Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Kız dedi doktor ama Allah bilir ben erkek geç gelir diye biliyordum bende sürekli aklıma geldikçe hepinize dua ediyorum

Kızlar ben şimdi hastaneye gidiyorum bakalım ne diyecekler artık nefes alamıyorum dua edin

S serra1982 kontör için çağırdılar galiba sezeryanla olacak hocayla konuşscaklar ay bir korku anlatamam bana sezeryan sürecini yazarımızın nasıl gelişiyor birde benim kedi doktorum pazartesi gününe kadar yok

S serra1982 taniyonum korkudan çıkarıyor evde normal hastanede yükseliyor kalbim azından çıkaçak
Canım korkacak bişey yok. Ben sana bana yapılanları anlatayım 3 undede. İlk olarak kan testleri yapılıyor. Koluna kelebek bağlanıyor. Sonra bekliyorsun. Seni ameliyathanedemi götürüyorlar. Anestezi ile ilgili bilgi veriyor. Ben çarpıntim olur tansiyonum oynar diye genel istedim. Çok laf döküyorlar ikna için. Kendine güvenmiyorsun kanma onlara :)) Herşey çok hızlı ilerliyor . Kalbinin çarpmasına fırsat kalmıyor inan. Parmağına oksijen takip koluna tansiyon kalp üstüne kalp ritmini gösteren aletler yerleşiyor. Sonra seni konuşturuyor. Bişeyler soruyor bilki başlayacak :) tependeki anestezi uzmanı sayıyoruz 1 2 derken ağzına maske gelecek. Okadar. Artık kontrol anestezi ekibinde. Nefesin bile. Ağzına hortum takılıyor. Herşeyi onlar kumanda ediyor. Uyku durumundasın. Bundan 10 dakika sonra bebek dışarıdakilere veriliyor. Herşey okadar hızlı ilerliyor. Sonra ameliyat bitiyor. Seni uyandırıyorlar. Gözün yarı açık bebek emzirmeye başlıyorsun ) yani uyuman ve uyanman 1 saat. Fazla degil.cunku bebek emecek korkma sakın. Ben ameliyata korkuyorum diyerek girdim ama benim korkum farklıydı. Annem 2 sene kislari yoğun bakımda yattı. Ağıza takılan hortumu bildiğim için tedirgin oldum. Sen düşünme nasıl olduğunu. Şunu bil uyuduğun için nefesi sana makine sağlıyor okadar.iyi bişey yani :)

S serra1982 taniyonum korkudan çıkarıyor evde normal hastanede yükseliyor kalbim azından çıkaçak
Canım korkacak bişey yok. Ben sana bana yapılanları anlatayım 3 undede. İlk olarak kan testleri yapılıyor. Koluna kelebek bağlanıyor. Sonra bekliyorsun. Seni ameliyathanedemi götürüyorlar. Anestezi ile ilgili bilgi veriyor. Ben çarpıntim olur tansiyonum oynar diye genel istedim. Çok laf döküyorlar ikna için. Kendine güvenmiyorsun kanma onlara :)) Herşey çok hızlı ilerliyor . Kalbinin çarpmasına fırsat kalmıyor inan. Parmağına oksijen takip koluna tansiyon kalp üstüne kalp ritmini gösteren aletler yerleşiyor. Sonra seni konuşturuyor. Bişeyler soruyor bilki başlayacak :) tependeki anestezi uzmanı sayıyoruz 1 2 derken ağzına maske gelecek. Okadar. Artık kontrol anestezi ekibinde. Nefesin bile. Ağzına hortum takılıyor. Herşeyi onlar kumanda ediyor. Uyku durumundasın. Bundan 10 dakika sonra bebek dışarıdakilere veriliyor. Herşey okadar hızlı ilerliyor. Sonra ameliyat bitiyor. Seni uyandırıyorlar. Gözün yarı açık bebek emzirmeye başlıyorsun ) yani uyuman ve uyanman 1 saat. Fazla degil.cunku bebek emecek korkma sakın. Ben ameliyata korkuyorum diyerek girdim ama benim korkum farklıydı. Annem 2 sene kislari yoğun bakımda yattı. Ağıza takılan hortumu bildiğim için tedirgin oldum. Sen düşünme nasıl olduğunu. Şunu bil uyuduğun için nefesi sana makine sağlıyor okadar.iyi bişey yani :)

