve ben artık günün her saati atak geçirim oldum. Soluğu psikiyatride aldık.İlaç verdi. 1 hafta kullandım. Ama geçmek bir yana benim sıkıntılarım katlandı. Sağlık takıntım nedeniyle bebeğe bir şey olur korkusu benim ilaç içmemi engelledi.Ve ilacı bıraktım.Şimdi düşünüyorum devam etmek muhtemelen daha iyi olurdu.Ve kabus devam etti. 2 hafta boyunca annem ablam bebeği biz bir arada yaşadık. Ben biraz sakinleşene kadar. Hayat herkes için devam ediyor ama benim için dondu. Uykularım saatlik uykuya daldıktan sonra 1 saat sonra uyanıyorum deliksiz bir uyku yok her an bebeğin sağlığı hakkında endişe sıkıntı dualar bebeğin akıl sağlığı ruh sağlığı beden sağlığı yerinde olsun diye uykudan ağlayarak uyanma. Bu kadar stres sıkıntı ile devam eden bir hamilelikten etkilenmeyen bir bebek düşünemiyorum ve bu benim suçum. Kendimi tanıyamam buna sebep oldu bebek yapmadan önce insan her şeyi ince ince düşünmeli.35+1 deyim bugünlere nasıl geldim bilmiyorum benden çok şey gitti.Eşimle aram artık eskisi gibi olamaz severek hemde çok severek evlendik ama onunda gücü kalmadı ayrıca bana kırgın farkındayım bebeğine çok bağlı ve benim bu durumumdan dolayı çok korkuyor. Ailem desem benimle birlikte aynı sıkıntıyı yaşıyorlar ve onları bu kadar üzmeye hiç hakkım yoktu. İşime de muhtemelen hamilelikten sonra son verilecek çünkü bu kadar süredir kafa toplayıp verimli bir iş çıkaramadım.Evime her şeyini eşimle birlikte severek yaptığım evime adım atmak istemiyorum.Tek isteğim bebeğimin sağlıklı olması mümkün mü hala? Onun o küçük canın yüzüne nasıl bakacam doğduğunda bilmiyorum. İlk 4 ay hatta öncesinde dışarıdan bir şeyler yemeği kesmiştim sağlığıma çok dikkat ettim ama bu hastalık nedeniyle neredeyse her öğün dışarıda yendi yemek yapacak gücüm yoktu bebeğim enfeksiyon kaptı mı diye korkuyorum şimdi de. Bu vebal bana ağır geliyor benim tavsiyem böyle bir sıkıntınız varsa bebek yapmayın lütfen lütfen kimse bunları yaşamamalı hiçbir bebek bunu hak etmiyor..

Kimsenin canı sıkılsın ya da korksun diye yazmadım bunları. Bebek istediğini yazan ama emin olamayan arkadaşlar var yapmayın kendinizden emin değilseniz yapmayın. Bebeğinize yazık. Stres hamilelikte çok zararlı bebek için annenin bakımı aksayabiliyor beslenmesi etkileniyor stresle salgılanan hormonlar bebeğin zekasından tutun ruhsal gelişimine her şeyini etkiliyor insanın damarları bile bu hormonlar nedeniyle daralıyor ve fetus yeterince beslenemiyor. İnsan kendi çektiği sıkıntıyı unutur da bebeğinin yaşadıklarını nasıl unutur ben bilmiyorum. Bebeğimden eşimden her gece ağlayarak özür diliyorum biliyorum özür hiçbir şeyi çözmüyor yaşananları unutturmuyor. Pişmanlık böyle oluyormuş insanın kalbini ruhunu böle kemiriyormuş. Çok üzgünüm çok bebeğim sen bunları hak etmedin sende her bebek gibi sağlıklı bir anneyi hak ediyordun.

