Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Cok zor seyler yasamissin gercekten annemi okadar kiskanirimki herkesten ama oyle yaklasip cok fazla belli edememde sevgimi cok degisik ya allah yardim etsin bize :( sende ritim bozuklugu mu var canin?

Cok zor seyler yasamissin gercekten annemi okadar kiskanirimki herkesten ama oyle yaklasip cok fazla belli edememde sevgimi cok degisik ya allah yardim etsin bize :KK43: sende ritim bozuklugu mu var canin?
Öyle bi teşhis konmamıştı daha önce. Uzun zaman oldu gitmeyeli. Son zamanlarda fazla sıkıldım bunaldım, kaygılarım çoktu. O tak diye atma hissi varya ona cok takmıstım kafayı, yatınca da üst üste oluyor geri kalkıyorum. Şuan çıldırmak üzereyim bunun yüzünden

Ben böyle gıck bir takıntı daha görmedim. Tam geçti diyorum ama yatağa girince hoop başa sarıyorum. Özellikle gece tutar zaten daha da çaresiz hissedelim diye heralde. Kaygım geçmedikçe bu atımlar normalleşmicek galiba. Nasıl sabah olur onu düşünüyorum..

Gunaydın arkadaslar su bir gercek suan bır panık ataklık durumumuz varsa evet hamılelık hormonların etkiledi ama herkesin gecmişte yasadıği bir sey tetiklediği. İnsanin sinirleri bir kez bozulduysa ilerde böyle patlaklıklar veriliyor ama sunu unutmayalım Allah kimseye kaldıramayacagi yük vermez Allaha sıgınıp bol bol dua etmemiz lazım bu bir vesvesedir bu veaveseden ancak boyle kurtulabilirz

Gunaydın arkadaslar su bir gercek suan bır panık ataklık durumumuz varsa evet hamılelık hormonların etkiledi ama herkesin gecmişte yasadıği bir sey tetiklediği. İnsanin sinirleri bir kez bozulduysa ilerde böyle patlaklıklar veriliyor ama sunu unutmayalım Allah kimseye kaldıramayacagi yük vermez Allaha sıgınıp bol bol dua etmemiz lazım bu bir vesvesedir bu veaveseden ancak boyle kurtulabilirz
Aynen öke cnm Rabbim bizi biliorki bu yuku verdi cekemiormuyuz cekioruz da iste bazen korkularla zit iluor ya biyere cikilmio

O telkinler bıktı benden bıktı :) ama başka türlü de duramıyorum zaten. Bak konusurken yazarken bile kalbimin ritmi değişti. Öyle büyük bir kaygı olmuş bu durum bende. şimdi de normal mi böyle ritminin saçma sapan atması diye sormaya başladım kendime. Bu nasıl bir hastalıktır ya.. tövbe yarabbim.. netten baktığımda da panik atak ve anskiyetesi olanların yaşadığı bir durummuş bu. Aslında ekstrasistol deniyomuş herkesde varmış ama bizim bünyemiz hassas olunca net hissediyomuşuz felan. Bir arkadaşım vardı burdan, o da hep derdi çocukluktan beri var diye.
Canım tekleme sorunu bende de oluyor fakat ben takmamaya çalışıyorum oksurun ce normal ritmine dönüyor. Ben daha ağırını yaşadığım için teklemeleri onemsemiyorum.simdiye kadar bir sey olmadi cok sukur.24 saat süren 140 ın üstünde devam eden carpıntılarım oldu yogun iç sıkıntıları göğsümde kaynar su dokulmus gibi haftalarca gecmeyen yanmalar oldu kabus gibiydi anlatamam.yalnız kalamıyordum delirecek gibi oluyordum gece gunduz uykum yoktu.ilac kullanmaya başladım sürekli felak nas insirah sürelerini okuşum. İnternetten dualar buldum sürekli okudum.ugur kosar ın kitaplarını okudum.şimdi çok şükür bir daha iyiyim.Allah yardım ediyor daima umitli olmalıyız Allaha guvenmeliyiz.Allah sevdiği kullarına dert verirmis.Daima şükür etmeliyiz.

