Ben sayfaları geri gidince farkettim, arada kaçırmışım. Bazen bizim mesajlarimizda kaynıyor arada, kasıtlı değil kesinlikle. İlk uç ay bedenin hamilelige adapte olana kadar panik ve kaygı daha fazla zorluyor. Ama kendine güven, hepimiz aynı süreçten geçiyoruz yalnız değilsin. İlaç vs düşünmeden önce hamileliği bir fırsat olarak görüp panikle kendi iradenle savaşmayı deneyebilirsin. Olmazsa o zaman rotani ilaca çevirebilirsin. Bende üst üste atak yaşıyorum ama ilaç kullanamıyorum. Allah büyüktür, yardım eder. Hepimiz sağlıcakla kavuşalım inşallah.Bir allahın kuluda cevap yazmadı.çok sağolun.atak geldiğinde beni herkesten iyi anlarlar diye düşünmüştüm.neyse sizlere kolay gele geçmiş olsun.
Çok sağol canım.benimde merak ettiğim buydu.yani ilk aylarda normal bi insanda dahi duygusal değişimler oluyormuş.bunu en iyi siz anlarsınız bana en doğru cevabı siz verirsiniz diye düşündüm.teşekkür ederim.Ben sayfaları geri gidince farkettim, arada kaçırmışım. Bazen bizim mesajlarimizda kaynıyor arada, kasıtlı değil kesinlikle. İlk uç ay bedenin hamilelige adapte olana kadar panik ve kaygı daha fazla zorluyor. Ama kendine güven, hepimiz aynı süreçten geçiyoruz yalnız değilsin. İlaç vs düşünmeden önce hamileliği bir fırsat olarak görüp panikle kendi iradenle savaşmayı deneyebilirsin. Olmazsa o zaman rotani ilaca çevirebilirsin. Bende üst üste atak yaşıyorum ama ilaç kullanamıyorum. Allah büyüktür, yardım eder. Hepimiz sağlıcakla kavuşalım inşallah.
Çok sağol canım.Bu kadar zaman sonra Allah nasip etmiş ne güzel bence atakların üstesinden gelebilirsin bende birden kestim ilacı Allah yardım ediyo kendini ilaç kullanamicam diye odaklarsan daha rahat geçirirsin ama dersen ilaç kullanicam sanki daha atak li kötü geçiyo hamilelik bence sartlandir de ki ilacsiz hamilelik dönemini geciricem inşallah sen ve diğer tüm hamileler sağ salim alır bebeklerini
Biraz uzan ısın soğuk olunca da o şikayetler oluyorKizlar su kasik bel agrisi normalmi kizlar bi gelio bi agrio anlam veremedim bi sadd sol bi iki tarafta suan da tam popomun ustunde belimde o cukur yerde agrio
Kesinlikle öyle, benim ikinci hamileliğim ve ilkinden çok çok farklı. Fazla gerginim sinirleniyorum hemen. Herseyi takiyorum. En çok burada rahatliyorum. Yaz ciz buraya ama ustesinden gelebilecegine inan. Allah büyüktür:)Çok sağol canım.benimde merak ettiğim buydu.yani ilk aylarda normal bi insanda dahi duygusal değişimler oluyormuş.bunu en iyi siz anlarsınız bana en doğru cevabı siz verirsiniz diye düşündüm.teşekkür ederim.
Bende halen mevcut o ağrılar. Sürekli yer değişerek agriyor. Bazen karnımın altı bazen ustu. Bazen bel boşlukları, kasıklar.Kizlar su kasik bel agrisi normalmi kizlar bi gelio bi agrio anlam veremedim bi sadd sol bi iki tarafta suan da tam popomun ustunde belimde o cukur yerde agrio
Çok normal akşamları sindirim yavaşlıyor gündüz birde hareket ediyoruz çabuk eriyor yediklerimiz birde gazdan benim çok oluyordu o dediğin gerginlik hata midem den başıma kalbime vuruyorduOmas canım sende özellikle bu saatlerde nefes aldirmayacak bir gerginlik şişkinlik oluyor muydu? Bunaldim artık iyice. Akşam yemek yemedim nerdeyse ama yine sonuç aynı. Daralıp duruyorum daha çok kaygı oluşuyor. Gündüz idare ediyorum ama bu saatler oldu mu işkence cekiyorum. Dün 2de yattım huzursuzluktan.