merhabalar bende anksiyete hastasıyım inanç boyutunuz nedir bilmiyorum ancak bu konuda size en iyi gelecek bence bol bol dua okumak unutmayınki her şey Allahtan ona sığının ve dua edin rahatlarsınız. dışarı yürüyüşe çıkın doğayı izlemeye çalışın kafanızı dağıtmaya çalışın eğer bir şey olacaksa biz kendimizi de paralasak olur bu nedenle elinizden geldiğinizce kendinizi kendi iç sesinizle telkin etmeye çalışın psikolog yardımı alabiliyorsanız alın ama ben yukarıda Zeynep hanıma söylediğim gibi bunlar hormon kaynaklı beynimizin oynadığı oyunlar hiç geçmeyecek gibi gelebilir anksiyete okb ve panik atak bataklık gibi çırpındıkça batıran bir hastalık sabredin evladınızı sağ salim kucağınıza alacaksınız Allahın izniyle.. bugün zilhicce ayının il günüymüş bugün okunan fatiha artı mülk süresi çok faziletliymiş dua edin ve korkmayınnn Allah bebeğinizi koruyacaktır sevgiler

burada geçmişi okudunuz mu bilmem aynı sizin gibi belki sizden benden beter durumda olanlar vardı ağır ilaçlar kullanarak doğum yapanları biliorum ne oldu biliormusunuz hepsinin bebekleri çok sağlıklı ve artık buraya girmiyorlar bile.. sadece siz değilsiniz bu korkuları yaşayan yalnız değilsiniz vicdan azabını bir kenarra bırakın siz içinizde bir can taşıyorsunuz her şeyden önce çok kutsalsınız, bu bir hastalık beynin kimyası değişiyor değişecek hayatınız hormonlarınız he4r şey değişiyor ama 9 ay sonra azalarak yok olacağına inanıorum hele bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldığınız anı düşünün. korku da kaygı da uçup gidecek şu an onu göremediğiniz için korkuyorsunuzdur. üstelik ilaç bile içeceksiniz ki anne sütüne geçmeyen ilaçlar var fetüs yani minik bebişiniz emin olun cok ama cok güçlüdür allah onları koruyor siz düşüncelerinizle öyle olduğunu düşünüyorsunuz bana gittiğim bir psikolog tecavüz mağduru travma yasayan insanların bile sağlıklı cocugu olur sen ayılsanda bayılsanda ona zarar veremessin demişti. onlar sandığınızdan güçlüler kendinizi affedin yargılamayın kötü de hissetseniz bunlar normal çok normal sabredin mükafatını alacaksınız bakın bunları çok hissederek söylüyorum inanın

Şuan bu yazdıklarınızı okuyunca 5 ay önce doğum yapan eltim geldi aklıma kaynim her hafta organik sütü yumurtası meyvesi sebzesi için şehir dışına kadar gidiyordu elim o kadar sağlıklı beslendiği o kadar mutlu güzel bir hamilelik gecirdki her insanın ozenicegi tarzda ne bigün rahatsızlık çekti nede başka bişey ve doğum yaptı bebeğinin yüzünün bir kısmı felçli üstüne eşimin halasinın kızı doğum yaptı oda harika bir psikoloji ve hamilelik yaşadı mutlu Mesud ve çocuğunu 2 ay önce dogurdu sol ayağı sakat demem o ki bu hastalık ne yapıyo sa insanın kendisine yapıyor emin ol Rabbim o bebeği daha anne karnına koymadan herseyi kaderimize yazıyor senin ki şuan hep anksiyete panik atak sebepli Allahın izniyle bir doğur yuva eskisinden daha sıkı hale gelicek hatta ilacı kullanmaya baslasan daha bir istekli inanarak içtiğinden 1haftada etki ettigini hissediceksin annelik çok kutsal siz bebekten önce kendinizi çok mu mutlu hissediyodunuz bebeği erteleyip erteleyip durursunuz sadece annelik duygusundan mahrum kalırsınız bu lanet hastalık ha deyince geçmiyor herkes bunu kabullensin bizim sınavımizda bu hastalıkla mücadele ve hamilelik olsun napalım Allah büyüktür kulun Kula ne zaman faydası olmuş ki Allah yanımızda olsun bizi korusun kollasın yeter sende sonuna gelmissın evet zor biliyorum bizde yaşadık yasiyoruz da ama emin ol Allahın izniyle kucağına aldıktan sonra herseye değer mis dicek sin şunu unutma hersey bahane bu hayatta çünkü herseyi ezeli ebedi yazan Allah kaderimizi yazmış bu dediğin sıkıntı stresten etkilenmeden doğan çok çocuk var sıkıntısiz stressiz yaşayıp çocuğu engelli down sendromlu olan da var sen dua et Allaha Sığın gerisini düşünme senden kaynaklı bebeğin zekasinda Allahın izniyle hiçbişey olmaz

herkes sebze meyve yiyecek diye kayıt yok bir yakınımız sürekli sebze yedi balık yedi somon çok faydalıymış sürekli somon yerdi dışarıdan ağzına hamburger sürmesi ne oldu süt alerjisi oldu sakınmayan başkalarının sağlıklı evlatları var. allah herkesin evladına sağlık versin Allahtan isteyin o bebeğe karnınızda can veren Allah ondan başkası bize yardım edemez siz dua edin yeter.. tevekkül dua yürüyüş nefes egzersizi hepsi geçecek..güzel şeyler de yazacaksınız bunları okuyup gülecek geçeceksiniz

