Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Inşallah tez zamanda geçer Rabbim hepimizi feraha çıkarsın ya varya 33 haftanın icindeyim 34 olucam eğer ki bu kadar zaman sabretmemis olsaydım salı psikiytre gidip ilaca baslicaktim o derece dünden beri bu kadar kötüyüm diyorum asli bari Allahın izniyle doğur git hemen doktora yoksa ben böyle hep aglicammi
Canım doğum yaptığında lohusa sendromu oluyor, o zamanda ağlama ihtiyacı hissediyosun, kendini yetersiz hissediyosun vs. Tabi herkeste olmuyor, şiddetide değişiyor. Ama doğum sonrası bu ağlak haller azalıyor. Şuan psikolojik yönden zaten sıkıntın var, bir de gebeliğin getirdiği duygusallık var. o yüzden sürekli ağlama moduna giriyorsun. Ben ağladığık yetmez gibi eşimle de çatışıyodum. O da sağolsun hiç hassas davranmıyodu bazen. Normalmişim gibi geçip karşıma lafa laf kavga ediyordu..

Canım doğum yaptığında lohusa sendromu oluyor, o zamanda ağlama ihtiyacı hissediyosun, kendini yetersiz hissediyosun vs. Tabi herkeste olmuyor, şiddetide değişiyor. Ama doğum sonrası bu ağlak haller azalıyor. Şuan psikolojik yönden zaten sıkıntın var, bir de gebeliğin getirdiği duygusallık var. o yüzden sürekli ağlama moduna giriyorsun. Ben ağladığık yetmez gibi eşimle de çatışıyodum. O da sağolsun hiç hassas davranmıyodu bazen. Normalmişim gibi geçip karşıma lafa laf kavga ediyordu..
Ben de iki gündür çok agliyorum eşim ne oldu deyince diyorum hamilelikten hormonlardan deyip ağlamaya devam ediyorum diyemiyorum ailemi özlüyorum yanlarında olmak istiyorum. Vs.diye anlatamıyorum ona ama çok canımı sıkıyor bu durum artık mideme ağrı giriyor stresten düşünmekten bakma bir tek biz psikolojik rahatsızlıği olanlar böyle geçiriyor başka hiçkimsede ne duydum ne gördüm hamilelik depresyonu lohusa depresyonu bunlar hep bizim gibileri bulur

Ben de iki gündür çok agliyorum eşim ne oldu deyince diyorum hamilelikten hormonlardan deyip ağlamaya devam ediyorum diyemiyorum ailemi özlüyorum yanlarında olmak istiyorum. Vs.diye anlatamıyorum ona ama çok canımı sıkıyor bu durum artık mideme ağrı giriyor stresten düşünmekten bakma bir tek biz psikolojik rahatsızlıği olanlar böyle geçiriyor başka hiçkimsede ne duydum ne gördüm hamilelik depresyonu lohusa depresyonu bunlar hep bizim gibileri bulur
Ağızima su bile alamıyorum canım sıkıntılı zamanlarda.. kuzenim sağlıklı bir gebelik geçiriyo canım en başından beri pozitif geziyor dolaşıyor... geçen gün mesaj çekmiş "canım seninde arada için bunalıyormu diye" evet oluyor deyince o zaman hamilelikten dedi ve üzerinde bile durmadı...onlarda yaşıyor ama ne bileyim etkisi az oluyo galiba... soruyorum bazen kuzenimë hamilelik sıkıntısı yaşıyormusun diye "nefesim i kesecek şekilde kalp çarpıntısı oluyo ama hamilelikten mis "deyip normal devam ediyor hayatına maşallah .. ben başlarda hiç sıkıntı çekmiyor maşallah diye düşünüyordum meğerse hepsi varmış ama aldırmiyor benim ağlayarak anlattığım dertlere küçücük birsey olarak karşılıyor....