Valla bişey diyimmi bildiğin ben işte ama ben sindirim sistemi ile olduğuna inanmıyorum çünkü yemesemde oluyodu ben nedense panik ataktan olduğuna inanıyorum çünkü aksamlari yoğun daha kaygılı oluyodum bu sefer deli gibi gezinin kendi kendime atlatmaya çalışıyodum her aksam neredeyse oluyodu gündüzleri ara ara tutuyo du bide çok yemek yersem psikolojikmen oluyodu bak mesela hala geçmedi o nefes darlığı problemi yani bebek diyodum ben hep ama bebek değilmiş psikolojikmisOmas canım sende özellikle bu saatlerde nefes aldirmayacak bir gerginlik şişkinlik oluyor muydu? Bunaldim artık iyice. Akşam yemek yemedim nerdeyse ama yine sonuç aynı. Daralıp duruyorum daha çok kaygı oluşuyor. Gündüz idare ediyorum ama bu saatler oldu mu işkence cekiyorum. Dün 2de yattım huzursuzluktan.
İyiyim canım. Biraz dikislerimde ağrı var. Müsait olunca birazdan detaylı yazacağım.
Ama bunda başından beri var kuzum, her akşam yesemde yemesemde böyle. Bundan sonra kilo alımı daha da hızlanacak o zaman naparim bilmiyorumÇok normal akşamları sindirim yavaşlıyor gündüz birde hareket ediyoruz çabuk eriyor yediklerimiz birde gazdan benim çok oluyordu o dediğin gerginlik hata midem den başıma kalbime vuruyordu
Evet gündüz bir şekilde geçiyor ama akşam yemeğinden sonra başlayan geçmiyor. İki lokma alıp kalkiyorum ama yine balon gibiyim. Karnım aşağı çekiyor sanki. O saatlerde eşim yanımda diye bir nebze güven oluyor aslında ama yine de psikolojik olarak etkiliyor mu dersin.. ilk gebelikte çok sorun yasamayinca ikincide bildiğin tecrubesizim. Karnimda aciyor sağa sola dönüp yatarken. Bazen elektrik çarpıyor gibi oluyor anlık birşey, sol tarafta.., hemşire kramp olabilir dedi ama kramp daha farklı sanki. Bu dediğim sol koluma yüklenip karnım boşa geldiğinde oluyor. Hayirlisiyla bi gecseydi artık zaman..Valla bişey diyimmi bildiğin ben işte ama ben sindirim sistemi ile olduğuna inanmıyorum çünkü yemesemde oluyodu ben nedense panik ataktan olduğuna inanıyorum çünkü aksamlari yoğun daha kaygılı oluyodum bu sefer deli gibi gezinin kendi kendime atlatmaya çalışıyodum her aksam neredeyse oluyodu gündüzleri ara ara tutuyo du bide çok yemek yersem psikolojikmen oluyodu bak mesela hala geçmedi o nefes darlığı problemi yani bebek diyodum ben hep ama bebek değilmiş psikolojikmis
Benimde ilkinde bukadar kaygılı değildi en azından nefes darlığı böylesine cekmedim bu ikinci gebelik de aynı senin yaşadıklarını yaşıyorum dediğim gibi gündüz neyse de akşam olan cok zorluyo insanı hele tekkken hepten tutup birakmiyodu nefes darlığı benimki psikolojikmis çünkü hala geçmedi ayrica inanirmisin hamileligimi hep aç geçirdim 60kilodan 1 kilo almadim:))) almadığı halde neler çektim sende takma senin de başından beri varsa psikolojiktir kilo alimina dikkat edersin bebeğe kilo aldirmak için her sabah 1 kaşık pekmez ye şu iç benim bebek yoksa benim açlığa 1 kilo dogmazdiEvet gündüz bir şekilde geçiyor ama akşam yemeğinden sonra başlayan geçmiyor. İki lokma alıp kalkiyorum ama yine balon gibiyim. Karnım aşağı çekiyor sanki. O saatlerde eşim yanımda diye bir nebze güven oluyor aslında ama yine de psikolojik olarak etkiliyor mu dersin.. ilk gebelikte çok sorun yasamayinca ikincide bildiğin tecrubesizim. Karnimda aciyor sağa sola dönüp yatarken. Bazen elektrik çarpıyor gibi oluyor anlık birşey, sol tarafta.., hemşire kramp olabilir dedi ama kramp daha farklı sanki. Bu dediğim sol koluma yüklenip karnım boşa geldiğinde oluyor. Hayirlisiyla bi gecseydi artık zaman..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?