Aynen hep öyle diyolar. Bir de mükemmelliyetçi, detaycı, ince fikirli.. bunlar bende fazlasıyla mevcut. Mesela ben geçmişimde ailevi yönden yaşadığım sıkıntılar sebebiyle yaptığım ama aslında yanlış olduğunu gördüğüm şeylere bakıyorum ve kabullenemiyorum. Ben nasıl yapmışım diye. Nasıl bu kadar sevgisiz değersiz büyütüldüm de bu derece yanlışlarla yaşadım felan. İnan daha bir iki senedir kendimi buluyorum ben. Kişiliğim daha yeni oturuyor. Bu çok ağır birşey. Bunlar yüzünden bunalıyorum çoğu zaman. Ama Allah büyük, bunlar sayesinde doğruyu gördüm diyorum şükrüm arttı diyorum. Seninde önceden yaşadığın boşlukların, travmaların, dönüm noktaların vardır mutlaka. Bu hastalığa tuz biber olanlar genelde böyle şeylerle başlıyor
Benimde hep ailemin baskısı aman gitme dikkat et aman ye aman zayıflama aman dersini ihmal etme 4yıl dershaneye gidip ilk yıl 2 yıllık tutturunca herkes çok üstüme gelmişti o Dilleriyle baya yıpranmıstim bu sefer ikinci kez giricem diye kazanamazsam korkusuyla yemeden içmeden kesildim hep kaygı düşünce başladı tabi sonunda kazandım ama oda ister istemez bana hastalık izleriyle geldi şimdi diyorum iki çocuğumu da asla aman aman diyerek buyutmucem Allahın izniyle diyorum ama şimdiden annemden Yansımalar var bende:olamaz:. Unv. Bile evime yakın olsun diye istemediğim bölümü sırf annem babam için okudum hep baskı vardı üstümde lise döneminde annem yemeklerde başımda beklerdi yemeği kusucakda olsa yemek zorundaydim ve bu yüzden kusma yaşayıp psikiytre gittim yeme bozukluğu başlamıştı ve ben korkuyodum ve şimdi diyorum ki demekki takıntım hep ordan kalma diğer kaygı panik onları saymıyorum bile:işsiz:

Horlanmakta degilde boyle kucuk gorulmek maddi durumumuzun az olmasi insanlara soz hakki vermisti sanki.. siz alabilirmisiniz siz yapabilirmisiniz .
Allah böyle insanların sayısıni azaltsın yok bunu yaptık siz yapabilirmisiniz alabilirmisiniz diyen, sırf bu yüzden şimdiden kaygı duyuyorum acaba evlatlarimiz nasıl bi hayat ile karsilasicak hadi biz geldik 30 yaşına acaba onlar bu kadar merhamet siz canı insanlikta nasıl mücadele edicekler :KK51:

Tek sende degil cnm.ha benim 4 yil evvel iste ritim bozuklugu teshisi konmustu unuttum.bak bunu bide ondan korkuom ben yano
Ritim bozukluğu için pek bişey yapılmıyor dimi, eşimde ve kardeşimde de var. Çok stresli olduklarında yorulduklarında, kendilerini dinlerlerse farkediyolar kalplerinin saçma attığını. Ama ikiside o kadar kaygısızki ayda alemde anca farkediyolar o da belki. Onlar kadar olabilsek keşke.

Canım tekleme sorunu bende de oluyor fakat ben takmamaya çalışıyorum oksurun ce normal ritmine dönüyor. Ben daha ağırını yaşadığım için teklemeleri onemsemiyorum.simdiye kadar bir sey olmadi cok sukur.24 saat süren 140 ın üstünde devam eden carpıntılarım oldu yogun iç sıkıntıları göğsümde kaynar su dokulmus gibi haftalarca gecmeyen yanmalar oldu kabus gibiydi anlatamam.yalnız kalamıyordum delirecek gibi oluyordum gece gunduz uykum yoktu.ilac kullanmaya başladım sürekli felak nas insirah sürelerini okuşum. İnternetten dualar buldum sürekli okudum.ugur kosar ın kitaplarını okudum.şimdi çok şükür bir daha iyiyim.Allah yardım ediyor daima umitli olmalıyız Allaha guvenmeliyiz.Allah sevdiği kullarına dert verirmis.Daima şükür etmeliyiz.
O birkaç saniyelik durma ve sonrasında gelen düzensiz atım yüzünden öksürme hissi oluşuyor bende de. Öksürünce rahatlıyorum sanki. Bu anlattıklarını üni.ye başlamadan önceki sene yaşamıştım sen diyince hatırladım suan. O göğüsteki yanma hissi, kılcal kılcal.. derin nefes açlıkları felan. Çarpıntıdan gece gündüz bitkin yatışım. Kimsenin bakmayışı.. birkaç sene evvel 160 nabızla acilde yattım bende, tam bir kabustu. Süreç ikimizde de aynı ilerlemiş sanırım. Ben şu teklemeyi takmasam olduğunda bile yatıyodum inatla. Dün fazla stresliydim, gece de oldu ve burda sürekli söyledim. Geçmişe dönük kırıklıklarımda eklendi sanırım. Yatağa yatar yatmaz başlıyodu ve nefes alamıcak gibi hissedip fırlıyodum. İkna olamadım bu kez panik olduğuna. Üst üste kaç kez oldu bilmiyorum, mahvetti beni.