Bacim birden hamile kalıp 3.yü sezeryan yapasim geldi öyle güzel anlattın korkusuz tabi işin şakası 3. Çocuk

@serra1982suyu az diye yatış yapıldı sonra hoca ölçtü normal dedi ve eve gönderdi pazartesi mutlaka gel dediler tabi beni m kırk hafta üç gün oldu buğün kırk bir oldumu tm kış iki kez neteseye bağladılar herşey yolunda yanlız ağrı çıkmış suyun kanaman falan olursa hemen gel dediler yani doğuramadım annem çok kızacak bana kadın doğurmadan gelme dedi birde farkettim ki biraz kalınca hastaneye alıştım baya rahat ladım

U umudum56 Ya seni çok iyi anlıyorum ama kızıyorum da sana yani ilkini yapmışsın benden pay bic nefes darlığı çarpıntı diye diye 36hafta mi kaygı yla panikle geçirdim ama Allaha sığınıp normal dogumumuda yaptım ben senin yerinde olsam açılma varsa 2cm suni sancidan korkmam ben iki sancı şeklinde yaşadım üstüne giderim eğer bebekten yana senden yana sıkıntı yoksa pes etmem ya ilk doğum olsa tamam da doktorum bile beni azarladi dedi ilki normal oldu bebek ters olmadığı sürece anne sağlığı bebek.bebek sağlığı el verdiği sürece sezeryan unut demisti eğer doktor sırf gün geçiyo diye sezeryana alicak sa bence yaptırma suni sancidanda korkma oda kendi sancın gibi sancı aynı yani ben ikisinide yaşadım acı aynı aci korkutanlara kanma valla

Kizlar herkes nasil ben bugun sukur iyiyim aklima kötu deyler gelio ama unutmaya calisiom

Arkadaslar merhabaa.bu sayfayi buldugum icin mutlu oldum benim gibi olanlar vardir heralde diye.ben hayatim boyunca bi psikolojik rahatsizlik yasamadim taaki simdiye kadar.23 haftalik hamileyim.doguda bi ilcede yaşıyoruz gurbetteyiz kimsemiz yok esim ogretmen ben merkezde uni kazandim.hic ummamistim kazanacagimi ama kazandim.sevinc guvec gittim kaydoldum.sonra dedimki ben bi sene gdis gelis yaparim iki saatlik yol bide arkadaslar var orda kalirim zorlandigimda dedim cunku kendine cok guvenen bi insandim taaki uni baslayana kadar.yasimda 30 bu arada.neyse ben okula basladim.ama bianda okadar kötü oldumki.normal bi yasantim varken bi anda kendimi okulda sirada odev ders kitap hoca ogrenci kocamdan ayri evimden ayri okadar peisan oldumki anlatamam bide hormonalrdan heralde.ustune bide sinif arkadaslarim okadar yetenekliki kendimi yeteneksiz basaramiycak gibi hissettim kendime guvenim sifirlandi resmen.sonra ben agla agla 1 ay gecirdim ama sinir krizleriyle sonra yapamadim ve okulu dondurduumm.vesselam dedimki ben evimde olucam ohh hamileligimi evimde gecircem rahat gecirecem derken beni bir kaygi ve endise sardi.seneyi dusunuyorum hep seneye merkeze tasinicaz okul icin ben napicam nasil okuycam bebegimi kime emanet edicem biz orda 4 sene nasil yasiycaz nasil okulun altindan kalkicambu arada kocama asiri baglandim evden gitsin istemiyirum surekli elimi tutsun yanimda olsun istiyorum yalnızlık korkusu sardi duramiyorum.....daha neler nelerr kafayi yeme derecesine geldim.neyse esim artik bitti okul mokul yok dedi bende rahatladim dedimki okul yok streste yok bebegime bakicam.sonra bu seferde ben nolacam o okulu okumazsam ben ne is yapicam biz nerde yasiycaz nereye tayin istiycez nolucazda nolucaz beynimi susturamiyorum.uzerine bide bebegimin bobreklerinde buyume cikti dr down olabikir dedi amniyosentez istedi yaptirmadik.bide o suphe eklendimi.ben okadar hayat dolu sen sakrak bi insandimki icime kapandim gulmuyorum konusmuyorum icimde bi sikinti ve sikintilarimin en buyugu me bikiyomusunuz bebegim bu stresimden erkilenecek ona bisey olacak erken doguracam yada bisey olacak huysuz bi bebek olacak beyin gelisimi olmuycak neler neler arkadaslar kafayi yiycem artik dayanamiyirum.burda yapayalnizim kimsem yok gorusecegim evime gelen giden.kendimle basbasayim.ailem arkadaslarim telefonda heo destek ama yetmiyo dinleyemiyirum onlari.dusunduklerimin mantiksiz yersiz oldugunu bende biliyorum ama yapamiyorum dusunemden edemiyorum bide carpinti eklendi ustune nefes alamiyorum karnim kasiklarim sanciyo stresten bebegime bisey olacak diye cildircam arkadaslar.dr a gittim psikiyatriye herksin dedigini oda dedi gerkesiz dusunuyosun soyle boyle bide pasiflora surup verdi.yalniz kalma dedi.annem gelicek yanima.ama bu yetecekmi gececekmi bilmiyorum.sizler nasil atlattiniz bu panik atakla erken dogummu yaptiniz yoksa gunlerinizi tamamladinizmi.nolur bana olumlu seyler yazin.hicbisey olmaz deyin.cok zor durumdayim.tum vucudum titriyo nefes alamiyorum.