Bide bişey sorucam kızlar mesela yemenizi etkiliyormu bu hastalık mesela ben huzursuz olunca ağzıma hiçbişey suremiyorum midem almiyo böyle ağlama mutsuzluk korku kaygı hepsi bi araya toplanıyor istahimida etkiliyor Sizdede oluyomu yoksa yemenizde hiç kesilme olmuyomu
Etkilemez mi bulantı yemek kokusundan bile miydem bulanıtor

Şu tatil bitsede dr.a gitsem artık ya. Bu ishal konusu çok can sıkmaya başladı. Tam geçti diyecekken geri başlıyor. Herşeyi bir kenara attım bu kez de bu durum kaygılarımı tavan yaptırdı. Hiç rahat olamıcak mıyız ya :KK43:
Kaç gündür isalsin magnezyum içtinmi ya da başka vitamin ondan olabilir...

Amin canım. İki gündür bende o şekilde kalkıyorum. Hepimizde son bikaç gündür baskın gelmeye çalışıyor galiba.

Benimde aynı canım. Ailemden 6 saat uzaktayım ama hiçbirini aramıyorum bu şehirde. Çünkü benim böyle olmama en büyük sebep ailem, hatta tüm sülalem. Şimdi hamilesin ve daha hassassın. Normalde daha çabuk kabullenebileceğin bir durumu bile şuan kabullenmekndaha zor gelir. İnşallah çabuk atlatırsın, biz her zaman desteğiz unutma olur mu
Ben de çok isterdim ailem bana samimiyetle kucak açsın :(

Ben lohusayken çok iyiydim bebeğimle ilgileniyordum ama ailem sağolsun delirttiler hiç unutmuyorum o günleri...

Ağızima su bile alamıyorum canım sıkıntılı zamanlarda.. kuzenim sağlıklı bir gebelik geçiriyo canım en başından beri pozitif geziyor dolaşıyor... geçen gün mesaj çekmiş "canım seninde arada için bunalıyormu diye" evet oluyor deyince o zaman hamilelikten dedi ve üzerinde bile durmadı...onlarda yaşıyor ama ne bileyim etkisi az oluyo galiba... soruyorum bazen kuzenimë hamilelik sıkıntısı yaşıyormusun diye "nefesim i kesecek şekilde kalp çarpıntısı oluyo ama hamilelikten mis "deyip normal devam ediyor hayatına maşallah .. ben başlarda hiç sıkıntı çekmiyor maşallah diye düşünüyordum meğerse hepsi varmış ama aldırmiyor benim ağlayarak anlattığım dertlere küçücük birsey olarak karşılıyor....
İşte biz takıntı yapıyoruz yoksa illa ki her hamile ya da insan da olabilecek sıkıntılar ama biz abarttıkça abartıyoruz...

Biz hassas ince düşünen insanlarız canım bize hı delisiniz diye bakanlara bunu anlatmak zor hemde bana ilaçlı dediklerini bile hatırlıyorum... Ailen gelmezmi canım yanına ?

Benim ilk bebeğim olacak canım bebek olduğunda bu halim gibi olursam diye endişe yapıyorum nasıl bakarm diye.. Rabbim yardımcımız olur elbet
Baş dönmeside oluyormu sende bende bi aydır baş dönmesi var bir de kafamın içinde sanki uğultu var tuhaf anlatamıyorsun da kimselere böyle desen o ne öyle saçmalama diyorlar

Benim ilk bebeğim olacak canım bebek olduğunda bu halim gibi olursam diye endişe yapıyorum nasıl bakarm diye.. Rabbim yardımcımız olur elbet
Öylede bir bakıyorsun ki sürünsende o seni ayakta tutuyor canım hiç edişelenme asıl bu hastalıkta seni öyle bir hayata bağlıyorki

Baş dönmeside oluyormu sende bende bi aydır baş dönmesi var bir de kafamın içinde sanki uğultu var tuhaf anlatamıyorsun da kimselere böyle desen o ne öyle saçmalama diyorlar
Canım ben bu baş dönmësinden dolayi dışarı bile çıkamiyorum... doktorum şekerin düşüyordur ondan dedi ama ...

Baş dönmedi gebelikten önceden vardı ya bu kaygı herşeyi yapıyor benim baş dönmem resmen sağlıyordu sonra piskoloik olduğunu anladım geçti ara ara oluyor ama en önemsemiyorum bir bıraksam kesimi bakır köye yatırırlar sabır sabır allah sabır versin hepimize

Back
X