Günaydın...Bende anksiyeteli bir hamileyim.hamileliğimin 5. ayında hastalığım tekrarladı.Hemde nasıl. Duvara çarptı beni sanki. Bende sağlık takıntısı var bebeğin sağlığı ile ilgili herşey gün gün benim anksiyetemi artırdı. Toksoplazma,taramalar,hormon testleri vb derken 17 nisan gecesi hiç uyuyamadım. Geçer dedim yarın uyurum ama uyuyamadım.Tam beş gün hiç uyuyamadım. Tabi uykusuzluk anksiyetemi katladı ve ben artık günün her saati atak geçirim oldum. Soluğu psikiyatride aldık.İlaç verdi. 1 hafta kullandım. Ama geçmek bir yana benim sıkıntılarım katlandı. Sağlık takıntım nedeniyle bebeğe bir şey olur korkusu benim ilaç içmemi engelledi.Ve ilacı bıraktım.Şimdi düşünüyorum devam etmek muhtemelen daha iyi olurdu.Ve kabus devam etti. 2 hafta boyunca annem ablam bebeği biz bir arada yaşadık. Ben biraz sakinleşene kadar. Hayat herkes için devam ediyor ama benim için dondu. Uykularım saatlik uykuya daldıktan sonra 1 saat sonra uyanıyorum deliksiz bir uyku yok her an bebeğin sağlığı hakkında endişe sıkıntı dualar bebeğin akıl sağlığı ruh sağlığı beden sağlığı yerinde olsun diye uykudan ağlayarak uyanma. Bu kadar stres sıkıntı ile devam eden bir hamilelikten etkilenmeyen bir bebek düşünemiyorum ve bu benim suçum. Kendimi tanıyamam buna sebep oldu bebek yapmadan önce insan her şeyi ince ince düşünmeli.35+1 deyim bugünlere nasıl geldim bilmiyorum benden çok şey gitti.Eşimle aram artık eskisi gibi olamaz severek hemde çok severek evlendik ama onunda gücü kalmadı ayrıca bana kırgın farkındayım bebeğine çok bağlı ve benim bu durumumdan dolayı çok korkuyor. Ailem desem benimle birlikte aynı sıkıntıyı yaşıyorlar ve onları bu kadar üzmeye hiç hakkım yoktu. İşime de muhtemelen hamilelikten sonra son verilecek çünkü bu kadar süredir kafa toplayıp verimli bir iş çıkaramadım.Evime her şeyini eşimle birlikte severek yaptığım evime adım atmak istemiyorum.Tek isteğim bebeğimin sağlıklı olması mümkün mü hala? Onun o küçük canın yüzüne nasıl bakacam doğduğunda bilmiyorum. İlk 4 ay hatta öncesinde dışarıdan bir şeyler yemeği kesmiştim sağlığıma çok dikkat ettim ama bu hastalık nedeniyle neredeyse her öğün dışarıda yendi yemek yapacak gücüm yoktu bebeğim enfeksiyon kaptı mı diye korkuyorum şimdi de. Bu vebal bana ağır geliyor benim tavsiyem böyle bir sıkıntınız varsa bebek yapmayın lütfen lütfen kimse bunları yaşamamalı hiçbir bebek bunu hak etmiyor..
Öncelikle kendini biraz rahatlat canım. Bu hastalık sadece sende değil inan. Evet çevredekileride yoruyor ama önemli olan senin sağlığın olmalı. Eşinin ailenin ne yaşadığını da.dusunursen işin içinden hiç çıkamazsın. Sadece bebeğe odaklan. Eğer bir sorun olursa tahlillerde çıkardı öyle değilmi.
Hayırlısı ile bir doğum Yapalım bak.hersey güzel. Olacak o zaman

Bu arada bak 1 kilo almamisim doğru düzgün beslenmiyorum valla bende bunu kafaya takiyorum yani siz kilo aliyosunuz ben neden almiyorum söyleyin bana benim neyim eksik sizden sözde yemiyosunuz lop lop aliyosunuz kilolari cevap verin ben neden kilo almiyorummmm 32haftalik olucam daha 1kiloda almadim agliyimmi cevap verin bana:mad:

Şuan bu yazdıklarınızı okuyunca 5 ay önce doğum yapan eltim geldi aklıma kaynim her hafta organik sütü yumurtası meyvesi sebzesi için şehir dışına kadar gidiyordu elim o kadar sağlıklı beslendiği o kadar mutlu güzel bir hamilelik gecirdki her insanın ozenicegi tarzda ne bigün rahatsızlık çekti nede başka bişey ve doğum yaptı bebeğinin yüzünün bir kısmı felçli üstüne eşimin halasinın kızı doğum yaptı oda harika bir psikoloji ve hamilelik yaşadı mutlu Mesud ve çocuğunu 2 ay önce dogurdu sol ayağı sakat demem o ki bu hastalık ne yapıyo sa insanın kendisine yapıyor emin ol Rabbim o bebeği daha anne karnına koymadan herseyi kaderimize yazıyor senin ki şuan hep anksiyete panik atak sebepli Allahın izniyle bir doğur yuva eskisinden daha sıkı hale gelicek hatta ilacı kullanmaya baslasan daha bir istekli inanarak içtiğinden 1haftada etki ettigini hissediceksin annelik çok kutsal siz bebekten önce kendinizi çok mu mutlu hissediyodunuz bebeği erteleyip erteleyip durursunuz sadece annelik duygusundan mahrum kalırsınız bu lanet hastalık ha deyince geçmiyor herkes bunu kabullensin bizim sınavımizda bu hastalıkla mücadele ve hamilelik olsun napalım Allah büyüktür kulun Kula ne zaman faydası olmuş ki Allah yanımızda olsun bizi korusun kollasın yeter sende sonuna gelmissın evet zor biliyorum bizde yaşadık yasiyoruz da ama emin ol Allahın izniyle kucağına aldıktan sonra herseye değer mis dicek sin şunu unutma hersey bahane bu hayatta çünkü herseyi ezeli ebedi yazan Allah kaderimizi yazmış bu dediğin sıkıntı stresten etkilenmeden doğan çok çocuk var sıkıntısiz stressiz yaşayıp çocuğu engelli down sendromlu olan da var sen dua et Allaha Sığın gerisini düşünme senden kaynaklı bebeğin zekasinda Allahın izniyle hiçbişey olmaz
kesinlikle katılıyorum işte ben hep erteleye erteleye rahatmıyım ha evet rahatım ama ne zamana kadar cocugum olmayacak yani çocuktan kaçıp annelik duygusunu erteleyeceğim üstelik yaşayan herkes bunun ne kadar güzel ve mucizevi bir duygu olduğunu söylüyorken..bu da çözüm değil kesinlikle doğurduktan sonra oh be bunu da başardım diyeceğim o bebeğe aşık olacağım belki de korkularım da anksiyetem de bitecek.

Hepinize teşekkür ederim..Dua hep ediyorum Allah'ım ona sağlık ver diye her ezanda, günün her anı. Ama inanın şu an bu korku o kadar büyük beni o kadar inandırdı ki aksini düşünemiyorum. İşimden vazgeçtim. Yeni iş bulunur. Ama eşimle ilişkim beni kahrediyor eşim o kadar naif o kadar iyi ki ama kırgınlığını hissediyorum eskiye dönebilir miyim gene eskisi gibi sağlıklı olabilir miyim birlikte gülebilir miyiz bilmiyorum. Çok zor geçti zaman şimdi az kaldı diyorsunuz ya inanın benim için bir gün bir yıl oldu akmıyor zaman.

kesinlikle katılıyorum işte ben hep erteleye erteleye rahatmıyım ha evet rahatım ama ne zamana kadar cocugum olmayacak yani çocuktan kaçıp annelik duygusunu erteleyeceğim üstelik yaşayan herkes bunun ne kadar güzel ve mucizevi bir duygu olduğunu söylüyorken..bu da çözüm değil kesinlikle doğurduktan sonra oh be bunu da başardım diyeceğim o bebeğe aşık olacağım belki de korkularım da anksiyetem de bitecek.
O yüzden diyorum ya ertelemek çözüm değil ve sadece şunu biliyorumki bu hayatta insanın yaptığı en doğru şey çocuk Rabbim kimsenin kucagini boş bırakmasın millet evlat sahibi olmak için tüp bebek merkezlerinde maddi durumu olmayanlar artık kanallara programlara gidip arayış içinde bu kadar güzel duygu olmasaydı cekilirmiydi al ikinci kez çekiyorum ama olsun diyorum ya sabır diyorum kucağıma bi alayım Allahın izniyle varsın ilaç yine kullanırım diyorum oğluma her baktığımda iyiki Rabbim nasip etmiş diyorum bu yüzden Allah en kisa zamanda sana da bu güzel duyguyu yaşatsin inşallah sen atak siz güzel bi hamilelik yaşarsın korkutma kendini hepimizin sınavı var Allah sağlık sıhhat huzur versin hepimize insallahh

