Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

U umudum56 Rabbim bi sancı da kurtarsin seni inşallah Sancın birden tutarda alırsın bebeğini kucagina sağ salim senide tüm hamileleride bu yolda bırakmasın inşallah bizede dua et

Bir allahın kuluda cevap yazmadı.çok sağolun.atak geldiğinde beni herkesten iyi anlarlar diye düşünmüştüm.neyse sizlere kolay gele geçmiş olsun.
Ben sayfaları geri gidince farkettim, arada kaçırmışım. Bazen bizim mesajlarimizda kaynıyor arada, kasıtlı değil kesinlikle. İlk uç ay bedenin hamilelige adapte olana kadar panik ve kaygı daha fazla zorluyor. Ama kendine güven, hepimiz aynı süreçten geçiyoruz yalnız değilsin. İlaç vs düşünmeden önce hamileliği bir fırsat olarak görüp panikle kendi iradenle savaşmayı deneyebilirsin. Olmazsa o zaman rotani ilaca çevirebilirsin. Bende üst üste atak yaşıyorum ama ilaç kullanamıyorum. Allah büyüktür, yardım eder. Hepimiz sağlıcakla kavuşalım inşallah.

U umudum56 Hayirlisiyla inşallah kendi sancınla gidersin canım, mudehaleye gerek kalmadan bir sancida bir avazda kurtulursun inşallah. Sen daha çok dikkat et kendine, doğum oncesi bitkin düşmesin bedenin.

Çok sağol canım.benimde merak ettiğim buydu.yani ilk aylarda normal bi insanda dahi duygusal değişimler oluyormuş.bunu en iyi siz anlarsınız bana en doğru cevabı siz verirsiniz diye düşündüm.teşekkür ederim.

Çok sağol canım.

Kizlar su kasik bel agrisi normalmi kizlar bi gelio bi agrio anlam veremedim bi sadd sol bi iki tarafta suan da tam popomun ustunde belimde o cukur yerde agrio

Kesinlikle öyle, benim ikinci hamileliğim ve ilkinden çok çok farklı. Fazla gerginim sinirleniyorum hemen. Herseyi takiyorum. En çok burada rahatliyorum. Yaz ciz buraya ama ustesinden gelebilecegine inan. Allah büyüktür:)
Kizlar su kasik bel agrisi normalmi kizlar bi gelio bi agrio anlam veremedim bi sadd sol bi iki tarafta suan da tam popomun ustunde belimde o cukur yerde agrio
Bende halen mevcut o ağrılar. Sürekli yer değişerek agriyor. Bazen karnımın altı bazen ustu. Bazen bel boşlukları, kasıklar.

Omas canım sende özellikle bu saatlerde nefes aldirmayacak bir gerginlik şişkinlik oluyor muydu? Bunaldim artık iyice. Akşam yemek yemedim nerdeyse ama yine sonuç aynı. Daralıp duruyorum daha çok kaygı oluşuyor. Gündüz idare ediyorum ama bu saatler oldu mu işkence cekiyorum. Dün 2de yattım huzursuzluktan.

Çok normal akşamları sindirim yavaşlıyor gündüz birde hareket ediyoruz çabuk eriyor yediklerimiz birde gazdan benim çok oluyordu o dediğin gerginlik hata midem den başıma kalbime vuruyordu

Valla bişey diyimmi bildiğin ben işte ama ben sindirim sistemi ile olduğuna inanmıyorum çünkü yemesemde oluyodu ben nedense panik ataktan olduğuna inanıyorum çünkü aksamlari yoğun daha kaygılı oluyodum bu sefer deli gibi gezinin kendi kendime atlatmaya çalışıyodum her aksam neredeyse oluyodu gündüzleri ara ara tutuyo du bide çok yemek yersem psikolojikmen oluyodu bak mesela hala geçmedi o nefes darlığı problemi yani bebek diyodum ben hep ama bebek değilmiş psikolojikmis

Çok normal akşamları sindirim yavaşlıyor gündüz birde hareket ediyoruz çabuk eriyor yediklerimiz birde gazdan benim çok oluyordu o dediğin gerginlik hata midem den başıma kalbime vuruyordu
Ama bunda başından beri var kuzum, her akşam yesemde yemesemde böyle. Bundan sonra kilo alımı daha da hızlanacak o zaman naparim bilmiyorum

