• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

kızlar hamilelikte karnım büyüdükçe korkum artıyor sanki nefesim daralıyormuş gibi hissediyorum daha da büyüyeceğini düşündükçe.panik oluyorum.korkum artınca bir an önce doğum yapmak ve bu histen kurtulmak istiyorum :( karnı büyük hamileleri görünce ağlamak geliyor içimden korkuyorum ve bu duygularım yüzünden de çok utanıyorum kendimden suçlu hissediyorum kendimi. var mı benim gibi düşüncelere kapılan acaba :(

kızlar hamilelikte karnım büyüdükçe korkum artıyor sanki nefesim daralıyormuş gibi hissediyorum daha da büyüyeceğini düşündükçe.panik oluyorum.korkum artınca bir an önce doğum yapmak ve bu histen kurtulmak istiyorum :KK43: karnı büyük hamileleri görünce ağlamak geliyor içimden korkuyorum ve bu duygularım yüzünden de çok utanıyorum kendimden suçlu hissediyorum kendimi. var mı benim gibi düşüncelere kapılan acaba :KK43:
İlk hamilelikte karnıma bakıp bakıp derin nefesler alıyordum, büyüdüğünü felan düşünüp daralıyordum. Çünkü kilo aldığımda bile daralıp bunalan biriydim. Azcık yemeği fazla kaçırsam kabıma sığamıyordum. Ama hamilelik farklıymış. Kilo alıp hantallaşmaya pek benzemiyor.

İlk hamilelikte karnıma bakıp bakıp derin nefesler alıyordum, büyüdüğünü felan düşünüp daralıyordum. Çünkü kilo aldığımda bile daralıp bunalan biriydim. Azcık yemeği fazla kaçırsam kabıma sığamıyordum. Ama hamilelik farklıymış. Kilo alıp hantallaşmaya pek benzemiyor.
normalde zayıf biriydim hamile kalmadan önce yani kilo takıntısı olan biri de değilim şu ana kadar çok da kilo almadım 2.5 kilo almışım 4.5 ayda. bendeki kilodan ziyade sanki karnım büyüdükçe bebek içerde daralıcak beni de daraltacak gibi düşünüyorum. yemeği biraz fazla yesem nefessiz kalacakmışım gibi oluyorum. çok su içemiyorum bu yüzden :(

normalde zayıf biriydim hamile kalmadan önce yani kilo takıntısı olan biri de değilim şu ana kadar çok da kilo almadım 2.5 kilo almışım 4.5 ayda. bendeki kilodan ziyade sanki karnım büyüdükçe bebek içerde daralıcak beni de daraltacak gibi düşünüyorum. yemeği biraz fazla yesem nefessiz kalacakmışım gibi oluyorum. çok su içemiyorum bu yüzden :KK43:
Benimde hiç kilo takıntım yok ama kışın 3 4 kilo aldığım oluyor o bile nefes nefese bırakıyor beni. Yazın kendiliğinden gidiyor o kilolar farkediyorum zaten. Ama hamilelikte o dediğin duyguyu yaşamaya başlamıştım işte. haftalar geçtikçe farkettiğim şey öyle olmadığıymış.
Benim şuan ikinci gebeliğim ve sıkıntılı geçiyor. Abes şekilde kilo alıyorum ama dr bir sebep bulamadı. Nefes darlığı tabiki oluyor, yemek neysede su içerken midem şişip kalıcak gibi oluyor. Yaşadığın şeyi şuan bende yaşıyorum anlıcağın. Ama şöyle bişey var normalde bebek büyüyor göbekte büyüyor ve bu beni daraltmıyor. Beni daraltan midemin yukarı itilmesi ve psikolojik rahatsızlığım. Az da yesem huzursuz ediyor midem. Elimde aşağı itesim geliyor bildiğin. Artık göğüslerimde daha iri olmaya başladı ve onun ağırlığınıda hissediyorum. Bunlar boğuyor biraz.