Hepinize teşekkür ederim..Dua hep ediyorum Allah'ım ona sağlık ver diye her ezanda, günün her anı. Ama inanın şu an bu korku o kadar büyük beni o kadar inandırdı ki aksini düşünemiyorum. İşimden vazgeçtim. Yeni iş bulunur. Ama eşimle ilişkim beni kahrediyor eşim o kadar naif o kadar iyi ki ama kırgınlığını hissediyorum eskiye dönebilir miyim gene eskisi gibi sağlıklı olabilir miyim birlikte gülebilir miyiz bilmiyorum. Çok zor geçti zaman şimdi az kaldı diyorsunuz ya inanın benim için bir gün bir yıl oldu akmıyor zaman.
Ah canım yazık eşim 5 yıldır beni çekiyor:))) 5 yılda ikinci hamileligim ve o kadar sorunlu hamilelik yaşadım onu o kadar bunalttim bunalıma soktum utanmadan 3. 4.çocuğu bile istiyor:KK48::skandal:yani bebek doğsun bi esin onu alsın kucağına daha 2 yaşına basinca yine bir çocuk için yamacina gelir çünkü çocuk evliliği kuvvetlendiriyor bunu unutma:anneadayı:

Evet sevgili omasa katılıyorum sen doğur bir Allahın izniyle eşin unutur bu günleri evet kendini inandırdım demişsin bak bu çok doğru ben atak anlarında diyorumki 2 cihan bir araya gelse yok ben yapamayacağım hiç bir şey düzelmeycek diye düşünüyorum ama sonra yatışınca diyorumki ne saçma bunları düşünen ben miyidm kısır döngü bunu sana yapanın beynin olduğunu tüm bunların beyninin oyunu olduğunu ve geçeceğini lütfen ama lütfen unutma

Ben tekrar cesaret edemem hatta doktorum bak kızım hamilelikte bu hastalığın nüksedebilir bile deseydi vazgeçerdim inanın.Bu yüzden ona da çok kırgın ve kızgınım.Benim ilk rahatsızlığım 1,5 sene önce çıkmıştı 6 ay tedavi oldum ve doktoruma bebek istiyorum hamile kalmamda sıkıntı var mı diye de sordum. Yok ilaçları bıraktıktan 3 ay sonra hamile kalabilirsin dedi ve Rabbım bize 3 ay sonra bebeğimi verdi. Evet bebek bir mucize ama sağlıklı sürdürülen bir hamilelik her şeyden önce bebeğimize karşı sorumluluğumuz.Umarım siz başarırsınız. Her hafta terapiye gidiyorum,yürüyüş yapıyorum, nefes egzersizleri 30. haftaya kadar yoga,hatta akupunktur her şeyi denedim. Çaresizlikten. Bu süreçte çok şey öğrendim doktorlardan da insanlardan da.Siz derdinize çare arıyorsunuz millet para derdinde Ankara da inanın tüm imkanlarımızı zorlayıp en iyi psikiyatriste terapi için psikologa gittim insanlıktan nasibini almamış çoğu yazık.

Eğer doktorun sana bu hamilelikte hastalığın nüksedebilir deseydi emin ol çocuk yapmazdın belki de hiiiç bu duygudan mahrum kalıcaktın ya düşün şu an onu görmeden nasıl endişeleniosun onun için demekki ne kadar çok seviyor ve önemsiyorsun çocuk yapmamak bir çözüm değil sadece hastalığının direncini artırır ben yapmadım işte ah bir bilsen neler yaşadığımı tarifi yok anlatmaya inanki.. doğurunca iyiki yapmışım diyeceksin iyiki.. o zman da sen bana yazarsın :)) iyiki yapmışım sen de yap korkma diye:anne:

Back
X