Evet gündüz bir şekilde geçiyor ama akşam yemeğinden sonra başlayan geçmiyor. İki lokma alıp kalkiyorum ama yine balon gibiyim. Karnım aşağı çekiyor sanki. O saatlerde eşim yanımda diye bir nebze güven oluyor aslında ama yine de psikolojik olarak etkiliyor mu dersin.. ilk gebelikte çok sorun yasamayinca ikincide bildiğin tecrubesizim. Karnimda aciyor sağa sola dönüp yatarken. Bazen elektrik çarpıyor gibi oluyor anlık birşey, sol tarafta.., hemşire kramp olabilir dedi ama kramp daha farklı sanki. Bu dediğim sol koluma yüklenip karnım boşa geldiğinde oluyor. Hayirlisiyla bi gecseydi artık zaman..

Kızlar :) merhaba hepinize. Ya kuzucum sarılık oldu. Tekrar hastane, gelebilir giden, süt sağ , emzir derken vakit geçiyor. Ben girmeyeli baya yazılar birikmiş. Hepsini okuyamadim. Genel olarak yaşadıklarımı anlatayim herkes kendinden bişeyler bulur.
Ben tam 9 ay boyunca anksiyete ile savaştım. Bitmek bilmeyen çarpıntılar , korkular , nefes darlığı, devamlı kendime bişey olacak düşüncesi , sık sık doktora gitme kalp, dahiliye , psikiytri .. , evde çarşıda isdeyken yanliz duramama , devamlı etrafımda arabalı bi destek kötü bişey olmaz riskine karşılık , eşimin evden çıkmasıyla nefesimin daralması , merdiven çıkarken çarpıntı olması vs böyle geçirdim. İlaç kullanamadım. Ne vitamin ne magnezyum.sebebi ya dokunursa. Sonra gözüm zamanı geldi. Aslında sezeryandan korkmuyordum hatta genel uyutuyordum. Ama boğaza hortum takıldığını öğrendim benim kaygılar arttı. Uyumayı geçtim hortum nasıl olacaktı. Ameliyattan sonra nasıl olacaktım. Bide benim vajinada varis sıkıntım vardı. Sonda nasıl takilacakti. Son 3 gün uyumadım. Ameliyata sade eşimle gittim. Annem yetişemedi. Okadar hızlı ilerlediki. Kan alma elbise giyme az durduk hadi gidiyoruz dediler . Korkuyordum ama 9 ay sıkıntı yaşayan ben Doğum haneye girdiğimde bile çarpıntı olmadı. Sadece kafamda hortum olduğu için korkuyorum dedim okadar. Sonra baktım uyanmışım ve bebek yanımda toplam ortalama 1 saat sonra kucağımda emiyordu. Ve ben okadar çabuk toparlanıp ayağa kalktım ki hepsi hayret etti doktor ve hemşirelerin. Hemde genel. Neredeyse bi hafta olacak ama yaşadığım korkuların hiçbiri olmadı. Sadece sarıliktan yatarken nefesim daralıyordu hastanede okadar. Doğumdan sonra narkoz atmaya çalışırken çok oksurdumbogazim tahriş ons bağlı olarak zorlamadan kasik ağrım var. Okadar.
Demem o ki aslında herşey bizim elimizde. Güçlü olmak yada olmamak. Bazen zayıf dusebiliyoruz. Bazen bi güç gelip evet bişey yok herşey yolunda kendine gel diyoruz. Ben doğumdan sonra ikincisi gibiyim. Şimdilik ağrılarım dışında herşey yolunda. Allahım evlatlarimiza da bizede sağlık versin.

Benimde ilkinde bukadar kaygılı değildi en azından nefes darlığı böylesine cekmedim bu ikinci gebelik de aynı senin yaşadıklarını yaşıyorum dediğim gibi gündüz neyse de akşam olan cok zorluyo insanı hele tekkken hepten tutup birakmiyodu nefes darlığı benimki psikolojikmis çünkü hala geçmedi ayrica inanirmisin hamileligimi hep aç geçirdim 60kilodan 1 kilo almadim:))) almadığı halde neler çektim sende takma senin de başından beri varsa psikolojiktir kilo alimina dikkat edersin bebeğe kilo aldirmak için her sabah 1 kaşık pekmez ye şu iç benim bebek yoksa benim açlığa 1 kilo dogmazdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…