Benimde hep ailemin baskısı aman gitme dikkat et aman ye aman zayıflama aman dersini ihmal etme 4yıl dershaneye gidip ilk yıl 2 yıllık tutturunca herkes çok üstüme gelmişti o Dilleriyle baya yıpranmıstim bu sefer ikinci kez giricem diye kazanamazsam korkusuyla yemeden içmeden kesildim hep kaygı düşünce başladı tabi sonunda kazandım ama oda ister istemez bana hastalık izleriyle geldi şimdi diyorum iki çocuğumu da asla aman aman diyerek buyutmucem Allahın izniyle diyorum ama şimdiden annemden Yansımalar var bende:olamaz:. Unv. Bile evime yakın olsun diye istemediğim bölümü sırf annem babam için okudum hep baskı vardı üstümde lise döneminde annem yemeklerde başımda beklerdi yemeği kusucakda olsa yemek zorundaydim ve bu yüzden kusma yaşayıp psikiytre gittim yeme bozukluğu başlamıştı ve ben korkuyodum ve şimdi diyorum ki demekki takıntım hep ordan kalma diğer kaygı panik onları saymıyorum bile:işsiz:
Bak işte kimbilir daha neler neler vardır sende iz bırakan. Ama en azından şuan aileni özleyebiliyosun değil mi, bir sevgi var ortada.. bana kv geldiğinde annengil nasıllarmış gelcekler mi felan diyo korka korka usulca. Üzülüyorum onun öyle soruşuna. Bilmiyorum diyorum o anlıyo zaten. Onu bile etkiledi annemin bu anlamsız tavırları. Ben benden aldıklarını hiç saymıyorum bile...
aile çok önemli gerçekten, bende senin gibi aman aman olmasın istiyorum. Şükür ki başardım sayılır. Ama işte takıntılarıma bazen engel olamıyorum, yalnız şu var ki kendi içimde yaşıyorum. Başkalarına yansıtmamaya çalışarak.
Şuraya onca şey yazıyoruz, dışardan canım dediğimiz kaç kişi biliyor bu halimizi.. bu derece yakından...

Allah böyle insanların sayısıni azaltsın yok bunu yaptık siz yapabilirmisiniz alabilirmisiniz diyen, sırf bu yüzden şimdiden kaygı duyuyorum acaba evlatlarimiz nasıl bi hayat ile karsilasicak hadi biz geldik 30 yaşına acaba onlar bu kadar merhamet siz canı insanlikta nasıl mücadele edicekler :KK51:
Herkeste var demekki bunlardan. Ben ilk sene 4 yıllık tercih yapcaktım bilgisayar müh ya da öğrt. Ama başta amcam olmak üzere herkes karşı çıktı. Onların istedkleri bölümü okucakmışım. Bu yzden 2 sene evde kaldım. Gizlice sınava girip tercih yaptım bilg programcılığına. Bunu öğrenir öğrenmez eve toplanmışlar, öyle bağırıp çağırdılarki öyle hakaretler ettilerki görende suç işledim sanır. Bunların bankada hesabı vardır, okutmak kolaymı görcekler, bizden yardım beklemeyin.. en ağırını elinde büyüdüğüm amcamdan duydum ki yazamam utanırım. Allah böylelerine akıl fikir vicdan versin gerçekten. Ne oldum delisi gibiler..

Şükürler olsun bugünümüze. Allahım korusun gözetsin hepimizi, tez zamanda şifa versin, ferahlık versin inşallah.

Yarına randevu aldım devletten. İnşallah bişey yoktur Allahın izniyle. Bunun stresi de zor işte ya.

Doktorlar sayemizde prim kazaniyo ekstra hasta olarak hey Allahim ya yok boyle bise bize hayati zehir etmemize yardimci olanlarda hayatibi yasiyor

Allah bu sıkıntıyı çekenlere acil şifalar versin bir zamanlar oldukça çektim bu hastalıktan biraz rahat olmak gerekiyor. Ve çok kötümser düşünmemek gerekiyor. Sıkıntı çeken tüm arkadaşlara şifalar diliyorum.

Doktorlar sayemizde prim kazaniyo ekstra hasta olarak hey Allahim ya yok boyle bise bize hayati zehir etmemize yardimci olanlarda hayatibi yasiyor
Ayyynen öyle. Onca şeye rağmen gamsız olanlara hayret ediyorum. Nasıl bu kadar vurdumduymaz olabiliyolar. Hiç mi biyerlerinde bi sıkıntı olmuyor ya. Biz dakkada kaç tane sıkıntıyı aynı anda yaşıyoruz. Aradaki farka bakar mısın, uçurum kadar. Aman bişey çıkmasında canım, kazansın varsın artık ne diyim. Hiç değilse içim rahat etsin, doğuma yaklaştıkça zaten korku artıyor. Bu bari aradan cıksın sorunsuzca insallah.

Allah bu sıkıntıyı çekenlere acil şifalar versin bir zamanlar oldukça çektim bu hastalıktan biraz rahat olmak gerekiyor. Ve çok kötümser düşünmemek gerekiyor. Sıkıntı çeken tüm arkadaşlara şifalar diliyorum.
Amin Allah razı olsun. Sen kurtuldun sanırım, Allah tekrar yaşatmasın.

Back
X