acaba haftalar ilerledikçe bu korkularım azalacak mı kendi kendime sıkıntı yapmaktan uyku düzenimde mahvoldu nerdeyse her gece 4-5 defa uyanıyorum ve tekrar uykuya dalana kadar baya bir vakit geçiyor panikten ölüyorum sanki balkona atıyorum direk kendimi. sırf bu sıkıntılarım yüzünden ne hamileliğin tadını çıkarabiliyorum ne de oğlumun hareketlerini hissedebiliyorum :( henüz hissetmemiş olmam da normal mi peki doktor herşey yolunda diyor ama

acaba haftalar ilerledikçe bu korkularım azalacak mı kendi kendime sıkıntı yapmaktan uyku düzenimde mahvoldu nerdeyse her gece 4-5 defa uyanıyorum ve tekrar uykuya dalana kadar baya bir vakit geçiyor panikten ölüyorum sanki balkona atıyorum direk kendimi. sırf bu sıkıntılarım yüzünden ne hamileliğin tadını çıkarabiliyorum ne de oğlumun hareketlerini hissedebiliyorum :KK43: henüz hissetmemiş olmam da normal mi peki doktor herşey yolunda diyor ama
Cnm senin ilk hamileligunmi yasin kac peki

1.5 senelik evliyim sağolsun eşimde çok anlayış gösteriyor zaten o olmasa çoktan kafayı yemiş olabilirdim. benim korkum karnım büyüdükçe nefessiz kalmak. o anda bebeği içimden bir an önce alsınlar istiyorum öyle panik oluyorum. önümde yaklaşık 5 ay daha var bunu düşünmek bile rahatsız ediyor. sonra da bunları düşünüyorum diye ne biçim anneyim ben diye vicdan azabı çekiyorum. bunlar yüzünden uyku düzenim mahvoldu her gece 4-5 kere uyanıuorum sonra da uyumakta zorlanıyorum.yemek yemeye korkuyorum nefesim daralcak diye su içmem dahi etkileniyor toplasan 1 litre ya içiyorum ya içmiyorum :(

1.5 senelik evliyim sağolsun eşimde çok anlayış gösteriyor zaten o olmasa çoktan kafayı yemiş olabilirdim. benim korkum karnım büyüdükçe nefessiz kalmak. o anda bebeği içimden bir an önce alsınlar istiyorum öyle panik oluyorum. önümde yaklaşık 5 ay daha var bunu düşünmek bile rahatsız ediyor. sonra da bunları düşünüyorum diye ne biçim anneyim ben diye vicdan azabı çekiyorum. bunlar yüzünden uyku düzenim mahvoldu her gece 4-5 kere uyanıuorum sonra da uyumakta zorlanıyorum.yemek yemeye korkuyorum nefesim daralcak diye su içmem dahi etkileniyor toplasan 1 litre ya içiyorum ya içmiyorum :KK43:
Cnm.dogum korkun yokmu neyin olck
Dusunme.sen Rabbim onu orda sIkmaz yasatioo

acaba haftalar ilerledikçe bu korkularım azalacak mı kendi kendime sıkıntı yapmaktan uyku düzenimde mahvoldu nerdeyse her gece 4-5 defa uyanıyorum ve tekrar uykuya dalana kadar baya bir vakit geçiyor panikten ölüyorum sanki balkona atıyorum direk kendimi. sırf bu sıkıntılarım yüzünden ne hamileliğin tadını çıkarabiliyorum ne de oğlumun hareketlerini hissedebiliyorum :KK43: henüz hissetmemiş olmam da normal mi peki doktor herşey yolunda diyor ama
Eğer ilk hamilelikse normal canım, 22.haftaya kadar süresi var daha. Uykularının bölünmesi, tekrar dalamamak vs sadexe paniğin değil hamileliğin de verdiği bir durum. Karın büyüdükçe ilerleyen haftalarda olan bişey ama benimde erken başlamıştı malesef. Gece uyuyana kadar epey zaman geçiyor, uyandıktan sonra uyumak da cabası.. iki gebelikle stresle geçti benimde, adam akıllo tat alamadım. Ama olsun şükür bugünümüze. Allah sağlıcakla kurtarsın hepimizi inşallah.