Öncelikle geçmiş olsun. Başından sonuna kadar bu rahatsızlığı yaşadım. Anlattıklarından daha fazlasınida. Zamanında doğum yaptım. Tabiki stres faktörü önemli. Bak kaç haftaya gelmişsin. İçini rahat tut. İçinde bi canlı var. Ne sakat olacak deyip sağlıklı doğum yapanlar var.ben hep şunu düşündüm eğer hasta bile olsa bebek karnımdayken kıyamazdım. Allahtan derdim. Hastalık sağlık bizler için. Gönlünü ferah tut. Güzel şeyler düşün herşey güzel olsun. Evde kendine uğraş bul.kafani dağıt. Çok detay dusunme

Cok tesekkur ederim.zaten ne sekilde olursa olsun rabbimden geldi kabulum.zaten iki sene ugrasla oldu mucizem.ama iste yaşadığınız icin bilirsiniz ne kadar mantiksiz seyler oldugunu bilesenizde beyin surekli konusuyor ya soyle olursa ya boyle olursa.elimde degill inanin elimde degil ben istermiyim boyle olmayi.insallah bebegim zamanında dogar benim bu sacmaliklarimdan stresimden etkilenmez.nasil bir bebegijiz oldu huysuzmu agresifmi psikolojisi etklendimi

Ja biz cok stress edioz herseyi ama ben sunu dusunuom tabi bazen olmuo oanik geldigundee kontrol edemiim hayat kisa imanli Allah icin yasayalim olan our diom ama tabi panik geldimi iste kontrolum cikio ama öle imanimizdanmis hoca dedi tevekkül etsek varya panik kalmazmis iste eksikler var bizde sende uzulme artik saglikli dogan ve ilerde neler oluor bizimde garantimiz yok

Kizlar size sorum bebeginiz icin cocugunuz icin ne yaparsiniz

Haklısın.ben normalde okadar tevekkul eden bi insandimki allaha biraktim ben derdim o ne verirse hayirlisini verir derdim.yine diyorum ama beynim buna izin vermiyo sen oyle diyosunda diyo ya soylebolursa ya boyle olursa o nolucak bu nolucak.ne zaman gecer bunlar arkadaslar hormonlardanmi yoksa ben gercek bi panik atak hastasi mi oldum

Bende wsen gibiyim acaba bebeyim.iyiymi sagliklimi dogumda nasil.olcak ya bana bkrsey olirsa o sancida falan filan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…