Eğer ilk hamilelikse normal canım, 22.haftaya kadar süresi var daha. Uykularının bölünmesi, tekrar dalamamak vs sadexe paniğin değil hamileliğin de verdiği bir durum. Karın büyüdükçe ilerleyen haftalarda olan bişey ama benimde erken başlamıştı malesef. Gece uyuyana kadar epey zaman geçiyor, uyandıktan sonra uyumak da cabası.. iki gebelikle stresle geçti benimde, adam akıllo tat alamadım. Ama olsun şükür bugünümüze. Allah sağlıcakla kurtarsın hepimizi inşallah.
amin Allah hepimize kolaylık versin sen iyi cesaret etmişsin ikinci çocuğa ben aynı şeyleri yaşarım diye bi daha çocuk yapmam heralde :(

amin Allah hepimize kolaylık versin sen iyi cesaret etmişsin ikinci çocuğa ben aynı şeyleri yaşarım diye bi daha çocuk yapmam heralde :KK43:
Benim hem doğumum zor oldu hem de oğlum kolikti 2,5 sene uykusuzluktan yorgunluktan mahvoldum. Şuan 4 yaşında şükürler olsun. Kardeşi olmasını çok istiyodu, bizde hep bir kardeşi olmasından yanaydık. Allah aratmadı şükür. İnsan unutmuyor yaşadığını ama dünyaya getirdiği mucize uğruna katlanmayı öğreniyor. Allah kimseyi evladıyla sağlıgıyla sınamasın inşallah.
Şuan yaşadıklarından ötürü zor geliyor, bende diyordum bir daha uzun süre düşünmem heralde diye. Ama bak vakti zamanı varmış, şükür oldu. Seninde zamanla değişir belki fikrin, şimdi sadece karnındaki bebişini düşün bence ve zor da gelse olabildiğince tadını almaya bak. Bende öyle yapıyorum, çabalıyorum..

Benim hem doğumum zor oldu hem de oğlum kolikti 2,5 sene uykusuzluktan yorgunluktan mahvoldum. Şuan 4 yaşında şükürler olsun. Kardeşi olmasını çok istiyodu, bizde hep bir kardeşi olmasından yanaydık. Allah aratmadı şükür. İnsan unutmuyor yaşadığını ama dünyaya getirdiği mucize uğruna katlanmayı öğreniyor. Allah kimseyi evladıyla sağlıgıyla sınamasın inşallah.
Şuan yaşadıklarından ötürü zor geliyor, bende diyordum bir daha uzun süre düşünmem heralde diye. Ama bak vakti zamanı varmış, şükür oldu. Seninde zamanla değişir belki fikrin, şimdi sadece karnındaki bebişini düşün bence ve zor da gelse olabildiğince tadını almaya bak. Bende öyle yapıyorum, çabalıyorum..
Ucuncuye istemesmisin kiz yasin daha genc sen kac istiordun

Ucuncuye istemesmisin kiz yasin daha genc sen kac istiordun
Allah bilir canım, zaman ne gösterir bilemiyorum. Ben kesin istemiyorum vs demiyorum hiçbir zaman. Hayırlısı olsun hep..
Bende duygusallıklar artmaya başladı, saçma düşünceler, gerginlikler, ağlamalar.. Allahım yardım etsin sağlıcakla bi geçsin zaman..

Allah bilir canım, zaman ne gösterir bilemiyorum. Ben kesin istemiyorum vs demiyorum hiçbir zaman. Hayırlısı olsun hep..
Bende duygusallıklar artmaya başladı, saçma düşünceler, gerginlikler, ağlamalar.. Allahım yardım etsin sağlıcakla bi geçsin zaman..
Semde 28 olcan deme
Yani hayirlisi ins dun hica sihbet verdi korku bile intuhanmis fabi disci fobi o bile yani ins intihaninizi kazaniriz

Benim on disin bkrtanesi kirmizi kanamaio ama dis etim iste o disi zaten cektircektim faslalik ama dogum dan sonra ins

bazen karnımda bir bebek olduğunu düşünüp korkuyorum daralıyorum benim durumum bu kadar vahim :( sürekli yok bu his çok şükür ama yaşadıklarımı anlatmama kelimeler yetmiyo utanıyorum artık :(

Back
X